![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 26 February 2003 Skąd: Warszawa - Grochów ![]() |
Mi się wydaje że np. auto było strojone jak było zimno a teraz zrobiło się gorąco jakieś i niewłaściwie zadziałały korekty temepraturowe zrobiło się za ubogo, dochodziło do stuku, ECU cofało zapłon i w efekcie jeszcze bardziej wzrastało EGT i doszło do tego do czego doszło....
Jak miałeś takie EGT i wóz nie szedł trzeba było nie pałować, AFR gdziekolwiek sprawdzić i soft doszlifować ale jak potwierdzenie telefoniczne miałeś że jest ok no a ok nie było... Albo układ paliwowy nawalił, trzeba by pomierzyć ciśnienie paliwa na pełnym booście no i warto by sprawdzić wtryski pod kątem wydajności czy równo leją czy przy pracy nie nagrzewają się nadmiernie... -------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm] Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm] Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm] |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 31 October 2002 Skąd: ze wśi! jestem wieśniakiem! ![]() |
szkoda silnika!!! Fakt że przy obecnych temperaturach łatwo zagotować 350konne 1.8t.. A co dopiero takie z bostem ponad 2bary ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 22 May 2011 Skąd: Będzin ![]() |
Moje nieskromne zdanie jest takie że Kolega upalał auto jak szalony nie zwazając na temp otoczenia, AFR-Y i i zwykły rozsądek. Nie wierze też w to ze przy AF-erze 1070 i rozmowie z GTO mówił mu że wszystko oki. Z Całym szacunkiem dla własciciela Super leona ale GTO juz kilkamascie jak nie kilkadziesiat lat zajmuje sie strojeniem i niesadze aby dopuścił sie takich błedów.
Inna strona medalu jest taka że mimo zakucia motoru to dalej motor zbudowany do cywilnego traktowania auta!! -------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 08 November 2008 Skąd: płock ![]() |
Ty pająk jesteś pierdolnięty czy tylko udajesz takiego imbecyla ? Jak ciebie czytam to mnie ręce opadają !!! Kolegów tu szukasz czy butelek? -------------------- audi s4 2.2T k24 7200 RS2
vw polo g40 BM-Vag 2.2T E30 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
Ty pająk jesteś pierdolnięty czy tylko udajesz takiego imbecyla ? Jak ciebie czytam to mnie ręce opadają !!! Przeokrutnie wielkie ! o ile się tego nie wyłączy/uśpi Czy ogranicza to w jakiś sposób możliwość osiągnięcia mocy ? Gdzieś mi się przewinelo info że niktóre silniki osiągaja maks moc przy delikatnym stuku i im to nie szkodzi . Czy to mogło być powodem wyłączenia tej funkcji ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
GTO juz kilkamascie jak nie kilkadziesiat lat zajmuje sie strojeniem błagam ![]() ![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
Oczywiście....ale kosztem czego - fuckupu motoru ? Dziękuje - postoje !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 20 October 2010 Skąd: wawa ![]() |
afr tez chyba pomylił. stalo sie to o 22 wiec nie bylo tak mega goraco.
