![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 27 November 2002 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
nie watpię że działa rewelacyjnie, pytanie było o róznice np pomiędzy trybami, no chyba że to tajemnica ? co do przepływów - ok, w takim razie nie było pytania choć i tak nie sądziłem że na forum padnie jakas konkretna odpowiedź poza szyderą ![]() jak macie robić 600KM to może to tez mieć znaczenie no ale jak pisałem ja sie nie znam..żeby sobie radzić z róznicami trzeba je wpierw zmierzyć ![]() podobno na którymś cylindrze pojawia się stukowe w R32 i to poniżej waszej zakładanej mocy w stage 2 [600KM] ale juz nie drążę tematu, bo widze ze nie ma sensu... colin: o jaki kolektor pytasz bo nie wiem ? moze rzeczywiście za długo przy kompie siedzisz Zle mnie odebrales. To nie szydera tylko moje zdanie. Co do Haldexa to zdecydowanie lepiej reaguje w zakretach. Jest duzo bardziej przewidywalny. -------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
a czemu?? akurat ta informacja bardzo chetnie sie podziele ... po nowym roku bedziemy robili taka glowice i testowali na flowbenchu ( puki co urzadzenie jest w fazie rozruchu i kalibracji) Spoko voj2s, bardzo chetnie zobaczę wyniki z flowbencha wraz z ofertą 2B na porting ![]() jak bedzie sens dłubać głowice z 2.8 - bo pewnie bedziesz mierzył swoją to się zgłoszę ale ja w swoim stage 2 raczej pójde w czapke z R32 z uwagi na średnice zaworów i planowany rozwiert... ale to juz OT w temacie kolegi PiSi - jest założony temat w dziale audi, wprawdzie o głowicy 12V ale to bardziej odpowiednie miejsce ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 March 2005 Skąd: Bełchatów ![]() |
Haldex z controlerem dziala rewelacyjnie. Tzn. ze da sie polatac bokami? -------------------- Było A3:152KM->S3:272KM->EvoIX:391KM->EvoX:403KM->F10->A6 C7 BiT 370KM@770NM
Jest: S1000XR || E63s W212: 701KM@1002NM |
|
|
![]()
|
|
Tzn. ze da sie polatac bokami? Zawsze sie dalo tylko trzeba umiec ;-) Naped dziala lepiej ale evo to to nie jest. Chociaz ja lubie samochody neutralnie zachowujace sie na drodze a do nich evo nie nalezy. -------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
colin: o jaki kolektor pytasz bo nie wiem ? moze rzeczywiście za długo przy kompie siedzisz Pytam czy warto sie zabrac za robote, czy zrobienie tego (o czym pisales) to bedzie tylko sztuka dla sztuki - jak to drugie to wiem na co czas spozytkowac lepiej ![]() -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
Zawsze sie dalo tylko trzeba umiec ;-) Naped dziala lepiej ale evo to to nie jest. Chociaz ja lubie samochody neutralnie zachowujace sie na drodze a do nich evo nie nalezy. Dobra dobra.. Ale jestem ciekaw jak spora roznica jest w takim sterowniku... Widze jak zachowywala sie S3, a jak zachowuje sie evo. I to jest przepasc ogromna. Ale 8l miala starsza generacje haldexa no i nie mialem takiego kontrolera... Pisi chyba mial evo - moze napiszesz kilka slow? Tak samo miales porownanie z zwyklym haldexem. W wolnej chwili moze opiszesz wrazenia ? -------------------- Było A3:152KM->S3:272KM->EvoIX:391KM->EvoX:403KM->F10->A6 C7 BiT 370KM@770NM
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
Ale 8l miala starsza generacje haldexa no i nie mialem takiego kontrolera... Raczej chyba w żadnym haldexie tego niema seryjnie. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
Raczej chyba w żadnym haldexie tego niema seryjnie. Ale ja nie pisalem ze jest to montowane seryjnie... -------------------- Było A3:152KM->S3:272KM->EvoIX:391KM->EvoX:403KM->F10->A6 C7 BiT 370KM@770NM
|
|
![]()
|
|
Pytam czy warto sie zabrac za robote, czy zrobienie tego (o czym pisales) to bedzie tylko sztuka dla sztuki - jak to drugie to wiem na co czas spozytkowac lepiej ![]() nie warto poprawiać fabryki, robota z natury rzeczy jest mecząca..a w ogóle to tuningi wszelakie są kosztowne i bez sensu ![]() EOT -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
nie warto poprawiać fabryki, robota z natury rzeczy jest mecząca..a w ogóle to tuningi wszelakie są kosztowne i bez sensu ![]() EOT Wiesz, glowica vw nie pasuje do subaru, wiec jak ma lezec jako ozdobnik to... Co do procedury startu, to jakie doladowanie jest na postoju z gazem w podlodze i wlaczonej procedurze? -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
nie ma doladowania. jest tak jak w GTRze czyli poprostu utrzymuje wyzsze obroty
-------------------- CompSport
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
co nowego w moim ulubionym projekcie?
