![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 10 December 2009 Skąd: Śląsk/Imielin ![]() |
czyli w vr o duzych mocach tez lubia sie zerwac zawory ?? Co do tego to pewności nie mam, możliwe że była inna przyczyna, wszystko będzie jasne jak dziś zdemontuję głowicę -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
on sie kreci 8K tak ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
to ile gulf ma teraz koni i Nm ??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Teraz ma 0KM i 0Nm bo się urwał zawór.....
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
no tak, ale nie łapmy się za słówka. chodzilo mi na ile byl przygotowany na ełk
|
|
|
![]()
|
|
Teraz ma 0KM i 0Nm bo się urwał zawór..... no dokładnie ![]() nie był hamowany więc nie wiem na ile był przygotowany według mnie na 600++ Jak się ścigam z mocnymi AWD to od 3biegu zaczynam je doganiać tyle że nie zawsze starczy mi toru. -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
I ciężko to będzie zmienić póki nie pojawi się mocniejsza skrzynia, półosie i dwie porządne opony z przodu....
I tak dla mnie jest kosmosem jakie czasy robi ten samochód. Kawał dobrej roboty ![]() -------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
Rozebrałem silnik i okazało się że zawór odpadł tak sobie.
Myślałem że zawór się utopił ale nie ma śladów spalania stukowego ani wysokiej temperatury. Na zawodach miałem kilka problemów, uszkodził mi się perzewód zapłonowy i na jednym cylindrze wypadała mi iskra ale udało się to ogarnąć W półfinale spadł mi znów przewód zapłonowy i jechałem na 5 cyl Kierowca golfa żartował sobie przed zawodami że objechał bym go bez dwóch cylindrów więc wyszło na to że objechałem go bez jednego cylindra cza ET na pięciu garach to 12,6 daje to wyobrażenie ile trzeba więcej mocy żeby zrobić wysokie 11s Mój najleprzy przejazd ET 11,90 -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 09 April 2007 ![]() |
moje gratki tak trzymaj
-------------------- 350z BIturbo 499,8km 688nm
|
|
|
gość_kredens_* |
![]()
|
![]() |
Teraz przyszedł czas, na to bym uderzył się Pierś i powiedział "Mój Błąd" Podczas SSS na Bemowie, gdy zjeżdżałeś Gofrem z Lawety i ktoś mi powiedzikał, że z tego auta, to taki potwór, to zwyczajnie go wyśmiałem. Jednak podczas wyścigów zamknąłeś mi morde i to całkowicie, byłem pod wrażeniem.
Dlatego teraz Przepraszam za to, że wyśmiałem twój samochód, ale zarazem Gratuluję Ci go jak najbardziej, składaj, go i bij rekordy dalej. !!! Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 11 August 2008 Skąd: Polska ![]() |
niech zgadnę pewnie się urwał wydechowy, wydechowe są zgrzewane z dwóch części czasami lubią się urywać zwłaszcza przy mocniejszych sprężynach lub wysokich obrotach, boję się takich zaworów jak ognia , ja u siebie dla bezpieczeństwa wymieniłem na całościowe, chociaż nie mam tak puki co wysilonego silnika , łatwo to sprawdzić magnesem czy są zgrzewane... taki zawór potrafi zabić cały silnik... mam nadzieje że dużych szkód nie narobiło chociaż chyba mało to prawdopodobne
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 17 April 2004 Skąd: drawsko p. ![]() |
a tak z ciakawosci, bo nie siedze w vw jakie mniej wiecej predkosci masz na poszczegolnych biegach z ta odcinka i przy jakich obrotach konczysz 1/4 ?
no i oczywiscie gratulacje ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
I ciężko to będzie zmienić póki nie pojawi się mocniejsza skrzynia, półosie i dwie porządne opony z przodu.... dokladnie. Skoro to auto i tak co zawody wyjmuje pierwsze miejsce w Streecie to ja, będąc posiadaczem, z samej ciekawosci sprobowalbym to rozsadnie odelzyc ze srodka i zalozyc PORZADNA opone na przod, bo moze byc to pretendent to pobicia rekordow Drag FWD Turbo Ajaxa czy podobnych ![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 06 September 2003 Skąd: Łódź ![]() |
Gratuacje !!
życzę szybkiej odbudowy p.s. nitro się przydało ? -------------------- ------------------------------------------------------------------------------
sportexhaust.pl Układy wydechowe i dolotowe ze stali nierdzewnej |
|
|
![]()
|
|
Za chwile dożyce jeszcze filmik z finałów, coś mi się źle przesłał na youtube
Najleprzy przejazd -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
niech zgadnę pewnie się urwał wydechowy, wydechowe są zgrzewane z dwóch części czasami lubią się urywać zwłaszcza przy mocniejszych sprężynach lub wysokich obrotach, boję się takich zaworów jak ognia , ja u siebie dla bezpieczeństwa wymieniłem na całościowe, chociaż nie mam tak puki co wysilonego silnika , łatwo to sprawdzić magnesem czy są zgrzewane... taki zawór potrafi zabić cały silnik... mam nadzieje że dużych szkód nie narobiło chociaż chyba mało to prawdopodobne ![]() Oczywiście że wydechowy, a czy są zgrzewane to jeszcze nie wiem. Zadziwiająco mało zniszczeń zrobił puszcze foto puźniej -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
Gratuacje !! życzę szybkiej odbudowy p.s. nitro się przydało ? Sprawdziło i jeszcze sporo zostało -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 14 August 2006 Skąd: WJ ![]() |
Sprawdziło i jeszcze sporo zostało Łukasz Ogromne gratulacje, przełamujesz kolejne bariery i oby tak dalej;-) ps: jaki strzał nitro? może w unfalu zaworu pomogło nitro? -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 17 April 2004 Skąd: drawsko p. ![]() |
a co z moim pytaniem o biegi ;d
|
|
|
![]()
|
|
Łukasz Ogromne gratulacje, przełamujesz kolejne bariery i oby tak dalej;-) ps: jaki strzał nitro? może w unfalu zaworu pomogło nitro? Raczej nie bo nitro odpalane jest degresywnie to znaczy strzał z dołu i degresywnie wyłanczane gdy turbina buduje doładowanie. w tym układzie na 3.4i5 biegu nitro jest praktycznie wyłączone. -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 08:29 |