![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
skąd ta pewność że to nie on? Wystarczy poklatkowo obejrzeć ten skok. Inne malowania subaryny. -------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: PL ![]() |
Dałbym se łapę uciąc że Irlandia ale napisane że jakiś rajd w JUESEJ, więc nie Kubica
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 21 May 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Nie można jednak zapominać, że Robert to kierowca światowej klasy, a jego konkurenci, to jednak zawodnicy z niższej półki, więc chyba nawet nie o zwycięstwo tu chodzi, co o sam start. Nie do końca mogę się z Tobą zgodzić ... np. Freddy Loix ?? Fakt, że może nigdy nie był pretendentem do tytułu ale parę osiągnięć w rajdach ma. Tak czy inaczej niebawem startuje testowy :-D -------------------- [url]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/479807_457585747604990_1581591468_n.jpg[/url]
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 27 June 2005 Skąd: Belgia J. ![]() |
Robert Kubica - Shakedown - Rallye du Var 2012 HD
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 24 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
-------------------- www.iacoski.com - grafika motoryzacyjna
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 06 January 2005 Skąd: Anastazew ![]() |
23,7s przewagi po drugim OS.
![]() Oby tak dalej i bedzie masakra. ![]() -------------------- Duże, średnie i średnio małe...
Moc dostarcza - Master's Tuning Octavia Club Polska |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 19 December 2005 Skąd: LBI ![]() |
![]() ![]() -------------------- Audi
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 06 January 2005 Skąd: Anastazew ![]() |
Trzeci tez wygrany i 45s przewagi.
![]() -------------------- Duże, średnie i średnio małe...
Moc dostarcza - Master's Tuning Octavia Club Polska |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: PL ![]() |
Szkoda że ktoś ze szpicy WRC nie startuje było by porównanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: w-wa ![]() |
4ty oes ( 20km ) ukonczony z przewaga 39,5 sek ... nokaut
-------------------- Focus RS MK3 Tor Poznan 1.46.2
Megane RS CUP Tor Poznan 1.50.1 BMW E36 2.0 260KM Tor Poznań 1.40.1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 12 November 2008 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Szkoda że ktoś ze szpicy WRC nie startuje było by porównanie. Dokładnie. Wkurzam się komentarzami kumpla co się interesuje rajdami, że: "Te wyniki w tych rajdach nic nie mówią, a tym bardziej jak by pojechał na miękkim..." Chciałbym, abyśmy byli mile zaskoczeni i wiem, że napewno troche by tak było. P.S. W RBR jeździł nie tylko asfalty ![]() -------------------- Z cyklu: Keep AE86 Alive!
_http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=86682 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 19 August 2004 ![]() |
Dokładnie. Wkurzam się komentarzami kumpla co się interesuje rajdami, że: "Te wyniki w tych rajdach nic nie mówią, a tym bardziej jak by pojechał na miękkim..." Chciałbym, abyśmy byli mile zaskoczeni i wiem, że napewno troche by tak było. P.S. W RBR jeździł nie tylko asfalty ![]() Czy ja wiem ,czy nic nie mówią. To są mistrzostwa Francji - może nazwiska nam wiele nie mówią (poza Loix'em) ale np. taki Bouffier zdobył mistrzostwo Francji tylko raz i to chyba wcale nie tak łatwo bo zajmując 2 miejsce właśnie w du Var (ostatnia runda MF) dwa lata temu. A przecież Bouffier był 3 razy z rzędu mistrzem Polski często klepiąc naszych równo. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 19 May 2005 Skąd: Lublin ![]() |
Wywiad z Robertem przed Rallye du Var dla TVP Sport
http://www.youtube.com/watch?v=NZrYAyUyVjk...er_embedded Porównując to z wypowiedziami jak startował w F1 to obecnie zrobił się gaduła ![]() i jeszcze krótka wypowiedż na rampie po dzisiejszych OESACH https://www.facebook.com/photo.php?v=454492084586644 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 19 April 2007 Skąd: Ruda Śląska ![]() |
I wszystkie dzisiejsze odcinki wygrane
![]() Oby utrzymał tempo i formę do końca rajdu. -------------------- Astra F X20XEV 3dHB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
kosmita normalnie
-------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
mnie sie link do wywiadu dla tvp nie odtwiera wiec wstawiam okienko, moze nie tylko ja mam ten problem
kolejny wywiad w ktorym pada, ze do f1 na pewno nie wroci, a jest gdzieś wywiad, w ktorym o tym mowi robert? -------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 12 November 2008 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
kolejny wywiad w ktorym pada, ze do f1 na pewno nie wroci, a jest gdzieś wywiad, w ktorym o tym mowi robert? On to mówi z przekąsem. Bo niby powiedział to wcześniej, co jest nie prawrdą i TVN wszędzie miała "KUBICA NIE WRÓCI DO F1!!!!!" Więc, mówi: Nie oglądasz tv?.... -------------------- Z cyklu: Keep AE86 Alive!
