![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
projekt jest mega bardzo mi się podoba, jakieś podpórki pod kolektor dawaliście żeby nie pękał od wibracji itp ? od czego jest pompa elektryczne do wspomagania ? ponieważ też zastanawiam się z takim bajerem u siebie bo boje się ze niedługo zabraknie mi miejsca pod maską
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 30 March 2012 Skąd: Gorzow wlkp ![]() |
sa podporki pod turbo, stoi sobie na skrzyni. narazie nie zalozone bo co chwile sie wyciaga. pompa wspomy z astry 2.
-------------------- Spawanie wydechow, kolektorow z kwaski, uturbianie silnikow, modyfikacje blacharskie, swapy silnikow, spawanie klatek bezpieczenstwa, rozporek, poszerzanie felg stalowych. Kontakt PW albo gg 3051204
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 10 January 2010 Skąd: Gorzów Wlkp ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
Pięknie u mnie masz +100 pkt respektu za wybór budy o której 99% ludzi (w tym ja) uznało by za niewartą uwagi
![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sat, 01 November 2008 Skąd: WU .... ![]() |
Łoooo fajny projekt nie ma co 4 łapy turbo buda seden
![]() -------------------- Nie sztuką rozpędzić auto sztuką zatrzymać.
Było: -206 s16 -ibiza PD 190/420 Jest: -207 RC |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
Łoosssz kurfa!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 24 July 2009 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Można tylko pogratulować zapału do pracy przy takim aucie jak astra. Nawet jak pojedziesz na 1/4 to nigdy ten na pasie obok nie bedzie się spodziewał z jakim autem pojedzie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
Wszystko będzie spoko, tylko nie zakładaj ponownie takiego wywalonego na zewnątrz coolera. Może jakiś inny zderzak czy coś, tak żeby coolera nie było wogóle widać.
-------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Może w jakiś zderzak z gsi sie uda upchnąć, czy coś...
|
|
|
![]()
|
|
Niestety zderzak GSI nie pasowałby stylistycznie do reszty pakietu ale przy dokładce irmschera rury do IC będą zakryte, tylko sam rdzeń będzie widoczny, może pomaluję go na czarno.
Kolejna porcja elektroniki: ![]() ![]() Powstaje rozpóreczka ![]() ![]() ![]() ![]() To będzie drążek reakcyjny: ![]() Poliuretanowe tuleje do magla: ![]() ![]() Kolejna porcja termoizolacji: ![]() I wisienka na torcie ![]() ![]() ![]() ![]() Z32SE z vectry C 2004r |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 January 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Czyli to będzie 2.5 czy 3.2 w końcu
-------------------- Było:
Astra F Kombi GL '92 1.4 8v -> 2.0 8v. Vectra B Kombi Sport Zender '01 2.6 24v. Jest: Volvo V70 '98 T5 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Zrobił się z tego świetny projekt
![]() Projekt bardzo mi się podoba kibicuje ! -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 21 November 2007 Skąd: Koszalin ![]() |
Do 3,2 można wrzucić wał z 3,0 zamiast kanapki. Stopień sprężania spadnie o ok. 1,5 czyli do ok. 8,5:1.
Jedyna wada to pojemność 3,05L. ![]() Dla potomnych: korby w 3,0 i 3,2 są identyczne. Tłoki w 3,2 są niższe niż w 3,0 (ze względu na powyższe) i raczej mniej wytrzymałe. Powodzenia w projekcie. Trzymam kciuki. -------------------- Who Dares Wins
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 02 May 2009 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie, silnik będzie kuty, nie mam zamiaru jeździć z duszą na ramieniu i czekać kiedy będzie fuckup (a przynajmniej zmniejsze szanse na niego
![]() ![]() silnik już rozebrany na części pierwsze, wszystko perfekt, czopy na wale, panewki itp nie mają żadnych śladów zużycia przegrzania czy braku smarowania, w cylindrach ładna choinka więc myślę że trafiony zakup. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
projekt bardzo konkret. gratki
-------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 August 2007 ![]() |
jak projekt bedzie brnal do przodu w takim tempie jak wyciaganie silnika z vectry to za kilka tygodni auto juz bedzie killowalo na miescie
![]() ![]() -------------------- corza drei liter 13,2 ET
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 30 March 2012 Skąd: Gorzow wlkp ![]() |
Wydech skonczony silnik wyjety, komora silnika i podloga od spodu wypiaskowane pomalowane i zakonserwowane. Buda juz u lakiernika i sie maluje. Podobno za okolo 2-3 tygodni bedzie mozna odebrac samochod pomalowany.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Spawanie wydechow, kolektorow z kwaski, uturbianie silnikow, modyfikacje blacharskie, swapy silnikow, spawanie klatek bezpieczenstwa, rozporek, poszerzanie felg stalowych. Kontakt PW albo gg 3051204
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
budowa kolektorów i wydechu to jest majstersztyk, zróbcie im jakieś profi zdjęcia!...a przyznam, że na początku patrzyłem na projekt kątem oka z lekkim nastawieniem na rzeźbę i bajkopisanie
![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 07:21 |