Shoutbox 0 nowych PW 

351 Stron V  « < 328 329 330 331 332 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Robert Kubica, kariera i dyskusje na ten temat.
cowboy
post Wed, 01 Jan 2020 - 11:13
Post #6581

Administrator

https://powrotroberta.pl/2020/01/oficjalnie...romeo-w-f1.html

a tu w szczególach jak to się stało
https://sokolimokiem.com/alfa-romeo-jak-i-dlaczego/

O ekspozycji Orlenu

W ramach pakietu sponsorskiego, w stosunku do ubiegłego sezonu, znacząco zwiększy się ekspozycja marki ORLEN. Logotyp Koncernu znajdzie się w oficjalnej nazwie zespołu, a cała komunikacja będzie prowadzona z wykorzystaniem nazwy Alfa Romeo Racing ORLEN. Logotyp z orłem pojawi się na bolidach zespołu, m.in. na tylnym i przednim skrzydle, obręczy halo, lusterkach oraz na sekcjach bocznych. Widoczny będzie także na klatce piersiowej i plecach kombinezonów oraz w trzech miejscach na kaskach wszystkich kierowców. Dodatkowo logotyp Koncernu znajdzie się na odzieży mechaników i personelu zespołu oraz na transporterach, wnętrzu garażu i motorhome. Umowa z Alfa Romeo Racing przewiduje ponadto, znacznie większe niż do tej pory, zaangażowanie kierowców i członków zespołu w działania eventowe PKN ORLEN, w tym w szczególności wsparcie organizowanej przez Koncern największej imprezy motoryzacyjnej w Polsce, VERVA Street Racing. Dotyczy to także Roberta Kubicy, który zostanie rezerwowym kierowcą Alfa Romeo Racing ORLEN.

Zmiany na stronie Alfy Romeo

Tak wygląda dział partnerzy i sponsorzy. W połowie grudnia został zarezerwowany adres alfaromeoracingorlen.com - na dwa lata.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 01 Jan 2020 - 11:13
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
specnaz14
post Wed, 01 Jan 2020 - 11:47
Post #6582

Forum Killer

Super wiadomość.
Teraz czekamy na 21:)

+Quote Post
cowboy
post Wed, 01 Jan 2020 - 12:30
Post #6583

Administrator

Robert Kubica, rezerwowy kierowca Alfa Romeo Racing ORLEN:
CYTAT
„Naprawdę cieszę się, że rozpoczynam nowy rozdział w mojej karierze, dołączając do Alfa Romeo Racing ORLEN. Ten zespół zajmuje szczególne miejsce w moim sercu i cieszę się, że wciąż widzę tu kilka twarzy z lat spędzonych w Hinwil. Czas i okoliczności są oczywiście różne, ale jestem przekonany, że znajdę taką samą determinację i głód sukcesu. Nie mogę się doczekać, aby pomóc Alfa Romeo Racing ORLEN zrobić kolejny krok naprzód. ”

--------------------

+Quote Post
16vg60
post Wed, 01 Jan 2020 - 12:31
Post #6584

Forum Killer

Doj... Orlen do pieca

--------------------
GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars
S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car
GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys

+Quote Post
cowboy
post Wed, 01 Jan 2020 - 12:34
Post #6585

Administrator

nieźle poszli po bandzie w samej koncówce
brawo Vasseur, brawo Sauber

CYTAT
Alfa Romeo pojawiła się dość późno jako opcja dla Roberta Kubicy i Orlenu na sezon 2020. Na początku listopada jeszcze jej nie było, a na poważnie temat był rozpatrywany pod koniec listopada. Umowa została podpisana około połowy grudnia, trzeba było dograć jednak wiele szczegółów.

Innymi poważnymi opcjami - jak wiemy - były Haas i Racing Point, ale rozmowy toczyły się również z dwiema innymi ekipami.

--------------------

+Quote Post
MadeInPoland
post Wed, 01 Jan 2020 - 13:10
Post #6586

Forum Clubber

Zalewam dzisiaj pełne baki we wszystkich moich furach verva 98 na Orlenie jeszcze w Ducato wleje verva diesel ile wejdzie.

--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy

+Quote Post
no_fear
post Wed, 01 Jan 2020 - 13:19
Post #6587

Frequent User

+1
ja już dzisiaj zalałem gaziwa na bogato za 2 dyszki cool.gif

--------------------
Sklep przeniesiony poza forum.

+Quote Post
soltyk
post Wed, 01 Jan 2020 - 13:58
Post #6588

Super User

NIE WIERZĘ!!! To naprawdę nie jest fake? Dopiero wstałem, zaglądam na rf, a tu taki news! Obajtek mówił, że będziemy zadowoleni, ale czegoś takiego nie spodziewałem się. Chyba już nigdy nie zatankuję gdzie indziej niż Orlen.
Jeszcze tylko niech potwierdzą Roberta na podstawowego w BMW i jest perfekt!

