Shoutbox 0 nowych PW 

38 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Closed TopicStart new topic
> AUDI RS4 SEDAN B5 5.0 TFSI, update strona 30
kuba_guzik110
post Mon, 15 Nov 2010 - 22:37
Post #41

Forum Killer

w razie czego prosze pisać coś sie poradzi smile.gif
trzymam kciuki i mam nadzieje ze w nowym sezonie zobacze jak to jeździ na jakiejś ustawce smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 15 Nov 2010 - 22:37
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Sportmile
post Tue, 16 Nov 2010 - 12:11
Post #42

Forum Homee

Szczegóły napewno ci podam ale zapewne w przyszlym tygodniu poniewaz zeby nie niszczyc calego auta Nika bo np jest mozliwosc ze bedzie cale do sprzedania zakupilem od kolego z forum Nosba jego bude a4. Byla juz 1.8t pozniej 2.7bt teraz dostanie v10 tfsi wink.gif. Najwazniejsze dla mnie ze dziewica i tyle . Dla mnie ten projekt to takze kolor i dodatki jak tego nie mozesz zrozumiec to nie czytaj.

--------------------
Najgorszy Tuning w Mieście

+Quote Post
cowboy
post Tue, 16 Nov 2010 - 12:14
Post #43

Administrator

zgadzam sie z przedmówcami, poza tym w regulaminie stoi:

CYTAT
Nie mile widziane są:

1) Nic niewnoszące posty, infantylne odpowiedzi w stylu "brawo fajnie itp"<-- Wyjątkiem jest wyrażanie opinii na temat opisanego projektu (chyba, że autor zastrzeże sobie inaczej)
.
.
.
6) opisywanie projektu który dopiero ma się zmaterializować (tu opisujemy faktycznie powstałe modyfikacje a nie te które planujemy)

projekt jest super ale ciezko przez te fotki i wpisy "super" " jesteści poje..ni" przebić sie do konkretnych informacji

dodatkowo dobrze byłoby napisać nna pierwszej stronie zgodnie ze wzorcem co jest a czego nie ma... bo potem sie pojawiają takie wpisy czy skrzynia bedzie współpracować z dyfrem z S4, skoro na pierwszej stronie jak byk jest wklejony na fotce dyfer z RS6 tongue.gif

CYTAT(Sportmile @ Tue, 16 Nov 2010 - 12:11) *
Szczegóły napewno ci podam ale zapewne w przyszlym tygodniu poniewaz zeby nie niszczyc calego auta Nika bo np jest mozliwosc ze bedzie cale do sprzedania zakupilem od kolego z forum Nosba jego bude a4. Byla juz 1.8t pozniej 2.7bt teraz dostanie v10 tfsi wink.gif. Najwazniejsze dla mnie ze dziewica i tyle . Dla mnie ten projekt to takze kolor i dodatki jak tego nie mozesz zrozumiec to nie czytaj.

bardzo dobra decyzja...a ta buda Nosba to sedan czy kombi ?
skoro trzeba wszystko przerabiać to i tak nie ma znaczenia czy wczesniej było S4 czy A4

moim zdaniem trzeba iść ostro i bezkompromisowo, klatka, obspawanie, poszerzenie, chłodnica w bagażerce, wszystko co możliwe na tył, odelżenie budy itd

ale to decyzja własciciela... w sumie V10 i tak z takim zakresem przeróbek nie bedzie typowym streetowym autem pewnie.. ja bym tam nie oczekiwał wygody, grzanych skórzanych foteli itd

--------------------

+Quote Post
rennen
post Tue, 16 Nov 2010 - 12:45
Post #44

I live here !

