Shoutbox 0 nowych PW 

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> mazda 6 mps - wydech
siewcu
post Sat, 14 Aug 2010 - 12:24
Post #21

Forum Clubber

No wychodzi na to, że MPS chipowany(z seryjnym tmic) i seria szły równo... Chip z Vtecha ?
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sat, 14 Aug 2010 - 12:24
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
MarcinGT
post Sat, 14 Aug 2010 - 18:35
Post #22

Rookie

CYTAT(siewcu @ Sat, 14 Aug 2010 - 12:24) *
No wychodzi na to, że MPS chipowany(z seryjnym tmic) i seria szły równo... Chip z Vtecha ?

Tak i Tak smile.gif

+Quote Post
GRE
post Sat, 14 Aug 2010 - 21:09
Post #23

Forum Clubber

a hamowany był ten po cipie gdzie indziej niz w Vtechu ?

--------------------
...

+Quote Post
siewcu
post Sun, 15 Aug 2010 - 00:18
Post #24

Forum Clubber

GRE, jest publicznie wiadome jak Vtech robi chipy biggrin.gif dziwnym trafem auto przed i po chipie ma ten sam soft... Ścigajcie ich, szkoda kasy :/

+Quote Post
gość_gucior_*
post Mon, 16 Aug 2010 - 12:04
Post #25

LOL - na miejscu właściciela tej mps'ki oddał bym im ten chip z kopnięciem w dupala. Ciekawe, że ta firma wciąż funkcjonuje na rynku pomimo takich dokonań jak program który idze jak seria laugh.gif

Po poczytaniu porzuciłem pomysł wyspawywania wydechu od podstaw turbo back - większość mądrych twierdzi, że komputer wtedy dostaje szaleju a tego mi się w dupowozie nie chce.
Zdecydowałem się na: wyrzucenie seryjnego katalizatora i w to miejsce kat metalowy sportowy, cat back + dolot fujita. coolera tzn heatera na razie nie ruszam bo idzie zima - dodatkowo uznałem, że nie chcę popełniać zmian nieodwracalnych przed przyszłą potencjalną sprzedażą wink.gif

Dam znać jakie efekty.
t.

+Quote Post
MarcinGT
post Mon, 16 Aug 2010 - 16:17
Post #26

Rookie

MPS ( Przynajmniej 6-ka ) Ma 2 Katy smile.gif Jeden Za a drugi przed sondą. Ponoć po wywaleniu tego z przed sondy komp zaczyna szaleć.. Zamów Fmic z USA, dedykowane to nie będzie problemu z przełożeniem na heatera prze ewen. sprzedaży. A montaż takiego FmIc zajmuje od 2-5h..

+Quote Post
siewcu
post Tue, 17 Aug 2010 - 01:53
Post #27

Forum Clubber

gucior, ten ich "chip" jest seryjnym programem smile.gif

+Quote Post
przemir
post Tue, 17 Aug 2010 - 14:49
Post #28

Frequent User

skan magazynu GT

http://www.rpmotorsport.pl/zdjecia/forum/arty/mps/6.jpg
http://www.rpmotorsport.pl/zdjecia/forum/arty/mps/7.jpg
http://www.rpmotorsport.pl/zdjecia/forum/arty/mps/8.jpg

+Quote Post
gość_gucior_*
post Tue, 17 Aug 2010 - 15:19
Post #29

CYTAT(MarcinGT @ Mon, 16 Aug 2010 - 17:17) *
MPS ( Przynajmniej 6-ka ) Ma 2 Katy smile.gif Jeden Za a drugi przed sondą. Ponoć po wywaleniu tego z przed sondy komp zaczyna szaleć.. Zamów Fmic z USA, dedykowane to nie będzie problemu z przełożeniem na heatera prze ewen. sprzedaży. A montaż takiego FmIc zajmuje od 2-5h..

To ciekawe co piszesz - dziś miałem auto na podnośniku bo wymieniałem opony zdarte do żywego po ostatnim track day'u w NMnP i przyglądając się autu od spodu zarejestrowałem tylko jeden kat, jesteś pewny, że tam są dwa i tym samym ja jestem ślepy do cna?

W kwestii fmic - wszystkie wątki o fmic dedykowanych do Speed'a ( bo taką nazwę nosi mps za kałużą ) mówią, że niby wchodzi P&P a jednak połowa plaskitów, zaślepek, kratek, osłon i innych dupereli spod maski i ze zderzaka musi wylecieć. Nie będę tym autem jeździć wieczności więc a na hasło tuning w ogłoszeniu 99% potencjalnych kupujących ( w tym i ja ) odrazu rezygnuję nawet z zaglądania w ogłoszenie. Wszystkie mody które robię muszą być w 100% odwracalne a mam solidne obawy, że jak w stanach pisza, że nie jest P&P to u nas w bolandzie okaże sie, że nic nie pasuje i trzeba pruć całe auto wink.gif

CYTAT(siewcu @ Tue, 17 Aug 2010 - 02:53) *
gucior, ten ich "chip" jest seryjnym programem smile.gif

Vtech to rzeźnicy jakich mało.

Ja biore pod uwagę zmianę oprogramowania w mapteku - rozmawiałem wczoraj z nimi, zrobili już sporo 2.3 disi turbo ( znam nawet jednego właściciela cx7 ) i twierdzą, że się znają i wyniki robią sensowne. Zobaczymy ile wyjdzie po tych dwóch modach i wtedy będę myślał nad programowaniem i ewentualnie nad fmic.

t.

