Shoutbox 0 nowych PW 

18 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Closed TopicStart new topic
> "Bite, ale bezwypadkowe" z Allegro, a'la bezwypadkowe.net
frugopl
post Thu, 25 Nov 2010 - 13:13
Post #161

User

Ja znam historie Vectry B dti po lifcie, ktora przyjechala z Niemiec z przebiegiem grubo ponad 300tys, jednak byla pieknie utrzymana. Przekrecono ja na 120tys i sprzedala sie na pniu. Pan, ktory przyjechal ja obejrzec cieszyl sie, ze wreszcie jakas dobrze utrzymana, bez kreconego przebiegu itp. Drugie auto, to Astra, w ktorej z 600tys. zrobilo sie 210tys. Ludzie chca w to wierzyc. Nie liczy sie rzeczywisty stan auta, tylko to na ile ktos mu skrecil przebieg i jak dobra bajeczke wymysli.

--------------------
_http://www.youtube.com/watch?v=ClXAeGipkH0
_http://www.youtube.com/watch?v=aVzy3XQYcOU
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 25 Nov 2010 - 13:13
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
cubus1
post Thu, 25 Nov 2010 - 13:24
Post #162

Super User

Ja wożę dupsko do pracy e39 3.0d z 2002 roku. W tej chwili ma nalatane niecałe 300kkm. Na pytanie mojego znajomego z pracy ile nalotu ma moje auto...zrobił oczy jak sr*jący kot w puszczy i powiedział: "Nie boisz się jeździć takim szrotem?". Dodam tylko, że auto ani razu nie ruszane a części tylko ori lub zamienniki najwyższej jakości, które kupuje 10% użytkowników aut. Auto wygląda lepiej niż Ridż z Mody na Sukces po 4 liftingach, a silnik regularnie trzyma serię. W przyszłym roku pewnie będę chciał kupić coś mniejszego bo tą szafą czasem ciężko w wawce zapakować i wtedy co??? Może lepiej niech go opylą, to będzie szybciej i z ceny nie będę musiał spuszczać. Dodam, że jak na staż auta na ulicy to wychodzi niecałe 40 kkm rocznie więc na diesla średnio dużo. W sumie powielam niektóre posty poprzedników; natomiast zgadzam się z teorią, że zacznijmy od siebie i nie cofajmy liczników...może za parę lat ludzie zmądrzeją i będziemy szczęśliwsi, a handlarze przerzucą się na sprzedaż bananów.

+Quote Post
subek
post Thu, 25 Nov 2010 - 13:45
Post #163

Forum Killer

Taa i będziesz szamał świeżo malowane stare banany biggrin.gif

--------------------
BMW

+Quote Post
Patryk.
post Thu, 25 Nov 2010 - 13:53
Post #164

Frequent User

Za czasów pracy w niemczech, kiedy to miałem T4 i w piątek po robicie wracałem do domu, a w niedziele wieczorem jechałem do pracy, to rocznie robiłem średnio ponad 80kkm. Auto kupiłem 100% niekręcone w 2004r ze 250kkm, a sam dobiłem nim do prawie 500 . Sprzedałem jak leciało handlarzowi na początku 2008, za całkiem dobry kwit ofc. Za moich czasów audo było idealne, z zewnątrz zadbany lakier, w srodku czysto, w miare nie powycierane fotele + dla wygody wymieniłem gąbkę na siedzisku fotela kierowcy i nową skóra na kierownicy. Z tego co wiem, auto stało w komisie z 230kkm i poszło od ręki, zgadnijcie kto je kupił. Handlarz z polski, co dziwne bo auto nei było tanie. Niestety nie namierzyłem go nigdzie, ale pewnie w polsce z 230 zrobiło sie 180k, bo to było wtedy 8 letnie auto, a wiec młode i kolejny naiwniak kupił igłę z niemiec. Taki rynek niestety.

