![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 29 February 2004 Skąd: Pjaseczno ![]() |
Fajna opowieść
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 November 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
no niestety Polakowi nie dogodzi....
Mój brat ostatnio sprzedawal Golfa III..95r pojemnośc 1.4. poprzedniemu włascicielowi pesel zaczynał sie od 21cos tam coś tam. Samochód od 10 lat w polsce. w sen zimowy zapadał w październiku i to pod kocem a wyjezdzął w marcu kwietniu. Przebieg ori 150 tys zero rdzy nawet czysto pod maska...Wrecz idealny stan az dziw mnie brał jak go kupowalismy. pojechalismy na gielde żeby tego rodzynka sprzedać...i co...Panie szyba Peknieta....uuuuu ale to beda teraz koszty... Kurwa....samochód 150 przelotu czyściutki pachnacy blyszczący (ale nie od plaka tylko taki stan) a oni ze szyba peknięta... Dla mnie to ludzie sie na łby...wiecie z kim/czym pozamieniali... Duzy przebieg źle maly to za mały...Jak stan dobry to za dobry jak zly to zbyt zly... no chryste... |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
W niektórych kulturach... jak się nie targujesz to uwłaczasz sprzedającemu
![]() U nas sprzedający są czasem dość dziwni... Przecież normalne jest to, że każdy szuka jakiejś "przyczyny" do zbicia ceny. PS Co do opisów "pachnący i błyszczący" to tylko takie przecież są w ogłoszeniach ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
tak zle i tak niedobrze, sprzedawalem auto z 79 tys przebiegu i bylo ciezko, 340tys przebiegu inne i tez bylo ciezko a roczniki podobne
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 11 June 2006 Skąd: LU ![]() |
Wszystkie te opowieści dziwnej treści biorą się z biedy naszego społeczeństwa. Póki samochód będzie dla ludzi częścią majątku, a nie przedmiotem to obywatele będą kombinować ile wlezie.
SajneK bo auto w Polsce niezależnie czy ma 5 czy 25 lat musi mieć 180-200 tys km ^^ |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Skoro w mentalności części polaków lepiej kupić do codziennej jazdy (10-15k km rocznie) 10-12 letnie BMW (a nie np. Dacia Logan) i oczekiwać jakości i stanu jak z salonu..
no to co się dziwić. Takie jest zapotrzebowanie.. to tak się przygotowuje samochody. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Bezduszny a Ty czym jezdzisz
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 11 July 2007 ![]() |
Ja to lubię pacjentów co to szukają auta z silnikiem dizla z początku wieku z przebiegiem w okolicach 100 tyś km
![]() Ciężko mi uwierzyć by ktoś kupił dizla 10 lat temu i śmigał nim tylko do 10 tys km rocznie - no nie uwierzę by potem jeszcze go sprzedawał. A są takie na allegro - bankowo kręcone wszystkie ![]() Ostatnio jechałem ze znajomym kupować auto, podjechaliśmy na jaką wieś 100km, autko 7 letnie, śliczniutkie nowy lakier widać, pod maską nawet pasty polerskiej nie usunęli, śrubki pod maską jakieś takie z d$%, jakieś dziwne spawy pod maską w ogóle, brak osłony silnika... ale auto bezwypadkowe... w końcu po paru minutach jednak miało lekko szturchnięty błotnik... A najlepsze że sprzedawca przyzwyczajony do debilizmu kupujących, auto pokazywał nam w swoim przydomowym warsztacie, koło lawety wypchanej połówkami aut... mój znajomy by je kupił gdyby nie ja...szok A i zdjęcie w necie oczywiście z fotelikiem dla dzieciaka, jestem przekonany że każde auto z fotelikiem dla bobasa na fotach w ogłoszeniach to szrot na kołach ![]() -------------------- www.szerokiewidoki.pl
