![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Warszawa/Poznań ![]() |
jeżeli przy zbywaniu auta nie masz planu ukrywać wymienionego dachu to tniesz słupki i wsadzasz nowy dach.
-------------------- MB W202
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
właśnie mi się przypomniało, jak jeden gościu zamieszczał nieswoje zdjęcia na aukcji i właściciel je podmienił na foty gościa z fiutem w rurze wydechowej. Ciekawe jak było w tym przypadku. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 17 November 2005 ![]() |
PioterW - tylko ta akcja ze zdjeciami byla na allegro, na otomoto nie ma hotlinkowania.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Ta akcja jest robiona na pokaz zeby nikt tego ulepa nie kupil... Dzwonil ktos do nich? Co mowia? Bo w opisie nie wodac ze bezwypadkowa
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
powinni łapy ucinac takim cwaniaczkom ...
jak lubicie takie klimaty to polecam wycieczke na jakis szrot ![]() ja byłem w sobote i widziałęm kilkanascie ulepów po wypadkach ![]() dobre było jeszcze jakies auto które miało wstawiona cwiartke ,w tej cwiartce ktos wymieniał podłużnice i wzmocnił ja pretem żebrowanym ![]() pierwszy raz widziałem naraz kilka aut ze zjechanymi tarczami do grubosci kartki papieru ![]() ![]() -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 23 October 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Ta akcja jest robiona na pokaz zeby nikt tego ulepa nie kupil... Dzwonil ktos do nich? Co mowia? Bo w opisie nie wodac ze bezwypadkowa Mój znajomy swojego czasu był zainteresowany tym egzemplarzem, ja zresztą też... mamy VIN "tego" pojazdu, kopie dowodu rejestracyjnego i dokument dekra poświadczający bezwypadkowość i lakierowanie tylko bodaj któregoś błotnika bądź zderzaka. Mi od razu nie spodobały się zimowe felgi (bo takie ciut węższe przewidziane są wg. ETK na zimówki). Swojego czasu słowo bezwypadkowy było bodaj w ogłoszeniu. Sprzedawca z ogłoszenia nie wie w jakich okolicznościach samochód stał się wersją z dachem panoramicznym, prawde mówiąc, poza właścicielem, może tego faktycznie nie wiedzieć, już szkoda drążyć temat. Jednak sprawa dotyczy auta nie za 30K więć IMO jest przegięta. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 10 January 2010 ![]() |
Typowe polskie myślenie, ten co sprzedał grata to cwaniak i gość, a ten co kupił to jeleń ![]() ![]() Z całym szacunkiem kolego, ale jeżeli ktoś szuka auta, które wyszło w małej, limitowanej edycji za cenę nawet nie normalnego auta, to chyba faktycznie coś jest z nim nie halo. Poza tym jest jeleniem, bo mając chociaż trochę oleju w głowie sprawdziłby co mu Wujek Google na ten temat powie. Póki co jest to już chyba 4-te forum, na którym się spotykam z tą Bocanegrą czy to przed naprawą czy po, więc nie mów mi, że trudno byłoby mu znaleźć info o tym aucie. Nigdzie nie napisałem, że handlarz jest cwaniakiem i powinien czuć się lepszy sprzedając takiego ulepa. Sk$%@#$stwo z jego strony jest i co do tego chyba nie ma wątpliwości. Bo też jestem za odcinaniem łap takim mataczom. Ponadto uwierz mi, że racingforum nie jest moim jedynym forum, które przeglądam, więc jakieś pojęcie i wyobrażenie o tym procederze mam. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
widze że poniektórzy żyją nadal w niewiedzy ... wy naprawde wierzycie że głupi niemiec kupił nowy samochód a po roku sprzedaje w idealnym stanie polakowi za pół ceny ? obudźcie sie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
widze że poniektórzy żyją nadal w niewiedzy ... wy naprawde wierzycie że głupi niemiec kupił nowy samochód a po roku sprzedaje w idealnym stanie polakowi za pół ceny ? obudźcie sie Pokuta za 1.09.1939 -------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 21 March 2010 Skąd: wlkp ![]() |
Jednak sprawa dotyczy auta nie za 30K więć IMO jest przegięta. Dla jednych te 30k, ba nawet 10 ![]() ![]() -------------------- 29256
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 28 October 2006 Skąd: Wa-wa ![]() |
