![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 19 February 2005 Skąd: WaWa ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 01 September 2003 Skąd: Wolne Miasto GDANSK ![]() |
Z dobrego źródła mogę przekazać że złożyli już rękę Robertowi i teraz walczą z innymi uszkodzeniami.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
CYTAT Z dobrego źródła mogę przekazać że złożyli już rękę Robertowi i teraz walczą z innymi uszkodzeniami. Potwierdzam, sam właśnie siedzę z tym źródłem na kanapie i drinkujemy browarka. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 16 November 2009 Skąd: Lublin ![]() |
Ktoś prosił, na szybko:
Robert Kubica is likely to miss the full functionality of the hand and right arm, as has been announced by team manager Davide Morelli , outside the Santa Corona Hospital operating room where the driver is under surgeryy. "There will NOTbe total amputation of the limb", as initially was to be feared, he explained. Robert Kubica może stracić pełną sprawność prawej dłoni i ramienia- zostało ogłoszone przez menagera Roberta przed salą operacyjną, w której kierowca przechodzi operację. "Nie będzie kompletnej amputacji kończyny, której baliśmy się na początku", wyjaśnił. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 20 April 2003 Skąd: Radom ![]() |
"total amputation" - całkowita amputacja
pytanie czy nie chodzi o częściową amputacje bo całkowitą wykluczyli :/ -------------------- No car no fun :(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 18 April 2005 ![]() |
jak slysze te komentarze na tvn24 to mnie szlak trafia! "nie dostosowal predkosci to warunkow panujacych na drodze" kur... to byl rajd!!! co mial jechac 30 kn/h i widoki ogladac?
|
|
|
gość_andrzej_e36_* |
![]()
|
![]() |
"nie dostosowal predkosci to warunkow panujacych na drodze"
mimo wszystko brzmi sensowniej niż: "nierówny i mokry asfalt przyczyną wypadku" |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań ![]() |
""Sky Italia" przewiduje, że operacja potrwa do godziny 20. polskiego czasu. Kubicę operuje Mario Igor Rossello, jeden z największych specjalistów od chirurgii ręki w Europie. Profesor Rossello od 30 lat zajmuje się chirurgią ręki i traumatologią związaną z urazami górnych kończyn."
myśle że lepiej w tej sytuacji trafic niemógł, trzymajmy kciuki za lekarzy ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
@187, oba powody, to - póki co - spekulacje.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 16 November 2009 Skąd: Lublin ![]() |
Powinni jeszcze mówić, że "przyczyną była nadmierna prędkość", albo "wszystkie wypadki biorą się z prędkości", co jest w tym miejscu zasadne jak "wszystkie utonięcia biorą się z wody"...
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 10 April 2007 ![]() |
W miarę rozsądny tekst:
http://www.rp.pl/artykul/2,606028_Strach-o...rta-Kubice.html Kubicy życzę szybkiego powrotu do zdrowia i ścigania. A komentując dzisiejsze zachowanie tvn, gw i reszty...chyba jednak dojrzałem do wyrzucenia tv za okno i wprowadzenia blokady na większość polskich stron "informacyjnych". Ci panowie i panie już dość dawno zaczęli mylić informowanie społeczeństwa z organizacją igrzysk. Trochę to smutne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
18:53 - Menedżer Kubicy: "Lekarze przywrócili już krążenie w dłoni oraz ustawili złamane kości. Teraz trwa walka o to, by wszystkie mięśnie i ścięgna działały jak należy"
bedzie dobrze, musi być dobrze !!! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Fernando Alonso pojechał do szpitala do Kubicy..... szacun
cytat z Lagaduli: Pokonaliśmy cztery kilometry pierwszego odcinka specjalnego. Ja patrzyłem na notatki i nie zauważyłem momentu, w którym samochodem zarzuciło. Dopiero w chwili uderzenia zobaczyłem, że Robert trzymał się za rękę i po chwili stracił przytomność. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 23 February 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Trzeba trzymać kciuki, żeby w ogóle w tym sezonie wrócił na tor, bo zlMania bedą sie zrastac ze dwa miesiące, a potem rehabilitacja to może potrwać nawet kilka miesięcy. nie sadze żeby w tym sezonie wrócił jeszcze na tor, żeby sie nie okazało ze wygryzl go Heidfield np.
-------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
Caly dzien czekam na wiadomosc o stanie reki Roberta , MUSI BYC ZDROWY !!!
Jestem na promie z niemiec, jade wlasnie z zakopanego do domu , kazda stacja o tym trabi , polska , niemcy pewnie i w szwecji tez. -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
a czy RK nie jezdził już kiedys z ręka w gipsie ?? chyba nawet wygrał jakis wyscig ale to było chyba jeszcze przed f1
zreszta jak miał wypadek w f1 w kanadzie to też za długiej rehabilitacji nie miał -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 08 February 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Zgadza sie, tyle ze po Kanadzie nie mial takich obrazen jak teraz, a co do gipsu to jezdzil i to chyba bylo Macao.
-------------------- Omega B Irmscher X20XEV
Corsa C GSi Z18XE Omega Evo500 C30NE/SE Szybciej wyglądają, niż jeżdżą. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 28 May 2005 Skąd: Elbląg ![]() |
Wygral jadac ze srubami w przedramieniu na Norisringu.
-------------------- Wojtek
F4R |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Stąd na rajdowych onboardach widać, że kierował głównie lewą ręką.
Dobra panowie, dość spekulacji bo nic z tego nie wynika. Wierzę, że w tym wypadku medycyna wzniesie się na wyżyny możliwości i poskładają chłopa porządnie. Olać sezon 2011, byleby w ogóle wrócił do bolidu. Bo do rajdówki chyba niekoniecznie przed zakończeniem kariery w F1. Choć to twardy charakter i nie poddaje się łatwo. -------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Może to trochę naiwne, ale mam taką nadzieję, że w tym przypadku medycyna, podobnie jak F1, jest w stanie wznieść się do granic "technicznych" możliwości - do rozwiązań, które jeszcze niedawno były w sferze SF - i tak go poskładają, że wróci jeszcze w tym sezonie.
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 11:09 |