![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 10 December 2009 Skąd: Śląsk/Imielin ![]() |
Mam kilka filmików swojego samochodu z lublina
Pierwsza urwana półoś samochód nawet nie drgnął założyłem ją 2 tyg przed zawodami Po szybkiej wymianie wreszcie zaczołem jezdzić drugi przejazd, na koniec filmu widać serie strzałów z rury wydechowej bo nie zapioła mi się za pierwszym razem czwórka no i nowy rekordzik i znów półoś Po oczekiwaniach aż kolega przywiezie półoś z domu udało się ją założyć i wygrać finały półoś ta padła chwile póżniej w ćwierć finale King of Street Chodź dużo roboty na tych zawodach było, to uważam je za udane i jestem bardzo zadowolony z tego sezonu. -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 July 2005 Skąd: [SRB] Czerwionka-Leszczyny ![]() |
toż to SZOK!!!
![]() -------------------- złomowanie pojazdów-recykling
sląskie i opolskie-odbiór własnym transportem auto handel,auto czesci,pomoc drogowa NowmaRacing 605829000 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 21 February 2008 ![]() |
Ha ha ha swietna sekwencja filmow.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 01 October 2010 Skąd: Rzeszów ![]() |
Super samochód, najważniejsze, że złożony samemu. Miałem okazję widzieć jak to jeździ na żywo i jestem pod ogromnym wrażeniem. Powodzenia w sezonie 2011.
Cieszę się, że znalazłeś kogoś kto Ci pomógł i użyczył półosi. Wstydzę się za Panów z Niska Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Wstydzę się za Panów z Niska Panowie z czerwonego MK2? Czemu mnie to nie dziwi ![]() A tak w temacie, to gratuluję czasu i zwycięstwa w klasie. -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 01 May 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Akurat stałem wtedy z włascicielem z caddy vr6 i słyszałem jak pytali o półośkie i nikt ich nie wyział własciciel tylko zażartował wszyscy hahaha a pochwili ja odpowiedziałem że nie mamy i nie znamy żadnych mechników z Lublina bo nie jesteśmy z tąd. I tyle tematu było żadnego wyśmiania nie było.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
widac chlopaki nauczyli sie gwizdac chwile przed zawodami i musieli trenowac :] Chyba rekordzista pod wzgldem urwanych polosi
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
na sezon "11 musisz zainwestować w jakieś bardziej profesjonalne półośki a nie zwykłą seria
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Jest kosiarz
![]() |
|
|
![]()
|
|
widac chlopaki nauczyli sie gwizdac chwile przed zawodami i musieli trenowac :] Chyba rekordzista pod wzgldem urwanych polosi ![]() Niestety nie mam innych filmów a nie mogę z dźwięku usunąć gwizdanie itd. to jest też mój osobisty rekord urwania półosi -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
na początek oczywiście gratulacje, wycieki, półosie a i tak 1y
niesiedze w vw wiec niewiem.. jestes w stanie wsadzić przegub w piaste o wiekszej srednicy na półoś? (slyszalem w lublinie ze to półoś z 1.9tdi) tniesz je na tyle często że moze ci ich braknąć na rynku wtornym przez przyszły sezon ![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
Samymi przegubami się nie przejmuje bo tą sprawę wydaje mi się ze ogarnę na przyszły sezon gorsza sprawa to skrzynia. na równej nawierzchni jeszcze w miarę wytrzymuje ale na nierównej rozpada się momentalnie. w skrzyni sypie się na bieżąco 3bieg ale sypnął mi się też 2 i 5 bieg oraz przekładnia główna, a nie mówiąc już o synchronizatorach których już sporo wymieniłem.
Zastanawiam się nad zapięciem 6 biegowej skrzyni z golfa4 V6 bez tylnego mostu tylko FWD. Ta skrzynie w AWD daje rade to w FWD będzie nie do zajechania. -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 July 2005 Skąd: [SRB] Czerwionka-Leszczyny ![]() |
Zastanawiam się nad zapięciem 6 biegowej skrzyni z golfa4 V6 bez tylnego mostu tylko FWD. Ta skrzynie w AWD daje rade to w FWD będzie nie do zajechania. tylko sporo obnizysz predkosc max na poszczególnych biegach... -------------------- złomowanie pojazdów-recykling
sląskie i opolskie-odbiór własnym transportem auto handel,auto czesci,pomoc drogowa NowmaRacing 605829000 |
|
|
![]()
|
|
Ze skrzynia 6bieg mozna zrobic taki myk ze obudowe od strony sprzegla dajesz od vr6 a reszte np z cupry, TT albo nawet jak potrzebujesz dluzszych przelozen oski tdi.
|
|
|
![]()
|
|
zdaje sobie z tego sprawę że ta skrzynia jest krótsza ale nie wiem o ile. Przydało by się żeby ktoś mi napisał jaką mk4 v6 ma prędkość na każdym biegu np przy 6tyś obr/min .
-------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
Ze skrzynia 6bieg mozna zrobic taki myk ze obudowe od strony sprzegla dajesz od vr6 a reszte np z cupry, TT albo nawet jak potrzebujesz dluzszych przelozen oski tdi. je słyszałem że do całej obudowy można włożyć wkład z innej 6biegowej skrzyni. Ogólnie to taką przekładkę musiał bym zrobić Zastanawia mnie też sprawa sprzęgła org jest dwumas który raczej nie jest wskazany przy tych mocach, musiał bym go czymś zastąpić a nie chce mi się kupować drogiego sprzęgła wielo-tarczowego. -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
Podejdzie z R32, popatrz ile znosil dwumas u Daniela. Jest jeszcze mocniejsze sprzeglo w T5 R32, ile znosi nikt nie wie.
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co wiem to Daniel jezdził na dwumasie gdy miał poniżej 500HP a ja osobiście nie chce sprawdzać ile wytrzyma max.
-------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 30 March 2008 ![]() |
poszykaj na ebay.de widzialem tam kola zamachowe na 6ke skrzynie reszte dorobisz sobie sam,ja mam przy 6tys obr koniec 5tki przy ok 200km/h przy wylaczonym haldexie troche kiepsko za duzo trzeba mieszac
-------------------- ET 11.162 - Zegrze Pomorskie
|
|
|
![]()
|
|
poszykaj na ebay.de widzialem tam kola zamachowe na 6ke skrzynie reszte dorobisz sobie sam,ja mam przy 6tys obr koniec 5tki przy ok 200km/h przy wylaczonym haldexie troche kiepsko za duzo trzeba mieszac Ok poszukam. a ile masz na 2biegu przy 6tyś? Wychodzi na to że na 5biegu masz tyle samo co ja na 4 biegu. Zastanawia mnie czy na tej skrzyni 2 bieg jest na tyle krótki że uda mi się na nim ruszyć -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 24 June 2025 - 01:01 |