![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
kiwi, ten z audizine tez ma to V8 z rozrządem na pasku z przodu
![]() IMO to V10 z rozrządem z tyłu jest dłuższe moze z 5cm, za to skrzynia ma wyjście na półosie co najmniej 10cm na korzyść więc powinen silnik wejść kwestia masy tego silnika jeszcze i skrzyni... podejrzewam że prowadzenie w zakrętach bedzie odczuwalnie gorsze niz z V6 mam jeszcze pytanie czy bedzie jakoś wzmacniane nadwozie ? klatka, obspawanie itd... taki agregat jak V10 bi turbo bedzie chciał wyrwać się spod maski... -------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Po 4 godzinnej rozmowie z Nikiem postanowil ze chce jednak bialego z czarnym ( carbonowym dachem ) oraz dodatkami carbonowymi, wiec bedzie brak blizniak mojego. Rozmawialismy rowniez o problemach ktore moge zastac i wtajemniczalem go w przebieg opercji. Mina na wyjsciu byla slaba
![]() ![]() Pytanie techniczne - czy brak podlaczonego abs-u wplynie na moc ( czy auto np nie wpadnie w tryb awaryjny i nie bedzie jechalo na pol gwizdka ). Czy ktos z was ma taka wiedze. - drugim problemem o ktorym sie dowiedzialem to to ze potrzebujemy oryginalnej pompy z baku a myslalem ze podlacze 2 x bosch 044. p.s. lambo to piekne wozy -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 06 November 2008 Skąd: tczew ![]() |
tak jak piszesz, gdy nie ma abs-u jest w trybie awaryjnym i wkreca się do bodajze 4tyś..
tak jest bynajmniej w nowszych vr więc i zapewne także w tym ale wiem że da się to obejść |
|
|
![]()
|
|
czy ma ktos dostep do nowego rs6 ? Z checia bym potestowal troche moich problemow .... oczywiscie odwdziecze sie .
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
mysle ze napewno karoseria zostanie obspawana a czy klatka wejdzie to za wczesnie na taka odpowiedz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak posłuchałem jak to ma być robione i ile po drodze będzie problemów to aż mi głowa spuchła ... Wygląda na to że będzie to budowa auta od podstaw - przerobione lub zbudowane od podstaw będzie 80% auta!!!
Jak to odpali i będzie śmigało, to dla mnie Adam będzie King of Tuning. Jednak wcale tak kolorowo to nie wygląda.. Projekt jest masakrycznie trudny do ogarnięcia i trochę mnie przymuliło, choć nadal jestem pozytywnie nastawiony na to że będzie ok. Co do koloru to będzie podobnie do tego zestawienia - biała (perła lub mettalic) - carbon dach, białe felgi oraz hebel od Gallardo. ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 19 March 2009 ![]() |
Brak sygnalu szybkości jazdy limituje max. obr do 4000. Zresztą jak w wielu nowszych VAG-ach. W R36 da się to w sofcie obejść (w v10 pewnie też) ale jak narazie w PL nie ma czlowieka, który by to ogarnąl. Ew. zapodać ABS który w linie Can wrzuca sygnal prędkości (wszystkie auta, które nie mają czujnika szybkości jazdy w skrzyni).
Co do pomp paliwa, to ciś. paliwa w FSI jest sterowane plynnie w zależności od zapotrzebowania. Jest to regulowane napięciem / obrotami pompy. Najlepiej zapodać ori. ale często nie ma takiej możliwości. Trzeba dobrać pompe o podobnej wydajności przy określonym voltarzu. Jednak i tak potrzebujesz ori pompe do zrobienia pomiarów. Powodzenia w modach. |
|
|
![]()
|
|
Felgi od Lambo to nie problem. Teraz czekam na pierwszą przymiarkę...
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki Bajer !! Jak masz jakies info od strony elektrycznej gdzie moge miec jeszcze problem to pisz smialo . Moze cos przeoczylem
|
|
|
![]()
|
|
Będziesz potrzebowal jeszcze sterownik pompy paliwa (montowany w okolicy zbiornika paliwa). Ecu wysyla sygnal zapotrzebowania na paliwo a sterownik przetwarza to na napiecie dla pompy. Idą tam jeszcze sygnaly poziomu paliwa ale to można zignorować.
Co do info na temat v10 to slabo, bo jesteście pionierami w tym temacie. Swapowalem R36 i tu jest też technologia FSI, więc wiele problemów podobnych. Ew. slużę schematami elektrycznymi z ELSY, jesli potrzeba. Podeslalem Ci na PW link do chińskiego serwera na którym jest do ściągnięcia zeszyt szkoleniowy RS6 dla ASO AUDI. Po otwarciu strony komp zapyta się czy instalować pakiet językowy chiński, to anuluj, bo zeszyt jest po polsku. Jest w nim sporo info, napewno sie przyda. |
|
|
![]()
|
|
do niedawna watki z pytaniami jak ogarnac swap byly w tym dziale zamykane ![]() to nie jest wątek jak ogarnąć swap tylko juz relacja z budowy auta , a takie tematy sa jak najbardziej dopuszczane dobrze by jednak było żeby ograniczyć te ohy i ahy oraz wklejanie fotek z kolorami na tym etapie, bo wczoraj wiszac na Iplusie musiałem przebrnąć przez 4 strony fotek zanim znalazłem wpis kolegi Kiwi z zalinkowanym swapem V8 do S4... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nie mozna podlaczyc SA bo mamy automat .
Markos jestes zenujacy . -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie mozna podlaczyc SA bo mamy automat . W jaki sposob ECU skrzynii steruje skrzynia? Starsze skrzynie tiptronic mialy tradycyjne solenoidy do wybierania biegow i kilke ekstra do innych funkcji, zrobienie do nich kontrolera nie jest rzecza niemozliwa. -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 12 October 2008 Skąd: Łomża ![]() |
Nie wiem może było bo taki natłok informacji ogarną ten temat i tekstów z du... że nie wiem czy ktoś pytało rozkład mas po swapie - blok i większość gratów jest wykonana wprawdzie ze stopów lekkich - ale jest tego dużo ,a więc ??
-------------------- Usunięto komercyjna sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem może było bo taki natłok informacji ogarną ten temat i tekstów z du... że nie wiem czy ktoś pytało rozkład mas po swapie - blok i większość gratów jest wykonana wprawdzie ze stopów lekkich - ale jest tego dużo ,a więc ?? hehe, ja pytałem chyba 2 razy ![]() silnik z osprzetem + "sprzegło" wazy pewnie z 230kg uwzględniając że lekki, skoro nowe V8 n/a wazy około 190kg skrzynia pewnie 100-120kg (wazyłem skrzynie z 7a quattro i ma 60kg, a to skromna 01E 5 biegowa) a przecież to kolos - własnie czy ona sie zmieści na szerokośc w tunel bo wygląda na kawał kloca ? summa summarum 230kg przed przednią osią + 100-120 kg za przednią osią ![]() fajnie by było gdyby sportmile podał takie informacje jak waga silnika, skrzyni... powiedział jak długi jest ten silnik itd... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a mi sie wydawało że na fotach sportmile pokazał skrzynie z RS6 i tylni dyfer tez z RS6
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mamy prawie wszystko co jest pod maską i pod budą z RS6, a jak coś zabraknie to dokupimy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
w razie czego jestem w stanie zorganizowac carbony do audika jak bedą potrzebne
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() |
|
|