Shoutbox 0 nowych PW 

18 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Closed TopicStart new topic
Gumis2000
post Tue, 16 Nov 2010 - 10:50
Post #21

Frequent User

Bardzo proszę czy ktoś jest mi wstanie wyjaśnić sens ekonomiczny tego procederu ??

--------------------
GUMIS
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 16 Nov 2010 - 10:50
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
rennen
post Tue, 16 Nov 2010 - 12:04
Post #22

I live here !

CYTAT(Gumis2000 @ Tue, 16 Nov 2010 - 10:50) *
Bardzo proszę czy ktoś jest mi wstanie wyjaśnić sens ekonomiczny tego procederu ??

A co tu jest do wyjaśniania? Kupujesz gruz typu totalnie rozbite M5 za góra 10 tysięcy euro, trochę szpachli, trytytek, części u nas chłopcy ci załatwią "jeszcze cieplutkie", lakier i sprzedajesz za 30 tysięcy euro.. Rachunek chyba dość prosty tongue.gif no i w końcu sam tym jeździć nie będziesz, to nie ma co przesadzać z poprawnością i dokładnością naprawy co daje kolejne oszczędności, a ktoś się zawsze napali żeby kupić V10 w czerwonej skórze po okazyjnej cenie wink.gif

--------------------
'93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8

+Quote Post
Feluke
post Tue, 16 Nov 2010 - 12:47
Post #23

Moderator

Z tym BMW to mi sie bardziej wydaje ze kupili M5 i normalne BMW 5 i poporostu robili szczepana niz ze ja klepali.
Ale trzeba przyznac ze jest cala masa kwiatkow takich jak te ze autko praktycznie do kasacji a potem pokazuje sie na allegro jako bezwypadek. biggrin.gif

+Quote Post
cubus1
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:00
Post #24

Super User

Dopóki nie będą jaj za to urywać to taki proceder będzie powszechny jeszcze długo...

+Quote Post
Gumis2000
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:15
Post #25

Frequent User

CYTAT(rennen @ Tue, 16 Nov 2010 - 12:04) *
A co tu jest do wyjaśniania? Kupujesz gruz typu totalnie rozbite M5 za góra 10 tysięcy euro, trochę szpachli, trytytek, części u nas chłopcy ci załatwią "jeszcze cieplutkie", lakier i sprzedajesz za 30 tysięcy euro.. Rachunek chyba dość prosty tongue.gif no i w końcu sam tym jeździć nie będziesz, to nie ma co przesadzać z poprawnością i dokładnością naprawy co daje kolejne oszczędności, a ktoś się zawsze napali żeby kupić V10 w czerwonej skórze po okazyjnej cenie wink.gif

Rozumiem że możesz ukraść części ale i tak ktoś musi to poskładać do kupy.....
Mówisz trytytki, oki ale to bije po oczach smile.gif
Poza tym w tych wozach jest już trochę elektroniki i co ?? wykręcasz kontrolki z deski rozdzielczej i łamiesz immobilizer ?????????
Rennen nie twierdze że mówisz nie prawdę ale trudno mi w to uwierzyć.
Uwierzę w swapa kundla z nie to że ta czarna bemmeka była wyklepana.

--------------------
GUMIS

+Quote Post
Tschoob
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:29
Post #26

User

CYTAT(Gumis2000 @ Tue, 16 Nov 2010 - 13:15) *
Poza tym w tych wozach jest już trochę elektroniki i co ?? wykręcasz kontrolki z deski rozdzielczej i łamiesz immobilizer ?????????

malo widziales laugh.gif do nas na blacharnie przyjechal w zeszlym roku passat 2009 po czolowym z drzewem,tak ze silnik lezal na tylnej kanapie....kupiony za $5,000...

Poprostowali,wstawili nowe podluznice,nawet orginalnego airbaga kupil bo i tak sie oplacalo... i dawaj poszedl za ~60 tysi...

A cale auto od nowa programowala VW Gajewska smile.gif

--------------------
uno 100HP edition :)

+Quote Post
Tasaq
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:34
Post #27

User

Ta Bocanegra z postu #20 została kupiona już przez jakiegos jelenia w Poznaniu, ponieważ dotychchasz była na tablicach PZ w Przeźmierowie a ostatnio widywana jest na PO

+Quote Post
rennen
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:37
Post #28

I live here !

