![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 20 January 2004 Skąd: warszawa ![]() |
Bardzo proszę czy ktoś jest mi wstanie wyjaśnić sens ekonomiczny tego procederu ??
-------------------- GUMIS
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Bardzo proszę czy ktoś jest mi wstanie wyjaśnić sens ekonomiczny tego procederu ?? A co tu jest do wyjaśniania? Kupujesz gruz typu totalnie rozbite M5 za góra 10 tysięcy euro, trochę szpachli, trytytek, części u nas chłopcy ci załatwią "jeszcze cieplutkie", lakier i sprzedajesz za 30 tysięcy euro.. Rachunek chyba dość prosty ![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Z tym BMW to mi sie bardziej wydaje ze kupili M5 i normalne BMW 5 i poporostu robili szczepana niz ze ja klepali.
Ale trzeba przyznac ze jest cala masa kwiatkow takich jak te ze autko praktycznie do kasacji a potem pokazuje sie na allegro jako bezwypadek. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 14 October 2006 Skąd: że znowu ![]() |
Dopóki nie będą jaj za to urywać to taki proceder będzie powszechny jeszcze długo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 20 January 2004 Skąd: warszawa ![]() |
A co tu jest do wyjaśniania? Kupujesz gruz typu totalnie rozbite M5 za góra 10 tysięcy euro, trochę szpachli, trytytek, części u nas chłopcy ci załatwią "jeszcze cieplutkie", lakier i sprzedajesz za 30 tysięcy euro.. Rachunek chyba dość prosty ![]() ![]() Rozumiem że możesz ukraść części ale i tak ktoś musi to poskładać do kupy..... Mówisz trytytki, oki ale to bije po oczach ![]() Poza tym w tych wozach jest już trochę elektroniki i co ?? wykręcasz kontrolki z deski rozdzielczej i łamiesz immobilizer ????????? Rennen nie twierdze że mówisz nie prawdę ale trudno mi w to uwierzyć. Uwierzę w swapa kundla z nie to że ta czarna bemmeka była wyklepana. -------------------- GUMIS
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 26 December 2003 Skąd: WaWa-Mokotow ![]() |
Rozumiem że możesz ukraść części ale i tak ktoś musi to poskładać do kupy..... Mówisz trytytki, oki ale to bije po oczach ![]() Poza tym w tych wozach jest już trochę elektroniki i co ?? wykręcasz kontrolki z deski rozdzielczej i łamiesz immobilizer ????????? Rennen nie twierdze że mówisz nie prawdę ale trudno mi w to uwierzyć. Uwierzę w swapa kundla z nie to że ta czarna bemmeka była wyklepana. malo widziales ![]() Poprostowali,wstawili nowe podluznice,nawet orginalnego airbaga kupil bo i tak sie oplacalo... i dawaj poszedl za ~60 tysi... A cale auto od nowa programowala VW Gajewska ![]() -------------------- uno 100HP edition :)
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 10 January 2010 ![]() |
Ta Bocanegra z postu #20 została kupiona już przez jakiegos jelenia w Poznaniu, ponieważ dotychchasz była na tablicach PZ w Przeźmierowie a ostatnio widywana jest na PO
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Rozumiem że możesz ukraść części ale i tak ktoś musi to poskładać do kupy..... Mówisz trytytki, oki ale to bije po oczach ![]() Poza tym w tych wozach jest już trochę elektroniki i co ?? wykręcasz kontrolki z deski rozdzielczej i łamiesz immobilizer ????????? Rennen nie twierdze że mówisz nie prawdę ale trudno mi w to uwierzyć. Uwierzę w swapa kundla z nie to że ta czarna bemmeka była wyklepana. Jak kupujesz rozbite auto za 50 tysięcy a naprawione możesz sprzedać za 150 to znajdzie się kawałek tortu dla każdego kombinatora potrzebnego w tym celu ![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 01 December 2004 Skąd: Suburbicon ![]() |
2 przykłady z brzegu:
http://otomoto.pl/audi-a8-C14052298.html http://otomoto.pl/audi-a8-long-C9803542.html szczegóły chyba widać od razu (szukałem może 2 minuty) ręce opadywują, i nie piszcie że elektronika to problem, już zniknęło z allegro a8 z usa po zalaniu (błoto i szlam po sufit, kupione w zimie 2009 w usa - stało chyba 2 miesiące grudzień/styczeń na mrozie pod chmurką), zrobione, jeżdżące, po prostu cymes ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 13 June 2009 ![]() |
Co do tych A8 to nie widze co jest nie tak na zdjeciach tej pierwszej oprocz tego ze auto na zdj to poliftowe a niby z 2004.... wydaje mi sie ze przykladowo sa podstawione zdjecia innego auta (ta firma reklamuje kredyty czy cos), co do drugiego to... grill z W12, obrysowki z przodu, cos z karoseria ne halo... czyli ze generalnie dzwon, cos przegapilem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Warszawa/Poznań ![]() |
To ja powiem tak . Od wielu lat jako hobby handluje autami i z moich obserwacji wyklarowało się coś takiego.