Wirtualne wycieczki, fotografie panoramiczne i inne usługi fotograficzne |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Bezduszny a Ty czym jezdzisz ![]() głównie Vectra C, Touareg 3.0 TDI (drugi raz bym go nie kupił za te pieniądze).. ale nie miał bym stresu/obciachu jechać Loganem nie wiem, może to przychodzi z wiekiem że już nie musisz nikomu niczego udowadniać i masz w dupie co jakiś gamoń myśli o tobie |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
jak czytam niektóre teorie to nie wiem czy śmiać sie czy płakać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 21 September 2006 Skąd: Z Kresów Wschodnich ( White Stock) ![]() |
Ja to lubię pacjentów co to szukają auta z silnikiem dizla z początku wieku z przebiegiem w okolicach 100 tyś km ![]() Ciężko mi uwierzyć by ktoś kupił dizla 10 lat temu i śmigał nim tylko do 10 tys km rocznie - no nie uwierzę by potem jeszcze go sprzedawał. A są takie na allegro - bankowo kręcone wszystkie ![]() Kupiłem w Niemczech Mercedesa 190D automat 1986r z przebiegiem 31000km (nie pogubiłem cyferek). Było to rok temu. Dziś auto użytkuje syn kolegi, po roku ma 42000km. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
mam dwoch klientow - bracia, takie smieszne dziadki w wieku pi x drzwi 50 lat, kupili rok temu dwa auta, obydwa diesle Common Rail, przyjechali na doroczny przeglad - stan licznikow 6700 km a drugi 6800 ( jeden musial zalac pale jak raz na dzialke jechali hehehehe )
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 14 December 2010 ![]() |
Ja to lubię pacjentów co to szukają auta z silnikiem dizla z początku wieku z przebiegiem w okolicach 100 tyś km ![]() Ciężko mi uwierzyć by ktoś kupił dizla 10 lat temu i śmigał nim tylko do 10 tys km rocznie - no nie uwierzę by potem jeszcze go sprzedawał. A są takie na allegro - bankowo kręcone wszystkie ![]() I tu muszę Cię zaskoczyć, bo i tacy się zdarzają. W zeszłym roku ktoś tam (brat cioteczny kolegi czy jakoś tak) kupił 3 letniego diesla z 50 000 na blacie, którym jego sąsiadka robiła 5 razy w tygodniu dokładnie 60km po asfalcie + kilka wypadów do sklepu. Daje to jakieś 15 tyś/rok. Tyle, że kilka razy zderzak przerysowała na parkingu i trochę uszkodziła tapicerkę. Na bank nie znając historii tego auta nie uwierzyłby w prawdziwość przebiegu. Szczerze mówiąc to chyba wszystkie używane auta w bdb stanie jakie miałem okazje widzieć u ludzi były albo odkupione od znajomych/firm albo osobiście ktoś się po nie pofatygował (lub robiła to zaufana osoba w ich imieniu). Co do kupowania diesla: Ludzie kupują sobie terenówki z dużymi silnikami, a cześć z nich nigdy nawet nie skróciła sobie drogi przez las. Co nimi więc kieruje? Zazwyczaj upodobania. I tak samo jest z dieslem. Cześć kupi klekota dlatego, że tatuś też miał, że ekonomiczny jak może kiedyś zdarzy się dalej pojechać albo zwyczajnie lubią je i już. Tak samo nie trudno o kogoś, kto non stop lata trasy, a jednak kupuje sporą benzynę. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 08 September 2010 ![]() |
Nie zapominajcie, że silnikowo niejedno auto z 90-95 roku z dużym silnikiem, najczęściej benzyna, będzie w lepszym stanie z przelotem 250tys niż 2009 1.4 TFSI wysilone na maxa. Albo włoskie 1.4 i wyciągane z tego po 170 koni z overboostem (abarth 500, alfa gulietta). Wolnossące 2.0 z mocą 130-150 koni pod warunkiem przyzwoitego traktowania będzie o 2 długości lepsze. Zresztą klękające po 60 tysiącach nowe silniczki to żadna nowość teraz. "Panie, ten typ tak ma" zasłyszane w serwisie VW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: pomorze ![]() |
spora benzyna ma sens w trasie.
