![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 28 November 2008 ![]() |
Jazdy na treningu przed GP oddaje się innym kierowcą tylko z pieniądze. Ile jest teraz kręcenia nosem, gdy Robert, czy George oddają swoje bolidy młodemi Latifiemu. Przecież to niczemu nie służy. Dlatego się nie dziwię, że Grosjean, czy Magnussen kręcą nosem, bo mają rację. Poza tym, co im ten Kubica ustawi w godzinkę w piątek - nie oszukujmy się - nic nie ustawi. Mercedes nie oddał piątków Oconowi, Alfa Romeo Ericsonowi, bo to kierowca wyścigowy ma ustawiać auto pod siebie i się wjeżdżać w bolid. Ale zdaje się że kierowca rozwojowy ma nieco inne zadania niż ustawić komuś bolid... Rozwojowy musi umieć przenieść swoje czucie bolidu na symulator możliwie wiernie (z pomocą inżynierów). Jeżeli jest dobra korelacja bolid-symulator - to można coś testować wirtualnie, jak jest słaba to nie ma to sensu. Nie mylmy pojęć piątków dla LAT - który ma se pojeździć i piątków dla kierowcy rozwojowego. -------------------- Nie ma takiego okrucieństwa, do którego nie posunie się rząd, kiedy braknie mu pieniędzy
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
na logike
Kubcia to kierowcą symulatora mógł byc rok temu w Ferrari z opcją piątków w Haas teraz po sezonie gdzie udowodnił ze potrafi jezdzic w monaco, w deszczu itd z grubym sponsoringiem Orlenu musi się prosić o treningi w Haas ?! dodatkowo Obajtek mówi - będziecie Państwo zadowoleni, Orlen bedzie w F1 w 2020 no chyba kibice nie bedą zadowoleni oglądając kilka treningów FP1 w 2020, skoro mamy za sobą cały sezon emocji, a Orlen z tetgo tytułu opublikował znaczne zyski marketingowe - czyli gtowi są zwiększyc zaangażowanie pewnie do 15 mln USD rocznie ja tylko głośno myslę, ja sie nie znam ale coś mi tu nie pasuje trzeba czekać spokojnie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
na logike Kubcia to kierowcą symulatora mógł byc rok temu w Ferrari z opcją piątków w Haas teraz po sezonie gdzie udowodnił ze potrafi jezdzic w monaco, w deszczu itd z grubym sponsoringiem Orlenu musi się prosić o treningi w Haas ?! dodatkowo Obajtek mówi - będziecie Państwo zadowoleni, Orlen bedzie w F1 w 2020 no chyba kibice nie bedą zadowoleni oglądając kilka treningów FP1 w 2020, skoro mamy za sobą cały sezon emocji, a Orlen z tetgo tytułu opublikował znaczne zyski marketingowe - czyli gtowi są zwiększyc zaangażowanie pewnie do 15 mln USD rocznie ja tylko głośno myslę, ja sie nie znam ale coś mi tu nie pasuje trzeba czekać spokojnie Nie byłbym taki optymistyczny. Objatek już pokazał swoje, a że jest z politycznego nadania, to uwierzę jak zobaczę fakty ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 28 November 2008 ![]() |
Przestańcie już z ta polityką i Kubicą błagam...
-------------------- Nie ma takiego okrucieństwa, do którego nie posunie się rząd, kiedy braknie mu pieniędzy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Dokładnie. Który prezes nie był/jest z politycznego nadania?
Tak samo jak i sędzia czy wszelaki urzędnik. Obecny mógłby jak poprzednicy wspierać jakichś nierokujących pociotków, ale wybrał Kubicę i nie jest to chyba powód do wstydu? -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 11 January 2005 Skąd: łódzkie ![]() |
Dokładnie. Który prezes nie był/jest z politycznego nadania? Z tym wybraniem Kubicy to bym tak nie przesadzał - dobrze wiemy, w jakich okolicznościach klepnięto sponsoring i co nieopatrznie chlapnął Pan Premier. Dla nas kibiców, to dobrze, że w taki sposób tuszują sprawę, dobrze, że za Kubicą stoi potężny koncern, który ma pewne możliwości przebicia. Tak samo jak i sędzia czy wszelaki urzędnik. Obecny mógłby jak poprzednicy wspierać jakichś nierokujących pociotków, ale wybrał Kubicę i nie jest to chyba powód do wstydu? Ciekawe, co wymyślą na przyszły sezon, bo samo FP1 to za mało. To musi być połączone z regularnym ściganiem się Roberta w innej serii (może Indycar?). -------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
cudem będzie jeśli gdzieś w F1 się załapie jako drugi... Szkoda wielka, szkoda. Trzeba dać na mszę.
