![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
Wejście Rob'a do DTM powinno wyglądać tak:
![]() a wygląda... nijak. -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 11 January 2005 Skąd: łódzkie ![]() |
Kto wie czy ten cały DTM to jest ratunkiem dla Kubicy czy zatrudnili Kubicę żeby ratował DTM? jakby Kubica miał ratować DTM, to zostałby zatrudniony w fabrycznym teamie BMW, albo Audi. A dostał debiutujący w serii zespół prywatny, sam jest debiutantem. Każdy z nas miał nadzieję, że chłop się wstrzeli i będzie wymiatał. Tymczasem zderzenie z rzeczywistością jest wyjątkowo brutalne. To jest powtórka z Williamsa - w kwalifikacjach daleko za resztą, w wyścigu zamyka stawkę, jak komuś wyżej powinie się noga, to jest szansa na awans - ale nie ma równej walki bok w bok.Ciekawe, jaki pomysł na sezon 2021 ma Orlen i Kubica. Z jednej strony żal patrzeć na Kubicę na samym dole, z drugiej strony żal by było porzucać DTM po jednym sezonie. -------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Nie politykujemy panowie. To nie Onet
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
No cóż, ja w swoich postach nie widziałem polityki, a że poleciały w całości, za to, że wdałem się w dyskusję z kimś, kto pokonał mnie doświadczeniem, to powtarzam odpowiedź na post Maćka:
Gdyby Orlen utrzymał team Porsche Super Cup, miałby teraz szansę na świetny duet - Giermziak, Kubica. Niestety - może poza Dakarem - orlen nie jest zbyt konsekwentny w zaangażowaniu w poszczególne motorsportowe serie. Co poniekąd jest odpowiedzią na pytanie o pomysł - pomysłu brak. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 04 April 2019 ![]() |
a ja ciągle będę powtarzał, szkołki, szkoły jazdy sygnowane logiem Orlen, Kubica jest lubiany, dałoby rade... wiec ze swojego środowiska mam już kilka tatusiów którzy by swoje pociechy tam wysłali... nikt nie mówi o F1, bo wiadomo jak to jest... ale miłoby było przy piwku oglądać swoje dziecko np w F3 czy Le Mans
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 13 August 2006 ![]() |
DTM ostatnie kwalifikacje w deszczu i dno https://twitter.com/DTM?ref_src=twsrc%5Etfw...%2FvpZSmnalS%2F
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 28 November 2008 ![]() |
Niestety jak by Glock wyjechał to Kubica byłby max 15...
Nie widzi mi się ten zespół - przed kwalami auto bez przodu - dwóch mechaników coś grzebie a dwóch łapy w kieszeniach i oparci o ścianę - tak perfekcyjnie przygotowali bolid że nie mieli co robić? -------------------- Nie ma takiego okrucieństwa, do którego nie posunie się rząd, kiedy braknie mu pieniędzy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 January 2011 ![]() |
wiedziałem że nie bedzie łatwo w DTM .. ale tak słąbej kondycji zespołu to się nie spodziewałem, miałem jednak nadzieje że będzie troche walki w środku stawki której tak bardzo mi brakowało w poprzednim sezonie ... niestety znów RK ma mocno pod górkę :/
pozostaje (jak zawsze) trzymać kciuki i liczyć że w końcu karta musi się odwrócić! -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 16 September 2014 Skąd: Jelenia Gora ![]() |
No dzisiejszym startem w 5 sekund z 12 na ostatnie to sam sobie zrobił pod górkę...
Jezu jak ciężko się to ogląda... -------------------- Cayenne '12
|
|
|
![]()
|
|
Marnuje sie tylko i rozmienia na drobne, po takich występach w dtm to nawet na rezerwę w f1 sie nie zalapie
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 16 September 2014 Skąd: Jelenia Gora ![]() |
Na starcie jedno pole zyskane, 5 minut wyscigu i "awans" z 10 na 15 i na sukcesywnie coraz bliżej ostatniego... To jest kurwa niesamowite...
Dajcie wiadro, będę rzygał... :/ -------------------- Cayenne '12
|
|
|
![]()
|
|
To czas pakować manatki i spróbować w DTM Trophy
|
|
|
![]()
|
|
To czas pakować manatki i spróbować w DTM Trophy No właśnie też nie bardzo, bo DTM Trophy jest dla młodych talentów... Robert lepiej by zrobił jak by wpadł na bombie do jakiejś mniej wymagającej serii i trochę tam narozrabiał (nie mówię że wygrał na pełnej bombie sezon)... Co do DTM - moim zdaniem Orlen wynajął jakichś lamerów - ścigali się kilka lat temu w DTM (nie wiem z jakimi wynikami) a teraz wygląda to na fuchę za dużą kasę - udajemy że ogarniamy, kasa leci - jest fajnie. Tyle zmian w bolidzie i zero poprawy? Pit stop w 9,2 sek podczas gdy reszta wymienia koła poniżej 7 sekund (najlepsi w równe 6 sekund dzisiaj). To się nazywa profeska. Przed kwalifikacjami dwóch z czterech mechaników z łapami w kieszeniach podpierali ścianę, dwóch pozostałych coś tam dłubała w bolidzie. -------------------- Nie ma takiego okrucieństwa, do którego nie posunie się rząd, kiedy braknie mu pieniędzy
|
|
|
![]()
|
|
DTM i tak sie rozleci po tym sezonie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Przykro na to patrzeć. Ale serio ileż można popełniać w kółko ten sam błąd pchajac się do serii z wysokim poziomem rywalizacji i sprzętu nie mając na to środków i mozliwości? Tak było w WRC i bezsensowną prywatną Fiestą z najsłabszego wtedy zespołu, tak bylo po powrocie do F1 z najsłabszym zespołem lepiącym bolid z byle czego, i tak teraz jest w DTM. Znów prywatny zespół bez wystarczajacych srodków na wynajęcie odpowiednich ludzi i zdobycie know-how i do tego z BMW któremu brakuje tempa w stosunku do Audi (no dziś to się poprawili jako producent, ale po aucie Kubicy nie było tego widać). A jakby tego było mało, to w serii która nie wiadomo czy po tym sezonie w ogóle jeszcze będzie istnieć.