-------------------- najwazniejsze aby nasze dzieci mialy bogatych rodzicow
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
jak już w sumie jest OT, znam historie Transita z 1992 max wysoki, sredniak z przebiegiem 8000mil, mój znajomy kupił go kilka m-cy temu. Auto stało naście lat....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 03 October 2006 Skąd: Kielce ![]() |
Najlepszym patentem był znajomy handlarz który lepi różne przystanki na samochody. Miał jakiegoś golfa 4 czy coś takiego, było po dachu, typ wymienił dach i auto jako bezwypadkowe trafiło w net. Przyjechali klienci i jakoś tak wyszło że klient się pokręcił po podwórku i jakie było jego zdziwienie gdy za garażem zobaczył stary dach od tego golfa odcięty
![]() ![]() -------------------- STOP PIJANYM KIEROWCOM
Ford Focus TDCi 123KM@327Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 18 April 2005 ![]() |
Sa czasami rodzynki... Ze mnie sie smieja ze trzymam rodzynka w sianie... Po czesci to prawda... Moj dziadek ma maluszka. Piekny czerwony z 99 roku z przebiegiem 12kkm. Trzymany jest w stodole pod plachta. W wakacje jezdzac do niego wyminiam mu hobbystycznie skrzynie srednio co 2 lata. Najsmieszniejsze ze z tych 12 tys ja zrobilem z 8 tys... Dziadek moj zrobil prawojazdy w wieku 64 lat. Stekaja mi juz ze moze go sprzedac, ze stoi, ze stary juz... Ja sie tylko smieje i mowie ze stac mnie na placenie 180 zl ubezpieczenia za rok i utrzymywanie 3 samochodu! hehe Uczucie przesiadania sie z szybkiego auta do maluszka bezcenne.
Sam kupilem swojego diesla z niemiec... mial dokladnie rok i 4 miesiace i przebieg 62kkm... wiem przynajmniej co kupilem i ze chyba nikt nie krecil hehe |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 17 October 2006 Skąd: Bielsko-Biala ![]() |
głównie Vectra C, Touareg 3.0 TDI (drugi raz bym go nie kupił za te pieniądze).. ale nie miał bym stresu/obciachu jechać Loganem nie wiem, może to przychodzi z wiekiem że już nie musisz nikomu niczego udowadniać i masz w dupie co jakiś gamoń myśli o tobie Może przychodzi to z wiekiem, a może po prostu gdy się nie ma kasy to lepiej kupić używany samochód który oferuje większy komfort niż nową tate nano ![]() ![]() -------------------- www.swagdrift.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 24 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
I tu muszę Cię zaskoczyć, bo i tacy się zdarzają. W zeszłym roku ktoś tam (brat cioteczny kolegi czy jakoś tak) kupił 3 letniego diesla z 50 000 na blacie, którym jego sąsiadka robiła 5 razy w tygodniu dokładnie 60km po asfalcie + kilka wypadów do sklepu. Daje to jakieś 15 tyś/rok. Tyle, że kilka razy zderzak przerysowała na parkingu i trochę uszkodziła tapicerkę. Na bank nie znając historii tego auta nie uwierzyłby w prawdziwość przebiegu. Szczerze mówiąc to chyba wszystkie używane auta w bdb stanie jakie miałem okazje widzieć u ludzi były albo odkupione od znajomych/firm albo osobiście ktoś się po nie pofatygował (lub robiła to zaufana osoba w ich imieniu). Co do kupowania diesla: Ludzie kupują sobie terenówki z dużymi silnikami, a cześć z nich nigdy nawet nie skróciła sobie drogi przez las. Co nimi więc kieruje? Zazwyczaj upodobania. I tak samo jest z dieslem. Cześć kupi klekota dlatego, że tatuś też miał, że ekonomiczny jak może kiedyś zdarzy się dalej pojechać albo zwyczajnie lubią je i już. Tak samo nie trudno o kogoś, kto non stop lata trasy, a jednak kupuje sporą benzynę. Tak czytając te wszystkie historie o niedowierzaniu w niskie przebiegi przypomniała mi się moja wizyta na czipie w mrmotors i związana z tym zabawna sytuacja. Podjechałem któregoś dnia, Rogal odpalił mojego sprzęta (leon), podłączył co tam trzeba, patrzy na przebieg - było chyba z 70k, pyta który rocznik (2005), po czym stwierdza coś w stylu "pięknie pracuje, masz farta bo wygląda,że to prawdziwy przebieg" (jestem jedynym właścicielem a auto kupiłem w polskim salonie ![]() -------------------- www.iacoski.com - grafika motoryzacyjna
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 12:38 |