Shoutbox 0 nowych PW 

5 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Range Rover Supercharged.
subek
post Thu, 12 Aug 2010 - 18:28
Post #1

Forum Killer

Witam,

Mało informacji na necie o tym aucie, myślę o takim maks czterolatku. Co możecie powiedzieć o tym aucie? Na co zwrócić uwagę? Można jakoś łatwo podnieść moc?

Inne auto odpada bo chce od czasu do czasu w jakiś teren wyskoczyć no i Range bardzo mi się podoba.

--------------------
BMW
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 12 Aug 2010 - 18:28
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Raceboy
post Thu, 12 Aug 2010 - 18:31
Post #2

Moderator

Obawiam się, że więcej jest na forum ludzi trącających gruszki do zdjęć transwestytów, niż tych, którzy mieli kontakt z Rangem Supercharged wink.gif

Hwojtek coś wie na ten temat na bank.*

*nie o transwestytach, a o aucie oczywiście wink.gif

--------------------
"We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna

+Quote Post
subek
post Thu, 12 Aug 2010 - 18:34
Post #3

Forum Killer

No domyślałem się, że dużo ludzi na forum z takim autem nie ma ale w końcu doładowana V ósemka pod maską, to może coś komuś się obiło o uszy smile.gif

--------------------
BMW

+Quote Post
lagadula
post Thu, 12 Aug 2010 - 18:35
Post #4

Forum Homee

Kolega ma takie cudo. Spróbuje Cię z nim skontaktować. Zapytam czy moge podać CI jego numer.

--------------------
5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P

+Quote Post
subek
post Thu, 12 Aug 2010 - 18:41
Post #5

Forum Killer

Może po prostu zapytaj jak się sprawuje, co często się sypie żebym wiedział na co zwrócić uwagę, nie chce specjalnie gościowi zawracać głowy.

--------------------
BMW

+Quote Post
hwojtek
post Thu, 12 Aug 2010 - 20:35
Post #6

test driver

Silnik raczej pancerny, są upgrade kity na +60hp za jakieś 700 funtów. Więcej nikt nie robi, bo skrzynia polegnie i to w drobny mak. Zużycie paliwa w mieście +30 przy normalnej jeździe. Poza miastem ciężko mi było zejść na 18-19. Autostrada @160 km/h - 26l/100km, więc tanio nie jest. Zbiornik na szczęście spory. Przyspieszenie robi wrażenie, bo to ciężka krowa, a w realnym świecie łapie średnie 6s.
Do jeżdżenia na codzień i w teren wziąłbym jednakowoż TDV8 + program. Poza tym RR Sport jest lepszy w terenie od RR.

--------------------
Wojtek

"Rule the bends, bend the rules."

TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open.

+Quote Post
subek
post Thu, 12 Aug 2010 - 20:43
Post #7

Forum Killer

Ee właśnie, zapomniałem dodać, że chodzi mi wyłącznie o Sporta. Dzięki Wojtek za info. Z tym spalaniem to gruboo, myślałem że miasto i autostrada będzie z dychę mniej, liczyłem na średnie 20 smile.gif TDV8 są droższe, a ja chciałem się zmienić na inne auto bez dopłaty.

--------------------
BMW

+Quote Post
ryczko100
post Thu, 12 Aug 2010 - 20:47
Post #8

Super User

TDV8 to 3.6 V8 ? Jak tak, to kolega ma, IMO to nie jedzie nawet po remapie w okolice 330 koni bo jest potwornie ciężkie i zjada kapcie w nadzywczajnie krótkich odstępach. domyślam się, że benzyna nie będzie ni chu chu lżejsza.
Jedyne co mi się podobało to regulacja prześwitu zawieszenia ale chyba to standard w SUVach tej klasy.

