![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 25 September 2010 ![]() |
Witam. Dziś znajomy powiedział mi że dolewa mixolu z dwusówów 1/4 na cały bak paliwa w celu lepszego rozwiązania. Czy można takie coś stosować czy lepiej zainwestować w specjalne dodatki do diesla?? Z góry dzięki. Pozdro
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
o ludzie ale kombinujecie a nikt z was nie wpadł na to żeby nalać pół na pół bio diesla z bliskiej, ma właściwości smarne jak miksol i wszystkie syfy rozpuszcza... w dodatku jest po 3,7... ja śmigam tylko na bio...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
a kolega to ma diesla 2-suwowego? w samochodzie to jeszcze nie widziałem
![]() -------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 23 June 2005 Skąd: Jaworzno ![]() |
do starych diesli można lać i czasem da się zaobserwować cichszą pracę. Wersja hard to zalać cały filtr paliwa mixolem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 11 March 2005 Skąd: SRC ![]() |
Użyjcie "2T oil in diesel" u wujka google i wszytko jasne.
Ja sam używam, ale czegoś lepszego niż najtańszy mixol. Szczególnie różnice czuć na mrozach, a to już niedługo ![]() -------------------- Skoda 120 1.4T
525d F11 |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Miksol napewno zabezpieczy uklad przed kiepskim paliwem i byc moze przedluzy zycie podzespolom ale lanie tego 250ml na zbiornik to troche przesada.
![]() Ogolnie to podobny efekt dla bioester w ilosciach 10%. Ogolnie to ester jest fajny gdyby nie to ze prawdopopdobnie przy CR i pompowtryskach szybko ulegl by degradacji ze wzgledu na temperature. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 25 September 2010 ![]() |
Dzięki chłopaki. Zaopatrzę się więc w specjalne dodatki ze sklepu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 23 May 2010 Skąd: CHEŁMNO ![]() |
W 2009 w moje Clio 1.5 dci 65 ps umarło. Zregenerowano wtryski i pompę. W siedzibie firmy Bosch dowiedziałem się, że mam na bak lać 2 setki Mixolu i że sam sobie zepsułem auto jeżdżąc na Vervie ON czy V-Powerze Dieselu. Gdy, zapytałem czy mi to napiszą na piśmie bądź na fakturze za naprawę.. Odmówili....
-------------------- Seat Leon FR
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT i że sam sobie zepsułem auto jeżdżąc na Vervie ON czy V-Powerze Dieselu ja mam teraz prawie 100k na zegarach, program Rogala i zrobione na nim 80k km, leję Verve ON i silnik......... żyje i ma się dobrze |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 18 November 2010 ![]() |
W 2009 w moje Clio 1.5 dci 65 ps umarło. Zregenerowano wtryski i pompę. W siedzibie firmy Bosch dowiedziałem się, że mam na bak lać 2 setki Mixolu i że sam sobie zepsułem auto jeżdżąc na Vervie ON czy V-Powerze Dieselu. Gdy, zapytałem czy mi to napiszą na piśmie bądź na fakturze za naprawę.. Odmówili.... Ja mam ten sam silnik w Megane II ale mam 180 000 km. W filtrze paliwa widać wióry metalu z pompy, co świadczy o jej zużywaniu się. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 14 November 2010 Skąd: dwr ![]() |
tu jest troche wiecej w dyskusji o dolewaniu miksolu do paliwa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Witam, to może ja wtrącę swoje trzy grosze. Tak się składa, że jeżdżę na ciężarówkach i w naszej firmie jest taka stara-nie stara ( jak na ciężarówkę to stara) scania z 2000r, z przebiegiem w tej chwili 1 milion kilometrów. Jak nią jeździłem, to od zawsze mi się kojarzyła ze złomem. Zaczynała dopiero jechać od 1400obr/min, a do tych obrotów to najlepiej jak by ja kierowca pchał, co normalnie powinna już od 1000obr/min już ładnie przyspieszać. Jak tylko miałem gdzieś jechać tym autem to byłem chory. Dodam, ze to jest scania na zwykłej pompie wtryskowej, nie na żadnych pompowtryskach. Ostatnio zaczął nią jeździć kolega i stwierdził, że trza zrobić w tym aucie pompę i wtryski. Ja mu na to, że to nic nie da, bo było to wszystko robione jakieś 50tyś. km wcześniej i nic to nie dało scania dalej widzi górkę wcześniej od kierowcy. Jednak kolega pojeździł tym autem jakiś czas i nagle zaczeło świecić EDC, scania zrobiła się jeszcze słabsza. Został już wyznaczony termin u pompiarza, ale trzeba było jeszcze zrobić tymi zwłokami jedna trasę. Kumpel wlał do baku 10l mixolu i zatankował zbiornik do pełna (zbiornik 600 litrowy) i wkurzony na wszystko pojechał w trasę.
