![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT Może przychodzi to z wiekiem, a może po prostu gdy się nie ma kasy to lepiej kupić używany samochód który oferuje większy komfort niż nową tate nano wink.gif jak się nie ma kasy, to się kupuje "luksusowego"szrota, który wymaga sporych inwestycji ? no i potem widzimy takie "luksusy" na drogach... z tłumikami na drut skręconymi, dociążone szpachlą dla lepszego wyważenia i z nie trzymającymi amorami dla lepszego komfortu... itp itd ale za to markowa fura ![]() oczywiście o gustach się nie dyskutuje ja wolał bym mieć nowego Logana i bez stresu jechać na wakacje... i nie zastanawiać się co sie wysypie zaraz na sąsiedniej ulicy CYTAT Ja jednak należę do ludzi którzy nie lubią wstawać rano i myśleć "no, mój logan jest wart o kolejne 500zł mniej". a jak wstajesz rano to nie zastanawiasz się "co mi się dzisiaj zepsuje i ile będzie to kosztowało" ? Nie dawno chciałem kupić 2-letnie X5 za około 150-160k... ale niestety, nie stać mnie na utrzymanie (właściwe utrzymanie) i serwisowanie bez druciarstwa. Co zrobić.. zamiast X5 będzie zapewne KIA Sorento w tej cenie. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 27 October 2008 Skąd: okolice Breslau ![]() |
jak się nie ma kasy, to się kupuje "luksusowego"szrota, który wymaga sporych inwestycji ? no i potem widzimy takie "luksusy" na drogach... z tłumikami na drut skręconymi, dociążone szpachlą dla lepszego wyważenia i z nie trzymającymi amorami dla lepszego komfortu... itp itd ale za to markowa fura ![]() Znam takiego gościa co kupił tourana. Bity przód to kupił drugie elementy pomalował sprayem, dziury po poduchach zakleił czarną taśmą ale jeździł. kupił felgi bo tanio były ale że rozstaw nie pasował to rozwiercił w garażu ale jeździł do tego nalewki opony ale jeździł. Poznać czy ktoś na samochodzie oszczędzał (prywatny sprzedawca) to chyba można po oponach rozpoznać bo zakłada jakieś nalewki albo chinole |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 18 May 2007 Skąd: Białystok ![]() |
Nie dawno chciałem kupić 2-letnie X5 za około 150-160k... ale niestety, nie stać mnie na utrzymanie (właściwe utrzymanie) i serwisowanie bez druciarstwa. Co zrobić.. zamiast X5 będzie zapewne KIA Sorento w tej cenie. Hmmm szczerze powiedziawszy to różnie bywa,bo czasem auto popularne typu Opel czy VW,potrafi bardziej wykańczać portfel bo coś chwilę leci jakaś pierdółka,a $$ lecą ,a takie BMW jako konstrukcja dopracowana się nie psuje,a że serwis i utrzymanie droższe to wychodzi się na to samo,jeszcze patrząc na utratę wartości,może się okazać,że lepiej kupić 2letnią X3kę jak dajmy Nową Antarę. A pod maską 3,0d,zamiast biednych 2litrów. Pozdrawiam -------------------- Szczęśliwi paliwa nie liczą ;)
Chipped by MR Motors |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 21 March 2010 Skąd: wlkp ![]() |
jak już w sumie jest OT, znam historie Transita z 1992 max wysoki, sredniak z przebiegiem 8000mil, mój znajomy kupił go kilka m-cy temu. Auto stało naście lat.... Jak OT, to OT ![]() ![]() ![]() -------------------- 29256
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
No niestety...
