![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
E46 wygląda ŹLE, mocowania elementów zawieszenia bez komentarza... Lift był w koncówce 2001, były nawet np. serie 320d silnik już 150KM a skrzynia nadal 5-biegowa. Skosiło bokiem około 25 centymetrowy krawężnik, ładnie widać na progu jak się zawinął ![]() ![]() -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 26 August 2010 ![]() |
Jakiś miesiąc temu dzwoniłem do tego od E46 bo coś mi się za tani wydawał no i polift i się pytam gościa, CZEMU POLIFT ? Na co on, że sobie przerobił i stare częsci przedliftowe ma w garażu do pokazania
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
http://otomoto.pl/bmw-528-xi-C12896332.html
Oczywiście bezwypadkowy. http://img51.imageshack.us/img51/2633/094003791x.jpg http://img822.imageshack.us/img822/360/094003795x.jpg -------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Skąd wiesz, że to ten sam?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Zapewne info z carfaxu po vinie...
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie, interesowałem się tym autem i wziąłem VIN od sprzedawcy. Mam też raport jakby kogoś interesował.
-------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 September 2010 Skąd: Rzeszów ![]() |
można poprosić ?? raport
-------------------- Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
Ale sziteks
Aja się stresowałem jak koleś forum pumy napisał mi że kupiłem powypadkowy szrot ![]() Biorąc pod uwagę, że zapłaciłem za to (wtedy 2-letnie) nieco ponad 7000$ to może i wynikało, że cena szrotowa Nawiązując jeszcze w jednym zdaniu do rzekomo zaniżanych cen EU-carsów w US to ciekawe, że zaniżają tez ceny aut rodzimych (w większości przypadków sporo tańszych niż importy). -------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
![]()
|
|
-------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 September 2010 Skąd: Rzeszów ![]() |
Dzięki wielkie ! bardzo dobry raport. Szkoda tylko że nie są opisane szkody, może być dzwon konkrety a może i być nie duży.... -------------------- Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy |
|
|
![]()
|
|
Czy dobrze zakumałem, ze w Meksyku zrobili mu "zdrowe" papiery i z tamtad przypłynął ??
-------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
|
|
![]()
|
|
Czy dobrze zakumałem, ze w Meksyku zrobili mu "zdrowe" papiery i z tamtad przypłynął ?? Powiem szczerze, że jak zobaczyłem fotki to do raportu już nawet nie zaglądałem. Teraz zastanawiam się czy nie zmajstrować ogłoszenia podobnego do tego M5, czyli cena i przebieg zgodny z ogłoszeniem oryginalnym, a fotki auta po dzwonie. -------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
http://otomoto.pl/audi-a6-3-0-tfsi-290-km-...-C16208634.html
Następny "bezwypadkowy". Niestety co innego wynika z raportu, który otrzymałem. Próbuje zdobyć zdjęcia. Auto walone w przód i tył i praktycznie jako nowe otrzymało salvage title, więc raczej nie były to drobne szkody parkingowe. Raport: http://wyslijto.pl/plik/sg6fxz8zgy Edit: w zasadzie jeśli się przyjrzeć fotką to już widać, że coś jest nie tak. Zderzak od wersji EU, do tego brak naklejki na pasie przednim. -------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
Salvage title nie wyklucza małej szkody. Czasem nawet ludzie wyłudzają odszkodowanie i w ten sposób pozbywają się auta. Często auta z flood title mają wylany tylko kubeł z wodą przez szyber dach...
-------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
BeeMiX, dobrze że napisałeś. Nie wiem jak z tym Audi, ale Salvage Title to nie raz bardzo przyzwoite auta (np. lampa-zderzak-błotnik i cacy). Także nie róbcie z siebie tutaj "fachowców" znanych z bezwypadkowe.net
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie staram się robić z siebie fachowca, po prostu dziele się informacjami, za które zapłaciłem
![]() -------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Fajnie, że się dzielisz, uświadamiamy Cię jednak, że auto z tytułem Salvage nie musi być ulepem
![]() Wiem, że chodzi Ci o termin 'bezwypadkowy' występujący w ogłoszeniu. Miałem kilka razy tak, że dzwoniłem do kogoś takiego i do razu mi zaznaczał (jeszcze nie sprawdzałem po VINie), co mial robione, że konstrukcja nadwozia nie ruszona. Gra w otwarte karty. I na tle innych to autentycznie bezwypadek - bo wymieniony zderzak czy błotnik to śmiech w używanym aucie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Błotnik, czy zderzak, to nie dramat, najwyżej zacznie rdzewieć i się go wymieni - takie ryzyko, ale M5 z początku wątku, czy 5er, którą pokazał Feno też były sprzedawane jako bezwypadkowe, dlatego opis to jedno, ale zdjęcia, to już co innego.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Fajnie, że się dzielisz, uświadamiamy Cię jednak, że auto z tytułem Salvage nie musi być ulepem ![]() Wiem, że chodzi Ci o termin 'bezwypadkowy' występujący w ogłoszeniu. Miałem kilka razy tak, że dzwoniłem do kogoś takiego i do razu mi zaznaczał (jeszcze nie sprawdzałem po VINie), co mial robione, że konstrukcja nadwozia nie ruszona. Gra w otwarte karty. I na tle innych to autentycznie bezwypadek - bo wymieniony zderzak czy błotnik to śmiech w używanym aucie. Dokładnie tak jak mówisz. Ja w swoim aucie musiałem wymienić drzwi i nadkole, nie można tego porównać do tych mega dzwonów które ściągają do Polski. Wedlug mnie nie ma co tak od razu odrzucać aut z Salvage Title, jeśli są tańsze i wiemy co im było i jak to było naprawione. -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
|
|
![]()
|
|
Mój tez był Salvage... (przynajmniej w aukcji bo w carfax juz nie)
![]() Nie mniej jednak nie ma bata. Jak ktoś sprowadza auto, to MUSI mieć fotki (najlepiej takie publikowane na aukcjach) potwierdzajace jego stan. Inaczej niestety jest to podejrzane w naszych realiach. Zdarzało się że auta z US miały salvage i że silnik nie odpala a w przypadku takiego jednego a4 trzeba było wymienić aku i zaterkotał od ręki. Inny pojazd znowu wyglądał zdrowo, był po kradzieży a okazało się że jak złodzieje spier...li policji to wpakowali sie spodem w jakiś kraweżnik czy rów i niestety dół silnika wymagał dużej pracy i kosztów bo pękło się mu. Więc bywa różnie. -------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 09:18 |