CYTAT(Gumis2000 @ Tue, 16 Nov 2010 - 13:15) *

Jak kupujesz rozbite auto za 50 tysięcy a naprawione możesz sprzedać za 150 to znajdzie się kawałek tortu dla każdego kombinatora potrzebnego w tym celu wink.gif porozbijane to od razu lampy, zderzaki się wymienia na EU, zegary na km/h, programuje kompa i hajda - auto z salonu używane przez kobietę, przebieg 5 tys rocznie biggrin.gif

--------------------
'93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8

+Quote Post
mihau_dst
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:56
Post #29

Super User

2 przykłady z brzegu:
http://otomoto.pl/audi-a8-C14052298.html
http://otomoto.pl/audi-a8-long-C9803542.html

szczegóły chyba widać od razu (szukałem może 2 minuty)

ręce opadywują, i nie piszcie że elektronika to problem, już zniknęło z allegro a8 z usa po zalaniu (błoto i szlam po sufit, kupione w zimie 2009 w usa - stało chyba 2 miesiące grudzień/styczeń na mrozie pod chmurką), zrobione, jeżdżące, po prostu cymes angry.gif

+Quote Post
Pan Mike
post Tue, 16 Nov 2010 - 14:45
Post #30

Rookie

Co do tych A8 to nie widze co jest nie tak na zdjeciach tej pierwszej oprocz tego ze auto na zdj to poliftowe a niby z 2004.... wydaje mi sie ze przykladowo sa podstawione zdjecia innego auta (ta firma reklamuje kredyty czy cos), co do drugiego to... grill z W12, obrysowki z przodu, cos z karoseria ne halo... czyli ze generalnie dzwon, cos przegapilem?

+Quote Post
art...
post Tue, 16 Nov 2010 - 14:53
Post #31

Super User

To ja powiem tak . Od wielu lat jako hobby handluje autami i z moich obserwacji wyklarowało się coś takiego.

1. Są ludzie którzy nie maja skrupułów robią szczepy ,auta po spaleniu itp. fury stoją miesiącami u Henia w stodole i się robią - dalej sprzedają je nieświadomemu jeleniowi.
2. Są ludzie którzy sprowadzają auta mało bite i szybko zbywalne ,mniejszy zarobek ale mniej kłopotu
3. Znam tez ludzi ( bardzo mało ) którzy po ściągnięciu mocno rozbitego auta przez jakiś czas wystawiają rozbite ... jeżeli 2 miesiące nie zejdzie to idzie do naprawy , ale kupujący jest informowany ,ze auto ma dobra cenę bo było: zalane / rozbite ale zostało naprawione zgodnie ze sztuką.

w 2 i 3 przypadku często są polecani dalej. ja praktycznie już tylko na tym bazuje.

dwa dni temu koleś mi sprzątnął z przed nosa tą alfę http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtd-w...-C16127495.html chciałem ją zrobić dla siebie i trochę nabić km. Uprzedzam komentarze - Oczywiście auto po takim dzwonie nie jest juz w 100% ok , ale dobrze naprawione jeszcze pojeździ.

Obstawiam, że alfa pojawi się na Allegro do końca roku .

--------------------
MB W202

+Quote Post
K@mill
post Tue, 16 Nov 2010 - 15:00
Post #32

Frequent User

CYTAT(Tasaq @ Tue, 16 Nov 2010 - 13:34) *
Ta Bocanegra z postu #20 została kupiona już przez jakiegos jelenia w Poznaniu, ponieważ dotychchasz była na tablicach PZ w Przeźmierowie a ostatnio widywana jest na PO

Typowe polskie myślenie, ten co sprzedał grata to cwaniak i gość, a ten co kupił to jeleń smile.gif Obyś ty nie wyszedł kiedyś na jelenia kolego. Jest to typowe skurwy%^^$stwo ze strony sprzedającego gwarantujące nabywcy nieprzespane noce po odkryciu prawdy angry.gif

Feluke ,a co do bmw to chyba dobry trop, w stosunku do wartości m5 goła buda może nie była na tyle droga żeby opłacało się klepać.

