Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> 1.9 tdi nie odpala jak jest zimny
wielki
post Sat, 18 Sep 2010 - 15:49
Post #21

Super User

przyłączam się do tematu 1,9 tdi AVS tyle że po sofcie
mam identyczny problem - świece sprawdzone ,czujnik wymieniowy, kąt wtrysku ok , nowy aku no i vag gówno widzi ,walczę z tym już od roku :/
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sat, 18 Sep 2010 - 15:49
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
mile
post Sat, 18 Sep 2010 - 16:21
Post #22

Forum Killer

U mnie w ASV jest podobnie, z tym że u mnie kąt wtrysku odbiega troche od normy ZTCP.

--------------------
Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...

+Quote Post
gość_bezduszny_*
post Sat, 18 Sep 2010 - 16:38
Post #23

czy ASV odpala gdy jest ciepło z samej kompresji ?
czy jest na VP ?

+Quote Post
maruda
post Sat, 18 Sep 2010 - 16:53
Post #24

User

Moze elektor zawor na pompie sie przycinać. Jest taka opcja, chodz pewnosci nie ma.

Jeśli ktoś bedzie wymieniał to tylko na ori ew. bosch- germany. Inne szybko padną.

+Quote Post
gość_bezduszny_*
post Sat, 18 Sep 2010 - 17:07
Post #25

Jeżeli chodzi o VP to prawdopodobnie jest to ten sam problem co w silnikach 2.2 opla na VP... czyli temperatura od której grzeją świece.
Powyżej pewnej temperatury (chyba 8 stopni) w silnikach 2.2 przy odpalaniu nie grzeją świece a silnika odpala z samej kompresji.

Trzeba podnieść tą temperaturę programowo lub jakimiś modułami elektronicznymi (coś takiego widziałem).

+Quote Post
mile
post Sat, 18 Sep 2010 - 17:43
Post #26

Forum Killer

ASV to VP

--------------------
Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...

+Quote Post
conrad81
post Fri, 24 Sep 2010 - 08:02
Post #27

Rookie

Miałem ten sam problem z GIV AHF. Rok się z nim bujałem i oprócz wtrysków i nowej pompy to chyba wszystko podmieniałem. Efekt na zimnym taki jakby paliwo uciekało przez noc z wtrysków, reszta objawów jak u przedmówców. A że jakoś nie miałem już chęci inwestować w gnoja to sprzedałem jak stał. Problem miałem jeszcze taki, że dzień w dzień Golfer latał trase 100km i nigdy nie było czasu się mu dokładnie przyjrzeć. Zakładałem mu zaworki zwrotne na przewody paliwowe miedzy filtrem i pompą co dały nieco poprawy, ale wg mnie to wtryski załatwiłyby sprawę.

+Quote Post
Tominator
post Sun, 10 Oct 2010 - 19:03
Post #28

Forum Killer

Miałem tak samo w AFNie , na zimnym musiałem chechłać bardzo długo aż wkoncu zapalił i siwy dym z tyłu, na ciepłym palił na dotyk, problem był prosty a mianowicie kółko na wale, było jakby to powiedzieć delikatnie luzne i kąt wtrysku na zimnym był poza zakresem, na ciepłym nie było tego widać bo sie jakoś ustawiał i na vagu było wszystko ok, oczywiście żadnych błędów nie pokazywał, jak juz zapalił podczas pracy kółko ustawiało się w takiej pozycji że wszystko paliło na dotyk, wystygło i znowu to samo, miałem też do tego taki efekt iz podczas zjeżdzania z górki zaraz po zapalniu (górka wieksza ok 30 stopni spad) na drugim biegu przy ok 2000 auto zaczynało tak dymic na bialo ze ulicy nie bylo widac, dzialo sie to tylko przy zimnym silniku, swiece wymienialem wtryski sprawdzalem i jednak okazalo sie kółko i jestem przekonany że w waszym przypadku jest tak samo, wymieńcie kółko i będzie ok tylko na ori bo te wszyskie podróby sa do dupy i nie pasują idealnie - temat przerobiony.PZDR

--------------------
Systemy hamulcowe Big Brake Kit Brembo do każdego auta BagCorp

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 21:13