w tym przypadku panuje zasada, że "do póki jest na to popyt.. do póty będą się działy taki wałki na samochodach". Z drugiej strony dziwi mnie też postawa producentów bo przecież można zrobić licznik którego nie da się cofnąć... lub w inny sposób zabezpieczyć przed takim działaniami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
jak się nie ma kasy, to się kupuje "luksusowego"szrota, który wymaga sporych inwestycji ? no i potem widzimy takie "luksusy" na drogach... z tłumikami na drut skręconymi, dociążone szpachlą dla lepszego wyważenia i z nie trzymającymi amorami dla lepszego komfortu... itp itd ale za to markowa fura ![]() oczywiście o gustach się nie dyskutuje ja wolał bym mieć nowego Logana i bez stresu jechać na wakacje... i nie zastanawiać się co sie wysypie zaraz na sąsiedniej ulicy a jak wstajesz rano to nie zastanawiasz się "co mi się dzisiaj zepsuje i ile będzie to kosztowało" ? Nie dawno chciałem kupić 2-letnie X5 za około 150-160k... ale niestety, nie stać mnie na utrzymanie (właściwe utrzymanie) i serwisowanie bez druciarstwa. Co zrobić.. zamiast X5 będzie zapewne KIA Sorento w tej cenie. Zrobiłem podobnie. Z pół roku szukałem używanego A6 Q lub 530xd. Wszystkie, które oglądałem były podejrzane i tak mnie to zmęczyło, że kupiłem nowego Opla Insignię. I mimo, że nigdy nie miałem Opla, jestem mega zadowolony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
a powiedzcie mi jak sprzedac vw polo '07 1.2 benzyna. nalatane przez trzy lata 27tys.km .auto uzywane normalnie itd. ale jest jedno ale :porysowane jest troche na parkingach(mało kto to zauważa ale widac ),mimo założonych po miesiacu pokrowców fotele maja przetarte boczki i siedziska i gdzies nawet szwy poszły,łuszczy sie cos z deski rozdzielczej i drzy kiera przy hamowaniu przez co nasliskim jak sie wlacza abs to prawie wcale nie hamuje jak dla mnie i jeszcze cos by sie znalazło
kto uwierzy że auto jest mało używane i bezwypadkowe ?? żeby było smiesznie to skonczyła sie gwarancja i ten serwis byl płatny wiec wyrwali 800zł -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
nie intensywnie tylko auto gówniane i tyle.podobne stało na giełdzie w piotrkowie za 24 tys.zł a trzy lata temu kosztowało 40tys.zł .przebieg cos koło 65tys.km i podobne usterki.fotele na pewno były styrane.co smiesniejsze sasiad kupił w tym samym czasie i jak na razie przyznal sie ze ma 3 akumlator bo mu auto rozładowuje a auto trzyma w garazu i jeszcze mniej jezdzony
-------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 21 May 2008 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 26 February 2003 Skąd: Warszawa - Grochów ![]() |
Dobre dobre
![]() ![]() -------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm] Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm] Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm] |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
utargować ? może się uda....
ale na dobrą sprawę to powinna prokuratura się tym zająć art. 286 par.1 ... ale w Polsce lepiej ścigać pijaczka (będącego w stanie wyraźnie wskazującym na nadmierne spożycie) to powiedział kilka brzydkich słów o prezydencie |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 25 September 2005 ![]() |
W aukcji pisze bezwypadkowy a tu wyraźnie widać ze tak nie jest zwykłe oszustwo i tyle
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Standartowo napisalem do kolesia maila. Ciekawe co odpisze
![]() |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
takich przypadków widziałem dużo. Często są to auta bite jednak znajdą się też kompletnie rozpi******** sprzedawane jako bezwypadkowe.
np: ![]() a wyglądał tylko tak: ![]() ![]() ![]() ![]() są też samochody salonowe:) http://otomoto.pl/hyundai-s-coupe-tiburon-...-C14907333.html tutaj nie znajdziemy inf. że bezwypadkowe ani też vinu ale we wcześniejszych ogłoszeniach tak było. Np tu jeszcze z vinem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 September 2010 Skąd: Rzeszów ![]() |
Zorbie im mało niespodziankę wydrukuje to i wpadnę do nich z wizytą na dyktafonie. ![]() -------------------- Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
w hundaju widać pogniecioną ściane grodziową
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Jesli takie przekrety dzieją sie w salonach to powinni odrazu takiemu dilerowi zabronic dozywotnio handlowac.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 12:42 |