+Quote Post
MisiekWAW
post Tue, 17 Aug 2010 - 15:33
Post #30

Frequent User

CYTAT(gucior @ Tue, 17 Aug 2010 - 15:19) *
To ciekawe co piszesz - dziś miałem auto na podnośniku bo wymieniałem opony zdarte do żywego po ostatnim track day'u w NMnP i przyglądając się autu od spodu zarejestrowałem tylko jeden kat, jesteś pewny, że tam są dwa i tym samym ja jestem ślepy do cna?

pierwszy kat jest w downpipe, więc włażąc pod auto miałeś prawo go nie widzieć, oglądałes drugiego kata wink.gif

--------------------
DISI-tune - strojenie silników Mazda 2.3 DISI Turbo / 2.0 SkyActiv

+Quote Post
MarcinGT
post Tue, 17 Aug 2010 - 17:16
Post #31

Rookie

CYTAT(MisiekWAW @ Tue, 17 Aug 2010 - 15:33) *
pierwszy kat jest w downpipe, więc włażąc pod auto miałeś prawo go nie widzieć, oglądałes drugiego kata wink.gif

Dokładnie smile.gif
A co do FmiC z Usa. To jedyną rzeczą która nie pasowała to był ( dyfuzor, dokładka ) zderzaka, którą zdemontowałem smile.gif Mowa o Zestawie CP-E.

+Quote Post
gość_gucior_*
post Sat, 21 Aug 2010 - 15:15
Post #32

CYTAT(MisiekWAW @ Tue, 17 Aug 2010 - 16:33) *

Już się bałem, że mi w oczach się już mieni wink.gif

Dolot już jest, zakładam w poniedziałek - wydech płynie i jak przypłynie to zmierzę i dam wykres ile to w 6 mps daje wszystko razem do kupy.
t.

+Quote Post
koziol1
post Sun, 29 Aug 2010 - 01:09
Post #33

Forum Homee

czy ktos poza maptekiem robi softy do mps'ow? rozwazam zakup kolejnego kabelka (obsluguje niestety tylko DISI mps) i zastanawiam sie nad sensownoscią inwestycji...

--------------------
Fiat 126p, stan bardzo dobry

+Quote Post
MisiekWAW
post Sun, 29 Aug 2010 - 08:03
Post #34

Frequent User

CYTAT(koziol1 @ Sun, 29 Aug 2010 - 01:09) *
czy ktos poza maptekiem robi softy do mps'ow? rozwazam zakup kolejnego kabelka (obsluguje niestety tylko DISI mps) i zastanawiam sie nad sensownoscią inwestycji...

To kup kabelek z kompletem koncowek wink.gif bedzie obslugiwal DISI, EVO i Imprezy*

* o ile o Tactrix OpenPort 2.0 mowimy

--------------------

+Quote Post
koziol1
post Sun, 29 Aug 2010 - 11:08
Post #35

Forum Homee

to bardziej chodzi o soft niz sam kabelek smile.gif openport 2.0 jest narzedziem uniwerslanym i potrzebuje dobrego softu a zrobi prawie kazde nowe auto.

--------------------

+Quote Post
MisiekWAW
post Sun, 29 Aug 2010 - 11:18
Post #36

Frequent User

CYTAT(koziol1 @ Sun, 29 Aug 2010 - 11:08) *
to bardziej chodzi o soft niz sam kabelek smile.gif openport 2.0 jest narzedziem uniwerslanym i potrzebuje dobrego softu a zrobi prawie kazde nowe auto.

chwilunia tongue.gif napisałeś

CYTAT(koziol1 @ Sun, 29 Aug 2010 - 01:09) *
rozwazam zakup kolejnego kabelka (obsluguje niestety tylko DISI mps) i zastanawiam sie nad sensownoscią inwestycji...

nie wspomniałeś ani słowem o sofcie cool.gif

--------------------

+Quote Post
koziol1
post Sun, 29 Aug 2010 - 11:23
Post #37

Forum Homee

nie łapac za słówka smile.gif cel ten sam smile.gif

--------------------

+Quote Post
gość_gucior_*
post Mon, 30 Aug 2010 - 16:03
Post #38

DISI programują jeszcze w czymś co nazywa się 44tuining.pl - dość rozbieżne opinie można spotkać o efektach ich prac.
Master/s twierdzi, że zrobi ale jakoś nie wiem czy im wierzyć.

+Quote Post
!markos
post Mon, 30 Aug 2010 - 16:27
Post #39

prawie jak integra

w 44tuning programuja wszystko wlacznie z tym czego nigdy w zyciu na oczy nie widzieli..

+Quote Post
gość_gucior_*
post Mon, 30 Aug 2010 - 16:56
Post #40

takie miałem właśnie odczucia jak wszedłem na ich stronę, programują ciągniki siodłowe i traktory...

ja najbardziej puki co skłaniam się do mapteka ze względu na ilość zrobionych 2.3 disi. Zastanawia mnie tylko to, że po tych "olbrzymich" modach jak wydech + katalizator sportowy + dolot potrzebują na strojenie 3 dni co globalnie jeszcze bardziej podraża nam całą imprezę biorąc pod uwagę paliwo, hotele, jedzenie + 4 kpln za sam program blink.gif

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 06 August 2025 - 04:35