![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
a ja cos czuje ze Daniel nas wykiwal i Golfa wcale nie sprzedal
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 17 November 2008 Skąd: WPR ![]() |
sprytny ruch jakby golf zostal:)
-------------------- Golf VI R20, RS4 B5 progress...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
Nie sądzę ![]() ![]() Na S4 już by nie trzeba było dłubać ![]() ![]() -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 02 September 2009 Skąd: WWY ![]() |
Ja tylko podpowiem, że czasem można trafić Passata B5FL W8 w manualu, baza dużo tańsza w zakupie niż A8, w anglii te auta również dużo nie kosztują
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
-------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
Nie sądzę ![]() ![]() Myślałem,że adrenaline już odpuściło temat. Kupa czasu minęła... -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
Będą jeszcze 3 filmy z udziałem S4 do końca stycznia. Po Świętach film ze spotu, potem film tylko o S4 i ostatni WNO.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
szkoda ze ten co mial byc tak szybko, bedzie tak pozno
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Ja tylko podpowiem, że czasem można trafić Passata B5FL W8 w manualu, baza dużo tańsza w zakupie niż A8, w anglii te auta również dużo nie kosztują ![]() 1. Passaty jaki phaetony nie mają suchej miski - tylko A8 2. Passat po wybebeszeniu bedzie ważył więcej niz aluminowe A8 po wybebeszeniu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
I chcecie A8 W12 patroszyć?
To tak samo sensowne, jak wyścigi na kosiarkach lub klozetach. Da się, ale... chyba nie o to chodzi. A W12 ma wszystko co tylko można było mieć, solar dach, navi, tv itd. Fakt, wyrzucić można wszystko - i zrobicie wielką jak mastodont wydmuszkę. No ale jeszcze jedno... Łańcuch rozrządu do W12 kosztuje 12,5 kpln ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 02 September 2009 Skąd: WWY ![]() |
Bo właściciel A8 W12 ma tyle kasy, że taka kwota nie zrobi na nim wrażenia. A czy w ogóle on wymaga wymiany w trakcie eksploatacji?
Też uważam, że patroszenie A8 to trochę dziwny pomysł. Passat bardziej zbliżony wymiarami do A4 więc byłby ciekawy konkurent ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wszytko zależy od tego co Daniel chce mieć.Z tego co zrozumiałem chce on streetowe auto,nie wybebeszone.Wiec Moze i jest to rozwiazanie uturbic W8 i zrobić 700+ koni.Bedzie to bardzo szybkie auto streetowe,bo żeby S8 + W12 zostało streetowe a przy tym było szybsze od Golfa to musi mieć min 800+ a to Juz są koszta,No chyba ze jest na to chajs bez ograniczeń. Moim projektem nie ma co sie sugerować bo u mnie budżet jest otwarty i malooplacalny,ale ja poprostu chce mieć auto jedno z najszybszych z pięknym środkiem w alcantarze,piękne z zewnątrz w którym przez kolejne 10 lat Bede Mogl sobie dokładać po 100 koni rocznie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
Moim założeniem nie jest żeby auto było szybsze od golfa i miało więcej mocy tylko żeby było szybkie a nowy samochód nie będzie zakuwany.
-------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
No, w końcu chociaż Nik doszedł o jakim aucie jest mowa. Nie ma to być wydmuszka - a zapewne w stylu Golfa.
Łańcuch nie wymaga zmiany? No nie wiem, znajomy właśnie to przechodzi. I silnik ma mniej niż 200kkm zrobione. No i jeszcze jedna rzecz: jak się domyślam, 95% userów piszących w tym wątku nigdy na oczy nie widziało komory W12. To ja się spytam: Gdzie do cholery chcecie wcisnąć 2 sprężarki o wydajności 400KM każda? ![]() ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
pinin to oswiec nas i powiedz ile trzeba dmuchnąć w W12 żeby z seryjnych 450KM zrobiło się 800, skoro piszesz o 2 sprężarkach po 400KM każda ?
bo IMO dwa HX35 spokojnie obsłużą 6 cyl i 3L pojemności dmuchając ~1 Bar zwykły VR 2.8 24v praktycznie podwaja moc serii to ze łancuch u znajmoego wymaga wymiany nie znaczy że w KAZDYM W12 silnik jest kupą po 200 tys km, poza tym cały silnik mozna kupic taniej niz za 12 tys podobnie rozrząd do 5.0 TFSI nie jest najtańszy jak i inne pierdołki do RS6, dlatego wiekszośc modzi 1.8T w golfach ![]() do niedawna na forum było z VR6 ze kupa, ze NA pali duzo, drogi, nie trzyma serii i po zaturbieniu się rozpadnie, dopóki pare osób nie zrobiło i okazało się że VRy swietnie sobie radzą po zaturbieniu.. teraz podobnie z V8 i W12 nie rób, drogo, nie opłaca sie ![]() a patroszenie A8 ma taki sens że po wywaleniu komfortów to auto bedzie lżejsze pewnie niz golf który wazył 1500 kg, a z drugiej strony jesli nie bedzie jezdził KJS to duzy rozstaw osi w A8 spowoduje ze bedzie sie to jakoś prowadzić mozna przeciez kupić gołą budę A8... dyskusja ogólnie jest o W to że Daniel chce miec dupowóz z wypasami to inna sprawa -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 30 August 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
w sumie wypatroszone a8 to może być niezły kot, z zewnątrz krowa ociężała, a tak na prawdę to będzie dość lekkie i duży rozstaw osi i kół co może dać bardzo zwinny i szybki samochód choć wizualnie duży, jak będzie miał wagę golfa a dalej koła to będzie się prowadził lepiej
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
W jakich granicach oscyluje waga takiego A8 z dużym motorem po wybebeszeniu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 28 June 2010 Skąd: Mogilno ![]() |
cała W12 ma 1950kg i teraz pytanie czy da sie urwać 400-500kg??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 01:45 |