Shoutbox 0 nowych PW 

18 Stron V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Closed TopicStart new topic
> "Bite, ale bezwypadkowe" z Allegro, a'la bezwypadkowe.net
burski
post Wed, 29 Dec 2010 - 15:42
Post #241

Super User

CYTAT(sonic1983 @ Wed, 29 Dec 2010 - 14:59) *
Zapinasz pasy ,Kładziesz poduszki na kolana i klatke piersiowa celujesz w drzewo włączasz tempomat dajesz siedzenie maxymalnie do tyłu i zamykasz oczy.

No i dzięki takim kombinacjom, potem jest kłopot z wysokością odszkodowań i odmowami wypłaty przy prawdziwych zdarzeniach...
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 29 Dec 2010 - 15:42
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
designer
post Wed, 29 Dec 2010 - 15:49
Post #242

Forum Killer

CYTAT(sonic1983 @ Wed, 29 Dec 2010 - 14:37) *
tutaj sie nie kupuje samochodów chyba ,ze kogos znasz.... ja np. dzwonie sie pytam i mam dokładną liste modyfikacji z ostatnich kilku dni w samochodzie:D

Tak? A ja kupiłem tam Alteę dla żony, stała normalnie na Allegro. Handlarza nie znałem, ale wziąłem VAG-a, czujnik lakieru i w drogę. Prześwietkliłem auto dokładnie na ile to było możliwe na placu. Prawdą okazał się jeden malowany element poza tym zero ściemy. Wymieniłem tylko pękniętą rurę od intercoolera ( za 120 zł ) + standard rozrząd, filtry, olej itp. I auto śmiga, odpukać, bezawaryjnie do tej pory ( prawie rok ). Co więcej Masters potwierdził przebieg i zrobił program, także nie jest tak do końca źle. Złodzieje i oszuści są wszędzie nie tylko w Płocku.... mellow.gif

--------------------
M57N xd
JZDA

+Quote Post
SONIC
post Wed, 29 Dec 2010 - 17:01
Post #243

Forum Killer

no to gratuluje, ze sie udalo ,moze byl to ktos prywatny jezeli chodzi o handlarzy to prawie zawsze cos jest kombinowane, ja swoja A8 tez kupilem od handlarza i od 2 lat jestem zadowolony ale nieraz przyjezdzaja czyms fajnym i jak sie pytam ile za to to stwierdzaja ,ze nie pasuje do mnie i ze dadza znac jak bedzie cos fajnego...

--------------------
BMW E64 645i

+Quote Post
hz10
post Wed, 29 Dec 2010 - 17:08
Post #244

Forum Clubber

CYTAT(dizajner @ Wed, 29 Dec 2010 - 15:49) *
Tak? A ja kupiłem tam Alteę dla żony, stała normalnie na Allegro. Handlarza nie znałem, ale wziąłem VAG-a, czujnik lakieru i w drogę. Prześwietkliłem auto dokładnie na ile to było możliwe na placu. Prawdą okazał się jeden malowany element poza tym zero ściemy. Wymieniłem tylko pękniętą rurę od intercoolera ( za 120 zł ) + standard rozrząd, filtry, olej itp. I auto śmiga, odpukać, bezawaryjnie do tej pory ( prawie rok ). Co więcej Masters potwierdził przebieg i zrobił program, także nie jest tak do końca źle. Złodzieje i oszuści są wszędzie nie tylko w Płocku.... mellow.gif

ciekawe na jakiej podstawie potwierdził przebieg laugh.gif

+Quote Post
rychulja
post Wed, 29 Dec 2010 - 17:21
Post #245

Super User

Teraz we wszystkim kręcą jeżeli ktoś zapłaci odpowiednio to przekręcą licznik i edc. ;/

--------------------
Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa
BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy

+Quote Post
hz10
post Wed, 29 Dec 2010 - 19:27
Post #246

Forum Clubber

a nawet dsg tongue.gif

+Quote Post
designer
post Wed, 29 Dec 2010 - 21:54
Post #247

Forum Killer

CYTAT(hz10 @ Wed, 29 Dec 2010 - 17:08) *
ciekawe na jakiej podstawie potwierdził przebieg laugh.gif

