![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
dodam fakt przejazdu kosiniaka 8,7 ET....skąd to się wzieło - chyba z kosmosu
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 10 December 2009 Skąd: Śląsk/Imielin ![]() |
ruszasz glowice czy zostawiasz serie i przekladasz walki? do końca sezonu zawory jeszcze seria Na przyszły sezon raczej na pewno sportowe -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 19 January 2006 ![]() |
0,5 sekundy uważasz za ułamek sekudny ???? Dla mnie to jest przepaść !!!! kto troche pojedził , wie ze 0,5s przy 11-12s to wiecznosc ...............i wiadro $$ a kto nie jezdzil ... to faktycznie: 0,5s=ułamek sekundy ![]() -------------------- BHW racing team
2007 - 12,5 streetr fwd rekord PL 2008 - 12,4 street fwd rekord PL 2010 - 11,0 street rwd rekord PL ......7,3@167kph - 1/8...... 100-200km/h w 5,2s :D 2010 - 1:15:2 rozeta, -3cim |
|
|
![]()
|
|
dodam fakt przejazdu kosiniaka 8,7 ET....skąd to się wzieło - chyba z kosmosu ![]() Było kilka przypadków w których ptaki czy coś przecioło fotokomórki i et 3s też się zdarzył -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
dlatego powatarzam.....te wszystkie RA i TH można o kant dupy rozbić dopóki przed każdymi zawodami nie odbierze tego urząd miar i wag... dzis jestem tego pewien w 100 %
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
generalnie po kilku zawodach twierdze....że aparatury niezależnie czy tag heuer czy race america pokazują co chcą......kwestia ustawienai fotokomórek...więc jak ktoś mi powie że na RL robi dobre powtarzalne czasy.....to wiem że fura jest piekielnie szybka. szkoda że rozbiłem auto bo niemal jestem pewien że na zawoach robiłbym poniżej 11,50 nie chodzilo o pol sekundy,tylko o to madre spostrzezenie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 08 November 2008 Skąd: płock ![]() |
Golf mi się podoba , co do pomiarów to nie wiem, ale wyglądają na w miarę wiarygodne i powtarzalne.
Kilkanaście postów wcześniej jest jednak mowa o defekcie VR6 i jego pracy na pięciu garkach. Bzdurą jest to co tam napisałeś Luklam , że na pięciu garach zrobiłeś czas 12,6 sekundy. Każdy lekko znający się człowiek wie , że jak zdechnie jeden gar i nie będzie miał iskry, a będzie sprężał mieszankę bez zapłonu- to ten kolejny gar co jest obok będzie pracował tylko na tego zdechłego , a nie na koła. Nie wspominam już o paliwie idącym w wydech i zaburzającym pulsacje ciśnienia w kolektorze. No chyba , że masz taki inteligentny komputer i odłaczyłeś wtrysk w trakcie przejazdu , a także wykręciłeś święce. Wynika więc z tego , że ten czas jest dla 4 garów VR-a . Proszę więc nie pisać taki głupot, bo jeszcze ludzie zaczną zdejmować w samochodach fajki ze świec , a Cowboy już całkowicie popadnie w euforyczne uwielbienie silnika VR6 ![]() -------------------- audi s4 2.2T k24 7200 RS2
vw polo g40 BM-Vag 2.2T E30 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Byłem na tych zawodach i użyczyłem koledze w kazdym z 5 przejazdów Race Logic....śmiem twierdzić że nic lepiej nie mogło być....pomiary race america mocno optymistyczne - w huj mocno optymistyczne skoro RL zarejestrował 5 przejazdów powyzej 14.50 a race logic 13,9X w audi S3. Do czego odnosi sie RL w twojej wypowiedzi? -------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Byłem na tych zawodach i użyczyłem koledze w kazdym z 5 przejazdów Race Logic....śmiem twierdzić że nic lepiej nie mogło być....pomiary race america mocno optymistyczne - w huj mocno optymistyczne skoro RL zarejestrował 5 przejazdów powyzej 14.50 a race logic 13,9X w audi S3. Musisz sobie zatem poczytać czym jest i jaki wpływ na ET ma RollOut w wyścigach na 1/4mili. -------------------- www.promotormocy.pl
|
|
|
![]()
|
|
wiem jaki wpływ na ET ma RollOut....ale jeśli jest poprawie ustawiony to sorry ale róznicy w czasie ET nie bedzie o ponad 0,5 sekundy nie uważasz ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 19 January 2006 ![]() |
AW69, zdefiniuj pojecie "poprawnie ustawiony rollout" ?
