![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
Czekam na testy z odcinka na 8 K i poprawionymi podciśnieniami . Kibicuje i trzymam kciuki za 600
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
hmm no jestem pełen podziwu dla tych silników..taka moc i silnik poskładany z seryjnych części:P
a swoją drogą to jakiej wielkości kanały ma ta głowica? bo muszla 16cm to jest już mega duża jak na taki mały silniczek i być może wąskie gardło tworzy się już w głowicy więc zwiększenie do 18cm może tylko pogorszyć laga a i tak nie poprawić przepływu...troszkę liznąłem tematu holseta bo też chciałem u siebie zapodać do 1.8t ale u mnie 12cm wydawało się spore dlatego pakowanie wielkiej części gorącej uważam za bezsensu;/ |
|
|
gość_Młody-Bydgoszcz_* |
![]()
|
![]() |
No chyba że tak, w końcu każdy robi jak chcę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 23 May 2005 Skąd: Gliwice ![]() |
Kurczę, da się ten silnik postawić wzdłuż?
PS. A po mnie jadą, że robiąc swapa z 75KM na 150 zostałem przy seryjnej tarczy ![]() -------------------- '91 Sierra kombi 24V (BOA)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Pewnie że się da:
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
Też widziałem kilka projektów w necie z wzdłużnie osadzonym motorem saaba zresztą w Polsce już nie jednemu chodzi to po głowie ;-)
Bardzo wytrzymały motor i zacna elektronika ;-) A dzięki COBCIO GARAGE coraz większej liczbie ludzi zostaje zaszczepiona Sabomania ... ;-) Ja osobiście kibicuje ci pobicia projektu który wcześniej przedstawiałeś, ponad 600KM ... Powodzenia -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Ile wazy taki silnik Saabowski? Coobcio, wazyles moze taki motor?
Oczywiscie wielkie gratulacje - to jakas masakra jest z wytrzymaloscia tych silnikow :| -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
gość_mati199_* |
![]()
|
![]() |
Wstawić ten silnik do budy Speedster'a + mniejsze turbo i można killować evo za ułamek $$$
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
Wstawić ten silnik do budy Speedster'a + mniejsze turbo i można killować evo za ułamek $$$ ![]() Już to gdzieś słyszałem ;-) jakiś mocno rozpowszechniony pomysł ... -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 13 February 2008 Skąd: Mława ![]() |
Graty projektu
![]() ![]() a co do tego silnika wzdluznie to tu ciekawy projekt http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope....1775/f01775.htm -------------------- Audi S6 C5 2.7TT 360KM 530Nm
Było Audi S6 C5 Avant Calibra 3.2 V6 RWD |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 30 October 2010 Skąd: W-wa ![]() |
Zielono czarny Saab robi wrażenie,zwłaszcza akustyczne.Na Płowieckiej koło mojego serwisu przemknął tak ,że mechanikom
kl;ucze z rąk powypadały. Co do pomysłu silnika saaba w speedsterze ,to są lżejsze jednostki tak samo mocne./ -------------------- 06 Elise (Rotrex)
05 Elise (Eaton) sold 92 suz.dr350 03 wrx hybrid/sold |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 24 September 2007 Skąd: Warszawa Grochów ![]() |
Silnik cieżki bo ma żeliwny blok, b206 bez walkow balansujacych jest odczuwalnie lżejszy co do wagi ciezko powiedziec mysle ze lepiej niz 160kg
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 12 November 2003 Skąd: Krakow ![]() |
a czy przypadkiem wachacze z saaba nie sa dluzsze??
w anglii jak w vectrze czy astrze chcac zwiekszyc pochylenie kola to wrzucaja wlasnie wachacze z saaba... -------------------- http://www.racingforum.pl/zmiana-w-regulaminie-dotyczAeca-sygnaturek-na-forum-t101875.html
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
jest w pytę ciężki i dość długi jak na 4 gary
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 17 May 2004 Skąd: LBI ![]() |
no leży taki u mnie na podwórku to samemu ledwo go przekładam na drugi bok, a na przyczepkę to we trzech go wrzucaliśmy wiec swoje waży.
-------------------- CCWA i ARX
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 28 December 2008 ![]() |
Jak oddawałem bloki na złom to wychodzilo 45zl czyli 90kg wazy sam blok.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Coś ten złom tobie policzyli jak za blache
![]() Goły blok z M50 z wałem wywiozłem wczoraj i ważył +70kg i co byś nie robił to jest 6 cylindrów + 25kg wału korbowego. Za to M50 z osprzętem to już 194kg. Wiadomo w BMW trochę tego mięsa jest (wielka głowica itd) ale B2xx nawet jak na R4 nie może być aż takie ciężkie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 29 June 2025 - 09:07 |