jakie auta maja ten silnik i ta skrzynie? A3 i golf? -------------------- ______________________________________________________
Tor Poznan 1,37.300 dwulitrowym wolnossacym autem. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Tak jak napisałem golfik jest mega zajebistym projekcikiem ale pisanie ze napędy np. subaru (nie pisze o evo bo wiadomo podpis) to -to samo co haldex to chybe lekkie nadużycie..Przeciez to jest cały czas dołączany napęd który nigdy nie będzie tak dobry jak stale spięte napędy w subaru, quattro czy właśnie w evo..troche przesadzacie w tym wychwalaniu VW niepotrzebnie zresztą bo autko jest naprawde Zarąbiste i to wiadomo.
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
jakie auta maja ten silnik i ta skrzynie? A3 i golf? jeszcze TT-etka ma R32+DSG+quattro (haldex) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak jak napisałem golfik jest mega zajebistym projekcikiem ale pisanie ze napędy np. subaru (nie pisze o evo bo wiadomo podpis) to -to samo co haldex to chybe lekkie nadużycie..Przeciez to jest cały czas dołączany napęd który nigdy nie będzie tak dobry jak stale spięte napędy w subaru, quattro czy właśnie w evo..troche przesadzacie w tym wychwalaniu VW niepotrzebnie zresztą bo autko jest naprawde Zarąbiste i to wiadomo. A kto wychwala?? A Haldex od 2generecji jest napedem stalym. -------------------- CompSport
|
|
![]()
|
|
ale naped porsche tez sie dolacza i chyba daje rade.....
wracajac do golfa i jego napedow, jesli ponizej 4sec ma pierwsza setke to dobrze sie dolacza ten naped ![]() -------------------- ______________________________________________________
|
|
![]()
|
|
jeszcze TT-etka ma R32+DSG+quattro (haldex) no fakt ale w tt to bym nie wsiadl ![]() ze oni sirocco nie oferuja tego motoru...wogule chyba juz sie z niego wycofuja... -------------------- ______________________________________________________
|
|
![]()
|
|
no fakt ale w tt to bym nie wsiadl ![]() ze oni sirocco nie oferuja tego motoru...wogule chyba juz sie z niego wycofuja... sciroocco chyba w ogóle nie bedzie 4x4 (jesli dobrze kojarze) - ogromny błąd IMO... wycofali się z małych aut, golf R juz nie jest z VRem, ale raczej sie nie wycofują tylko pakują wersje FSI, głównie R36 do Q7, touarega, porsche cayenne, skoda superb, passat itd -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 01 May 2006 ![]() |
ale naped porsche tez sie dolacza i chyba daje rade..... wracajac do golfa i jego napedow, jesli ponizej 4sec ma pierwsza setke to dobrze sie dolacza ten naped ![]() Z tego czasu juz dzis przy wymianie kół IMHO daloby sie cos jeszcze urwac. Uwazam ze jak na ten setup co jest czas 0-100 km/h jest bardzo dobry. Jak już będzie skonczony stage II, zapodam lepsze kółka (włacznie z lepszymi oponami) i troche zmieni sie ta nieprzychylna aura to spróbuje poprawic ten wynik. Mysle ze przy tej skrzyni spokojnie jest to realne zwłaszcza ze przy LC małpa dałaby radę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Naprawdę warto robić wszystko dla urwania -0,2 0,3 do setki przy i tak zajebistym już wyniku? Nie szkoda Ci go tak katować w pogoni za ułamkniem sekundy, którego bez Racelogica praktycznie nie odczujesz? Na drodze i tak zmasakrujesz to, co masz zmasakrować.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 05:58 |