Shoutbox 0 nowych PW 

56 Stron V  « < 45 46 47 48 49 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Golf VR6 Turbo, Najszybsze Street AWD w Polsce jest 9ka...
TJung
post Sun, 01 Sep 2013 - 20:09
Post #921

Forum Clubber

CYTAT(golfiarz1 @ Sun, 01 Sep 2013 - 19:36) *
jak narazie po czasach widac ze polskie gtr sa w tyle nie tylko za golfem lukasza ale i za czerwonymi golfami rafala i ciepielaka widac bylo i w plocku i na ostatnim vag racing w ulezu

Wkrótce to się zmieni wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 01 Sep 2013 - 20:09
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
luklam
post Sun, 01 Sep 2013 - 22:28
Post #922

Super User

CYTAT(Morfeusz @ Thu, 29 Aug 2013 - 08:19) *
Szkoda że nie było więcej przejazdów chciałem obaczyć jak dzadek w gtr dostaje wciry tongue.gif

Z tym GTRem ścigałem się w Kamieniu, a oprócz tego jazda z takim GTRem dla mnie to żadna frajda

--------------------
Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012

+Quote Post
luklam
post Sun, 01 Sep 2013 - 22:30
Post #923

Super User

CYTAT(TJung @ Sun, 01 Sep 2013 - 20:09) *
Wkrótce to się zmieni wink.gif

Może się zmieni ale i tak są w tyle 2 lata.

--------------------
Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012

+Quote Post
NMR-Riders Kyle
post Mon, 02 Sep 2013 - 17:00
Post #924

Frequent User

Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012 - zgadza się, czasu nikt nie cofnie.

--------------------
Simple is beautiful.

+Quote Post
golfiarz1
post Mon, 02 Sep 2013 - 20:05
Post #925

Frequent User

CYTAT(luklam @ Sun, 01 Sep 2013 - 22:30) *
Może się zmieni ale i tak są w tyle 2 lata.

tak tylko lukasz tez niepowiedzial pewnie ostatniego slowa kiedys jak BOBA robil w niemczech 10 to tez bylo niedopomyslenia teraz robi 8 wiec zeby nieokazalo sie ze nadal GTRy w polsce sa cala sekunde za golfami jak dobrze pamietam to w tamtym roku na poczatku sezonu bylo glosno ze gtry pozamiataja cwiartke polsce a jak bylo wszyscy wiedza

a zeby niebylo to Lukasz juz niedlugo zima i na wiosne czekamy na niskie 9 w twoim wykonaniu

+Quote Post
jarek1111
post Mon, 02 Sep 2013 - 20:16
Post #926

Super User

i chodźby te gtr były szybsze w co niewieże ,znając łukasza
trzeba docenić wiedze umiejętności i możliwości techniczne
gtry montowane w super fabryce za nimi stoi sztab ludzi jak w f1 niemają ograniczenia w rozwoju auta
łukasz jest sam , ale ma to co niemają w nissanie, mianowicie talent tego sie nie da kupić nieda sie nauczyć
jest najlepszy w polsce i dopuki mu będzie zależalo na 1/4 tak będzie
dajcie mu połowe wartości gtra a zobaczycie co zrobi z golfa

--------------------
350z BIturbo 499,8km 688nm

+Quote Post
hz10
post Mon, 02 Sep 2013 - 20:26
Post #927

Forum Clubber

no porównanie golfa do gtr-a jest hmm głupie? kompletne nieporozumienie.

+Quote Post
TJung
post Mon, 02 Sep 2013 - 20:30
Post #928

Forum Clubber

CYTAT(jarek1111 @ Mon, 02 Sep 2013 - 20:16) *
i chodźby te gtr były szybsze w co niewieże ,znając łukasza
trzeba docenić wiedze umiejętności i możliwości techniczne
gtry montowane w super fabryce za nimi stoi sztab ludzi jak w f1 niemają ograniczenia w rozwoju auta
łukasz jest sam , ale ma to co niemają w nissanie, mianowicie talent tego sie nie da kupić nieda sie nauczyć
jest najlepszy w polsce i dopuki mu będzie zależalo na 1/4 tak będzie
dajcie mu połowe wartości gtra a zobaczycie co zrobi z golfa

Nie wiem, po co ta napinka. Zeszliście z tematu, żeby udowodnić, że Nissan GT-R jest gorszy od Golfa 2 tylko dlatego, że robi gorszy czas na 1/4 mili. A nie jest.