Ale Clara będzie pluła sobie w brodę!

+Quote Post
Honada
post Wed, 01 Jan 2020 - 14:38
Post #6589

Forum Homee

CYTAT(cowboy @ Wed, 01 Jan 2020 - 12:30) *
"Alfa Romeo pojawiła się dość późno jako opcja dla Roberta Kubicy i Orlenu na sezon 2020. Na początku listopada jeszcze jej nie było, a na poważnie temat był rozpatrywany pod koniec listopada. Umowa została podpisana około połowy grudnia, trzeba było dograć jednak wiele szczegółów.

Innymi poważnymi opcjami - jak wiemy - były Haas i Racing Point, ale rozmowy toczyły się również z dwiema innymi ekipami."

Cowboy, skąd ta informacja? Bo z moich źródeł wynika, że już w październiku był temat AR wałkowany i to w jeszcze lepszym dla Kubicy wariancie. Podrzucisz źródło?

+Quote Post
piwo
post Wed, 01 Jan 2020 - 15:06
Post #6590

I live here !

Z sokolim okiem
https://sokolimokiem.com/alfa-romeo-jak-i-dlaczego/

--------------------
930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s
0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s
Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl

+Quote Post
Honada
post Wed, 01 Jan 2020 - 16:55
Post #6591

Forum Homee

Dziwna sprawa z tym tekstem Sokoła. Z moich informacji już wcześniej wynikało, że Robert od dłuższego czasu prowadzi rozmowy z Alfa Romeo (a nie sądzę, że Sokół miał gorsze dojścia bo facet jest "fest") i nie tyczyły się one wyłącznie roli kierowcy rezerwowego. Z resztą Robert powiedział o tym bardzo dosadnie już w październiku. I to tak dosadnie, że już bardziej otwarcie się nie dało (link do wywiadu poniżej). Do tego jest jeszcze jedna kwestia, która nie klei mi się w tym wszystkim. W Formule 1 załatwienie kontraktu zajmuje znacznie dłużej niż niespełna 2 miesiące. Grunt, że temat zamknięty pozytywnie wink.gif

Koniec października 2019:

+Quote Post
cowboy
post Wed, 01 Jan 2020 - 19:00
Post #6592

Administrator

ja nie wiem gdzie w tym wywiadzie powiedział o Alfie i kierowcy podstawowym
tu pewnie toczy sie walka o 2021
pogloski mówią ze Alfa Romeo ma sie wycofać z F1, wiec moze wtedy Orlen bedzie samodzielnym sponsorem i Kubica wskoczy za Raikkonena
plany na inwestowanie w F1 Orlean ma duże z tego co przekazuje Obajtek
fajnie ze chca tez inwestowac w młodych kierowców
trzeba trzymac kciuki żeby te wszytskie plany się ziściły wink.gif

--------------------

+Quote Post
drag_op
post Wed, 01 Jan 2020 - 19:43
Post #6593

Frequent User

Fuzja PSA-FCA nie przeszkodzi zespołowi?

--------------------
`05 Renault Sport Megane 225 5d

+Quote Post
Honada
post Wed, 01 Jan 2020 - 20:15
Post #6594

Forum Homee

CYTAT(cowboy @ Wed, 01 Jan 2020 - 19:00) *
ja nie wiem gdzie w tym wywiadzie powiedział o Alfie i kierowcy podstawowym
tu pewnie toczy sie walka o 2021
pogloski mówią ze Alfa Romeo ma sie wycofać z F1, wiec moze wtedy Orlen bedzie samodzielnym sponsorem i Kubica wskoczy za Raikkonena

Od 2 minuty. Robert podkreśla, że dziwi się, że w Polsce chcą go na siłę wepchnąć już do Haasa albo Racinga (tak sytuacja wyglądała w październiku). Jest z resztą inny wywiad w sieci gdzie znowu to podkreśla odwołując się do Racinga. Ale to są oficjalne wywiady. Z moich źródeł wynikało, że GIO był już jedną nogą na wylocie. AR oficjalnie zakomunikowała w połowie grudnia, że nie zamierza się wycofywać z F1 wbrew doniesieniom z połowy sezonu. Zapewniają, że są zadowoleni z efektów. A ile w tym prawdy to się okaże w drugiej połowie 2020 roku.