![]() -------------------- BHW racing team
2007 - 12,5 streetr fwd rekord PL 2008 - 12,4 street fwd rekord PL 2010 - 11,0 street rwd rekord PL ......7,3@167kph - 1/8...... 100-200km/h w 5,2s :D 2010 - 1:15:2 rozeta, -3cim |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT AW69, zdefiniuj pojecie "poprawnie ustawiony rollout" ? pomiar czasu po odległości 1 stopy.... w przypadku aparatury pomiarowej czy to tag heuer czy race america, ustawienie auta przed fotokomórką w odległości 1 stopy.....taka funkcja jest też w Race Logicu....Możną ją włączyć. |
|
|
![]()
|
|
Golf mi się podoba , co do pomiarów to nie wiem, ale wyglądają na w miarę wiarygodne i powtarzalne. Kilkanaście postów wcześniej jest jednak mowa o defekcie VR6 i jego pracy na pięciu garkach. Bzdurą jest to co tam napisałeś Luklam , że na pięciu garach zrobiłeś czas 12,6 sekundy. Każdy lekko znający się człowiek wie , że jak zdechnie jeden gar i nie będzie miał iskry, a będzie sprężał mieszankę bez zapłonu- to ten kolejny gar co jest obok będzie pracował tylko na tego zdechłego , a nie na koła. Nie wspominam już o paliwie idącym w wydech i zaburzającym pulsacje ciśnienia w kolektorze. No chyba , że masz taki inteligentny komputer i odłaczyłeś wtrysk w trakcie przejazdu , a także wykręciłeś święce. Wynika więc z tego , że ten czas jest dla 4 garów VR-a . Proszę więc nie pisać taki głupot, bo jeszcze ludzie zaczną zdejmować w samochodach fajki ze świec , a Cowboy już całkowicie popadnie w euforyczne uwielbienie silnika VR6 ![]() Dobrze napisałeś "Każdy lekko znający się człowiek wie" po twoich postach widać że się znasz lekko na mechanice i jeśli masz troche słuchu to byś słyszał na filmiku że silnik nie idzie na wszystkie gary a wychodzi na to że słuchu też nie masz. -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
pomiar czasu po odległości 1 stopy.... w przypadku aparatury pomiarowej czy to tag heuer czy race america, ustawienie auta przed fotokomórką w odległości 1 stopy.....taka funkcja jest też w Race Logicu....Możną ją włączyć. Panowie starajmy się pisać o samochodzie a nie o tematach nie dotyczących bezpośrednio projektu -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 08 November 2008 Skąd: płock ![]() |
Prawda jest taka, że filmu nie oglądałem. Jest ich za dużo , a ośki średnio mnie bawią. Ale nie muszę go oglądać by wiedzieć, że na pięciu garach robisz 12,6s , a na sześciu 11,9s , bo to jest napisane. Więc szybko każdy myślący człowiek wydedukuje , że na jednym tym newralgicznym garze , zapłon wypadał , był nie w punkt lub momentami był przy podmuchu zbyt słaby. ALe pisanie tego, że go nie było w ogóle to już przesada.
-------------------- audi s4 2.2T k24 7200 RS2
vw polo g40 BM-Vag 2.2T E30 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 20 August 2007 ![]() |
Więc szybko każdy myślący człowiek wydedukuje , że na jednym tym newralgicznym garze , zapłon wypadał , był nie w punkt lub momentami był przy podmuchu zbyt słaby. ALe pisanie tego, że go nie było w ogóle to już przesada. Człowieku co ty pier$#&^@!. Nie ma wydechowego zaworu więc to co wejdzie do cylindra zaraz wyleci w wydech, więc nie ma sprężania już nie mówiąc o pracy na tym tłoku. Więc jak można pisać o wypadnięciu zapłonu, byciu nie w punkt czy za słabym?... Co do auta to o ile VWeje mnie nie kręcą to ten naprawdę jest wyjątkiem od tego. Kozak fura ![]() |
|
|
![]()
|
|
Prawda jest taka, że filmu nie oglądałem. Jest ich za dużo , a ośki średnio mnie bawią. Ale nie muszę go oglądać by wiedzieć, że na pięciu garach robisz 12,6s , a na sześciu 11,9s , bo to jest napisane. Więc szybko każdy myślący człowiek wydedukuje , że na jednym tym newralgicznym garze , zapłon wypadał , był nie w punkt lub momentami był przy podmuchu zbyt słaby. ALe pisanie tego, że go nie było w ogóle to już przesada. Wiem co pisze i jak pisze że nie było wogóle to znaczy że nie było. Wypadł mi przewód z cewki zapłonowej i leżał 5cm od cewki więc nie było szansy na częściową iskrę Ja nie mam komputera seryjnego który podaje dawkę na bazie przepływ powietrza i odpięcie się jednego cylindra nie robią na nim wrażenia. -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
Człowieku co ty pier$#&^@!. Nie ma wydechowego zaworu więc to co wejdzie do cylindra zaraz wyleci w wydech, więc nie ma sprężania już nie mówiąc o pracy na tym tłoku. Więc jak można pisać o wypadnięciu zapłonu, byciu nie w punkt czy za słabym?... Co do auta to o ile VWeje mnie nie kręcą to ten naprawdę jest wyjątkiem od tego. Kozak fura ![]() Podczas tego przejazdu bez zapłonu na 3 cylindrze to zawór na 5 cylindrze jeszcze był. zawór odpadł bodajże 3 przejazdy później Ale popieram że pier$#&^@! -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 14:28 |