![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Sun, 14 November 2010 ![]() |
Witam,
odświeże troche temat. Jakieś tygodnie temu sprzedałem samochód, 2.3 diesel. Żeby było śmieszniej auto sprzedałem za 800 zł(jeżdzące z oc i przeglądem). Przy kupnie wytłumaczyłem kupującej że AUTO PALI OLEJ , co można było zauważyć min po mokrym silniku. Również przypomniałem jej pod koniec żeby sprawdzała co jakiś czas i dolewała. Nie powiedziałem tylko ile go pali bo sam nie wiedziałem. Wczoraj kupująca przyjechała do mnie i zażądała zwrotu pieniędzy ponieważ samochód spalił 2 litry oleju na 1000km. Tłumaczyła się tym że ukryłem tą wade, a dokładniej ukryłem ilość spalanego oleju. Oczywiście odmówiłem oddania pieniędzy po czym Pani ta postanowiła że skieruje sprawę do sądu. Tu moje pytanie, czy ktos miał już podobną sprawe w sądzie? Jak to się może skończyć dla mnie? Pozdrawiam. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: PL ![]() |
Niech pozywa ,za 800zł na pewno się jej opłaci iść do sądu
![]() |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
I tak nie skieruje.
... choć by z tej przyczyny, że koszty będą przewyższały wartość samochodu... a dodatkowo Ty oczywiście masz świadka który potwierdzi, że informowałeś o tym defekcie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Poza tym jak ona udowodni, że dolała 2, a nie pół litra oleju?
Jakaś bzdura totalna. Olej to ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Widzialy galy co braly, powiedziales ze samochod pali olej a ile go pali to juz zalezy od stylu jazdy.
P.S. Sierra 2,3d? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
albo jakas Omega
![]() Olej sprawe. |
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Sun, 14 November 2010 ![]() |
sierrra, sprawe olałem. Bede czekał aż minie miesiąc od sprzedaży. Jeżeli kupujący nie przyśle żadnego pisma do tego czasu, wtedy rękojmia przestanie obowiązywać. Dzięki za odpowiedzi:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 18 June 2025 - 08:24 |