+Quote Post
cowboy
post Wed, 01 Jan 2020 - 20:21
Post #6595

Administrator

no cóż nie wiadomo do konca
podobno drzwi otworzyło wycofanie się shella i jest to dość dynamiczna sprawa
fuzja psa-fca tez tu moze coś zmienić, wiec Vasseur i Sauber pewnie liczą na kase od Orlenu
oczywiscie ze rozmowy z Alfą były wczesniej podobnie jak z McLarenem czy Torro Rosso ale szala przechyliła się niedawno i decyzje zapadły

--------------------

+Quote Post
Honada
post Wed, 01 Jan 2020 - 20:58
Post #6596

Forum Homee

CYTAT(cowboy @ Wed, 01 Jan 2020 - 20:21) *
no cóż nie wiadomo do konca

Niestety, ale to jest urok F1.

CYTAT(cowboy @ Wed, 01 Jan 2020 - 20:21) *
oczywiscie ze rozmowy z Alfą były wczesniej podobnie jak z McLarenem czy Torro Rosso ale szala przechyliła się niedawno i decyzje zapadły

No mniej więcej tak. Trzeba tylko pamiętać, że Shell nie zaskoczył swoją decyzją AR nagle, więc włodarze zespołu mieli już pewne opcje. Moje zdziwienie wywołał opis Sokoła, jakoby rozmowa i decyzje ruszyły pod koniec roku. Tak nie było.
Grunt, że teraz można będzie pracować nad miejscem w bolidzie w 2021 roku. Co do przyszłości AR to ważna jest też informacja Orlenu, że mowa jest o wieloletniej współpracy z AR. To dodatkowo wzmacnia komunikat AR i tłumaczy jeden z wielu powodów, które pozwalają jej pozostać w F1 na kolejne sezony. cool.gif

+Quote Post
Maciek1234
post Thu, 02 Jan 2020 - 09:05
Post #6597

Forum Homee

To chyba 100% spełnienia planu Kubicy na 2020 rok. Przechodzi do przyzwoitej drużyny, z realnymi szansami na fotel wyścigowy w sezonie 2021, do tego powinien się ścigać w DTMie. Wiadomo, że będzie niedosyt w F1, bo jednak go nie zobaczymy w wyścigach, ale drzwi F1 przed nim się nie zamknęły - i to jest dla niego najważniejsze.

My, jako kibice, powinniśmy być bardzo zadowoleni. Ciekaw jestem, co wyjdzie z akademią dla dzieciaków - czy uda się wcisnąć kogoś do F4. Koszty nie są tam dramatycznie wysokie, ale na polską kieszeń praktycznie zaporowe.

--------------------
Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07)

+Quote Post
[Yossarian]
post Fri, 03 Jan 2020 - 07:21
Post #6598

Forum Homee

CYTAT(soltyk @ Wed, 01 Jan 2020 - 13:58) *
Chyba już nigdy nie zatankuję gdzie indziej niż Orlen.

To jeszcze trzeba Alfę Romeo kupić wink.gif Swoją drogą ciekawe czy sprzedaż aut tej marki w Polsce wzrośnie przez to - spece od marketingu powinni to jakoś wykorzystać

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"

+Quote Post
MadeInPoland
post Fri, 03 Jan 2020 - 07:27
Post #6599

Forum Clubber

Normalnie mimo iż mam jedną 147 w budowie i kilka sztuk busso walajacych się po garażu to jednak jest myśl kupić jakąś nową alfe dla kobiety.
Co do f1 to należy pamiętać że od 2021 zmieniają się bolidy dosyć znacznie więc RK budujący 'sobie' bolid w 2020 żeby później wrócić nim na szczyt w 2021 to byłby piękny koniec nie tylko dla RK ale również dla całej F1 w ogóle smile.gif

--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy

+Quote Post
Maciek1234
post Fri, 03 Jan 2020 - 08:12
Post #6600

Forum Homee

CYTAT([Yossarian] @ Fri, 03 Jan 2020 - 08:21) *

To jeszcze trzeba Alfę Romeo kupić ;) Swoją drogą ciekawe czy sprzedaż aut tej marki w Polsce wzrośnie przez to - spece od marketingu powinni to jakoś wykorzystać

specom od marketingu ciężko będzie cokolwiek wykorzystać, dopóki Alfa nie wprowadzi na rynek kompaktowego SUVa o mocy bazowej 120KM. Teraz low entry do Alfy do Gulia z mocą silnika 200KM. Tak wysokiego progu wejścia nie ma żadna inna marka, nawet Jaguar oferuje mniejsze moce.

Za to fajnie będzie sobie kupić jakąś kurteczkę z logo Alfy - jakoś do Williamsa byłem wyjątkowo nieprzekonany, więc wstrzymałem się z zakupem biggrin.gif

--------------------
Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07)

+Quote Post

351 Stron V  « < 328 329 330 331 332 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Tuesday, 08 July 2025 - 23:58