-------------------- seat Leon 490 hp sold
Audi A3 R32 turbo project coming soon |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Czy ogranicza to w jakiś sposób możliwość osiągnięcia mocy ? Gdzieś mi się przewinelo info że niktóre silniki osiągaja maks moc przy delikatnym stuku i im to nie szkodzi . Czy to mogło być powodem wyłączenia tej funkcji ? Znam pewnego tunera Evo, który zmniejsza knock sensivity i osiąga jakieś niebotyczne Nm... |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 07 July 2009 Skąd: WWA ![]() |
Moje nieskromne zdanie jest takie że Kolega upalał auto jak szalony nie zwazając na temp otoczenia, AFR-Y i i zwykły rozsądek. Nie wierze też w to ze przy AF-erze 1070 i rozmowie z GTO mówił mu że wszystko oki. Z Całym szacunkiem dla własciciela Super leona ale GTO juz kilkamascie jak nie kilkadziesiat lat zajmuje sie strojeniem i niesadze aby dopuścił sie takich błedów. Inna strona medalu jest taka że mimo zakucia motoru to dalej motor zbudowany do cywilnego traktowania auta!! Nie stoję po niczyjej stronie ale wracałem z Przemkiem po odbiorze auta i jechaliśmy w nocy a EGT i tak potrafiło zaszaleć więc o temp otoczenia się nie martw. A w tym aucie jest AFR ? O rozsądku i o tym co dokładnie GTO powiedział nie wypowiadam się bo nie siedziałem w słuchawce. P.S. Sam stroiłem auto u GTO (i jestem zadowolony) więc osobiście mam zaufanie do niego tym bardziej, że obecnie stoi ponownie u niego na kolejny STAGE. Tym bardziej sprawa wydaje mi się trochę dziwna :/ -------------------- Audi A4 1.8TQ with FP WHITE inside :)
>>397KM/461NM by GTO<< -------------> SOLD :( >>STOLEN ;(;( >> Mazda 323BF 1.6GT Turbo << :) Puureee Fuuun :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 September 2003 Skąd: Poznan ![]() |
Cześć
Współczuje awarii autka, mam nadzieje, że szybko odbudujesz i bedziesz cieszył sie Leonem, bo to fajne autko. PS. Panowie mój leon już dobre 5 lat ma ponad 430 PS i jakoś jeździ, co prawda moze go nie katuje na autostradzie 250 km/h ponieważ za bardzo cenie swoje życie, ale lekko u mnie też nie ma ![]() Na ulicy też ładuje 1,9 bara ale egt nie ma wiecej niż 970, wiec można zbudować mocne 1,8 T, które się nie rozpadnie po tygodniu ![]() ![]() Paweł -------------------- Leon 4x4 1.8T 440 KM,480 Nm & Tomson
--------------------------- --------------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
no prosze cie! zaraz sie okaze ze stroil juz Vag'i dla Mojzesza! ja tez spadlem z krzesla
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie stoję po niczyjej stronie ale wracałem z Przemkiem po odbiorze auta i jechaliśmy w nocy a EGT i tak potrafiło zaszaleć więc o temp otoczenia się nie martw. A w tym aucie jest AFR ? O rozsądku i o tym co dokładnie GTO powiedział nie wypowiadam się bo nie siedziałem w słuchawce. P.S. Sam stroiłem auto u GTO (i jestem zadowolony) więc osobiście mam zaufanie do niego tym bardziej, że obecnie stoi ponownie u niego na kolejny STAGE. Tym bardziej sprawa wydaje mi się trochę dziwna :/ Moje auto tez stoii u GTO na kolejny stage ![]() Reasumując co człowiek to opinia. -------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 20 October 2010 Skąd: wawa ![]() |
oczywiscie to sie stalo na 3/4 biegu. nie jakis vmaxach i dlugich dystansach
-------------------- seat Leon 490 hp sold
Audi A3 R32 turbo project coming soon |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
kosiniak:
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 07 July 2009 Skąd: WWA ![]() |
a po drugie, skoro mu mowil ze jest ok, to ten uwazal ze jest ok. Ja tez bym pewnie sluchal tunera! ![]() FAKT -------------------- Audi A4 1.8TQ with FP WHITE inside :)
>>397KM/461NM by GTO<< -------------> SOLD :( >>STOLEN ;(;( >> Mazda 323BF 1.6GT Turbo << :) Puureee Fuuun :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
skoro od poczatku egt powyzej 1000st. to kogo ma obwiniac? siebie?
|
|
|
![]()
|
|
no prosze cie! zaraz sie okaze ze stroil juz Vag'i dla Mojzesza! ja tez spadlem z krzesla ![]() ![]() Mojżesza to 'znam' z Biblii. ale nie sądze aby poruszał się czymkolwiek z zapłonem iskrowym:) -------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 13 August 2006 ![]() |
moim skromnym zdaniem TUNER powinien przyzanc sie do bledu bo takie sie zdarzaja najlepszym ze raz na jakis czas silnik poplynie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 06 August 2025 - 07:45 |