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 02 December 2016 ![]() |
Dokładnie. Który prezes nie był/jest z politycznego nadania? Tak samo jak i sędzia czy wszelaki urzędnik. Obecny mógłby jak poprzednicy wspierać jakichś nierokujących pociotków, ale wybrał Kubicę i nie jest to chyba powód do wstydu? +1 Bez kitu nie da się czytać tego bełkotu, który zabarwia całą tą sytuację politycznym kolorem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 20 August 2007 ![]() |
Z tym wybraniem Kubicy to bym tak nie przesadzał - dobrze wiemy, w jakich okolicznościach klepnięto sponsoring i co nieopatrznie chlapnął Pan Premier. Dla nas kibiców, to dobrze, że w taki sposób tuszują sprawę, dobrze, że za Kubicą stoi potężny koncern, który ma pewne możliwości przebicia. No masz absolutną rację, dziś coś wyszło, jutro dzwoni do Klary a pojutrze już gadanie o kontrakcie. No nie ma co, łatwo tego Williamsa się przekonało. Tak się zastanawiam czy ludzie naprawdę są tacy naiwni że w takie bzdury wierzą? A wracając do właściwego wątku, to będę zdziwiony jeśli nie dostanie fotela jako podstawowy. Pytanie tylko kto wyleci z F1. |
|
|
![]()
|
|
bez kitu, zaczne rozdawać ostrzeżenia ja bedzie ten temat podejmowany
temat jest już czerstwy i wszytsko byłlo powiedzanie i napsane Obajtek jest naprawde fanem motorsprptu - to widac byłlo na vervie, widać że darzy Roberta szacunkiem i zaufaniem, wiec bedzie dobrze wybory się odbyły, dalej jest prezesem koncernu, na widoku fuzja z Lotosem który juz pomagał Robertowi - wszytsko jest dobrze w naszej sprawie wracając do tematu nie zapominajmy jakim Kubica jest kozakiem i talentem ja twierdze że dalej jest szybki, a Williams miał za zadanie wypromowac Russella, a z Kubicy robią ciamajde co nie umie opon ![]() w F1 liczy się szybkość ale oni tam wszyscy są szybcy w wyścigu gdzie raczej sie nie cisnie ostro obecnie tylko zarządza paliwem i oponami połowa sukcesu obecnie to chłodna głowa i racecraft a w tym Robert zjada Georga pokazując to w startach czy w bezpośredniej walce Ja sie bede upierał że walczą o podstawowego kierowce, na rezerwre to kazdy by chciał Roberta nawet bez sponsora ![]() mogę sie mylić ale gra się toczy o regularne sciaganie w F1 w 2020 ja mam nadzieję ze do tego dojdzie i że jak Robert bedzie miał dobry sprzet to po raz kolejny zamknie buzie fachowcom, szczególnie z brytyjskiej prasy ![]() ciekawe porówniane tempa wyscigowego vs quale w Mexico ![]() cos tu jest grubo nie tak faktem że w tym wyscigu się wszyscy oszczedzali, ze Kub miał na koniec swieże opony ale to jest niepojete na tym poziomie Williams na pewno nie pomaga Kubicy i pewnie sie o tym najwieksze niedowiarki przekanają, choć juz wszyscy coraz głosniej w prasie o tym mówią, bo fakty mówią same za siebie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 December 2009 Skąd: Kruszwica ![]() |
Spowalniają Kubicę w qualu żeby nie startował za bardzo przed Rus, bo potem trudno mu Kubicę wyprzedzić jak ma nawet trochę lepsze tempo
![]() Sokół napstrykał fotek Williamsowi: http://sokolimokiem.com/sekrety-zbierania-danych/ -------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad Punto Evo 1.4T |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
Cowboy, zapomniałeś o jednym, praktycznie wszystkie stajnie potwierdziły już składy na przyszły rok
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 01 February 2010 Skąd: Toruń ![]() |
Zawsze może się walka rozgrywać o 2021...
