![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
650nm w DSG a nie w haldexie Jasne, miałem na mysli DSG a napisałem o Haldexie ![]() no to jest jeszcze zapas na stage 2 .. PiSi: jeszzce raz gratulacje oficjalnie w temacie Bedziemy sie starali utrzymac przebieg przy wyzszych wartosciach. no ale to nie wystarczy do 600KM, inaczej musielibyście miec moc max koło 7500 rpm ![]() powodzenia ! -------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 07 December 2006 Skąd: Chełm ![]() |
Takie rzeczy to tylko w Compsporcie
![]() Jak oceniacie ten zestaw sprzęgieł do DSG, dobry produkt? Nikt chyba jeszcze tego nie dotykał poza wami. -------------------- www.vwgolfv.pl _ Największe polskie forum Golfa V.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 27 November 2002 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
no ale to nie wystarczy do 600KM, inaczej musielibyście miec moc max koło 7500 rpm ![]() powodzenia ! Cos chyba zle policzyles. Policz ile to jest 600Nm przy 7000rpm Pozatym ja jestem jedna z niewielu osob na tym forum ktora sie nie brandzluje ile bedzie. Bedzie tyle ile sie zrobi. -------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
![]()
|
|
Jak oceniacie ten zestaw sprzęgieł do DSG, dobry produkt? Nikt chyba jeszcze tego nie dotykał poza wami. Sprzegla sa zajebiste ale bedziemy testowac jeszcze dwa inne produkty dla porownania. -------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
pogratulowac ! fajnie ze streetcar a nie wydumka na prosta
-------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 07 August 2003 Skąd: krakow ![]() |
cale wnetrze, samochod na codzien , 3.43 kg/KM, moc(moment) dostepna zawsze i wszedzie .... jest czad, jest zabawa
PS czy samochod bym miedzony w trybie 4x4 ?? -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
Tak w trybie 4x4. Sterownik haldexa w trybie race daje tak mozliwosc. Porownywalismy oske i 4x4
-------------------- CompSport
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 07 August 2003 Skąd: krakow ![]() |
czyzby sie okazalo ze straty napedu haldexa sa porownywalne do torsena?? jaka roznica miedzy FWD a 4x4 ??
-------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
czyzby sie okazalo ze straty napedu haldexa sa porownywalne do torsena?? jaka roznica miedzy FWD a 4x4 ?? Nie pamietam jaka była roznica miedzy oska a 4x4 (zobacz na date wykresu) ale porownywalem ostatnio wykresy z innymi samochodami i wychodzilo ze spiety haldex ma minimalnie mniejsze straty od torsena ale wieksze o ok 10ps od np.EVO -------------------- CompSport
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 30 August 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
czy moglibyście wstawić wyraźniejszy wykres? i przychylam się do pytania o straty na napędach
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 31 October 2002 Skąd: ze wśi! jestem wieśniakiem! ![]() |
Genialne auto..
Rodzinne! - 5drzwi posiada, całę wnętrze! I bezpieczne na codzień.. Ile już nim właściciel przejechał na tym setapie??? bardzo mnie to ciekawi... |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 13 December 2009 Skąd: Rogoźnik ![]() |
Piękna robota. Masakra. A mam jeszcze inne pytanie, co w było robione przy samochodzie w Siemianowicach?
