![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 December 2003 Skąd: Gliwice ![]() |
Samochód 156 SW z motorem 2.4jtd 150ps (CF3). Właściciel dokonał następujących modyfikacji:
- przelotowy wydech od sprężarki zakończony tłumikiem Ragazzona - hybrydowe turbo - modyfikacja wałka i głowicy - frontowy IC - wzmocnione sprzęgło Zmiany dokonane u mnie: - wzmocniony rozrząd - zmieniony mapsensor na 2 barowy (seria do 1,5) - zmieniony czujnik raila do 1800 - remap boost 1,55; ciśnienie rail 1600 (ori 1350) Finalnie udało się uzyskac wykres_217 oraz wykres_225 Pozdrawiam -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 08 January 2004 Skąd: prosty chłopak ze wsi ![]() |
Trochę mało jak na takie modyfikacje.
U mnie na wszystkim seryjnym wyszło 196 km i 395 Nm. Tylko program, bez zwiększania P na railu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
Pytanie tylko KIVI, czy na twoim wykresie momentu można postawić butelkę wódki i kieliszki
![]() -------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 18 May 2007 Skąd: Białystok ![]() |
Pytanie tylko KIVI, czy na twoim wykresie momentu można postawić butelkę wódki i kieliszki ![]() Dokładnie przebieg momentu to normalnie never ending story,ładnie go trzyma. Zapewne przykład auta które ma konie i jadą,a nie wyglądają na papierze(uprzedzając,nie mam tu żadnego auta na myśli). -------------------- Szczęśliwi paliwa nie liczą ;)
Chipped by MR Motors |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 08 January 2004 Skąd: prosty chłopak ze wsi ![]() |
![]() tylko to dawno temu, teraz będzie frontowy IC (ze 3-4 razy większy od serii) i piękne rury w jubilerskim wykonaniu Maćka Grabowskiego zamiast gumowo parcianych. Aha-doładowanie 1,35 bara, proszę zwrócić uwagę na temp. zewnętrzną (30 stopni) Sądzicie, ze jest bardzo źle?? program oczywiście od MR-Motors-Rogala:) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 18 May 2007 Skąd: Białystok ![]() |
Nie no,trzeba przyznać,że też konkret
![]() -------------------- Szczęśliwi paliwa nie liczą ;)
Chipped by MR Motors |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: Pd ![]() |
Czy taki nakład srodków w 2.4 10V ma sens? Pytam, bo jest 2.4 20V 175, ktore po samym programie uzyskuje podobne parametry, a po modach jak w pierwszym poscie dobije pewnie spokojnie do 250 KM. |
|
|
![]()
|
|
To zależy jaki jest cel ćwiczenia.
Jak na szybkie kombi 200km/400Nm jest nadto wystarczające. A jaki był zamysł twórcy tego z tytułu to nie wiem. |
|
|
![]()
|
|
Trochę mało jak na takie modyfikacje. U mnie na wszystkim seryjnym wyszło 196 km i 395 Nm. Tylko program, bez zwiększania P na railu. Bez większej sprężarki niestety cudów zrobic się nie da - hybryda w tym przypadku nie ma sensu. EGT pod 900, zapas układu paliwowego jest jeszcze spory trzeba tylko wymienic turbo. Pozdro -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]()
|
|
a 2256 v ile da radę nadmuchać?
|
|
|
![]()
|
|
Czy taki nakład srodków w 2.4 10V ma sens? Pytam, bo jest 2.4 20V 175, ktore po samym programie uzyskuje podobne parametry, a po modach jak w pierwszym poscie dobije pewnie spokojnie do 250 KM. 20V po samym programie nigdy takich parametrów nie uzyskasz, na ICu będziesz mógł jajca smażyc. A czy nakład ma sens - o to musisz pytac właściciela który ma 10v i tą też modyfikował. Cyferki w tym aucie się nie liczą, klang tego 2.4 na przelocie + Ragazzon rekompensuje wszystko ![]() Pozdro -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]()
|
|
a 2256 v ile da radę nadmuchać? Zależy które - 2256 w 2.4 były jak pamiętam 3 rodzaje. -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Warszawa WJ ![]() |
Czy silnik JTD130 w Marei ma podobny potencjał?
-------------------- cztery koła i silnik
|
|
|
![]()
|
|
Czy silnik JTD130 w Marei ma podobny potencjał? Trzeba porównac słup ale osprzęt porównując do tego CF3 to w marei stary kibel niestety. Pozdro -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]()
|
|
słup ten sam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
mocno dymi po tych modach?
-------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|
|
![]()
|
|
ale moja czy ta tytułowa?
moja wcale |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
Wcale, to nie uwierze, kazdy klekot puszcza bąki
![]() Chodziło mi o tytułową ![]() -------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|