Jakbym miał civica na zielonych felgach też pewnie wolałbym siedzieć w domu biggrin.gif

A co do koloru - faktycznie te miliony postów o głupotach nie są najlepsze, ale czy to wina sportmile lub Nikolasa? Ludzie zaczęli się licytować kolorami, a że to pionierski projekt V10 TFSI to parę osób dopisało swoje 3 grosze, mimo że w sumie nie mieli nic konkretnego do powiedzenia wink.gif wcześniejszy projekt S4 Gt28RS też miał tyle stron tematu, że już sporo osób zapewne wątpiło że wyjedzie i czy będzie dobrze (w tym ja) ale jednak się udało, liczę że tym razem też się uda. Pokażcie no jakieś foto tego agregatu chociaż "na sucho" przymierzonego pod maskę wink.gif

--------------------
'93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8

+Quote Post
Sportmile
post Tue, 16 Nov 2010 - 12:49
Post #45

Forum Homee

Buda nosba to sedan 95r produkcji. Wynegocjuje ja za 1 tys zl ( przynajmniej mam taka nadzieje ) heheh smile.gif Wyglada tak
http://allegro.pl/karoseria-nadwozie-audi-...1305227407.html
Ma dojechac w tym tygodniu do mnie i na niej bedziemy robic nasze przymiarki. Musze pokonczyc naprawy bierzace oraz to co bylo w kalendazu wiec caly projekt bedzie trwal najprawdopodobniej do wiosny . Spis czesci
- zegary rs6
- wizki kabina , silnik , ....
- zawieszenie kpl tyl
- wal
- polosie
- silnik kpl
- lewarek zmiany biegow
- zbiornik na olej
- przewody olejowe
- chlodnice skrzyni biegow
- skrzynia biegow
- rury dolotowe , filtry powietrza
- 2 x sterownik silnika

w tej chwili czekam na drugi trasnport z
- wydech z sondami
- bak z pompa paliwa

--------------------
Najgorszy Tuning w Mieście

+Quote Post
tomicobra
post Tue, 16 Nov 2010 - 12:58
Post #46

Frequent User

audi r8 v10 ma manuala. Ale czy to pasuje i da rade to inna sprawa

--------------------
Repliki

+Quote Post
kosiniak
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:00
Post #47

Forum Clubber

ale to ma chyba na automacie smigac?

+Quote Post
Rafalek114
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:11
Post #48

Forum Clubber

CYTAT(kosiniak @ Tue, 16 Nov 2010 - 13:00) *
ale to ma chyba na automacie smigac?

Masz racje ,ale pytalem tylko z ciekawosci

--------------------
2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN
2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN
2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN

+Quote Post
cowboy
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:11
Post #49

Administrator

no ma smigać bo nie było RS6 w manualu

Nikolas pewnie wolałby manuala jesli byłaby taka możliwość, bo mozliwy start z odcinki oraz pewnie lżejsza taka skrzynia wink.gif

ps. R8 ma silnik centralnie więc cięzko byłoby to spasować w S4... myslę że nawet Sportmile nie dałby rady

--------------------

+Quote Post
Nikolas
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:14
Post #50

Forum Clubber

Spokojnie Panowie!Bez napinki proszęsmile.gif To ja tutaj mam nerwa czy to ruszy i nie śpię po nocach...Wracając do tematu,ja wole automata przy takim NM i planowanej mocy wiec zostawilbym to jak w ori RS6. Pytanie jak to Bedzie działać u mnie gdzie ten automat ma kilka trybow pracy itd....

+Quote Post
prnit
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:31
Post #51

Forum Homee

Moze mieszam troche NIK ale jesli i tak i tak zostawiacie niebieskie S4 nieruszane (SUPER pomysł bo szkoda tego swietnego autka!!!) to jesli idziecie z odbudową auta od początku to może pomyśleć o jakiejs innej budzie?A4 B6 czy B7 wygląda o 10 lat lepiej od B5 (moje skromne zdanie) jesli bedziecie właściwie budować auto od początku to różnica w trakcie budowy właściwie żadna a np. B6 wygląda o wieeele lepiej.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
rennen
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:34
Post #52

I live here !

CYTAT(prnit @ Tue, 16 Nov 2010 - 13:31) *
Moze mieszam troche NIK ale jesli i tak i tak zostawiacie niebieskie S4 nieruszane (SUPER pomysł bo szkoda tego swietnego autka!!!) to jesli idziecie z odbudową auta od początku to może pomyśleć o jakiejs innej budzie?A4 B6 czy B7 wygląda o 10 lat lepiej od B5 (moje skromne zdanie) jesli bedziecie właściwie budować auto od początku to różnica w trakcie budowy właściwie żadna a np. B6 wygląda o wieeele lepiej.