Z całym szacunkiem kolego, ale jeżeli ktoś szuka auta, które wyszło w małej, limitowanej edycji za cenę nawet nie normalnego auta, to chyba faktycznie coś jest z nim nie halo. Poza tym jest jeleniem, bo mając chociaż trochę oleju w głowie sprawdziłby co mu Wujek Google na ten temat powie. Póki co jest to już chyba 4-te forum, na którym się spotykam z tą Bocanegrą czy to przed naprawą czy po, więc nie mów mi, że trudno byłoby mu znaleźć info o tym aucie. Nigdzie nie napisałem, że handlarz jest cwaniakiem i powinien czuć się lepszy sprzedając takiego ulepa. Sk$%@#$stwo z jego strony jest i co do tego chyba nie ma wątpliwości. Bo też jestem za odcinaniem łap takim mataczom. Ponadto uwierz mi, że racingforum nie jest moim jedynym forum, które przeglądam, więc jakieś pojęcie i wyobrażenie o tym procederze mam. Pozdrawiam. Zgadzam sie, kupowanie auta z ogłoszenia "za super okazyjną" cenę, znając rynek, wartość i chodliwość danego modelu jest po prostu strzałem w kolano. Bardziej chodziło mi o takich ludzi (żeby nie nazywać ich jeleniami, bo każdy ma do tego prawo żeby uczciwie kupić używany samochód nie z autokomisu aso, a z ogłoszenia za mniejszą kasę powiedzmy w gorszym stanie technicznym), którzy np kupują swój pierwszy samochód, a jedyne co mieli oni i ich znajomi związanego z motoryzacją to gazeta typu auto świat jako pismo fachowe. Ja czy Ty dogrzebiemy się do takich informacji, ale jak widać jest takich ludzi jest mało, 99% osob w polsce nie śledzi na bieżąco wszystkich lokalnych plotek motoryzacyjnych jak np poskładana bocanegra ![]() ![]() Ile znam przykładów ludzi z rodzinnego małego miasta którzy pokupowali świadomie dość drogie auta za 60-80% normalnej ceny, gdzie drzwi przy zamykaniu obcierały o karoserie albo tylna klapa przy otwieraniu zaczepiała o dach ![]() ![]() -------------------- e36 328i - Poznań 1.49
Race4Fun.pl |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 10 January 2010 ![]() |
Owszem, pidpisuję się pod tym co napisałeś rękoma i nogami, ale trzeba też zauważyć, że taka już jest mentalność polaków: szukam auta-> allegro etc. ->model->filtruj cena rosnąco i potem dzwonią do właścicieli aut wystawionych, pewnych i droższych dlaczego one tyle kosztują.
Poza tym to już nie chodzi nawet o to czy znajdzie ogłoszenie w necie czy nie, ale ja wydając swoje ciężko zarobione pieniądze na auto sprawdziłbym je chociaż w aso albo w stacji obsługi pojazdów. A kit, niech kosztuje te kilka stówek, ale potem będę spał spokojnie. Może to dlatego, że jestem z wlkp. i przed wydaniem każdej złotówki obejrzę ją 3 razy:) Ale to prawda co piszesz. U Polaków nadal głęboko jest zakorzeniona mentalność: zastaw się a postaw się. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Jak ktoś świadomie kupuje szrota, żeby wkurzyć sąsiada, to jego broszka.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
"naprawiona" M5 zniknęła już z ogłoszeń...
-------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 21 September 2006 Skąd: Z Kresów Wschodnich ( White Stock) ![]() |
Owszem, pidpisuję się pod tym co napisałeś rękoma i nogami, ale trzeba też zauważyć, że taka już jest mentalność polaków: szukam auta-> allegro etc. ->model->filtruj cena rosnąco i potem dzwonią do właścicieli aut wystawionych, pewnych i droższych dlaczego one tyle kosztują. Poza tym to już nie chodzi nawet o to czy znajdzie ogłoszenie w necie czy nie, ale ja wydając swoje ciężko zarobione pieniądze na auto sprawdziłbym je chociaż w aso albo w stacji obsługi pojazdów. A kit, niech kosztuje te kilka stówek, ale potem będę spał spokojnie. Może to dlatego, że jestem z wlkp. i przed wydaniem każdej złotówki obejrzę ją 3 razy:) Ale to prawda co piszesz. U Polaków nadal głęboko jest zakorzeniona mentalność: zastaw się a postaw się. Jeśli myślisz, że ASO sprawdzi Ci dokładnie auto, to jesteś w błędzie... Przynajmniej te, z którymi miałem do czynienia- to była kpina. Kilkaset złotych w błoto. |
|
|
![]()
|
|
Była kiedyś sprawa z samochodami z jednego ASO Opla z przekręconymi licznikami. Znane są też przypadki podmiany części, czy żądania kasy za niewykonaną usługę. Tylko co do płacenia nie ma wątpliwości.
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
I że niby ktoś był takim młotkiem że zrobił M5 bez panoramy z panoramą ? Jak do cholery ? Karoseria cała nowa ? Czy obcieli w połowie ? (bo takie numery też widziałęm ? ) Nie chce mi się w to wierzyć. Prędzej w przeszczep VINu...
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 23 February 2005 Skąd: Radom/Warszawa ![]() |
Lagadula , ten pomysł z przeszczepem Vinu chyba byłby najbardziej opłacalny, nie wiem gdzie BMW ma wybity numer, ale wycięcie go i wspawanie do zdrowej budy nie powinno sprawić problemu.
-------------------- ....Fabia RS.....190/400
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Nie zapominajcie że eMki mają jednak trochę przerobioną budę i nie wiem czy tak łatwo by było przeszczepić wszystko do zwykłej 5er
-------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
Nie takie cuda przecież robią, a że akurat mieli inną wersję dachu, to wspawali to, co mieli pod ręką. Przespawanie VINu, to pewny kryminał, a to zawsze można podciągnąć pod zwykłą naprawę i klient musiałby udowodnić, że nic nie wiedział, co w połączeniu z ceną i klauzulą, że zna stan techniczny może być trudne.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 21:47 |