Ostatnio byliśmy razem tym autem i ja go pytam, było tu coś robione z ta pompa i wtryskami? Odpowiedział , że nie. Ja do niego, coś ty zrobił z tym autem, że ono tak zapier....., on na to , że wlałem tylko 10l mixolu na zbiornik i tak zaczęło samo od siebie jeździć. Nie mogłem w to uwierzyć, ale teraz jeździ się tą scakanka zupełnie inaczej niż wcześniej, od 850-900obr. czy na pełno, czy na pusto już bardzo fajnie się zbiera i jest mocniejsza niż była. Tak więc na własnej skórze się przekonałem, że mixol coś daje. Jeszcze dodam, że mixol nie jest najlepszym olejem dla silników 2T, ponieważ dobrze się nie spala- zostaje dużo nagaru po nim, można to zaobserwować rozbierając silnik jakiegoś starszego motoroweru, od razu dostrzeżemy tam czarny syf, a jednak coś pomógł ciężarówce. Do silników typu TDI, TDCI, itp. polecił bym jakiś lepszy olej do silników 2T, który się dobrze spala i nie zostawia po sobie nagaru, ale jak widać na tym przypadku jednak coś to daje. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 14 November 2010 Skąd: dwr ![]() |
Do silników typu TDI, TDCI, itp. polecił bym jakiś lepszy olej do silników 2T, który się dobrze spala i nie zostawia po sobie nagaru, ale jak widać na tym przypadku jednak coś to daje.
Pozdrawiam. [/quote] tak jak piszesz ja mialem problem z 6 wtryskiem po wlewaniu miksolu zrobilem z tys km podlaczylem kompa i wtrysk wrocil do stanu jak by byl nowy a co do olejau 2t do polecam ten olej sam go stosuje :)http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=164 |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Skoro wtryskiwacz był zatarty... to zalanie mixola nie pomogło mu i nie naprawiło.
Jak był zaklejony od słabej jakości paliwa to teoretycznie mogło go oczyścić... podobnie jak zastosowanie innego środka do tego służącego. Jeżeli ktoś co jakiś czas dolewa do paliwa nawet taki zwykły dodatek jak STP, który jest dostępny na chyba każdej stacji paliw... i leje dobre paliwo, to nie raczej nie ma możliwości by się wtryskiwacze zaklejały. PS Jak tak dalej pójdzie, to okaże się, że cudowne właściwości do dają mocy i naprawiają zerwane łańcuchy w rowerach ![]() |
|
|
![]()
|
|
Witam, bezduszny możesz się podśmiewać, ale ja i tak wiem swoje w moim przypadku to pomogło. Łańcucha mi nie naprawiło, ale widzę jaka jest różnica. Zawsze ktoś się znajdzie co wyśmieje mnie czy innych którzy piszą o dolewaniu oleju do paliwa. Wcześniej sam w to nie wierzyłem, ale teraz widzę, że coś w tym może być.
Pozdrawiam. |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Witam, bezduszny możesz się podśmiewać, ale ja i tak wiem swoje w moim przypadku to pomogło. Łańcucha mi nie naprawiło, ale widzę jaka jest różnica. Zawsze ktoś się znajdzie co wyśmieje mnie czy innych którzy piszą o dolewaniu oleju do paliwa. Wcześniej sam w to nie wierzyłem, ale teraz widzę, że coś w tym może być. Pozdrawiam. zrobisz to samo w Actrosie z Euro V czy w innym nowoczesnym silniku ? |
|
|
![]()
|
|
Nie zastanawiałem się nad silnikami z Euro V, ponieważ nie miałem takiej potrzeby. W tym temacie http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=3&t=85932 można przeczytać, że taksówkarze do meśków na comonreju stosuja tez jakieś oleje. Zawsze można dodać jakiegoś uszlachetniacza.
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
o tych taksówkarzach to bajka...
Niemcy mają na tyle dobre paliwo, że nie muszą tego robić. Jak już coś leją to normalne uszlachetniacze do czyszczenia. Nasze "złotówki" to już inna bajka ![]() Leją nawet zużytą fryturę, byle taniej. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 26 September 2008 Skąd: Wlkp ![]() |
OT: swego czasu z braku paliwa w klekocie zalałem całego litra mixolu żeby tylko dojechać do CPNu
![]() ![]() O praktyce lania oliwy do diesla tylko i wyłącznie słyszałem ale to było za czasów kiedy połowa polskich ciężarowców odkryła cudowne paliwo zwane Olejem Opałowym ![]() -------------------- Największe kłamstwo w Internecie - Szukałem, ale nie znalazłem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 06 September 2025 - 16:17 |