![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 29 September 2008 ![]() |
super auto!! Ma ktoś jeszcze ten film jak właściciel leje to STi?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 07 July 2009 Skąd: WWA ![]() |
RYBAK Nie wiem skąd to wiesz, być może z tąd że ten 340konny golf nie miał deklarowanej mocy, bo ja swoim 1.8T 300hp tłukę takie subaru z rolki. I umówmy się że ani 300 400 nawet 450 konne subaru nie podoła takiemu R32T i na tym filmiku doskonale widać jaka dzieli je przepaść Przepasc oszem ale nie mow, ze tluczesz takie subaru ![]() Ja sie scigalem przy podobnym subaru i przy wiekszych predkosciach szlismy rowno ALE dostawalem przy wkrecaniu turbo...(poprostu w subaru wczesniej NM byl i szlo jak glupie ![]() -------------------- Audi A4 1.8TQ with FP WHITE inside :)
>>397KM/461NM by GTO<< -------------> SOLD :( >>STOLEN ;(;( >> Mazda 323BF 1.6GT Turbo << :) Puureee Fuuun :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 01 May 2006 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 November 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Przepasc oszem ale nie mow, ze tluczesz takie subaru ![]() Ja sie scigalem przy podobnym subaru i przy wiekszych predkosciach szlismy rowno ALE dostawalem przy wkrecaniu turbo...(poprostu w subaru wczesniej NM byl i szlo jak glupie ![]() a ja myśleże tłucze bez problemu ..sam jechalem z tym czerwonym jak miałem 305 koni i też dało rade bez stresu.. A dla golfa to nie widze zbytniej konkurencji przy okazji nocnego szlajanaia się po mieście:) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 07 December 2010 Skąd: Szczecin ![]() |
RYBAK, co do Golfa 340 km wiem, że dostaje baty od 300 konnej Imprezy nawet z rolki... Snt,ale żeś mnie rozbawił ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 22 September 2010 Skąd: WPR ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Prawda jest taka,że dla 340-sto konnego Golfa r dsg,Golf Pisiego jest "tylko" znikającym punktem,a dla 350-cio konnej Imprezy będzie jeszcze szybciej znikającym punktem,dlatego wcześniej napisałem,że takie porównania nie mają sensu,bo auto Pisiego lata po prostu w innej lidze.Tego Golfa można porównywać np.z Porsche Matschke wtedy byłby rajc,a nie z autami które mają 200 kucy mniej,ale Pisi wcześniej też napisał,że się nie napina na takie auta i przyjął jedynie propozycję wyścigu.PS.Szacun Pisi za projekt dla Ciebie i chłopaków z CS,na prawdę fura zapina niesamowicie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Chętnie zobaczę wyścig Porsche Macka z Golfem. Myśle ze będzie bardzo ciekawie.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
Oj DSG robi strasznie dobra robote na drodze
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 24 October 2011 ![]() |
PiSi a można wiedzieć w jaki sposób wykorzystujesz funkcję hamowania lewą nogą, przydatne to jest na torze? Chodziło o to że przed odblokowaniem przy hamowaniu lewą nogą silnik przez kilka sekund nie reagował na gaz?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
Hamowanie lewą nogą nie istniało przed odblokowaniem. Gdyż własnie po nacisnięciu hamulca auto nie reaguje na gaz i zwalnia silnik. Dodatkowo na ori sterowniku przy hamowaniu jest rozłączany haldex.
-------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 24 October 2010 ![]() |
Naprawde projekt jest gruby:) Chciałbym doswidczyc tego jak to sie zbiera Mmmmm Miny innych osob... bezcenne:)
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 16 July 2007 Skąd: WE/CRY ![]() |
Golf Pisi-ego z Tym 911TT już kiedyś się spotkał, było na innym forum opisywane. Golf na poprzednim setupie a porsche seria, i z tego co pamietam chyba mniej-wiecej równo było.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 24 October 2011 ![]() |
Hamowanie lewą nogą nie istniało przed odblokowaniem. Gdyż własnie po nacisnięciu hamulca auto nie reaguje na gaz i zwalnia silnik. Dodatkowo na ori sterowniku przy hamowaniu jest rozłączany haldex. Tylko jeszcze pytanie czy kierowca z tego korzysta, bo to raczej potrzebne jest kiedy zrywamy przyczepność (drifting, rajdy), a może przy starcie też się przydaje do naprężenia napędu zamiast ręcznego? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
W tej kwesti to najlepiej niech wypowie sie PiSi. Tu jest DSG więc mysle że tu się nic nie zmieniło , trzyma hamulec , wciska gaz do spodu , puszcza hamulec i wystrzeliwuje do przodu. Wydaje mi się że hamowanie lewa nogą przy starcie jest zablokowane wtedy co by móc użyć procedury startowej. Ale to już właściciel na pewno się wypowie.
Na pewno przydaje się to na ciasnych nawrotach , można fajnie turbo napompowac i auto przy okazji ustawic bokiem latwo. -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
Tylko jeszcze pytanie czy kierowca z tego korzysta, bo to raczej potrzebne jest kiedy zrywamy przyczepność (drifting, rajdy), a może przy starcie też się przydaje do naprężenia napędu zamiast ręcznego? Nie jestem PiSi i nie wiem, czy korzysta.Mam identycznie zmodzoną DSG i do startu zatrzymanego służy procedura Launch Control - bez związku z tą funkcją. Na prostej, poza rajdami możesz to stosować do pojedynków "z rolki". Przyhamowujesz auto z gazem w podłodze, puszczenie hamulca powoduje strzał do przodu. Na rajdach, trackdayach itp. zastosowania oczywiste... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 31 August 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
RYBAK, co do Golfa 340 km wiem, że dostaje baty od 300 konnej Imprezy nawet z rolki... A mówiąc o tym czerwonym "STI" kombi, nie miałem na myśli ze ten Golf nie jedzie ( w koncu 460 ps ) tylko to ze znam to auto i wiem jaką mocą dysponuje ![]() Pozdro Tak, tak zawsze się znajdzie jakiś zwolennik subaru, twierdzący że te auta są najlepsze i nie ma na nie bata - śmiech na sali normalnie ![]() 350-konna impreza nie robi absolutnie żadnego szału w przyśpieszeniu powyżej tych 100km/h. -------------------- AUQ k04-01 - było
: Kawasaki Z750s..- też było teraz- STI bug |
|
|
![]()
|
|
350-konna impreza nie robi absolutnie żadnego szału w przyśpieszeniu powyżej tych 100km/h. Bo przy tej mocy,powyżej tej prędkości to szał robią jedynie auta,które ważą poniżej tony.Miałem kiedyś sposobność się ścignąć z Oplem Corsą fwd 350 km,750 kg masy na ćwiartkę i powiem tylko tyle,że powyżej chyba 130 km/h zrobiła ze mnie wiatraka ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Cavaas to chyba musisz poprosic SNT zeby Cie przewiozl swoim GT, moc w okolicach 350-370KM ( tak kazdy strzela autonigdy nie hamowane bo mu sie nie chce ) a z rolki objezdza 300konne CRXa turbo. Takze nie powiesz mi ze te auta powyzej 100kmh slabo jada
-------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 06:00 |