![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 10 December 2009 Skąd: Śląsk/Imielin ![]() |
Szkoda że nie było więcej przejazdów chciałem obaczyć jak dzadek w gtr dostaje wciry ![]() Z tym GTRem ścigałem się w Kamieniu, a oprócz tego jazda z takim GTRem dla mnie to żadna frajda -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 10 December 2009 Skąd: Śląsk/Imielin ![]() |
Wkrótce to się zmieni ![]() Może się zmieni ale i tak są w tyle 2 lata. -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 21 May 2011 Skąd: Mrągowo ![]() |
Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012 - zgadza się, czasu nikt nie cofnie.
-------------------- Simple is beautiful.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 03 May 2011 Skąd: lublin ![]() |
Może się zmieni ale i tak są w tyle 2 lata. tak tylko lukasz tez niepowiedzial pewnie ostatniego slowa kiedys jak BOBA robil w niemczech 10 to tez bylo niedopomyslenia teraz robi 8 wiec zeby nieokazalo sie ze nadal GTRy w polsce sa cala sekunde za golfami jak dobrze pamietam to w tamtym roku na poczatku sezonu bylo glosno ze gtry pozamiataja cwiartke polsce a jak bylo wszyscy wiedza a zeby niebylo to Lukasz juz niedlugo zima i na wiosne czekamy na niskie 9 w twoim wykonaniu |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 09 April 2007 ![]() |
i chodźby te gtr były szybsze w co niewieże ,znając łukasza
trzeba docenić wiedze umiejętności i możliwości techniczne gtry montowane w super fabryce za nimi stoi sztab ludzi jak w f1 niemają ograniczenia w rozwoju auta łukasz jest sam , ale ma to co niemają w nissanie, mianowicie talent tego sie nie da kupić nieda sie nauczyć jest najlepszy w polsce i dopuki mu będzie zależalo na 1/4 tak będzie dajcie mu połowe wartości gtra a zobaczycie co zrobi z golfa -------------------- 350z BIturbo 499,8km 688nm
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
no porównanie golfa do gtr-a jest hmm głupie? kompletne nieporozumienie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
i chodźby te gtr były szybsze w co niewieże ,znając łukasza trzeba docenić wiedze umiejętności i możliwości techniczne gtry montowane w super fabryce za nimi stoi sztab ludzi jak w f1 niemają ograniczenia w rozwoju auta łukasz jest sam , ale ma to co niemają w nissanie, mianowicie talent tego sie nie da kupić nieda sie nauczyć jest najlepszy w polsce i dopuki mu będzie zależalo na 1/4 tak będzie dajcie mu połowe wartości gtra a zobaczycie co zrobi z golfa Nie wiem, po co ta napinka. Zeszliście z tematu, żeby udowodnić, że Nissan GT-R jest gorszy od Golfa 2 tylko dlatego, że robi gorszy czas na 1/4 mili. A nie jest. W kwestii 1/4 mili problem z GT-R polega na tym, że modyfikacje prowadzące do niskich 10 s./wysokich 9 s. kosztują ponad 170 tys PLN. Stąd tak mało tych wozów w tym sporcie. I to na prawdę nie ma większego znaczenia. Mój Colt, którego sprzedałem za 50 tys. PLN robił 1/4 w 10,6 s. A i tak bym wolał GT-Ra ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 03 May 2011 Skąd: lublin ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dokładnie, chodzi w tej zabawie o 400m
już w pojeżdzaki time attack wolałbym gtra -------------------- 350z BIturbo 499,8km 688nm
|
|
|
![]()
|
|
mowimy tu caly czas o 1.4 mili wiec nie jest to glupie porownanie inaczej by bylo jakbysmy porownywali autka na codzien wtedy tez bym wolal GTRa ale idąc twoim tokiem to należy zbudować "sama" z rur ważącego 400kg i 800ps i pozamiata wszystko.chodzi o to że sama skrzynia do gtr-a kosztuje więcej niż cały golf a nie każdego stać wymieniać co 400m ![]() |
|
|
![]()
|
|
a jak sie robi na całym świecie tak sie właśnie buduje auta rury alum rury i mega mocny silnik
-------------------- 350z BIturbo 499,8km 688nm
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
czyli doszliśmy do jednego słusznego wniosku że lamik ma auto bez sensu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 17 October 2012 Skąd: Wrocław ![]() |
Panowie nie wiem czy bierzecie to pod uwage ale tu nie chodzi o same suche cyfry tylko przyjemność budowania, tworzenia, rozwijania siebie i swoich umiejętności. Chodzi też o to, że jak ktoś ma kase to kupuje GTRa i ma na gotowo osiągi, na które ktoś w golfie musiał pracować przez kilka lat, przez ktore zdobywał niezbędne doświadczenie i wiedze, ktorą podejrzewam ma mało ktory własciciel GTRa. Moim zdaniem i ponad 800 konny golf i gtr to fajne auta ale zależy z której strony sie na nie popatrzy... nie wiem czy włascicielowi owego samochodu jest przyjemnie czytać w swoim temacie o rurkach z alu i wyższości jednego auta nad drugim. Pasja i chęć samodoskonalenia przede wszystkim. sam mam stare, chu*owo skręcające i brzydkie audi z którego jestem zadowolony bo mogłem się przy nim wiele nauczyc.