+Quote Post
cubus1
post Thu, 25 Nov 2010 - 13:53
Post #165

Super User

No tak...zawsze znajdzie się jakaś małpa, która to łyknie wink.gif

+Quote Post
Ghost_Rider
post Thu, 25 Nov 2010 - 13:54
Post #166

Super User

CYTAT(frugopl @ Thu, 25 Nov 2010 - 13:13) *
Ja znam historie Vectry B dti po lifcie, ktora przyjechala z Niemiec z przebiegiem grubo ponad 300tys, jednak byla pieknie utrzymana. Przekrecono ja na 120tys i sprzedala sie na pniu. Pan, ktory przyjechal ja obejrzec cieszyl sie, ze wreszcie jakas dobrze utrzymana, bez kreconego przebiegu itp. Drugie auto, to Astra, w ktorej z 600tys. zrobilo sie 210tys. Ludzie chca w to wierzyc. Nie liczy sie rzeczywisty stan auta, tylko to na ile ktos mu skrecil przebieg i jak dobra bajeczke wymysli.

co nie zmienia faktu ze to skur***ynstwo, e ten licznik zostal cofniety. przez takie dzialania ktos uczciwy chcacy sprzedac takie samo auto z podobnym przebiegiem i w podobnym stanie nie bedzie mogl sprzedac go tak latwo, "bo to ma tyle nakulane, a inne w takim stanie maja 1xx kkm"

+Quote Post
burski
post Thu, 25 Nov 2010 - 13:55
Post #167

Super User

Heh, tylko co by tu cofnąć w tych bananach... wink.gif

+ Należałoby je trochę "podprostować".

+Quote Post
Ghost_Rider
post Thu, 25 Nov 2010 - 13:57
Post #168

Super User

CYTAT(burski @ Thu, 25 Nov 2010 - 13:55) *
Heh, tylko co by tu cofnąć w tych bananach... wink.gif

salmonelle

+Quote Post
R2rrr
post Thu, 25 Nov 2010 - 15:25
Post #169

Frequent User

To teraz odwrotna historia. W 2008 roku sprowadzilem dla mamy Beetle'a TDI z 2005 (rejestracja 2006). Mial przejechane.. 700km. Siedemset. Kupiony od dealera jako egzemplarz pokazowy, ktory stal w salonie. Teraz ma 22.000km. Piecioletni egzemplarz. Przy sprzedazy bedzie mial pewnie kolo 35kkm. Zostanie sprzedany bo sie znudzi.
I co, dziala w druga strone? Pytanie za xx punktow - za ile pojdzie (powyzej sredniej ceny golfa TDi z tamtego okresu)?

+Quote Post
Blaid
post Thu, 25 Nov 2010 - 16:00
Post #170

Super User

w drugą stronę też nie można przesadzać . Znajomy handlarz przyprowadził ze 2 lata temu kilkuletniego Civica z przebiegiem podajże poniżej 40k ( już niestety nie pamiętam dokładnych liczb). Oczywiście nie chciał się sprzedać, pomogło dopiero zwiększenie przebiegu do troche ponad 100k, poszedł od ręki smile.gif

+Quote Post
Feno
post Thu, 25 Nov 2010 - 16:10
Post #171

Frequent User

Moralność Kalego widać wśród niektórych użytkowników forum. Jak ja kupie kręcony to źle, ale jak ja sprzedam kręcony to ok, bo przecież nie kręconego nie sprzedam za cenę jaką chce. Takie jest życie Panowie i to rynek kształtuje cenę, a jeśli się ona Wam nie podoba to możecie się ożenić ze swoimi autami i tyle. We Wrześniu 2001 ojciec kupił w salonie, za blisko 100k zł, Lagunę 1.9dCi. Auto później przejąłem ja i do momentu sprzedaży (kwiecień 2008, 320k km) było serwisowane w ASO. Sprzedawało się całe 2 dni i nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby kręcić licznik czy coś w tym stylu. Z racji przebiegu i ogólnej opinii o silniku, cena w ogłoszeniu była adekwatnie niższa. Oczywiście przy sprzedaży zjechała jeszcze w dół.
Podsumowując - IMHO sprzedawanie naprawianego auta jako bezwypadkowe to takie samo skurwysyństwo jak przekręcanie licznika.