Ja nie wiem, serio mu będize dupa boleć od jazdy w fotelu auta WTCR czy czymś innym mniej kosztownym i prestiżowym, za to takim gdzie faktycznie można by zbudować zespół zdolny wygrywać a przynajmniej nie wlec się na końcu stawki? Raz po raz Kubica szuka sponsorów i kombinuje jak znaleźć się w jak najlepszej, najbardziej wymagającej serii, a potem to "jakoś to będzie". I już trzeci raz nie jest ![]() Ciężko już słuchać jak trzecią serię z rzędu jeździ badziewiem. Aż pojawia sie od razu myśl "to po co żeś się pchał w te badziewie zamiast poszukać czegoś przystępniejszego z faktycznymi szansami na sukcesy"? Tak, jasne "lepiej być najsłabszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród najsłabszych". Ale ze sportowego punktu widzenia zwycięstwa w mniej prestiżowych seriach wyglądają lepiej niz ostatnie miejsca w prestiżowych. Bo dojechać na końcu nawet mocnej stawki to nie jest żaden wyczyn i powód do dumy i tak ![]() ![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 11 January 2005 Skąd: łódzkie ![]() |
Ja nie wiem, serio mu będize dupa boleć od jazdy w fotelu auta WTCR czy czymś innym mniej kosztownym i prestiżowym, za to takim gdzie faktycznie można by zbudować zespół zdolny wygrywać a przynajmniej nie wlec się na końcu stawki? Raz po raz Kubica szuka sponsorów i kombinuje jak znaleźć się w jak najlepszej, najbardziej wymagającej serii, a potem to "jakoś to będzie". I już trzeci raz nie jest ![]() ![]() Tym bardziej że od gościa ze zwycięstwem w F1 to się jednak oczekuje jakichś sensownych wyników. W czymkolwiek. Dojechać ostatni w DTMie (czy czymkolwiek innym) to by każdy z nas potrafił raczej ;) proszę bardzo, dojedź ostatni - będę ci kibicował ![]() -------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]()
|
|
Kubica w wywiadzie dla Cezarego powiedział, że najwięcej traci na prostych, w zakrętach jest szybszy nawet od innych. Jeździ z niezbyt dużym dociskiem więc strata prędkości na prostych jest dziwna...
-------------------- Nie ma takiego okrucieństwa, do którego nie posunie się rząd, kiedy braknie mu pieniędzy
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 December 2009 Skąd: Kruszwica ![]() |
Przykro na to patrzeć. Ale serio ileż można popełniać w kółko ten sam błąd pchajac się do serii z wysokim poziomem rywalizacji i sprzętu nie mając na to środków i mozliwości? Tak było w WRC i bezsensowną prywatną Fiestą Tak, przykro patrzeć. I przykro czytać te bzdury, bo akurat tą prywatną gównianą fiestą wklepywał najlepszym wtedy kierowcom, którzy mieli fabryczne zespoły i najlepsze auta. Nie chce mi się szukać, ale zerknij sobie na wyniki poszczególnych OS-w Monte Carlo. od gościa ze zwycięstwem w F1 to się jednak oczekuje jakichś sensownych wyników. W czymkolwiek. Dojechać ostatni w DTMie (czy czymkolwiek innym) to by każdy z nas potrafił raczej ;) ![]() Prawdziwe tempo kierowcy widać w kwalifikacjach, a gdyby auto było konkurencyjne to ten wynik byłby jeszcze lepszy. Nie byłem zwolennikiem tego projektu i sądzę że bardziej naturalnym i właściwym środowiskiem dla Kubicy są rajdy. Tam jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Eksperyment już był w WEC z prywatnym zespołem i to powinien być pierwszy i ostatni raz. Tak, wiem - mądry Polak po szkodzie ;) Zgadzam się że Porsche Super Cup było by dużo lepszym pomysłem. -------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad Punto Evo 1.4T |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Tak, przykro patrzeć. I przykro czytać te bzdury, bo akurat tą prywatną gównianą fiestą wklepywał najlepszym wtedy kierowcom, którzy mieli fabryczne zespoły i najlepsze auta. Nie chce mi się szukać, ale zerknij sobie na wyniki poszczególnych OS-w Monte Carlo. . Wyniki się robi na mecie rajdu a nie OSu. Tyle w temacie -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 03 September 2020 ![]() |
Robert górą!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |