![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
Ok super. Jestem ciekaw jak to jeździ z takimi parametrami.
-------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 December 2003 Skąd: Gliwice ![]() |
Ok super. Jestem ciekaw jak to jeździ z takimi parametrami. W aucie jest skrzynia 6tka z 1.9 i Q2; na pierwszych 2ch biegach są kłopoty z trakcją. Skrzynia będzie prawdopodobnie zmieniana na ori 5b - ta z 1.9 ma przełożenie główne nieprawidłowe i skrzynia jest po prostu za krótka do tego auta. Pod koniec miesiąca będzie wykres mocnej 175tki ![]() Pozdro -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
no zima bedzie przy takim niutonie abt - absolutny brak trakcji podobnie mam u siebie.
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
gość_mlody2788_* |
![]()
|
![]() |
Ładnie wyszło, ciekaw jestem co wyjdzie z tego motoru na BigT
![]() |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Drogo wyszły te KM w przeliczeniu na jednego...
Szacun za podjęcie wyzwania z tym silnikiem ![]() |
|
|
![]()
|
|
To czekam na mocną 175ke
![]() ![]() -------------------- ITAL Performance
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 08 January 2004 Skąd: prosty chłopak ze wsi ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nic. Czasem po 200kkm łańcuszki w pompie oleju hałasują.
-------------------- ITAL Performance
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 08 January 2004 Skąd: prosty chłopak ze wsi ![]() |
seria sie dłubie na 200km/400Nm
ja wiem czy to tak źle? |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Niby nie jest źle 200KM samym programem...
ale imo 217KM po takich inwestycjach nie jest jakimś powalającym wynikiem. |
|
|
![]()
|
|
Ale to już kwestia inwestycji.Może chybionych. Ponadto dziwi mnie chęć powrotu do skrzyni 5 biegowej-ja akurat wolałem 6, ponieważ 205 km/h na skrzyni z 1,9 to deko za mało.
Na przykład po co robić hybrydowe turbo, które nic nie wnosi jak również zwiększać P w railu, co jak wiadomo nie za dobrze jest tolerowane przez tenże silnik. Nie wiem, nie znam się, |
|
|
![]()
|
|
Technicznie nic. Tylko dość drogo kosztuje uzyskanie tej mocy. Stawiam, że to wina małego potencjału a nie kiepskiej modyfikacji. Potencjał tego silnika jest wg mnie spory - układ paliwowy praktycznie jak w 1.9 a tam potrafimy zrobic duzo. W przypadku tego auta brakuje po prostu powietrza, zamiast hybrydy trzeba było dac większe turbo a wynik byłby bardziej spektakularny, wtryski mają zapas w każdym razie. Pozdro -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
jaka jest tam hybryda ?
|
|
|
![]()
|
|
Ale to już kwestia inwestycji.Może chybionych. Ponadto dziwi mnie chęć powrotu do skrzyni 5 biegowej-ja akurat wolałem 6, ponieważ 205 km/h na skrzyni z 1,9 to deko za mało. Na przykład po co robić hybrydowe turbo, które nic nie wnosi jak również zwiększać P w railu, co jak wiadomo nie za dobrze jest tolerowane przez tenże silnik. Nie wiem, nie znam się, Biegi są po prostu za krótkie, 4ka i 3000rpm to 100km/h :/ max prędkośc na 6tce jest mniejsza od seryjnej skrzyni o 15km/h. Wyjścia są dwa, seryjna skrzynia albo inne przełożenie główne. Sprężarka hybrydowa jest złym wyborem - tu zgadzam się całkowicie; w przypadku ciśnienia raila mylisz się - daje to sporo a problematyczne nie jest o ile rozrząd jest wzmocniony; nie ma żadnych problemów z silnikiem czy samą pompą nawet przy przebiegach powyzej 250kkm. Pozdro -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]()
|
|
jaka jest tam hybryda ? Wg informacji od właściciela strona zimna z 3.0d; gorąca seria. Turbiny nie ściągałem, nie rozbierałem etc jedynie regulowałem gruchę. Pozdro -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]()
|
|
A co wyszło ze 175ki i po jakich modach? Napisz cos
![]() -------------------- ITAL Performance
|
|
![]()
|
|
Jutro sprawdzę, jaka jest prędkość max z wykresu z hamowni na piątce na skrzyni z 2.4 jtd.
Ale nie wydaje mi się żeby to była prawda. Moja Alfa ma 320.000 przebiegu i nic sie nie dzieje. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 27 July 2008 Skąd: mazowsze ![]() |
Witam.
Co do przebiegów, to te silniki spokojnie wytrzymują pod 500 kkm, a jedynym mankamentem jest dzwonienie napędu pompy oleju. W opisywanym egzemplarzu skrzynia faktycznie jest krótsza. -------------------- G27.pl
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 25 April 2006 ![]() |
u mnie tez juz dzwoni od dobrych 80tys ale ponoć ten typ tak ma i nie chce mi się tego robić..
166 JTD |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 07 August 2025 - 12:43 |