A moim zdaniem odwrotnie - B5 wygląda duuuużo lepiej, poza tym jest lżejsze smile.gif no i budy do B6/B7 nie dostaniesz za przysłowiową "czapkę gruszek", w B6/B7 masz w budzie znacznie więcej czujników, airbagów, komputerów i innych rzeczy które w tym wypadku są absolutnie zbędne a powodują problemy jak chce się je wycinać i wyłączać smile.gif silnik jest wystarczająco skomplikowany by jeszcze sobie utrudniać życie budą

--------------------
'93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8

+Quote Post
cowboy
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:39
Post #53

Administrator

w sumie RS6 C6 wygląda jeszcze ładniej i kilka lat lepiej... wiec skoro macie juz tyle czesci z RS6 to moze najłatwiej i najtaniej byłoby dokupić bude z RS6 ... i zrobić RS6 V10 ?

wink.gif

--------------------

+Quote Post
emaciek
post Tue, 16 Nov 2010 - 13:58
Post #54

User

Z tego co ja rozumiem to nowa buda ma być do przymiarek tzn. opracowania technologi wsadzenia tego silnika docelowo do niebieskiego S4, wiec nie wiem po co szukać do tego lepszej, ciekawszej, a na pewno droższej budy. Jeśli się mylę to przepraszam. Powodzenia Panowie!

+Quote Post
Tcharec
post Tue, 16 Nov 2010 - 14:05
Post #55

Forum Killer

Tylko jest kwestia czy chłopaki chcą iść najtaniej i najłatwiej - nie byłoby to już jedyne takie auto na świecie.

--------------------
'91 Sierra kombi 24V (BOA)

+Quote Post
Nikolas
post Tue, 16 Nov 2010 - 14:59
Post #56

Forum Clubber

Ma być drogo,szybko,ładnie i grubo:)

+Quote Post
BARTEKcoupe
post Tue, 16 Nov 2010 - 15:08
Post #57

User

CYTAT(Sportmile @ Tue, 16 Nov 2010 - 12:11) *

Czyli bardzo prawdopodobne jest że będzie sedan?

--------------------
Punto GT 2.0 16vt

+Quote Post
Nikolas
post Tue, 16 Nov 2010 - 15:31
Post #58

Forum Clubber

CYTAT(Michau9 @ Tue, 16 Nov 2010 - 15:16) *
http://moto.allegro.pl/opel-rekord-1968r-i1313113844.html
dajcie taką bude wtedy będzie grubo smile.gif
pzdr

W tym wypadku będzie grubo - ale szpachli.

Ma być Audi! Buda B6 a bardziej B7 jest dużo ładniejsza, jednak tam wcale tak kolorowo to nie wygląda jeżeli chodzi o wsadzenie V10 TT. Do tego większa masa itd

Jeżeli obecny projekt będzie dobrze doinwestowany - a tak liczę, to wszystko, łącznie z wyglądem auta i środkiem powinno być na bardzo wysokim poziomie.

Ale do tego czasu jeszcze mamy wiele innych problemów po drodzę, więc czekam na pierwsze przymiarki.

Jeżeli ktoś kupi moje S4 - tak jak jest - 601hp/615Nm w całości - robimy RS4 w Sedanie V10 TT smile.gif

+Quote Post
gość_k-meal_*
post Tue, 16 Nov 2010 - 16:15
Post #59

Nie mysleliscie, zeby zamiast malowac po prostu wsadzic ten silnik do bialego, ktory stoi nieuzywany i osiada mchem? wink.gif

+Quote Post
ryczko100
post Tue, 16 Nov 2010 - 16:45
Post #60

Super User

CYTAT(dzik @ Mon, 15 Nov 2010 - 17:00) *
W jaki sposob ECU skrzynii steruje skrzynia?
Starsze skrzynie tiptronic mialy tradycyjne solenoidy do wybierania biegow i kilke ekstra do innych funkcji, zrobienie do nich kontrolera nie jest rzecza niemozliwa.

A na przykład przy niskich biegach i niskich prędkościach limituje moment, jedno z drugim sobie gada.
No i naprzyklad silnik slucha skrzyni i odwrotnie. Musi to ze soba gadac inaczej nie bedzie jazdy.

+Quote Post

38 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 02:08