-------------------- Civic EJ2_K20
|
|
|
![]()
|
|
Cowboy, zapomniałeś o jednym, praktycznie wszystkie stajnie potwierdziły już składy na przyszły rok nie zapomniałem praktycznie robi róznice jeszcze może się zdarzyć jakaś niespodziewana akcja typu Vettel do RBR, Kimi emerytura, Perez lub Riccardo do czerwonych może równie dobrze wszystko zostać po staremu pamietajmy ze jak to Robert mówił, wszystko o czym dowiadujemy się w F1 dzieje sie kilka miesięcy wczesniej pamietajmy że Robert pomógł dużo mercowi w symulatorze z oponami dziennikarze piszą głupoty ale decydenci wiedzą że robi MEGA robote w rozwoju i dlatego kazdy chciałby go mieć w symulatorze czołowa trójka nie oddaje FP1 wiec opcja z piątkami to tylko Haas czy RP ja mam nadzieję ze znajdzie robote w kręgu zespołów napędzanych ferrari - czerwoni muszą w koncu się ogarnać zeby wygrac z mercem - a Kubica ze swoim profesjonalizmem mógłby im pomóc bo to facet który ma mega doswiadczenie i oddaje super feedback z symulatora w porównaniu do kierowców (drugiego lub trzeciego garnituru) którzy zwykle jezdzą w fabryce ostatnie wyścigi ewidentnie obnazają jakies kombinacje Williamsa albo to że zupełnie nie panują nad bolidem, w tym sprzecie nie sposób ocenić realnie Roberta ani nawet Georga szkoda ze Williams nie zgodził sie na testy w Haasie - oni tez wiedzą dobrze o co toczy się gra ja mam nadzieje ze Kubica jeszcze pokaże szybkość w F1 - to jest człowiek który łamie bariery, trzymam kciuki że Orlen (który jakby jest niejako menagerem Roberta) poprowadzi skuteczne negocjacje -------------------- |
|
|
![]()
|
|
https://powrotroberta.pl/2019/11/kubica-nie...lem-z-alfa.html
CYTAT „Nie wiem, nie rozmawiałem z Alfą Romeo. Nie wiem o jakim wątku mowa. Gdyby byli zainteresowani to rozmawialiby ze mną. Alfa Romeo żeby rozmawiała ze mną to nie musi jechać do Warszawy czy też pojawiać się w polskich mediach. To co się dzieje w Warszawie nie musi być związane z Robertem Kubicą” – odpowiedział Polak, a z jego początkowej wypowiedzi wynika, że znał te plotki. Kubica 2017 - nic nie wiem o testach z Renault Kubica 2018 - nie wiem nic o Williamsie, nie wiem czemu wszyscy łaczą mnie z Williamsem Kubica 2019 - nie rozmawiam z Alfą Romeo -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Najbardziej realna opcja na fotel to chyba zachlanie się Kimiego.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Moja dzisiejsza, mała rozkminka... W wywiadach przed GP USA Hulkenberg opowiada o tym, że widziałby siebie w Alfie Romeo. Gdzie teoretycznie jest "zamknięty" skład, bo Gio to junior Ferrari bla bla bla. Ale jednak jakoś Gio nie ogłaszają. Czyli chyba ten skład nie jest jakoś szczególnie zamknięty i zakulisowo być może są jakieś rozmowy. Cofając się kilka dni wstecz do informacji, że Robert rozmawia z Alfą i, że przedstawiciele byli w Warszawie mam wrażenie, że Alfa to nie jest jakaś abstrakcja. Ok, mają tam Shella, pewnie dlatego, że są pod skrzydłami Ferrari które z Shellem współpracuje i jakieś tam małe logo na aucie. Raczej nie spodziewałbym się, że Shell buli za to kosmiczne pieniądze, takie których spokojnie nie mógłby przebić Orlen. Do tego spekulacje, że Alfa może się niedługo wycofać z F1... Wg. mnie zarysował się ciekawy wątek.
|
|
|
![]()
|
|
Zgadza się. Czytałem teraz wywiad z Kubica dla LGDS jak to poczuł się na nowo Bogiem wyścigów. Włoski trop wydaje się realny. Jeżeli Kub traktuje siebie serio, a wiemy że tak jest to dąży do Ferrari od 2021 za Vet. Nie wydaje mi się że Kub chciałby iść do Haas czy AR żeby sobie pojeździć, raczej chciałby pokazać światu coś szytego na jego miarę. Albo Ferrari albo do widzenia.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Jeszcze jedna rzecz teraz mi wpadła do głowy - Chinchero piszący o tym, że w Haasie naciskają na zatrudnienie Kubicy jak cholera, bo wiedzą jaki jest kozak, mają o nim dobre zdanie itd itd W kontekście ewentualnych negocjacji z Alfą - nie jest to delikatne podbicie pozycji Roberta? Na zasadzie - "zobaczcie jakiego kozaka możecie mieć, biją się o niego, a do tego przynosi ze sobą dobrą kabonę".
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 15 July 2025 - 21:02 |