_http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=86682 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Teraz będą mówili, że potwierdził (bo nie zaprzeczył), hehe.
Z drugiej strony, gdyby nie 'pan redaktor', to byśmy sobie nie pooglądali wywiadu. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 19 May 2005 Skąd: Lublin ![]() |
Wywiad w Przeglądzie Sportowym na temat kalkulacji i strategii po uzyskaniu tak dużej przewagi po pierwszym dniu rajdu
http://www.przegladsportowy.pl/Inne-dyscyp...2298,1,352.html Powyżej źródło poniżej wklejam treść wywiadu dla Przeglądu Sportowego "Robert Kubica po pierwszym dniu Rallye du Var: Wożenie się po OS-ach nieszczególnie mi odpowiada, ale trochę kalkulacji będzie. Pod koniec dnia miał pan takie tempo, że nad drugim Freddym Loixem zyskiwał pan do dwóch sekund na kilometrze odcinka. Wiele osób szokuje takie tempo. Spodziewał się pan tego przed rajdem? Robert Kubica: Nie, chociaż miałem nadzieję, że będę miał dobre wyczucie auta, a to automatycznie powinno sprawić, że rezultaty będą dobre. Ogólnie ten czwarty OS był typowo rajdowy, czyli dużo cięć, dużo piachu i brudu. Nie pierwszy raz w takich, „niewyścigowych" warunkach radzę sobie dobrze. Mimo małego doświadczenia w rajdach, w takiej sytuacji jestem w stanie wyczuć tę przyczepność dość szybko i analizować sytuację na bieżąco, co jest bardzo ważne w takich warunkach. Nie wiem, czy Loix miał jakieś problemy, my pojechaliśmy swoim rytmem. Dobrym, szybkim i równym. Oczywiście musimy pamiętać, że samochód, którym jadę, to auto mistrzowskie, więc z pewnością tu też mam odrobinę przewagi. Jak się panu jechało? Robert Kubica: To był dobry dzień, choć bywało ciężko. Na pierwszych trzech odcinkach było znacznie bardziej wilgotno, niż oczekiwałem, więc zrobiło się bardzo, bardzo trudno. Także ostatni OS jest wymagający. Cieszę się, że na odcinkach, które nie są łatwe dla kierowców wyścigowych, wykonałem dobre, szybkie przejazdy. Zmieni pan strategię na resztę rajdu? Ma pan dużą przewagę. Robert Kubica: Musimy o tym pogadać. Gdybym jechał tu sam dla siebie, tak jak zawsze jeździłem, to sądzę, że nie byłoby żadnej zmiany. Dotąd jeździłem rajdówkami tylko dla przyjemności. Nie jest to moja praca czy regularne zajęcie. To hobby, pasja. A ja jeżdżę po to, aby robić to szybko i mieć z tego radochę. Wożenie się po OS-ach nieszczególnie mi odpowiada, ale z pewnością trochę kalkulacji będzie. Auto trzeba dowieźć do mety w jednym kawałku, a rajd jest długi. Łatwo przebić oponę albo popełnić błąd. Będziemy musieli jakiś margines założyć. Mimo to liczę, że w sobotę też będzie fajnie." |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 15 August 2025 - 15:02 |