![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 11 January 2008 Skąd: Łomża ![]() |
sorki co to za auto na zdjeciu te białe ?? a tam poza tym szacun za prace przy tym aucie wygląda kozak corolla ae82 @Kamilcom - nie dałoby się wsadzić jakiejś krótszej skrzyni do tego potworka? -------------------- e36
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
@Kamilcom - nie dałoby się wsadzić jakiejś krótszej skrzyni do tego potworka? P&P nie, ale można zrobić hybryde, albo bawić sie w zamiane dzwona. Tyle, że seryjna skrzynia jest idealna, a nawet w trase troche za krótka. Przy 100km/h jest jeżeli dobrze pamiętam coś około 3500rpm. A teraz mały pokaz tego co szykuje na następny sezon: Docelowy zawias na tył - KW na ulice czyli Waitec najwyższy model TX+ z regulacją twardości, sam amorek jest nierdzewny! Zawias pochodzi z corsy A (przód) ![]() Przymiarka docelowego koła. Jest szeroko. 12mm na strone poszerzają mi tarcze od BMW + jest 8mm dystansu, bo zacisk trze o fele. ET felgi wynosi 25 (seria 35-38). ![]() ![]() I kilka różnych gratów z ebaja: ![]() Zawsze chciałem takiego HKS'a, czerwone podświetlenie ładnie będzie pasować do reszty. Greddy na sprzedaż jak coś. ![]() OEM uszczelka z 87roku, kupiona mega okazyjnie. Zapach kartonu z lat 80tych mistrzostwo! :mrgreen: ![]() Cewki z audi R8 4.2, takie same jak w lambo v10 :-P ![]() To już 5ty wskaźnik nie licząc turbotimera ![]() ![]() Stan auta na wczoraj. Rozebrane wszystko co sie dało. Została tylko kolumna kierownicza i wiązka, no i jeszcze lampy przednie, żebym mógł zderzak ładnie spasować. Stay tuned! -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
jaki rozmiar tej felgi na przodzie? to nie kt1?
|
|
|
![]()
|
|
15x7j
-------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Wow, będziesz dłubał jakieś poszerzenia z tworzywa ?
Hmmm skąd znajdujesz takie stare diwajsy (uszczelka) rarytas niesamowity -------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
Poszerzki będą z blachy. Kupiłem nawet migomat z tej okazji. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
A uszczelka to efekt częstego przeglądania ebaya ![]() -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
A uszczelka to efekt częstego przeglądania ebaya ![]() Na okazje trafia się przypadkiem ![]() Kamil, zazdroszczę Ci... garażu i wolnego czasu ![]() -------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
Seweryn, taki jest plan. Mam akurat teraz pare dni wolnego to robie ile sie da z przerwami tylko na jedzenie i spanie
![]() -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 27 December 2011 ![]() |
Aż postanowiłem sie zarejestrować.
Bardzo lubię ten model, jest mega-żadki w tej wersji. Ponadto mam sentyment, bo kiedyś kolega jeździł GTti.. świetnie działasz, szacun, że bawisz sie tak długo z pierwszym autem i wciąż masz na nie zajawkę! |
|
|
![]()
|
|
Mała aktualizacja:
Mniej więcej odbudowałem przedni bumper. Po roznitowaniu był w stanie jak niżej. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pewnie nie jeden by to wyrzucił w pizdu na smietnik, ale żal sie tego było by pozbyć. Z nie oficjalnych informacji wynika, że tego body wyszło około 100-150 sztuk (Drugi taki w Polsce ma tylko Miki). No wiec reanimacja: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wzmocniłem go od wewnątrz i powinno sie ładnie trzymać. Poniżej wstępnie wyszpachlowany (ale to jeszcze nie koniec) ![]() I przymiarka nowego większego IC (krzywo, bo zderzak nie przykrecony) ![]() ![]() ![]() To na tyle z lepienia zderzaka. Wrzuce fote jak skończe w 100% W miedzy czasie zacząłem przygotowywać bude. Kupiłem troche stuffu do walki i zapobieganiu rudej ![]() W podkładzie epoksydowym ![]() ![]() Oczywiście wszystko full profi łącznie z wnękami. Ile sie z tym narobiłem to moje. musiałem cały poprzedni lakier we wszystkich zakamarkach zerwać, bo ktoś nie dał podkładu i nawet nie raczył zmatowić... ![]() ![]() Zawsze chciałem mieć gładką klape z tyłu. Zamek z kluczyka sie nie otwiera, a wycieraczki i tak nie mam. ![]() ![]() ![]() ![]() No i taki mały fail mnie spotkał, bo zachciało mi sie robić zastrzały do klatki ![]() Zapomniałem, że tamtędy puściłem przewód hamulcowy. No nic, teraz mam dobry powód, żeby zamontować hydrauliczną łape. Chociaż sam zastanawiam się czy mi jest potrzebna. Taki secik panewek leży i czeka na mnie u koleżki w UK. Przyszło wczoraj do niego całe zmówienie grupowe prosto z JP. Jak już wezme sie za silnik to poproszę żeby mi je wysłał. Zamówiłem korby i główne w +0,25 i na wałek balansujący + podkładki (thrust washer) w standardzie. Co ciekawe na zdjęciu porównanie do OEM. Teoretycznie to dokładnie to samo, bo taiho produkowało je kiedyś dla daihatsu, pewnie kolor sie z wiekiem zmienił. ![]() I na koniec jakieś tam wtryski z toyoty supry 440cc ![]() Nie wiem tylko po co mi aż 6 sztuk :mrgreen: Stay tuned -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Ładnie ogarnąłeś przedni zderzak.
6 wtrysków... bimoto ? -------------------- don't be such a wimp
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 27 November 2005 ![]() |
napis daihatsu na zderzaku pozostal czy nie dalo sie go odratowac?
|
|
|
![]()
|
|
Widać na zdjęciu, że nie
![]() -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
A może o odbiciu zderzaka w żywicy skoro tak mało ich zostało?
-------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
Ciekawe jak bedzie wygladalo jak wyjedzie - czasami wieczorami w GM widywalem go - troche glosny to zwracal uwage
![]() -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 12 November 2008 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Powodzenia Kamil
![]() Świetnie Ci idzie! Trzymam kciuki! -------------------- Z cyklu: Keep AE86 Alive!
_http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=86682 |
|
|
![]()
|
|
A może o odbiciu zderzaka w żywicy skoro tak mało ich zostało? Pomysł generalnie nie jest głupi. Tyle, żeby to zrobić dobrze to trzeba mieć dużo czasu, albo pieniędzy. I tak mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, że jak wyrobie sie do wiosny to będzie dobrze, a ja nawet w połowie nie jestem ![]() Ciekawe jak bedzie wygladalo jak wyjedzie - czasami wieczorami w GM widywalem go - troche glosny to zwracal uwage ![]() Widać dawno nie widziałeś, bo wydech od długiego czasu jest ogarnięty i jak na pełen przelot to jest całkiem cichy ![]() -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 23 July 2007 Skąd: Lidzbark Warminski ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Widać na zdjęciu, że nie ![]() Możesz też wypukły napis ( z klapy) wkleić na zderzak i tak zalakierować aby był ładnie wypukły. -------------------- don't be such a wimp
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
cichy jak cichy, jak pusto na ulicach to go slychac
![]() -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 06:24 |