--------------------
F32 alpine white

+Quote Post
xs
post Thu, 25 Nov 2010 - 16:42
Post #172

Frequent User

Jakby w PL wprowadzono szwedzki sposob, ze przebieg notowany jest na przegladach i dostepna baza w necie po numerach to by sie szybko ukrocilo krecenie.

+Quote Post
Raceboy
post Thu, 25 Nov 2010 - 17:01
Post #173

Moderator

Tym bardziej, że w dowodzie rej. jest miejsce, by przegląd wpisywać.

--------------------
"We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna

+Quote Post
machon
post Thu, 25 Nov 2010 - 17:13
Post #174

Frequent User

@xs to jest chyba najbardziej logiczna i prosta rzecz jaką można zrobić wink.gif
Swoją drogą po zimie będę sprzedawał wóz który od nowości jest w rodzinie, ma 10 lat i 123kkm. Ciekawe co na to powie rynek wink.gif

+Quote Post
SzybkiKuba
post Thu, 25 Nov 2010 - 17:17
Post #175

Super User

Ja np po bardzooo długich poszukiwaniach 2-3 letnich E92 lub E90 w PL zdecydowałem się na nowe BMW z mniejszym silnikiem. Wszystkie auta które oglądałem rozmijały się z opisem i telefonicznymi zapewnieniami sprzedających... A przecież nie były to stare auta. sad.gif

A co do pomysłu xs - było by to bardzo dobre rozwiązanie ale znając uczciwość stacji kontroli pojazdów pewnie i po czasie znaleźli by handlarze w porozumieniu z nimi jakąś dziurę.

+Quote Post
gość_k-meal_*
post Thu, 25 Nov 2010 - 17:27
Post #176

CYTAT(xs @ Thu, 25 Nov 2010 - 16:42) *
Jakby w PL wprowadzono szwedzki sposob, ze przebieg notowany jest na przegladach i dostepna baza w necie po numerach to by sie szybko ukrocilo krecenie.

na pewno by to utrudnilo niektorym zycie, ale i tak mozna by kombinowac, np. cofajac licznik przed kazdym przegladem. zreszta teraz tez tak mozna robic i mamy auto jezdzace 15k km rocznie zamiast 50.

+Quote Post
Grzeho
post Thu, 25 Nov 2010 - 18:40
Post #177

Super User

CYTAT(GREGROR10)
Gdyby ktoś wiedział o takim sprzecie jak szukam niech da znac 1.8T Leon , Golf IV , Passat B5 sedan, A5 B5 sedan, ew Octavia I po lifcie w sedanie ostatecznie też. Szukałem też swego czasu Ibizy 1.8T sport /cupra ale jeszcze ciężej to kupić jak te wcześniejsze , no i troche małe , wiec odpuściłem.

A kto takiego auta nie szuka.

+Quote Post
GREGOR10
post Thu, 25 Nov 2010 - 18:51
Post #178

Forum Homee

CYTAT(Grzeho @ Thu, 25 Nov 2010 - 18:40) *
A kto takiego auta nie szuka.

Wbrew pozorom mało ludzi szuka takie auta z TYM silnikiem , moi znajomi jak slysza benzyna i turbo to robią duże oczy i pierwsze pytanie to - A ILE TO PALI ?
inna sprawa ze ciezko takie auto kupic....zdrowe..

--------------------
GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE

+Quote Post
Czacza
post Thu, 25 Nov 2010 - 19:03
Post #179

Forum Killer

Kupiłem ostatnio za 1kPLN Omegę B '94. 2,5 automat. Bez gazu. Stoi w tej chwili w warsztacie, jakieśtam poprawki, wycieki itp bzdurki se robię. I ktokolwiek dowie sie, że to moje, to najpierw pyta: Nie ma gazu?? Ale wkładasz?! Bo to przeciez taka pojemność!!

--------------------
Tire smoke and coffee. Breakfast of champions

+Quote Post
SajneK
post Thu, 25 Nov 2010 - 19:45
Post #180

Forum Clubber

http://allegro.pl/mercedes-benz-s-320-cdi-...1338346098.html

Ciekawe ile bedzie miala przebiegu za 10 lat.... podejrzewam, ze nie wiele wzrosnie

--------------------
Lexus IS200t

+Quote Post

18 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 09:21