1. Są ludzie którzy nie maja skrupułów robią szczepy ,auta po spaleniu itp. fury stoją miesiącami u Henia w stodole i się robią - dalej sprzedają je nieświadomemu jeleniowi. 2. Są ludzie którzy sprowadzają auta mało bite i szybko zbywalne ,mniejszy zarobek ale mniej kłopotu 3. Znam tez ludzi ( bardzo mało ) którzy po ściągnięciu mocno rozbitego auta przez jakiś czas wystawiają rozbite ... jeżeli 2 miesiące nie zejdzie to idzie do naprawy , ale kupujący jest informowany ,ze auto ma dobra cenę bo było: zalane / rozbite ale zostało naprawione zgodnie ze sztuką. w 2 i 3 przypadku często są polecani dalej. ja praktycznie już tylko na tym bazuje. dwa dni temu koleś mi sprzątnął z przed nosa tą alfę http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtd-w...-C16127495.html chciałem ją zrobić dla siebie i trochę nabić km. Uprzedzam komentarze - Oczywiście auto po takim dzwonie nie jest juz w 100% ok , ale dobrze naprawione jeszcze pojeździ. Obstawiam, że alfa pojawi się na Allegro do końca roku . -------------------- MB W202
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 28 October 2006 Skąd: Wa-wa ![]() |
Ta Bocanegra z postu #20 została kupiona już przez jakiegos jelenia w Poznaniu, ponieważ dotychchasz była na tablicach PZ w Przeźmierowie a ostatnio widywana jest na PO Typowe polskie myślenie, ten co sprzedał grata to cwaniak i gość, a ten co kupił to jeleń ![]() ![]() Feluke ,a co do bmw to chyba dobry trop, w stosunku do wartości m5 goła buda może nie była na tyle droga żeby opłacało się klepać. -------------------- e36 328i - Poznań 1.49
Race4Fun.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
dwa dni temu koleś mi sprzątnął z przed nosa tą alfę http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtd-w...-C16127495.html chciałem ją zrobić dla siebie i trochę nabić km. Uprzedzam komentarze - Oczywiście auto po takim dzwonie nie jest juz w 100% ok , ale dobrze naprawione jeszcze pojeździ. Obstawiam, że alfa pojawi się na Allegro do końca roku . Na ile oceniasz koszt naprawy ? (części + robocizna) -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 01 December 2004 Skąd: Suburbicon ![]() |
Co do tych A8 to nie widze co jest nie tak na zdjeciach tej pierwszej oprocz tego ze auto na zdj to poliftowe a niby z 2004.... wydaje mi sie ze przykladowo sa podstawione zdjecia innego auta (ta firma reklamuje kredyty czy cos), co do drugiego to... grill z W12, obrysowki z przodu, cos z karoseria ne halo... czyli ze generalnie dzwon, cos przegapilem? 1. Grill z poliftowego s8 (a reklamami się nie sugeruj to znany komis) 2. Grill z W12 z hAmeryki, tylna klapa EU Generalnie chodziło mi o to, że duża część teoretycznie fajnych a do tego drogich aut w PL to złomy składane z tego co leżało u ahmeda i/lub cześka na placu ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 July 2008 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 13 June 2009 ![]() |
@mihau, akurat co do tego drugiego to mam raczej teorie ze auto oberwalo z przodu w jakims Landzie niemieckim i wstawili zderzak z W12 US model kupiony na poczekaniu na ebay US czy zdjety z jakiegos wraku. Nie czuje ze to US model, nie wiem dlaczego. Ale moznaby gdybac godzinami. Wazne ze widac na pierwszy rzut oka ze nie halo.
@javie: Od kiedy zaistnialo allegro i tym podobne rzeczy wyszla na jaw polska natura poszukiwania najwiekszego wypasu za najnizsza cene, mowie teraz o generalnie ruchomosciach, ubraniach itp... Tylko ze tak naprawde "best bang for the buck" w Polsce nie istnieje. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Na ile oceniasz koszt naprawy ? (części + robocizna) 10.000 bez rejestracji robione z głową dla siebie. Auto było do oddania za 14,500 . -------------------- MB W202
|
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
rozumiem ze wjezdza dupa z dachem, plus nowe graty przod?
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT rozumiem ze wjezdza dupa z dachem, plus nowe graty przod? - w jakim celu wstawiać tam inny tył ?? wystarczy dach obcięty z długimi słupkami , przód , wstawić poduszkę w fotel i kurtynę ,oczywiście całe auto na ramę do ustawienia , mechanika to pryszcz . -------------------- MB W202
|
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
chodzilo mi o to zeby nie bylo cietych blotników/slupków tylu. Blacharzem nie jestem
![]() -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 23 July 2025 - 04:24 |