W kwestii 1/4 mili problem z GT-R polega na tym, że modyfikacje prowadzące do niskich 10 s./wysokich 9 s. kosztują ponad 170 tys PLN. Stąd tak mało tych wozów w tym sporcie. I to na prawdę nie ma większego znaczenia. Mój Colt, którego sprzedałem za 50 tys. PLN robił 1/4 w 10,6 s. A i tak bym wolał GT-Ra wink.gif

+Quote Post
golfiarz1
post Mon, 02 Sep 2013 - 20:41
Post #929

Frequent User

CYTAT(hz10 @ Mon, 02 Sep 2013 - 20:26) *
no porównanie golfa do gtr-a jest hmm głupie? kompletne nieporozumienie.

mowimy tu caly czas o 1.4 mili wiec nie jest to glupie porownanie inaczej by bylo jakbysmy porownywali autka na codzien wtedy tez bym wolal GTRa

+Quote Post
jarek1111
post Mon, 02 Sep 2013 - 20:56
Post #930

Super User

dokładnie, chodzi w tej zabawie o 400m
już w pojeżdzaki time attack wolałbym gtra

--------------------

+Quote Post
hz10
post Mon, 02 Sep 2013 - 20:58
Post #931

Forum Clubber

CYTAT(golfiarz1 @ Mon, 02 Sep 2013 - 20:41) *
mowimy tu caly czas o 1.4 mili wiec nie jest to glupie porownanie inaczej by bylo jakbysmy porownywali autka na codzien wtedy tez bym wolal GTRa

ale idąc twoim tokiem to należy zbudować "sama" z rur ważącego 400kg i 800ps i pozamiata wszystko.chodzi o to że sama skrzynia do gtr-a kosztuje więcej niż cały golf a nie każdego stać wymieniać co 400m smile.gif

+Quote Post
jarek1111
post Mon, 02 Sep 2013 - 21:00
Post #932

Super User

a jak sie robi na całym świecie tak sie właśnie buduje auta rury alum rury i mega mocny silnik

--------------------

+Quote Post
TJung
post Mon, 02 Sep 2013 - 21:12
Post #933

Forum Clubber

CYTAT(jarek1111 @ Mon, 02 Sep 2013 - 21:00) *
a jak sie robi na całym świecie tak sie właśnie buduje auta rury alum rury i mega mocny silnik

Dokładnie. I to jest recepta na fajny ćwiartkowy wóz. Do tego jakiś szybki dupowóz i mamy duet idealny. Zeszliśmy trochę z tematu wink.gif

+Quote Post
hz10
post Mon, 02 Sep 2013 - 21:39
Post #934

Forum Clubber

czyli doszliśmy do jednego słusznego wniosku że lamik ma auto bez sensu biggrin.gif

+Quote Post
MQuattron
post Mon, 02 Sep 2013 - 21:50
Post #935

Frequent User

Panowie nie wiem czy bierzecie to pod uwage ale tu nie chodzi o same suche cyfry tylko przyjemność budowania, tworzenia, rozwijania siebie i swoich umiejętności. Chodzi też o to, że jak ktoś ma kase to kupuje GTRa i ma na gotowo osiągi, na które ktoś w golfie musiał pracować przez kilka lat, przez ktore zdobywał niezbędne doświadczenie i wiedze, ktorą podejrzewam ma mało ktory własciciel GTRa. Moim zdaniem i ponad 800 konny golf i gtr to fajne auta ale zależy z której strony sie na nie popatrzy... nie wiem czy włascicielowi owego samochodu jest przyjemnie czytać w swoim temacie o rurkach z alu i wyższości jednego auta nad drugim. Pasja i chęć samodoskonalenia przede wszystkim. sam mam stare, chu*owo skręcające i brzydkie audi z którego jestem zadowolony bo mogłem się przy nim wiele nauczyc.

--------------------
S4 B5
E30 320i cabrio
C124 230CE

+Quote Post
KrisVR6
post Mon, 02 Sep 2013 - 23:32
Post #936

Frequent User

Jest coś jeszcze ciekawego tak na koniec wywodów. Od ilu lat jeżdżę na 1/4 mili po DE czy czasami PL to choćby te GTR-y, AMG czy jakieś tam brzydkie evo robiły 9 sek na 1/4 mili to nawet w połowie nie wzbudzają szału i zainteresowania jakie robią stare golfy, ople, bmw itp robiące 9 czy nawet 8 sek na ćwiartkę. Na takiego Gtr-a nawet aparatu nikt nie wyciąga ale za to youngtimer który walnie np 9 sek jest opisywany i znany...
Niech każdy robi, buduje, to co mu odpowiada a taki ''wyścig zbrojeń'' to tylko same plusy na zawodach...