--------------------
e36 328i - Poznań 1.49
Race4Fun.pl

+Quote Post
SajneK
post Tue, 16 Nov 2010 - 15:13
Post #33

Forum Clubber

CYTAT(art... @ Tue, 16 Nov 2010 - 14:53) *
dwa dni temu koleś mi sprzątnął z przed nosa tą alfę http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtd-w...-C16127495.html chciałem ją zrobić dla siebie i trochę nabić km. Uprzedzam komentarze - Oczywiście auto po takim dzwonie nie jest juz w 100% ok , ale dobrze naprawione jeszcze pojeździ.

Obstawiam, że alfa pojawi się na Allegro do końca roku .

Na ile oceniasz koszt naprawy ? (części + robocizna)

--------------------
Lexus IS200t

+Quote Post
mihau_dst
post Tue, 16 Nov 2010 - 15:20
Post #34

Super User

CYTAT(Pan Mike @ Tue, 16 Nov 2010 - 14:45) *
Co do tych A8 to nie widze co jest nie tak na zdjeciach tej pierwszej oprocz tego ze auto na zdj to poliftowe a niby z 2004.... wydaje mi sie ze przykladowo sa podstawione zdjecia innego auta (ta firma reklamuje kredyty czy cos), co do drugiego to... grill z W12, obrysowki z przodu, cos z karoseria ne halo... czyli ze generalnie dzwon, cos przegapilem?

1. Grill z poliftowego s8 (a reklamami się nie sugeruj to znany komis)
2. Grill z W12 z hAmeryki, tylna klapa EU

Generalnie chodziło mi o to, że duża część teoretycznie fajnych a do tego drogich aut w PL to złomy składane z tego co leżało u ahmeda i/lub cześka na placu sad.gif a jak pisałem na szukanie poświeciłem 2 minuty więc jakby głębiej drążyć z dekoderami VIN-u to strach się bać... ohmy.gif

+Quote Post
Javie
post Tue, 16 Nov 2010 - 15:30
Post #35

Super User

CYTAT(cubus1 @ Tue, 16 Nov 2010 - 13:00) *
Dopóki nie będą jaj za to urywać to taki proceder będzie powszechny jeszcze długo...

Proceder będzie powszechny dopóki ludzie będą chcieli mieć auta igła full wypas za pół ceny, albo 10-letniego diesla od lekarza z Rzeszy z przebiegiem 150k km.

+Quote Post
Pan Mike
post Tue, 16 Nov 2010 - 15:31
Post #36

Rookie

@mihau, akurat co do tego drugiego to mam raczej teorie ze auto oberwalo z przodu w jakims Landzie niemieckim i wstawili zderzak z W12 US model kupiony na poczekaniu na ebay US czy zdjety z jakiegos wraku. Nie czuje ze to US model, nie wiem dlaczego. Ale moznaby gdybac godzinami. Wazne ze widac na pierwszy rzut oka ze nie halo.

@javie: Od kiedy zaistnialo allegro i tym podobne rzeczy wyszla na jaw polska natura poszukiwania najwiekszego wypasu za najnizsza cene, mowie teraz o generalnie ruchomosciach, ubraniach itp... Tylko ze tak naprawde "best bang for the buck" w Polsce nie istnieje.

+Quote Post
art...
post Tue, 16 Nov 2010 - 15:55
Post #37

Super User

CYTAT
Na ile oceniasz koszt naprawy ? (części + robocizna)

10.000 bez rejestracji robione z głową dla siebie. Auto było do oddania za 14,500 .

--------------------
MB W202

+Quote Post
the.wolf
post Tue, 16 Nov 2010 - 16:07
Post #38

EJ205 USER

rozumiem ze wjezdza dupa z dachem, plus nowe graty przod?

--------------------
W205 OM654 Daily

+Quote Post
art...
post Tue, 16 Nov 2010 - 16:19
Post #39

Super User

CYTAT
rozumiem ze wjezdza dupa z dachem, plus nowe graty przod?

- w jakim celu wstawiać tam inny tył ?? wystarczy dach obcięty z długimi słupkami , przód , wstawić poduszkę w fotel i kurtynę ,oczywiście całe auto na ramę do ustawienia , mechanika to pryszcz .

--------------------
MB W202

+Quote Post
the.wolf
post Tue, 16 Nov 2010 - 16:24
Post #40

EJ205 USER

chodzilo mi o to zeby nie bylo cietych blotników/slupków tylu. Blacharzem nie jestem biggrin.gif

--------------------
W205 OM654 Daily

+Quote Post

18 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 23 July 2025 - 04:24