Jakbyś trochę więcej poczytał to byś wiedział, że w EDC16 można potwierdzić przebieg Vag-com'em ( +/- 5% ).... tongue.gif

--------------------
M57N xd
JZDA

+Quote Post
Jarzyn
post Wed, 29 Dec 2010 - 22:37
Post #248

Frequent User

CYTAT(dizajner @ Wed, 29 Dec 2010 - 21:54) *
Jakbyś trochę więcej poczytał to byś wiedział, że w EDC16 można potwierdzić przebieg Vag-com'em ( +/- 5% ).... tongue.gif

Ja jeszcze mało poczytałem, to może zechcesz mi powiedzieć, czy w edc16 przebieg siedzi w nieusuwalnej pamięci jakiejś? Bo z tego co mi wiadomo, to dobrzy macherzy robią to kompleksowo, czyli wyświetlacz/ecu/kasowanie wszystkich błędów i jedyną opcją na weryfikację jest sprawdzenie w ASO.

--------------------
Audi A4 B5 1.9 TDI AFN // Suzuki SV650N K8 // Nissan Sunny GTi 5-doors
--------------------
"Kto hamuje, ten przegrywa"

+Quote Post
gość_bezduszny_*
post Wed, 29 Dec 2010 - 22:44
Post #249

takie kompleksowe robienie to sporadyczne przypadki...
mam lokalnego "odkręcacza" i jak jeden na 100 zamawia kompleksowe, to wszystko

najczęściej tylko licznik sam

+Quote Post
rychulja
post Wed, 29 Dec 2010 - 22:49
Post #250

Super User

Jak jest w praktyce wiadomo.. Tutaj chodzi że się da i nie tylko w Vagach w bemkach przebieg zapisany jest praktycznie w każdym miejscu plus kluczyk i to idzie zrobić.

--------------------
Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa
BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy

+Quote Post
SPeCTeR
post Wed, 29 Dec 2010 - 23:02
Post #251

User

Aby daleko nie szukac, to przytocze historie mojej Supry z 1995r. Zacne to bylo autko, bardzo je lubilem, no ale kupowalem je po dzwonie i z czasem to wyszlo.
Toyota byla kupiona w 2003 z przebiegiem 130k, sprzedana w czerwcu 2008 z przebiegiem 160k. Poprzedni wlasciciel powiedzial mi na samym poczatku, ze byla walona przodem i miala przejechany bok.
I teraz najlepsze. W marcu 2010 pojawila sie na allegro, z przebiegiem 80k, bezwypadkowa i odmlodzona o 2 lata, oraz zyskala 60 koni... Byly fotki spod maski, widac, ze nikt tam palcem nie dotknal, od kiedy wyjechala ode mnie. Nawet przewod podcisnienia idacy do bova byl dokladnie tak samo poprowadzony, jak ja to zrobilem.

Nastepna ciekawostka jest bardzo dobry znajomy mojego ojca, dealer renault. Nie trawie faceta od zawsze, typowy "cfaniaczek" i handlarzyna najgorszego sortu.
Dwukrotnie mialem nieprzyjemnosc wyjechac z nim do Austrii na snowboard, zawsze samochodem z komisu\salonu, zawsze z wyjetym bezpiecznikiem od licznika. Niedawno moj ojciec jechal z nim do Wloch. W niemczech po noclegu nagle przestal dzialac licznik i predkosciomierz, ponoc od czujnikow, ktore zabrudzily sie sola. Przekretow przebiegowych i innych zreszta u niego na peczki.

No i kolejna to Nissan Note. Te ciekawostke znam od jednego z pracownikow salonu Nissana. Otoz czlowiek zamowil sobie w/w Note'a, po paru tygodniach odebral samochod, ujechal kawalek od salonu, nastapilo spiecie w elektryce i zapalila sie deska rozdzielcza. Facet w ramach rekompensaty dostal nowego Note'a, z lepszym wyposazeniem, zeby siedzial cicho. Przyjarane autko trafilo do serwisu, zmieniono mu deske, przespawano grodz, pomalowano i trafilo jako nowka funkiel do salonu...

