![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Sokolnh sorry ,ze w Twoim temacie.....Ori ECU po wywaleniu nie których czujników i remapie też daje radę...ale Z Vemsem czy Megasquirtem( b2 quattro robione przez quziga) też nie ma problemów z normalnym użytkowaniem
-------------------- quattro
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 19 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
w porządku,
przynajmniej się czegoś dowiem tak z ciekawości może kogoś to będzie interesowało jeszcze jak miałem DZ-ta pojechałem na hamownie i oto co wypluła po 25 latach ![]() -------------------- urquattro sedan
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 21 February 2008 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 11 January 2009 ![]() |
Świetny projekt, czekam na finał
![]() Co do starego silnika - świetny stan jak na 25lat ![]() -------------------- Fiesta XR2i ITB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 26 March 2005 Skąd: wr ![]() |
Moje byłe B2
![]() ![]() -------------------- diesel power
|
|
|
![]()
|
|
cześć gelon,
jak chcesz to silnik możesz odkupić ![]() blacha jest ok, trochę rzeczy poprawiłem i można na razie śmiało jeździć, choć i tak w planach jest założenie bodykitu z URa ![]() syncros docisk zostanie z V8, tarcza pewnie z Audi 200 chyba, że Arthur z QS coś innego wymyśli -------------------- urquattro sedan
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Moje V8 odpalalo zeszlej zimy przy -30 stopniach na dworze, cale zajebane sniegiem. Od razu dostawalo w palnik, nie czekalem az... na nic nie czekalem, zaskoczyla to dostawala w dupe, ujezdzalem ja do granic mozliwosci (woda 120, olej 140) i ani razu silnik nie stanal. Zdjalem czapki, tloki idealne itp itd. wiec nie wiem co ma zepsuc silnik dobrze wystrojony na SA. Silnik dalej bede ujezdzal, tym razem w Mercedesie i zaloze sie ze nie bede w stanie go zabic mimo ze nie bedzie mial seryjnego ECU
CYTAT niby tak, ale 2 ze znanych mi dobrze aut, strojonych na SA niestety nie chca odpalic Widac cienki ten stroiciel musial byc.... baaaaardzo cienki. Dlaczego nie mozna z tylu - bo w skrzyni nie ma dziury (trzeba wyciac, pod dobrym katem i wiedziec w ktorym miejscu) oraz zamach przewaznie jest z S6 C4 lub S4 C4, a tam nie ma 60-2 ![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 22 May 2005 Skąd: Krakow ![]() |
Fajny projekt ,i jak znam Artka z QS to profi zrobiony. Ciekawe jak osiagi w tak lekkiej budzie.
PS: Co wchodze w jakis temat mnie interesujacy to jest klotnia guziora z aw69 o wszystko ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Zauwaz ze nie ja je zaczynam.
Jak osiagi - po strojeniu, silnik w budzie ciezszej od B2 (moje b3) robi 4,1 do 100 i srednie 12 na cwiare. -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
.............. Silnik dalej bede ujezdzal, tym razem w Mercedesie i zaloze sie ze nie bede w stanie go zabic mimo ze nie bedzie mial seryjnego ECU Możesz rozwinąć temat ? Pozdro - Danek -------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
zajebisty projekt kolego, mam ******sentyment do starych audi, chyba kiedyś takiego sobie sprawie
![]() Edit: nie używamy wulgaryzmów /BeeMiX -------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 12 January 2005 Skąd: ScyZZor'kowo ![]() |
OT: cytat z forum B2 Było... Gość chce 2x więcej pieniędzy niż zapłacił za nią kilka miesięcy wcześniej jednemu z naszych forumowiczów, a poza tym zajmuje haniebne miejsce na liście oszustów w dziale ogłoszeń. A warto się zainteresować tym autem ? Jak masz jakieś info to daj znać na PW.Będę wdzięczny. -------------------- Nauka jazdy,przygotowywanie do KJS/OES - /Tor Kielce,Ułęż,NMnP/ - pisać PW ;)
|
|
|
![]()
|
|
pozwolę sobie odświeżyć
![]() fotki z przymiarki ![]() ![]() ![]() sztywne tuleje w kołysce ![]() koło zamachowe z wieńcem od 3.0 przerobione na 60-2 ![]() co do chłodzenia -> zostaje seryjna chłodnica + dwa cienkie wentylatory zobaczymy czy to wystarczy ![]() ![]() ![]() z pierdół doszły jeszcze tuleje poliuretanowe przód, tył kołyska została wzmocniona, oddana do malowania jutro do odebrania i rozpocznie się składanie klocków w lutym powinno już śmigać ![]() -------------------- urquattro sedan
|
|
|
![]()
|
|
Masz fotke koła zamachowego ?? 3,0..rozumiem ,ze np z a4 b6 lub a6 c5 po lifcie??
-------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
zdjęcie jest przecież
od 3.0 TDi ![]() -------------------- urquattro sedan
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
kolego pojaw sie kiedys na nocnych to przetestujemy twoja zabawke
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
zdjęcie jest przecież od 3.0 TDi ![]() Teraz widzę...w pracy nie załadowało mi tego zdjęcia ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Kolo zamachowe jest z 3.0 tdi czy kolo jest ze starego V8 + wieniec 60-2 z 3.0 tdi? Miesci sie to w dzwon skrzyni?
-------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
zamach ze starego V8 + wieniec z 3.0 TDi przerobiony na 60-2
-------------------- urquattro sedan
|
|
|
![]()
|
|
silnik i skrzynia już siedzą
![]() ![]() ![]() niestety - choć było to do przewidzenia - zawieszenie siadło i niby fajnie wygląda, ale miska jest 10 cm od ziemi, więc czeka mnie zmiana sprężyn -------------------- urquattro sedan
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 09:42 |