![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
No wychodzi na to, że MPS chipowany(z seryjnym tmic) i seria szły równo... Chip z Vtecha ?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 09 August 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
a hamowany był ten po cipie gdzie indziej niz w Vtechu ?
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
GRE, jest publicznie wiadome jak Vtech robi chipy
![]() |
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
LOL - na miejscu właściciela tej mps'ki oddał bym im ten chip z kopnięciem w dupala. Ciekawe, że ta firma wciąż funkcjonuje na rynku pomimo takich dokonań jak program który idze jak seria
![]() Po poczytaniu porzuciłem pomysł wyspawywania wydechu od podstaw turbo back - większość mądrych twierdzi, że komputer wtedy dostaje szaleju a tego mi się w dupowozie nie chce. Zdecydowałem się na: wyrzucenie seryjnego katalizatora i w to miejsce kat metalowy sportowy, cat back + dolot fujita. coolera tzn heatera na razie nie ruszam bo idzie zima - dodatkowo uznałem, że nie chcę popełniać zmian nieodwracalnych przed przyszłą potencjalną sprzedażą ![]() Dam znać jakie efekty. t. |
|
|
![]()
|
|
MPS ( Przynajmniej 6-ka ) Ma 2 Katy
![]() |
|
|
![]()
|
|
gucior, ten ich "chip" jest seryjnym programem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 12 December 2002 Skąd: Fałtekowo ![]() |
|
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
MPS ( Przynajmniej 6-ka ) Ma 2 Katy ![]() To ciekawe co piszesz - dziś miałem auto na podnośniku bo wymieniałem opony zdarte do żywego po ostatnim track day'u w NMnP i przyglądając się autu od spodu zarejestrowałem tylko jeden kat, jesteś pewny, że tam są dwa i tym samym ja jestem ślepy do cna? W kwestii fmic - wszystkie wątki o fmic dedykowanych do Speed'a ( bo taką nazwę nosi mps za kałużą ) mówią, że niby wchodzi P&P a jednak połowa plaskitów, zaślepek, kratek, osłon i innych dupereli spod maski i ze zderzaka musi wylecieć. Nie będę tym autem jeździć wieczności więc a na hasło tuning w ogłoszeniu 99% potencjalnych kupujących ( w tym i ja ) odrazu rezygnuję nawet z zaglądania w ogłoszenie. Wszystkie mody które robię muszą być w 100% odwracalne a mam solidne obawy, że jak w stanach pisza, że nie jest P&P to u nas w bolandzie okaże sie, że nic nie pasuje i trzeba pruć całe auto ![]() gucior, ten ich "chip" jest seryjnym programem ![]() Vtech to rzeźnicy jakich mało. Ja biore pod uwagę zmianę oprogramowania w mapteku - rozmawiałem wczoraj z nimi, zrobili już sporo 2.3 disi turbo ( znam nawet jednego właściciela cx7 ) i twierdzą, że się znają i wyniki robią sensowne. Zobaczymy ile wyjdzie po tych dwóch modach i wtedy będę myślał nad programowaniem i ewentualnie nad fmic. t. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
To ciekawe co piszesz - dziś miałem auto na podnośniku bo wymieniałem opony zdarte do żywego po ostatnim track day'u w NMnP i przyglądając się autu od spodu zarejestrowałem tylko jeden kat, jesteś pewny, że tam są dwa i tym samym ja jestem ślepy do cna? pierwszy kat jest w downpipe, więc włażąc pod auto miałeś prawo go nie widzieć, oglądałes drugiego kata ![]() -------------------- DISI-tune - strojenie silników Mazda 2.3 DISI Turbo / 2.0 SkyActiv
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
pierwszy kat jest w downpipe, więc włażąc pod auto miałeś prawo go nie widzieć, oglądałes drugiego kata ![]() Już się bałem, że mi w oczach się już mieni ![]() Dolot już jest, zakładam w poniedziałek - wydech płynie i jak przypłynie to zmierzę i dam wykres ile to w 6 mps daje wszystko razem do kupy. t. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
czy ktos poza maptekiem robi softy do mps'ow? rozwazam zakup kolejnego kabelka (obsluguje niestety tylko DISI mps) i zastanawiam sie nad sensownoscią inwestycji...
-------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
![]()
|
|
czy ktos poza maptekiem robi softy do mps'ow? rozwazam zakup kolejnego kabelka (obsluguje niestety tylko DISI mps) i zastanawiam sie nad sensownoscią inwestycji... To kup kabelek z kompletem koncowek ![]() * o ile o Tactrix OpenPort 2.0 mowimy -------------------- DISI-tune - strojenie silników Mazda 2.3 DISI Turbo / 2.0 SkyActiv
|
|
|
![]()
|
|
to bardziej chodzi o soft niz sam kabelek
![]() -------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
![]()
|
|
to bardziej chodzi o soft niz sam kabelek ![]() chwilunia ![]() rozwazam zakup kolejnego kabelka (obsluguje niestety tylko DISI mps) i zastanawiam sie nad sensownoscią inwestycji... nie wspomniałeś ani słowem o sofcie ![]() -------------------- DISI-tune - strojenie silników Mazda 2.3 DISI Turbo / 2.0 SkyActiv
|
|
|
![]()
|
|
nie łapac za słówka
![]() ![]() -------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
DISI programują jeszcze w czymś co nazywa się 44tuining.pl - dość rozbieżne opinie można spotkać o efektach ich prac.
Master/s twierdzi, że zrobi ale jakoś nie wiem czy im wierzyć. |
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
w 44tuning programuja wszystko wlacznie z tym czego nigdy w zyciu na oczy nie widzieli..
|
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
takie miałem właśnie odczucia jak wszedłem na ich stronę, programują ciągniki siodłowe i traktory...
ja najbardziej puki co skłaniam się do mapteka ze względu na ilość zrobionych 2.3 disi. Zastanawia mnie tylko to, że po tych "olbrzymich" modach jak wydech + katalizator sportowy + dolot potrzebują na strojenie 3 dni co globalnie jeszcze bardziej podraża nam całą imprezę biorąc pod uwagę paliwo, hotele, jedzenie + 4 kpln za sam program ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 06 August 2025 - 04:35 |