![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Była mowa o przykurczu 4 i 5 palca ,a ja widze ,że środkowy się Robercikowi nie zgina
![]() -------------------- quattro
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
nie, on pokazuje co myśli o Waszych dywagacjach
![]() -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Ciekawe co by powiedział ktoś z sukcesami na koncie, o jego torze jazdy? Wydaje się, że bardzo dobrze czuje auto. Barierki, słupki wydają się ocierać o karoserię. Bardzo podoba mi się moment od nawrotu z 3:32. Widać, że nie bał się nawet przyciąć po trawie. Cieszy oko ![]() CYTAT("Maciej Wisławski na FB") Jestem pod wielkim wrażeniem techniki jazdy Roberta. Mistrzowski poziom. Zwróćcie również uwagę na czas reakcji na zapalenie się zielonego światła.
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
refleks to on ma wyćwiczony, jeździł bolidami po 300km/h wiec jazda 120-180 na oesie przypomina film w zwolnionym tempie i duzo czasu na reakcje. Precyzja też jest inna, potrzebna ale nie aż taka jak w F1. Wydaje mi sie że zjawiska, jazde ogarnia spokojnie - to jak zwolnienie na autostradzie z 200 do 90... wydaje sie że można wysiadać. Ale to jest jazda na 60% tempa F1.
-------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 14 October 2006 Skąd: że znowu ![]() |
Byłeś kiedykolwiek na torze na którym organizowane są wyścigi F1 albo na drogach podobnych do tych z tego rajdu?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 21 April 2005 Skąd: Wawa ![]() |
refleks to on ma wyćwiczony, jeździł bolidami po 300km/h wiec jazda 120-180 na oesie przypomina film w zwolnionym tempie i duzo czasu na reakcje. Precyzja też jest inna, potrzebna ale nie aż taka jak w F1. Wydaje mi sie że zjawiska, jazde ogarnia spokojnie - to jak zwolnienie na autostradzie z 200 do 90... wydaje sie że można wysiadać. Ale to jest jazda na 60% tempa F1. Ciekawe czy Kimi by się z Tobą zgodził, że to takie proste? ![]() -------------------- O3 1.8 TSI + Monterey 3.1 LTD
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Skoro rajdy są takie proste to ciekawe czemu Kubica wspominał kiedyś o transferze nabywanych umiejętności z Wurców do F1 a nie na odwrót i ciekawe czemu kierowcom przesiadającym się z F1 do rajdów wcale nie idzie rewelacyjnie ;-) Cała reszta n/t stanu zdrowia i ruchliwości ręki RK to spekulacje osób które nie mają żadnej wiedzy w tym przedmiocie. Tomasz Kuchar w wywiadzie dla tvn24 powiedział, że celem zawsze będzie F1 i od razu dodał, że przecież w MŚ w rajdach startują duże zespoły i tam RK również mógłby się odnaleźć. Lagadula potwierdzi lub zaprzeczy ale Robertowi chyba zawsze uczuciowo bliżej było do rajdów niż do F1 więc...what's the point ? Nie wkładajmy go na siłę w kokpit F1 bo to może przynieść tylko rozczarowania. M Schumacher wrócił i...szału nie ma.
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
Kimi też wrócił... ciekawe czy lepszy, wzbogacony o umiejętności z wurców.
-------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
@m!xeR, Kubica kiedyś obiecał, że zostanie mistrzem F1
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
@m!xeR, Kubica kiedyś obiecał, że zostanie mistrzem F1 ![]() +1 -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Byłeś kiedykolwiek na torze na którym organizowane są wyścigi F1 albo na drogach podobnych do tych z tego rajdu? byłem. Albo nie byłem. A to ma wg ciebie jakieś znaczenie? CYTAT Ciekawe czy Kimi by się z Tobą zgodził, że to takie proste A gdzie ja napisałem że to proste? To jest trudne i wymaga oprócz umiejętności i doświadczenia kupy predyspozycji. ALE. o ALE dyskusja ma już 62 strony. -------------------- ____________________________________________
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 14 October 2006 Skąd: że znowu ![]() |
Jadąc 350 km/h po prostej startowej na AN di Monza, a jadąc w kierunku Walimia czy po polach w okolicy Mikołajek "jedyne" 180 km/h podobieństwo jest takie, że otoczenie zapierdala tak samo szybko, a poziom koncentracji w obu przypadkach musi wynosić 100%
![]() Tor F1 jest mega bezpieczny, w większości najszybszych partii szeroki i równy. W przypadku oesów bywa różnie - ale nie chcę porównywać tych dwóch dyscyplin, a jedynie wymagania co do koncentracji kierowcy i wrażenia odczuwanej prędkości. I no offence stary. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 23 September 2008 Skąd: Stolica ![]() |
Rajdy oczywiście są bardziej niebezpieczne, o czym zresztą Robert przekonał się sam (dzwon w Kanadzie przy ponad 200km/h nic Robertowi nie zrobił).
Ale sam Kubica przyznał, że F1 jest bardziej wymagająca fizycznie, chyba wie co mówi. -------------------- Łukasz
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 20 January 2009 Skąd: UK, within M25 ![]() |
http://sundayafternoonclub.blogs.topgear.c...-robert-kubica/
There are three truly great drivers in F1; Fernando Alonso, Sebastian Vettel and Lewis. All three can be guaranteed to find more than a few tenths a lap, every lap. There are three top teams in F1 and Mercedes, which believes it now has everything in place to become a top team, except maybe a driver. Four teams, three great drivers; F1 needs another hero. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Jadąc 350 km/h po prostej startowej na AN di Monza, a jadąc w kierunku Walimia czy po polach w okolicy Mikołajek "jedyne" 180 km/h podobieństwo jest takie, że otoczenie zapierdala tak samo szybko, a poziom koncentracji w obu przypadkach musi wynosić 100% Obawiam sie że nie. Jak bardzo chcesz mogę ci wytłumaczyć dlaczego. -------------------- ____________________________________________
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 03 November 2006 Skąd: Konstancin-Jeziorna ![]() |
Obawiam sie że nie. Jak bardzo chcesz mogę ci wytłumaczyć dlaczego. Ja z chęcią przeczytam. -------------------- THE SNOWFLAKE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Ja również
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 15 July 2007 Skąd: Radom ![]() |
ale smucicie, zaraz zaczniecie sie chwalić który Ojciec pokona czyjego Ojca.
Niech sobie Robert spokojnie trenuje. Czy rajdy czy F1, niech wraca do sportu, a jak uzna że lepiej nie, to sie zajmie czymś innym. Teraz pozostaje się cieszyć, że idzie mu lepiej niż gorzej. -------------------- Kobieta gruba nie może być ładna, bo nawet jak jest ładna, to i tak wciąż jest gruba
|
|
|
![]()
|
|
![]() eMpowered Dołączył: Tue, 08 February 2011 Skąd: POZNAŃ ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=Ca9AxUj0WG4&feature=share
Testy przed najbliższym rajdem..najprawdopodobniej już z Kubą ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Panowie, dyskusję co jest fajniejsze: córka czy sąsiadka, proszę przenieść na priv. Słabo się odnoszą do powrotu RK do kariery zawodniczej.
r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 12 August 2025 - 16:05 |