![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 31 May 2005 ![]() |
No ja wychodzę właśnie z takiego założenia chce mieć mocne 1,4 nie chce się pchać w 2,0. Skrzynia z FC, półosie, sprzęgło, szpera generalnie byłoby to chyba fajne dużo mocniejsze przeniesienie napędu do mojego silnika, który ostatecznie i docelowo powinien mięć ok. 300ps i 320-340Nm
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tak jak obiecałem pojechałem Punto na wagę wyszło 1060kg na 291ps. Wychodzi 275ps/tone. Kolejny kill tym razem dość zabawny BMW E90 335i od naszego bielskiego dealera Sikory z wielkim napisem na tylnym zderzaku: "BMW radość z jazdy" dwa razy z rolki w przedziale 90-170km/h kierownik BMW nie miał uśmiechu na twarzy po tych dwóch sprawdzianach;) był raczej smutny:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 April 2007 Skąd: Płońsk ![]() |
wyszło 1060kg hmm coś sporo wyszło ![]() -------------------- _https://www.facebook.com/punto16vT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 22 May 2005 Skąd: Krakow ![]() |
Mnie punto2 1.6t 5d , pelne wnetrze z audio ,pelny bak wyszlo okolo 1100kg na wadze , a rok temu na przegladzie przy pustawym baku z naciskow wyszlo 1070kg
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 20 August 2007 ![]() |
Moje 1.6 ważyło 940 kg więc sporo wyszło. No chyba że z kierowcą ważony
![]() |
|
|
![]()
|
|
punto ważone bez kierowcy ale z niezłym bałaganem za siedzeniami i pełnym bakiem hihihihi nie mam kiedy tych gratów wywalić
![]() Moje 1.6 ważyło 940 kg więc sporo wyszło. No chyba że z kierowcą ważony ![]() |
|
|
![]()
|
|
Witam po długim zimowym postoju
![]() Nareszcie aura pozwoliła mi wyciągnąć mojego czarnucha z garażu. Ależ mi brakowało tego kopa w plecy po wciśnięciu pedału gazu w podłogę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkim użytkownikom forum życzę udanego sezonu. Na koniec kilka zdjęć na nowych kołach. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 06 August 2010 ![]() |
Bardzo zacnie na tych kółkach wygląda
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 22 June 2008 Skąd: Cieszyn ![]() |
Bardzo bojowo teraz wyglada. Podoba mi sie.
Powodzenia przy aucie |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: GGC Inc. ![]() |
znacznie lepiej na tych koła wygląda, a dobra opona to podstawa w walce z trakcją, mnie też to czeka po modach
![]() -------------------- Sierra P100 pick-up 89r. - SOLD
Silvia S15 Nurburgring facelift edition - SOLD M3 E46 LCI www.nissantech.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
bede nudny.....zajebi***e na tych kółkach
![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 03 February 2005 Skąd: Łomża ![]() |
Wygląda zacnie. Bardzo ciekawi mnie zachowanie auta na mokrej na wierzchni i podczas deszczu. Na dniach musze zakupić jakieś dendy i rs595 kusi...
|
|
|
![]()
|
|
Pierwsze spostrzeżenia FEDERAL 595 RS-R po ok. 500 km:
Na sucho bardzo dobre prowadzenie i o niebo lepsza trakcja. Moim zdaniem przepaść w stosunku do zwykłych opon, ale niestety przy temperaturach w okolicy 14 stopni Celsjusza nadal na pierwszym i częściowo na drugim biegu auto mieli. Na mokro auto prowadzi się stabilnie, opona dość dobrze odprowadza wodę, ale o trakcji w ośce nie ma mowy. Podsumowując super opona, ale cudów nie ma mocna oska nigdy nie będzie mieć trakcji czterołapa. Czekam na wyższe temperatury, w których może trakcja troszkę się poprawi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Fajny upalacz. Trzeba przyznać, że 335i to szybki samochód więc gratulacje.....
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Kurcze nie mogę oderwać się od kierownicy w tym tygodniu Punto klepnęło 1000 km. Opony spisują się rewelacyjnie. Wcześniej wciskałem gaz w podłoge silnik wpadał w odcinkę a auto ledwo przyśpieszało mieląc kołami;) na tych gumach jest dużo lepiej dziś było dość ciepło, opona lepiej się rozgrzała wiec na drugim biegu miałem pełną trakcje;) niestety na jedynce nie ma o tym mowy:) zobaczymy latem tak przy 25 C może będzie jeszcze lepiej. Wydech w końcu się ułożył auto zrobiło się troszkę głośniejsze i zaczęło fajnie popierdywać i strzelać z dupy. Wymieniłem też tylne sprężyny na niższe o około 2 cm białe Novitec-i dzieki temu auto siadło równiej na ziemi. W tym tygodniu zacznę ostanie szlify przed sezonem do założenia zostały boczki drzwiowe i system JBL do przednich drzwi, co by czasem coś w trasie posłuchać. Następnie do obniżenia pójdą siedzenia, bo na razie siedzi się jak na taborecie;) na założenia czeka nowa gałka zmiany biegów, nowa cewka i amortyzatory Bilstein B8. Na koniec za około miesiąc po powrocie Patryka z Kanady ostateczne dopieszczanie silnika regulacja wałka i końcowe dopięcie softu. Mam nadzieje ze pęknie 300ps.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 26 December 2008 Skąd: Płońsk ![]() |
Może jakiś filmik jak auto się odpycha
![]() -------------------- No Blow OFF-No Blow JOB
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 26 April 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 03 December 2010 ![]() |
To punto to jeden z wiekszych sleeperow na forum
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Kozacko komponuje sie nowy felunek ze sportową tarczą. Niby punto, ale jest groźne, to jest fajne!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 18 March 2011 Skąd: Sz-n ![]() |
Dokładnie auto z przodu wygląda groźnie koło dodaje uroku a całe auto wygląda świetnie!
pozdr -------------------- Pozdrawiam
Piotrek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 26 August 2025 - 08:18 |