to ja nie wiem czemu wojtek wybrałby jako dd taką wersję smile.gif
-
subiektywne odczucie z tym, że nie jedzie. drewno w środku fajne, wykończenie ładne. ale w tej cenie chyba są fajniejsze pojazdy tego typu. koniec OT

+Quote Post
hwojtek
post Thu, 12 Aug 2010 - 21:35
Post #9

test driver

Nazwanie Terrain Response "regulacją prześwitu" to lekka profanacja. wink.gif
TDV8 3.6 jest IMO zupełnie sensowne (1000 km od jednego strzału zrobiłem i miałem średnią 13l/100km), chociaż oczywiście nie umywa się do nowego TDV8 4.4, ale to już cenowo straszne jest, straszne. Poza tym te auta mają ogranicznik na 200 km/h (SC na 225) i chociaż jeżdżą bardzo porządnie, to nieco strach tym byłoby iść szybciej.
A brałbym (wezmę, bo RR S jest następnym autem, jakie kupię) diesla, bo w przeciwieństwie do większości użytkowników RR ja jeżdżę po bagnach, wertepach, bezdrożach i innych lasach i tam dieslem jest po prostu znacznie wygodniej. Ustawiasz na TR tryb rock crawl i podjeżdżasz po 30-stopniowym stoku z mokrej gliny 3 km/h a silnik chodzi cały czas na 1100 rpm. W benzynie ślizga wtedy konwerter, diesel idzie na lockupie. Tak samo z przyczepą, SC ma mniejszy uciąg, a w dodatku pali z lawetą +10 litrów a nie +4.
Subek - chcesz się zamienić z tym typem, co na allegro/otomoto wystawia Sporta SC z opcją zamiany na ciekawsze auto? To zagazowana fura z Danii jest...

--------------------
Wojtek

TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open.

+Quote Post
subek
post Thu, 12 Aug 2010 - 21:55
Post #10

Forum Killer

Hwojtek nie, jest jeden fajny w Wawie http://otomoto.pl/land-rover-range-rover-s...-C14597293.html ale już ktoś wpłacił zaliczkę, w tym samym komisie stoi jeszcze ten http://otomoto.pl/land-rover-range-rover-s...-C13804773.html ale mam mały problem z przekonaniem do koloru no i dzisiaj u karlika jednego wypatrzyłem za super kasę w ponoć super stanie ale w takim zielonkawym kolorze :/

PS. Hwojtek używkę chcesz kupić czy nowego?

--------------------
BMW

+Quote Post
Sputnik
post Thu, 12 Aug 2010 - 22:06
Post #11

Super User

A jeśli chodzi o to co się psuje to sypią się raczej tylko zawieszenie, gumy pod aktywnym stabilizatorem,drążki regulacji geometrii i tuleje wahaczy.Jak ktoś upalał w terenie to czasem zgnije wiązka od pneumatyki ale SC wątpię. Jak chcesz jeździć w terenie to tylko RRS (albo disco) bo są na ramie w przeciwieństwie do RR.

--------------------
QUATTRO ist fur sissies

+Quote Post
hwojtek
post Thu, 12 Aug 2010 - 22:13
Post #12

test driver

@subek: rudy jest zajefajny z koloru. Ja myślę o 2-3 latku, żeby móc rozważyć leasing, jeśli się opłaci.
@sputnik: miechy można (czasem wręcz należy) kupować upgradowane Goodyeara, a reszta - jak to w RR. O klasykach czy P38 mówiło się, że wyjeżdżają z Solihull zepsute a potem może być tylko lepiej. Nie bez przyczyny popularność naklejek "I'd rather push my Land Rover than drive a Jeep". biggrin.gif

--------------------
Wojtek

+Quote Post
Sputnik
post Thu, 12 Aug 2010 - 22:28
Post #13

Super User

Nie mam na myśli miechów na amortyzatorze bo nie sypią się często tylko o wiązce która idzie w okolicach nadkoli do sprężarki czujników itp. Lubi się tam dostać woda i gnije. Ale to raczej dotyczy kierowców disco bo Ci od RR nie często babrają się w błocie.