-------------------- Golf 2 syncro project
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Wprawdzie to samochód i Szymon z Patrykiem graja tu główne role bo ja tylko załatwiłem auto i jakies tam środki, ale skoro właściciel został juz wywolany do tablicy to cos skrobne ![]() Zalozenia projektu sa w 100% zrealizowane za co w tym miejscu chłopaki bardzo dziekuje !!!! Bez Was nigdy by to auto nie wyjechalo na ulice. Edit: Karol, you welcome. Chociaz pomimo najszczerszych checi "troche" mi brakuje do Twojej ligi ![]() ![]() Na chwile obecna seryjne 997 TT jezdzi bardzo podobnie jak ten golfik. Piotrze, gratuluje, ponieważ w końcu pokazałeś projekt R32 o którym rozmawialiśmy jakiś czas temu w trakcie modów. Super, że udało się go dokończyć i jestem dumy, że w Polsce również są sprawdzone i godne polecenia firmy jak Comsport - Patryk powodzenia w dalszych pracach i koniecznie test drive ![]() Pozdrowienia i do zobaczenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 01 May 2006 ![]() |
Genialne auto.. Rodzinne! - 5drzwi posiada, całę wnętrze! I bezpieczne na codzień.. Ile już nim właściciel przejechał na tym setapie??? bardzo mnie to ciekawi... Z auta nie wyszedł ani jeden kg (a jest tam praktycznie wszystki co oferował konfigurator). Zważone auto już po zamontowaniu wszystkich gratów pokazało ![]() Autem przejechałem póki co kilka tysiecy km przy czy to kilka to granice 6 moze 7 tysiecy. Wlasciwie tak jak napisalem wczesniej. Jak go odebralem z Bielska to wracajac cieszylem sie jak dziecko nową zabawką. Gdy juz troche ochlonąlem to zaczalem testowac procedure startu (auto nie mialo lekko). Byly i dni ze testowalem LC po kilka razy z rzedu ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Piękna robota. Masakra. A mam jeszcze inne pytanie, co w było robione przy samochodzie w Siemianowicach? Tak jak w opisie uklad wydechowy i kolektor wydechowy Pablo dzieki i jak cos to zapraszamy ale dopiero po remoncie ;-) czyli na wiosne -------------------- CompSport
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Czuję się wywołany do tablicy
![]() Compsport kolejny raz pokazał jak bardzo są rzetelni. Projekt świetny, moc-już jest mocno. No i BEZAWARYJNIE, daily driver! Właścicielowi pozazdrościć firmy, a firmie właściciela z takim podejściem. Wiele było już przykładów na forum jak można się naciąć w dwie strony. Gratuluję jeszcze raz. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
Muszę przyznać, że oglądając takie projekty gęba mi się cieszy prawie jak by to było moje auto - schludność wykonania, użyte komponenty know how plus wynik końcowy miażdzą cyce.
Auto biorąc pod uwagę, że to nie leasing, z moich okolic więc będę wypatrywał i jak napotkam to chociaż spróbuję podjudzić co by zobaczyć w realu jak to się odpycha ![]() ech ten VAG - tutaj możliwości kończą się na wyobraźni i zasobności właściciela.. Gratsy |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 01 May 2006 ![]() |
Muszę przyznać, że oglądając takie projekty gęba mi się cieszy prawie jak by to było moje auto - schludność wykonania, użyte komponenty know how plus wynik końcowy miażdzą cyce. Auto biorąc pod uwagę, że to nie leasing, z moich okolic więc będę wypatrywał i jak napotkam to chociaż spróbuję podjudzić co by zobaczyć w realu jak to się odpycha ![]() ech ten VAG - tutaj możliwości kończą się na wyobraźni i zasobności właściciela.. Gratsy @chester, gucior - auto jest z Bemowa i tam tez sie krece choc ostatnio wracajac z trójmiasta na trasie spotkalem Matschke w 9997 TT wiec swiat jest maly i nigdy nie wiadomo gdzie kogos mozna zobaczyc ![]() Tutaj ograniczeniem bedzie tylko i wylacznie zdrowy rozsadek .... tunera ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Cos chyba zle policzyles. Policz ile to jest 600Nm przy 7000rpm 600NM przy 7022rpm daje 600KM - proste obliczenie ![]() ale odniosłem się do tego: Bedziemy sie starali utrzymac przebieg przy wyzszych wartosciach. zrozumiałem że 560NM pojdzie plasko dalej w obrotach czyli tak na pałę licząc przy obecnych 560NM, zeby przekroczyć 600KM trzeba moc maks uzyskać około +7500 rpm i o to mi chodziło, bo na tym wykorbieniu przy 7800 srednia prędkośc tłoka to 25 m/s PatTDI bedziecie rzeźbić coś z głowicą ? w sensie portingu i wyrównania napełniania cylindrów bo w R32 z tym jest gorzej niż w 2.8 jesli chodzi o róznice miedzy krótszymi i dłuższymi kanałami -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
Piotrze, gratuluje, ponieważ w końcu pokazałeś projekt R32 o którym rozmawialiśmy jakiś czas temu w trakcie modów. Super, że udało się go dokończyć i jestem dumy, że w Polsce również są sprawdzone i godne polecenia firmy jak Comsport - Patryk powodzenia w dalszych pracach i koniecznie test drive ![]() Pozdrowienia i do zobaczenia ![]() a jakie sa sprawdzone i godne polecenia firmy w niemczech? bo piszesz tez ![]() ![]() ![]() Compoty, odnosze wrazenie ze odbieracie chleb szkopom ![]() ![]() ![]() -------------------- ______________________________________________________
Tor Poznan 1,37.300 dwulitrowym wolnossacym autem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 01:50 |