![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
pytanie gdzie będzie strojony ??
![]() -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Warszawa/Poznań ![]() |
i czym ?? bo o remapie w tym aucie jeszcze nie słyszałem :/
-------------------- MB W202
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
jakiej marki farba zosta pomalowany blok ?? prosil bym o jakis link do tej barby albo chociaz pelna nazwe
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
-------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
i czym ?? bo o remapie w tym aucie jeszcze nie słyszałem :/ tak jak napisałem w planach - megasquirt. nic jeszcze nie ustaliłem, ale śpiący z forum mówi że jest w stanie ogarnąć temat. jakiej marki farba zosta pomalowany blok ?? prosil bym o jakis link do tej barby albo chociaz pelna nazwe ![]() niestety nie pamiętam nazwy, ale była to zwykła antykorozyjna. narazie sie trzyma i nic nie odpada. -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 07 January 2007 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Gratulacje odbudowy!!! Świetny mały zapierdzielacz!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 January 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
tak jak napisałem w planach - megasquirt. nic jeszcze nie ustaliłem, ale śpiący z forum mówi że jest w stanie ogarnąć temat. Jak wyżej, bez problemu ogarniemy to na MegaSquircie ![]() Fajna ta charada, bez wątpienia najładniejsza i najbardziej dopracowana w PL ![]() Gratuluje ![]() -------------------- Było: Łada 1.3 turbo-nitro, Ibiza FR TDI + GTB.
Jest: Corsa C 380KM/420Nm + Zafira B OPC (jeszcze seria). |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 11 February 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak wyżej, bez problemu ogarniemy to na MegaSquircie ![]() Fajna ta charada, bez wątpienia najładniejsza i najbardziej dopracowana w PL ![]() Gratuluje ![]() U ain't seen nothing yet ![]() -------------------- Czekam na wybuch...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 January 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Na podstawie przedstawionych fotek można spokojnie wysunąć taki wniosek - mega zdrowa buda (jak na daihatsu). pomalowany środek, flockowana deska......
-------------------- Było: Łada 1.3 turbo-nitro, Ibiza FR TDI + GTB.
Jest: Corsa C 380KM/420Nm + Zafira B OPC (jeszcze seria). |
|
|
![]()
|
|
Up
auto w zime praktycznie nie jeździło (nie potrzebnie kupiłem zimówki). powodem było niskie ciśnienie oleju. założenie i tak było takie żeby przez zime wyeliminować wszystkie choroby wieku dziecięcego. od wiosny auto ma być bezawaryjne (oby). tymczasem troche sie dozbroiłem: ![]() olej, płuczka do oleju, filterek, linka ręcznego, grube kable magnecore competition 8.5mm, nowa OEM pompa oleju + OEM łańcuszek, kilka uszczelek (nie ma na zdjeciu), flansze do wydechu, węgorz i tłumik środkowy M-tech 50cm (a nie jakieś tam krótkie gówienko) :-P apropo tłumika to śmiało moge polecić m-techa, zadzwoniłem przed 14 zamówić tłumik a o 19 miły pan przywiózł mi go do mojego miasta za free :shock: do nowych kabelków odnowiłem sobie jedną z pokryw z zapasu ![]() ![]() na pierwszej popełniłem kilka błędów, a ta wyszła praktycznie idealnie. pewnie po części dla tego że nie piekłem w piekarniku tylko suszyłem opalarką. no i już dawno temu z nudów wziąłem sie trochę za wygląd, bo troche zmieniła mi sie troche koncepcja na auto. wpadł odnowiony dywan który zmienił kolor z szarego na czarny. tylko sam przód za fotelami + plastiki na progi (również czarne). łączna waga jakiś 1kg więc nie ma tragedii ![]() stwierdziłem że cyfrowy wskaźnik boostu z turbo timera jest troche mało czytelny i wiec zamontowałem sobie greddiego bo sie kurzył w szufladzie ![]() prawie skończyłem boczki które malowałem chyba z pół roku temu :-D ![]() ... prawie, bo musze jeszcze zamontować alarm i zrobić coś z klamkami ;-) -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 12 October 2008 Skąd: Łomża ![]() |
Alarm ?? Przy takiej redukcji masy będzie strasznie ciążył ehhe
-------------------- Usunięto komercyjna sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
no fakt, miałem na myśli centralny
![]() ciekawostka - nabyłem taki dywajs: ![]() przełożenie 2:1 . w tej chwili mam niecałe 4 obroty kierownicą. czyli docelowo będzie niecały jeden obrót żeby koła z prostych osiągały max wychylenie. zobaczymy czy wyrobie bez wspomagania ![]() -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
zawsze bardzo mi sie podobaly te auta
![]() -------------------- ______________________________________________________
Tor Poznan 1,37.300 dwulitrowym wolnossacym autem. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
-------------------- ______________________________________________________
Tor Poznan 1,37.300 dwulitrowym wolnossacym autem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 23 April 2010 Skąd: Kraków ![]() |
ciekawy jestem jak Ci sie bedzie jeździć na takim quickenerze, wydaje sie że 1,5:1 to najrozsądniejsza opcja ale czas pokaże, daj znać ...
b. fajny projekcik |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 07 February 2011 ![]() |
ekstra "samochodzik" :-) ważyłeś może pojazd w aktualnej specyfikacji?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 23 November 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
U siebie mam 1.5 obrotu od skrajnego lewego do skrajnego prawego położenia i bardzo sobie chwalę. Jedynie w ruchu cywilnym przy prędkościach zbliżających się do 150km/h trzeba być bardzo skupionym na drodze.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 22 June 2007 ![]() |
Fajny, kompleksowy projekt. A powiedz, planujesz klatkę? Bo konstrukcja samochodu nie gwarantuje jakiegokolwiek bezpieczeństwa...
|
|
|
![]()
|
|
UP!
![]() Jednak silniczkiem zaopiekowałem sie osobiście ![]() Wleciał wspomniany zamach ![]() Nowa pompa oleju + łańcuszek. Do tego wymieniłem wałek rozrządu na zdrowy i wyregulowałem zawory + zmieniłem rozrząd. Dla potomnych- płytki do regulacji pasują od forda 1.4 16v (fiesta, focus) ![]() Wszystkie śruby w zawieszeniu wymieniłem na nowe, bo coś piszczało... ![]() Zaciski zostały wypiaskowane i poskładane na nowych zestawach autofarena. Z Przodu zawitały nowe tłoczki, a tył został wyselekcjonowany i z 4 zacisków złożyłem dwa. ![]() I tak odświeżony silniczek wleciał do auta... ![]() Tłumik środkowy wleciał na swoje miejsce. 7h zajęło przerobienie wydechu, żeby jakoś sensownie był połączony. Samo wyjecie było problemem bo trzeba było rozkrecać zawieszenie. ![]() Jeszcze daleka droga, zanim zacznie to wszystko wyglądać tak jak chce. ![]() W każdym razie jeździ przyjemnie jak na serie ;-) -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 15 November 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
Mam ogromny sentyment do tego samochodu. Bylem wozony takim przez mame jak bylem maly.
Swietny projekt, ogrom pracy wlozonej powala na kolana. Bardzo mi sie podoba, rewelacja ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 02:34 |