Co do awaryjności to tak się składa ,że oprócz tego ,że widuje te auta na codzień w pracy to mam też jedno w rodzinie , i raczej jesteśmy zadowoleni z braku awaryjności.

--------------------
QUATTRO ist fur sissies

+Quote Post
hwojtek
post Thu, 12 Aug 2010 - 22:53
Post #14

test driver

Ale masz P322 albo RRS, tak? To zdanie powyżej głównie odnosi się do Classica i P38A. Moje doświadczenia z oboma tymi autami dowodzą, że jest nawet prawdziwe (chociaż ostatnio P38A zaciągnął mi lawetę z chaty na Tor Poznań i z powrotem a potem przewiózł do W-wy paląc o dziwne 5l/100km więcej niż zwykle, a potem się okazało że chodził tylko na 5 albo sześć garów, jak mu się akurat wymyśliło. I jechał nie wnikając, tylko klimy nie było).
Od czasów BMW w Land Roverze jest jakościowo coraz lepiej, a wręcz naprawdę dobrze.

--------------------
Wojtek

+Quote Post
rottie
post Fri, 13 Aug 2010 - 00:03
Post #15

Forum Clubber

CYTAT(hwojtek @ Thu, 12 Aug 2010 - 21:13) *
@subek: rudy jest zajefajny z koloru.

+1 Naprawde super kolor!

+Quote Post
subek
post Fri, 13 Aug 2010 - 07:47
Post #16

Forum Killer

No jeszcze z +2 i mnie przekonacie smile.gif Zadzwonię dzisiaj i pogadam co to za sprzęcior.

Wojtek, leasing prawie zawsze się opłaca wink.gif Daj znać jak kupisz, wyskoczymy razem na poligon.

--------------------
BMW

+Quote Post
lagadula
post Fri, 13 Aug 2010 - 08:19
Post #17

Forum Homee

Mało rudych widac, fajny kolorek.

--------------------
5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P

+Quote Post
subek
post Fri, 13 Aug 2010 - 14:36
Post #18

Forum Killer

Rudy już prawdopodobnie poszedł, dzisiaj miał przyjechać klient grrrrrrr

Zna ktoś może tego http://otomoto.pl/land-rover-range-rover-s...-C10984036.html? Umówiłem się w poniedziałek na oględziny.

--------------------
BMW

+Quote Post
Soundman
post Fri, 13 Aug 2010 - 16:42
Post #19

Frequent User

Wracajac do koloru rudy to chyba najlepszy z mozliwych do Landka.

--------------------
Astra F C25XE+

+Quote Post
gość_gucior_*
post Fri, 13 Aug 2010 - 16:53
Post #20

CYTAT(subek @ Fri, 13 Aug 2010 - 08:47) *
No jeszcze z +2 i mnie przekonacie smile.gif Zadzwonię dzisiaj i pogadam co to za sprzęcior.

Wojtek, leasing prawie zawsze się opłaca wink.gif Daj znać jak kupisz, wyskoczymy razem na poligon.

Odniósł bym się tylko do jednego punktu bo mi osobiście ta cegła nie pasuje tj. w sprawie leasingu - leasing się jak słusznie napisałeś "prawie" zawsze opłaca, pomijając sytuacje gdy auto odjeżdza spod domu/firmy/sklepu etc z niezidentyfikowanym właścicielem. Wiem bo właśnie przećwiczyłem leasingową kradzież auta i w tej konkretnej sytuacji się to w ogóle nie opłaca.

W kwetii RRS - ja do jazdy na codzień szedł bym w tdv8 - rrs to pomyłka w spalaniu które może i jest pomijalną kwestią w aucie z tej półki ale warto to brać to pod uwagę w ddc
t.

+Quote Post

5 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 30 June 2025 - 00:06