-------------------- S4 B5
E30 320i cabrio C124 230CE |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 21 October 2010 Skąd: Gubin Racing Team ![]() |
Jest coś jeszcze ciekawego tak na koniec wywodów. Od ilu lat jeżdżę na 1/4 mili po DE czy czasami PL to choćby te GTR-y, AMG czy jakieś tam brzydkie evo robiły 9 sek na 1/4 mili to nawet w połowie nie wzbudzają szału i zainteresowania jakie robią stare golfy, ople, bmw itp robiące 9 czy nawet 8 sek na ćwiartkę. Na takiego Gtr-a nawet aparatu nikt nie wyciąga ale za to youngtimer który walnie np 9 sek jest opisywany i znany...
Niech każdy robi, buduje, to co mu odpowiada a taki ''wyścig zbrojeń'' to tylko same plusy na zawodach... |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 21 May 2011 Skąd: Mrągowo ![]() |
Na takiego Gtr-a nawet aparatu nikt nie wyciąga HAHAHA! Padłem! No, ale taka jest prawda ![]() Fajnie jest podejść do gościa w parku maszyn i posłuchać: "no, to zrobiłem tak... to tak... tutaj zamontowałem takie coś... z tym to było walki, całą noc naprawiałem..." A nie: "...to kupiłem tam... za to dałem tyle... to mi robili tacy fachowcy... to zamówiłem z Anglii..." Wiem, nie każdy potrafi takie rzeczy jak np. Łukasz, więc kombinują inaczej - wywalają qpę kasy na tuning... Ale każdy ma ten sam cel - spełnia swoje marzenia, więc każdemu należy się taki sam szacunek. Nie jeden z właścicieli GTR'ów oddałby całą kasę jaką ma żeby mieć chociaż część takich umiejętności i modzić swoje auto samemu. Zejdźmy już z "bogatych" ludzi, fajnie że są tacy co wydają pieniądze na motosport. -------------------- Simple is beautiful.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Prawda jest taka ze bogatych ludzi nie stac zeby przesiadywac dniami i nocami w kanale. I chwala im ze chca przyjechac na zawody i dostac na 1/4 od starego golfa.
-------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
Z tym GTRem ścigałem się w Kamieniu, a oprócz tego jazda z takim GTRem dla mnie to żadna frajda No to na pewno. Bo przewaga golfa 0,4s czy nawet 0,6s nie zawsze uczyni go zwycięzcą. Jak Łukasz dobrze wystartuje i zrobi sobie przewagę na pierwszych metrach to potem wystarczy, że raz ciachnie się przy przełączaniu biegu to może się stać że ta przewaga stopnieje lub w ogóle jej nie będzie. GT-R jedzie jak komputer, jak już wystartuje to każda zmiana biegu i ciąg idzie jak zaprogramowany. A Łukasz musi się nieźle napocić aby nie popełnić żadnego błędu i aby wszystko wyszło perfekt, wtedy ma wygraną. Tym bardziej przy takich przeciążeniach sporo rzeczy może zawieść. Ktoś kto przyjeżdża na 1/4 podejmując wyzwanie i dostaje baty musi uchylić przed wygranym czoła bo podjął wyzwanie i przegrał. Ale już na ulicy czy na torze wyścigowym wcale nie, bo ten który jest królem 1/4 wcale nie musi być tak dobry gdzie indziej w innych warunkach. Porównywanie tych dwóch aut nie ma kompletnie sensu, to są dwa całkiem różne auta i służyć mogą(służą) do czego innego. Dalej, ktoś kto jeździ GT-R -em nie ma czasu siedzieć w garażu bo jakoś te pieniądze musi zarobić co kosztuje sporo czasu. A ktoś kto siedzi w kanale w garażu nigdy nie przyjedzie na 1/4 GT-R -em bo siedząc w garażu w kanale nie zarobi takich pieniędzy aby sobie pozwolić na zakup takiego auta. Dlatego trudno też porównywać kierowców. -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 14 November 2003 Skąd: Wwa ![]() |
Dalej, ktoś kto jeździ GT-R -em nie ma czasu siedzieć w garażu bo jakoś te pieniądze musi zarobić co kosztuje sporo czasu. A ktoś kto siedzi w kanale w garażu nigdy nie przyjedzie na 1/4 GT-R -em bo siedząc w garażu w kanale nie zarobi takich pieniędzy aby sobie pozwolić na zakup takiego auta. Dlatego trudno też porównywać kierowców. Gadasz bzdury jak mało który... Zawsze można zarobić siedząc w kanale. -------------------- "When driving a car in real life, please remeber to be a safe driver by wearing a seat belt, using your turn signal and using good judgment"
Mercedes C270CDI T Mercedes 280CE (C123) Volkswagen Golf 1.9 TDI Opel Combo Pozdrawiam w0wacik |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 24 June 2025 - 10:39 |