![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 25 August 2004 Skąd: Kraków ![]() |
umówmy sie że markosz ma Calibre a tutaj jednak tylko bodykit z niej zostal ![]() ![]() ![]() Hehe odezwał się ten, którego Calibra nie trąci Vw-jem ![]() Robin wielkie gratulację i oby fura dawała mnóstwo radochy ![]() -------------------- Calibra 2.0 TDI by TTC 249 KM/467 Nm
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
Hehe odezwał się ten, którego Calibra nie trąci Vw-jem ![]() mieści sie w pewnych normach ![]() ![]() ![]() naprawde jestem ciekaw konfrontacji Robina z jakimś gtrem, w sumie mocy troche jest. -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
mieści sie w pewnych normach ![]() ![]() ![]() naprawde jestem ciekaw konfrontacji Robina z jakimś gtrem, w sumie mocy troche jest. Patrząc przez pryzmat tych norm, to moja Calibra diesel jest nadal pełnoprawnym 2litrowym eco-tec'iem ![]() -------------------- Calibra 2.0 TDI by TTC 249 KM/467 Nm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
A czy gdzieś istnieje jakis temat o budowie tego potworka, albo choć bardziej szczegółowy opis?
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
A czy gdzieś istnieje jakis temat o budowie tego potworka, albo choć bardziej szczegółowy opis? cokowliek wiecej jest tutaj http://sportaudi.pl/viewtopic.php?t=489&am...a400172debc5390 Kola, nie miejsce na dywagacje, ja mam silnik c20let i seryjny sposob napędzania auta, skrzynie sie czesto zmienia, niemowisz ze toyota supra to bmw jak ktos wymieni slabą padniętą skrzynie. -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
cokowliek wiecej jest tutaj http://sportaudi.pl/viewtopic.php?t=489&am...a400172debc5390 Kola, nie miejsce na dywagacje, ja mam silnik c20let i seryjny sposob napędzania auta, skrzynie sie czesto zmienia, niemowisz ze toyota supra to bmw jak ktos wymieni slabą padniętą skrzynie. Seryjna Cali Turbo ma F28 i Visco-kuplung ![]() Dobra nieważne, każdy ma to co lubi - najważniejsze, że fury śmigają ![]() Ja czekam na filmik z prezentacją możliwości potwora Robina ![]() -------------------- Calibra 2.0 TDI by TTC 249 KM/467 Nm
|
|
|
![]()
|
|
Seryjna Cali Turbo ma F28 i Visco-kuplung ![]() i seryjne tloki i seryjne turbo i wtryski itd itd ![]() zatem kazda supra ze skrzynia od bmw jest bmw od dzis ![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 28 July 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Jesli silnik jest dalej ze znaczkiem Opla to nadal OPEL Robinowe raczej można traktować już jako Audi.
Ale nie o to chodzi wybrał prostsza drogę na przekroczenie 700 bo z letem to już trzeba by ze dwie 6tki w lotka trafic |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Może to i Audi ale czemu nie może jechać w streetcie ?
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
Hehe widzę, że grunt to sobie wszystko dobrze wytłumaczyć
![]() Już nie ciągnę tematu o zawartości Calibry w Calibrze - dobrze, że są tacy ludzie jak Mickey, czy Robin którzy ze starego Łopla robią coś fajnego ![]() -------------------- Calibra 2.0 TDI by TTC 249 KM/467 Nm
|
|
|
![]()
|
|
Może to i Audi ale czemu nie może jechać w streetcie ? tam są chyba dwa punkty auto z fwd zostalo 4x4 i nietykanie plyty podlogowej, studiowalem to przed zmianą skrzyni ![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Raczej nie street, bo jakoś nie widzę, żeby wzdłużnie wsadzić silnik i skrzynię do Calibry bez cięcia podłogi i podłużnic.
Chociaż nie widziałem, nie wiem, to tylko przypuszczenia... Zresztą co to za różnica - jest zajebisty!!! -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 04 March 2009 Skąd: marki ![]() |
gratulacje super napęd zaje wynik ciekawy pomysl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Jesli silnik jest dalej ze znaczkiem Opla to nadal OPEL Robinowe raczej można traktować już jako Audi. Ale nie o to chodzi wybrał prostsza drogę na przekroczenie 700 bo z letem to już trzeba by ze dwie 6tki w lotka trafic Czlowiek prosze cie , bo mnie w kosciach lamie jak czytam Twoje posty.Juz raz Cie prosilem ,ze jak nie masz pojecia co Robin zrobil w silniku to nie zabieraj glosu i sie nie osmieszaj. Co takiego W C20Let bylo by drozsze niz w 2,7bit ??. Nie masz bladego pojecia o tym co mowisz . Malo tego c20let moze jezdzic na seryjnych zaworach i seryjnych odprezonych nadwymiarowych tlokach . Wiedza nie grzeszysz wiec zamilcz !!! Prosze ![]() -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 28 July 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Czytaj ze zrozumieniom
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Co za bzdura, rozumiem, że polonez truck diesel to citroen? widzisz że jak mam skrzynie z audi to mam audi, to co cie dziwi ![]() ![]() ![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 03 February 2004 Skąd: Kraków ![]() |
Jeszcze raz gratuluje Robin przezajebistego wyniku. Twoje lata pracy, pomysłów i udoskonaleń zaowocowały takimi wynikami. Razem z Mickeyem w pozytywny sposób wpływacie na pozytywną opinie o tym samochodzie co mnie niezmiernie cieszy.
Ale podsumowując to czytając powyższe "mazania sie" i dywagacje to mi sie niedobrze robi. Calibra to Calibra- a co w niej siedzi to tylko wyobraźnia i fantazja właściciela. Liczy się tylko jak auto kopie w plecy na bucie i jak to auto śmiga. Do zobaczenia na zlocie gdzie będzie można live jeszcze raz obejrzeć to auto. -------------------- Calibra Turbo 4x4 C20LET 420PS/550NM sterowanie Bosch Motronic 2.7 Rzemiosło garażowe.
0-260 autobahn Berlin : https://www.youtube.com/watch?v=pDfdGR6VtcQ |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 23 January 2006 ![]() |
Ale dyskusja rozgorzała.
W woli ścisłości ja Calibry nie budowałem pod 1/4 mili, to ma byc typowy samochód street. To, że według regulamimu SSS nie mogę być w klasie street to wiedzialem od poczatku i czy pojade w klasie Drag to czas pokaże. Myslę, że w najbliższym czasie uda mi sie zrobić jakieś fotki, filmik, opis, czasy z RL i wkleić w tym temacie. Nie mniej jednak dla tych co wątpia czy to jeszcze Calibra to dodam że w dowodzie jest Opel Calibra i jak wiadomo silnik jest równiez częścią wymienną. -------------------- Robin & Calibra RS4 Limited Editon 801PS i 822 Nm
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 03 September 2025 - 06:04 |