Btw ciekawe jak bedzie ze sprzedaza mojego Nissana Patrola. Autko z 2007r, ma juz natrzaskane az 22 tys smile.gif Nigdy nie widzialo, sniegu, soli, mrozu, glownie marynuje sie w ogrzewanym garazu, ze dwa razy do roku robi trase Warszawa-Augustow i raz Warszawa-Jurata. Zalewany co roku Motulem ( srednio co 7kkm ) co drugi rok zmieniane pozostale oleje i glikol. Do tego co drugi rok pelna konserwacja ramy siuwaxem Valvoline'a.
Ciekawe kto w to uwierzy i jakie bede mial przeboje przy sprzedazy, tym bardziej, ze auto nigdy nie widzialo i w moich rekach nie zobaczy ASO

--------------------
Toyota Supra MK4 TT - sprzedana...
Nissan Patrol GR Y60
Nissan Patrol Y61-B

+Quote Post
gość_k-meal_*
post Wed, 29 Dec 2010 - 23:07
Post #252

CYTAT(dizajner @ Wed, 29 Dec 2010 - 21:54) *

a zmiana tego przebiegu zajmuje 30 sekund w porywach. smile.gif

+Quote Post
pawel934
post Thu, 30 Dec 2010 - 00:38
Post #253

Forum Homee

Niestety, ze sprzedażą auta z niskim przebiegiem też jest chyba ciężko.. Moja mama ma A6 z końcówki 2008 (polift), 3.0 TDI quattro. Do tej pory nakulała 30 tys. km. W momencie sprzedaży trzyletnie auto będzie miało przebieg poniżej 50 tys. km... I co teraz, kto to kupi? Diesel, więc "nikt nie kupił tego auta, aby robić 15 tys. km. rocznie"... Tak naprawdę trzeba będzie to auto sprzedać w cenie niewiele wyższej od szrotów z Niemiec, bo w niski przebieg i tak nikt nie uwierzy (ale w te niemieckie 120 tys. skręcone z 300 tys. już tak).. Niestety, póki kręcenie liczników będzie takim częstym zjawiskiem, auta w naprawdę dobrym stanie będziemy musieli sprzedawać w cenie zajechanych złomów.

--------------------
"If in doubt, flat out" Colin McRae

Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :)

+Quote Post
art...
post Thu, 30 Dec 2010 - 01:06
Post #254

Super User

Ja jakiś czas temu postanowiłem sprzedać moje Saxo VTR od 4 lat w domu ,czarne zadbane przebieg 173 tyś w silniku ful syntetyk nie pali go ani grama. Rozpowiedziałem po znajomych i pojawiło sie kilku chętnych ale kręcili nosem ,ze to ,ze tamto i brak klimy. W poniedziałek odbieram telefon czy Saxo aktualne bo dzwoni z ogłoszenia ... najlepsze ,ze ogłoszenia nie dawałem biggrin.gif Przyjechał chłopak ( największy wieśniak jakiego widziałem od lat ) na dworze -8 a on adidasy i białe skary oraz uroczy brak zęba. Zobaczył auto i stwierdził ,ze największym problemem to będzie cofnąć licznik bo elektroniczny jest a tak to by sobie rozkręcił i sam skorygował , pytam typa jaki jest tego cel skoro jest to autentyczny przebieg i szkoda paskudzić a on ,ze jak by się wydało ,ze zapłacił 8000zł za saxo które ma 170tyś km to by go znajomi wyśmiali po tym tekście leże do dziś ...