+Quote Post
NMR-Riders Kyle
post Tue, 03 Sep 2013 - 18:57
Post #937

Frequent User

CYTAT(KrisVR6 @ Mon, 02 Sep 2013 - 23:32) *
Na takiego Gtr-a nawet aparatu nikt nie wyciąga

HAHAHA! Padłem! No, ale taka jest prawda biggrin.gif

Fajnie jest podejść do gościa w parku maszyn i posłuchać: "no, to zrobiłem tak... to tak... tutaj zamontowałem takie coś... z tym to było walki, całą noc naprawiałem..."
A nie: "...to kupiłem tam... za to dałem tyle... to mi robili tacy fachowcy... to zamówiłem z Anglii..."
Wiem, nie każdy potrafi takie rzeczy jak np. Łukasz, więc kombinują inaczej - wywalają qpę kasy na tuning... Ale każdy ma ten sam cel - spełnia swoje marzenia, więc każdemu należy się taki sam szacunek. Nie jeden z właścicieli GTR'ów oddałby całą kasę jaką ma żeby mieć chociaż część takich umiejętności i modzić swoje auto samemu. Zejdźmy już z "bogatych" ludzi, fajnie że są tacy co wydają pieniądze na motosport.

--------------------
Simple is beautiful.

+Quote Post
olozwirski
post Tue, 03 Sep 2013 - 19:15
Post #938

Forum Homee

Prawda jest taka ze bogatych ludzi nie stac zeby przesiadywac dniami i nocami w kanale. I chwala im ze chca przyjechac na zawody i dostac na 1/4 od starego golfa.

--------------------
golf mkI 4x4
golf mkII V8
audi A2 R36
polo 86C XX w budowie

+Quote Post
dżordżyk
post Tue, 03 Sep 2013 - 19:17
Post #939

Forum Homee

CYTAT(luklam @ Sun, 01 Sep 2013 - 22:28) *
Z tym GTRem ścigałem się w Kamieniu, a oprócz tego jazda z takim GTRem dla mnie to żadna frajda

No to na pewno. Bo przewaga golfa 0,4s czy nawet 0,6s nie zawsze uczyni go zwycięzcą. Jak Łukasz dobrze wystartuje i zrobi sobie przewagę na pierwszych metrach to potem wystarczy, że raz ciachnie się przy przełączaniu biegu to może się stać że ta przewaga stopnieje lub w ogóle jej nie będzie. GT-R jedzie jak komputer, jak już wystartuje to każda zmiana biegu i ciąg idzie jak zaprogramowany. A Łukasz musi się nieźle napocić aby nie popełnić żadnego błędu i aby wszystko wyszło perfekt, wtedy ma wygraną. Tym bardziej przy takich przeciążeniach sporo rzeczy może zawieść.

Ktoś kto przyjeżdża na 1/4 podejmując wyzwanie i dostaje baty musi uchylić przed wygranym czoła bo podjął wyzwanie i przegrał. Ale już na ulicy czy na torze wyścigowym wcale nie, bo ten który jest królem 1/4 wcale nie musi być tak dobry gdzie indziej w innych warunkach.
Porównywanie tych dwóch aut nie ma kompletnie sensu, to są dwa całkiem różne auta i służyć mogą(służą) do czego innego.

Dalej, ktoś kto jeździ GT-R -em nie ma czasu siedzieć w garażu bo jakoś te pieniądze musi zarobić co kosztuje sporo czasu. A ktoś kto siedzi w kanale w garażu nigdy nie przyjedzie na 1/4 GT-R -em bo siedząc w garażu w kanale nie zarobi takich pieniędzy aby sobie pozwolić na zakup takiego auta. Dlatego trudno też porównywać kierowców.

--------------------
Audi 20V Turbo Quattro

+Quote Post
w0wacik
post Tue, 03 Sep 2013 - 22:04
Post #940

Frequent User

CYTAT(dżordżyk @ Tue, 03 Sep 2013 - 19:17) *
Dalej, ktoś kto jeździ GT-R -em nie ma czasu siedzieć w garażu bo jakoś te pieniądze musi zarobić co kosztuje sporo czasu. A ktoś kto siedzi w kanale w garażu nigdy nie przyjedzie na 1/4 GT-R -em bo siedząc w garażu w kanale nie zarobi takich pieniędzy aby sobie pozwolić na zakup takiego auta. Dlatego trudno też porównywać kierowców.

Gadasz bzdury jak mało który... Zawsze można zarobić siedząc w kanale.

--------------------
"When driving a car in real life, please remeber to be a safe driver by wearing a seat belt, using your turn signal and using good judgment"

Mercedes C270CDI T
Mercedes 280CE (C123)
Volkswagen Golf 1.9 TDI
Opel Combo

Pozdrawiam

w0wacik

+Quote Post

56 Stron V  « < 45 46 47 48 49 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Tuesday, 24 June 2025 - 10:39