![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 December 2005 Skąd: Płock ![]() |
Głupie pytanie -co to jest "płuczka do oleju" i do czego służy ?
-------------------- BMW E64 645i
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
Głupie pytanie -co to jest "płuczka do oleju" i do czego służy ? engine flush - preparat do plukania silnika przed wymiana oleju -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
no fakt, miałem na myśli centralny ![]() ciekawostka - nabyłem taki dywajs: ![]() przełożenie 2:1 . w tej chwili mam niecałe 4 obroty kierownicą. czyli docelowo będzie niecały jeden obrót żeby koła z prostych osiągały max wychylenie. zobaczymy czy wyrobie bez wspomagania ![]() Udało się zamontować ten diwajsik - ciekawi mnie jak z instalacją i jak się sprawdza -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
ponizej 7s do setki?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
Udało się zamontować ten diwajsik - ciekawi mnie jak z instalacją i jak się sprawdza Niestety nie. Okazało sie, że nie da rady go zamontować bez przeróbki deski. -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Dawno nic nie pisałem. Znowu długo się nie nacieszyłem autem. Tym razem wysrał mi sie bez ostrzeżenia uszczelniacz w turbo od strony wydechowej. Kłęby dymu doganiały mnie na światłach wiec trzeba było coś zrobić. Po krótkim namyśle i paru opiniach o regeneracji turbin w PL wybrałem zrób to sam. Jak coś spierdole to przynajmniej sie czegoś naucze :mrgreen:
![]() w ruch poszedł taki zestawik. oczywiście nie poszło bez bólu, bo za pierwszym razem zapomniałem o sylikonie (tak tak w fabryce składa sie turbo na sylikon) i furacz wysrał sie 40km od domu i na drugi dzień wracałem nim w N/A ![]() W tak zwanym miedzy czasie przyszedł okazyjnie kupiony motywator na kiedyś. Po ostatnich oględzinach moje NKK wyglądało nie najgorzej wiec licze że jeszcze troche czasu minie zanim je zabije. ![]() ![]() Mam nadzieje, że wystarczy mi na 200-220nm ;-) ![]() Przy okazji skrzynia biegów na zapas bo podobno lubią się sypać powyżej 160koni :cwaniak: Wszystko dorwałem na promocji w biedronce za 7stówek (nowe sprzęgło kosztuje 180funciaków) -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
jak juz bedziesz mial skrzynie na wierzchu to mozesz ja odmalowac
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
bardzo fajny projekt
powiedz mi - allegro w temacie gtti to bieda - jak sie ma sprawa w aso [o ile jest] i sklepach z czesciami do tego auta etc ?? -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
Do aso nawet nigdy nie dzwoniłem wiec nie wiem. Co do cześci to są. Może nie wszystkie w PL, trzeba po prostu wiedzieć gdzie szukać ewentualnie od czego pasuje.
-------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
jak spisuje sie quick release ?? nie ma luzów ?? jak z wykonaniem ??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
własnie jak z luzem 3 mialem w lapach różnych "firm" a i tak to samo i wszystkei miały luz
|
|
|
![]()
|
|
jak spisuje sie quick release ?? nie ma luzów ?? jak z wykonaniem ?? Pomimo, że to używka to nie ma odziwo żadnych luzów co widać na filmie. -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 21 November 2010 ![]() |
Dawno nic nie pisałem. Znowu długo się nie nacieszyłem autem. Tym razem wysrał mi sie bez ostrzeżenia uszczelniacz w turbo od strony wydechowej. Kłęby dymu doganiały mnie na światłach wiec trzeba było coś zrobić. Po krótkim namyśle i paru opiniach o regeneracji turbin w PL wybrałem zrób to sam. Jak coś spierdole to przynajmniej sie czegoś naucze :mrgreen: a wyważanie osiowe wirnika ?? kurde wszyscy zawsze mi wybijali z głowy wymiane uszczelniaczy w turbawce, ze to sie rozleci, ze nie pojedzie, az teraz zaluje ze oddałem do roboty |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 06 March 2005 Skąd: Witten/Radzionków ![]() |
Maly ale wariat, uwielbiam to auto
BTW Gdzie kupiles zestaw do regeneracji turbo? W pl czy gdzies za granicami ![]() -------------------- Poprostu Szołpas ;)
Polska mysl techniczna na niemieckiej autobanie ... 176b9000 + td04 ^ 0,8 bara - stage 1 ;] |
|
|
![]()
|
|
Odświeżam. Pojeździłem sobie troszke w tym sezonie, zrobiłem około 5tys km, może to i mało, ale też troche czasu mnie nie było. Niestety nie pośmigałem na żadnej pojerzdżawce. W aucie wychodziły różne bolączki, ale najważniejszy cel osiągniety i auto zaczeło jeździć
![]() Prawde mówiąc bardzo spodobał mi sie ten furacz. Jak dla mnie na miasto idealna opcja. Małe turbo sprawia, że zbiera sie z samego dołu, a przy jeździe po zakretach mocy jest jak dla mnie wystarczająco dużo. Do tego spalanie w mieście nie przekraczające 9litrów przy częstej jeździe do odcięcia ![]() Pare ciekawych fotek z mini spota zrobionych przez kumpla czymś lepszym niż mój kalkulator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o wygląd szału nie ma, ale myśle że to sie niedługo zmieni. http://www.youtube.com/watch?v=dvjDkXE_y5I& Jeżeli chodzi o osiągi również nie ma sie czym podniecać, ale biorąc pod uwage że silnik to praktycznie seria myśle, że dopiero będzie ciekawie. Pytaliście ile waży auto. Więc byłem na wadze i wyszło 760kg z 1/4 baku. Jutro postaram sie opisać co będzie sie działo przy aucie w najbliższym czasie jeżeli będzie zainteresowanie. -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 09 January 2011 ![]() |
KAMILcom jak wygląda kwestia części bo mam w firmie hyundaja atosa 1,1 taki tam na miasto zeby cus podrzucic do klienta ale pomalutku zaczyna mi narzekać orientujesz sie czy moze cos podejdzie od ciebie? ja sie nie lapie w tych malenkich kosiarkach a moja przydalo by sie lekko usprawnic
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
moze cos podejdzie od ciebie? Jeśli tylko masz dobry dostęp do części ;> r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sat, 09 July 2011 Skąd: gdańsk ![]() |
sorki co to za auto na zdjeciu te białe ?? a tam poza tym szacun za prace przy tym aucie wygląda kozak
-------------------- nissan sunny n13 ca18 det 267km/340Nm et 13,8 dajtki 2011
golf cabrio 1.9 tdi 1z 178km/365Nm (sprzedany) |
|
|
![]()
|
|
sorki co to za auto na zdjeciu te białe ?? a tam poza tym szacun za prace przy tym aucie wygląda kozak
|
|
![]()
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 02:34 |