--------------------
MB W202

+Quote Post
SONIC
post Thu, 30 Dec 2010 - 01:17
Post #255

Forum Killer

no jak ladnie juz mamy w kilku postach 3 igielki biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif audi,saxo i patrola tylko w garazach stoja,jezdza kobitki,motul lany co chwila tylko forum to Racingforum a jak handlarz mowi ze dziadek weterynaz co ma 150 lat po autostradzie jezdzil i chlodzil turbo to nikt nie wierzy laugh.gif

--------------------
BMW E64 645i

+Quote Post
art...
post Thu, 30 Dec 2010 - 01:26
Post #256

Super User

heheheheheheh Ja tam moje Saxo upalałem codziennie ,ale jak coś siadało to było wymieniane na nowe i nigdy ten mały strucel nie zawiódł

--------------------
MB W202

+Quote Post
SPeCTeR
post Thu, 30 Dec 2010 - 01:57
Post #257

User

Sonic, zawsze mozesz obejrzec, pomierzyc czujnikiem lakieru, sprawdzic vin ( w bazie nissana auto nigdy nie bylo nawet na przegladzie, sam sprawdzalem ), jak bedziesz w Wawie i bedzie Ci sie nudzilo wink.gif
No i moim autem, przynajmniej za kierownica, nigdy nie jezdzila zadna kobieta wink.gif

--------------------
Toyota Supra MK4 TT - sprzedana...
Nissan Patrol GR Y60
Nissan Patrol Y61-B

+Quote Post
Misior
post Thu, 30 Dec 2010 - 09:48
Post #258

Forum Homee

Znajomy sprowadzal od swojego szefa z austrii Virago ktore od nowosci (nie pamietam jaki rocznik ale nie mlody) stało u niego i miało nastukane 600km!
Jak przywiezli do polski i ogladal jakis znajomy zapaleniec to pierwsze co powiedzial to: z przebiegiem to zescie przesadzili smile.gif
No i co Wy na to?

+Quote Post
cubus1
post Thu, 30 Dec 2010 - 09:54
Post #259

Super User

Niestety ludzie bali się, boją i będą bać "dużego" przebiegu... No bo przecież "we fiacie" po 100tyś. generalkę się robiło i tak już zostało im w tych durnych główkach

+Quote Post
staszek 1
post Thu, 30 Dec 2010 - 10:52
Post #260

Forum Killer

ja mialel kiedys taki przypadek , moj sasiad w niemczech pracowal i ludzie ktorym tam jakis dom stawial zaproponowali mu golfa 3 TD 92 rok . auto po ich dziadku reszta rodzinki kasiasta srala na tago golfa i im zawadzal . Wrocilem tym golfem do Polski , na poczatku zmulony byl strasznie ale po kilkuset kilometrach juz zapierdzielam niezle jak na 1,9TD co ciekawe spalanie mial takie ze po polowie trasy pukalem po wzkazniku czy sie nie zjebal smile.gif.
Auto kupilem na handel , zaraz sie kupcy znalezli bo towar chodliwy . Jeden mistrz poogladal ze szpecami ( dodam ze wycenilem go jak odpowiednik TDI rocznik 96 ) , popukali , poklepali itd, w aucie nie bylo nic do roboty bo mialo 60 tys km !!! . Szukali czegos zeby sie przczepic i nic nie mozna bylo znalezc ( na tylnych foltelach ori folia , zero rdzy , luzuw , przwtarc .... itd) No i zaczalo sie z przebiegiem , ze nie mozliwy , ze krecony itd... to mowie : bierzecie sobie auto do aso , rozbieracie silnik co tam chcecie na czesci , jak zuzycie nie bedzie wskazywalo tego smiesznego przebiegu to ja zabieram auto i place za ta szopke , a jak ma te 60 tys km to placicie ze moj czas auto i ASO . No to aso juz im przeszlo wzieli do miejscowego machera , wracaja po 10 min i mowia ze auto piekne itd ale nie biora bo przebieg na pewno nie oryginalny.... no to ja zegnam panow smiechem . Za 30 min przyjezdza pan mechanik ...... z kasa na golfa ...... Opad szczeki mialem niezly , co prawda nie sprzedalem mu auta bo mnie zaczal wkur.iac targowaniem i tym co nagadal poprzednim kupujacym , godzine pozniej przyszli nastepni i auto poszlo do ludzi i nikt mi zlego slowa nie powiedzial .

ale esej mi wyszedl smile.gif

--------------------
Focus RS , BMW 1 Coupe w budowie

+Quote Post

18 Stron V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 21:43