![]() ![]() |
Wed, 30 Jun 2010 - 14:33
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 09 January 2005 Skąd: Poznań/Wałcz |
Ponieważ szukajka nic nie pokazała chciałem zapytać czy ktoś z Was korzysta ze szpilek Sandtlera? Jakie macie o nich opinie? Czy podobnie jak w Sparco jeśli mam skok gwintu 1,5 to do piasty wchodzi 1,5 a po drugiej stronie szpilki jest skok 1,25?
Bo z tego co widzę to głównie można kupić szpilki Sparco lub Sandtlera. |
|
|
|
| RPM Motorsport |
Wed, 30 Jun 2010 - 14:33
|
![]() Klikając w reklamy wspierasz forum |
|
|
|
|
Thu, 01 Jul 2010 - 11:47
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 23 September 2009 Skąd: Łódź |
Rozumiem, ze masz spilki wkrecane w piaste. W takim razie ten gwint co idzie w piaste musi byc identyczny z gwintem w piascie
Sparco czy Sandtlera, mysle ze jeden pies, te firmy chyba nic same nie produkuja |
|
|
|
Thu, 01 Jul 2010 - 12:30
|
|
Rozumiem, ze masz spilki wkrecane w piaste. W takim razie ten gwint co idzie w piaste musi byc identyczny z gwintem w piascie Sparco czy Sandtlera, mysle ze jeden pies, te firmy chyba nic same nie produkuja Tak mam wkręcane i obecnie też używam Bimecc, ale nie jestem zadowolony. Wytrzymały rok i teraz po kolei się rozpadają (problemy z odkręcaniem). Oczywiście kupuje komplet czyli szpilki i nakrętki. Wszyscy mi polecają sparco, ale akurat na sandtlera w rallyshop.pl mam dobrą zniżkę, a nie słyszałem o nich żadnych opini. Myślałem że może tarfię na jakiś użytkowników tutaj. |
|
|
|
Thu, 01 Jul 2010 - 20:09
|
|
W jaki sposob sie rozpadaja?
Moze masz serwis, w ktorym dopierdzielaja pneumatykiem az gwinty piszcza? Przerabialem to niestety u siebie... |
|
|
|
Fri, 02 Jul 2010 - 15:15
|
|
Chodzi o to że gwint się zaczął niszczyć po około roku użytkowania i sa problemy z odkręcaniem aż do momentu że nakrętka zupełnie się zakleszczy na szpilce i całość się wykręca z piasty.
Co do mechanika i wulkanizatora to już wiedzą, że mają być delikatni w tej materii |
|
|
|
Fri, 02 Jul 2010 - 23:20
|
|
Wiedza a robia to dwa swiaty. W ASO tak zapindolili, ze dwoch ludzi na metrowej dzwigni sie wieszalo. Niedawno gumiarze tak w Volvo dwie szpilki zakrecili, ze najwiekszy kzyzak gedore i 200kG miesa rady nie dalo
Wezme pod uwage to co mowisz o Bimeccu, planuje bowiem dluzsze szpilki do Legaca, thx. |
|
|
|
Sat, 03 Jul 2010 - 14:51
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 03 July 2003 Skąd: Warszawa |
Do aut do których występują (w tym Subaru) polecam ARP i nie dlatego że je sprzedajemy tylko dlatego że ARP to jakby inna półka niż większość śrubek na rynku.
-------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
|
Fri, 09 Jul 2010 - 11:01
|
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 03 January 2009 |
szpilki do kół ARP?
Santander to tańsza odmiana Sparca, ogólnei ta sama firma, tak samo jak jest to z Lico |
|
|
|
Fri, 09 Jul 2010 - 11:15
|
|
|
|
|
|
Sun, 11 Jul 2010 - 15:51
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Poznań |
A nie wystarczą jakieś "zwykłe" twarde ? Np 10.8 ?
-------------------- ED9
|
|
|
|
Wed, 14 Jul 2010 - 21:31
|
|
|
User Dołączył: Sat, 23 September 2006 Skąd: poznań |
ja mam pytanie nt. odkręcania się szpilek. Generalnie wszystkie osoby co znam mają ten sam problem, czyli często szpilka wykręca się z piasty przy próbie odkręcenia koła. Czy zależy to od jakości szpilek, czy może od czegoś innego, bo to raczej słaba opcja sprawdzać za każdym razem czy szpilka jest na miejscu. Czy może jest to po prostu przypadłość szpilek i koniec kropka.
|
|
|
|
Thu, 15 Jul 2010 - 01:53
|
|
A masz wkręcone na locktite?
|
|
|
|
Thu, 15 Jul 2010 - 19:25
|
|
|
User Dołączył: Sat, 23 September 2006 Skąd: poznań |
ja szpilek nie mam. kumpel na jakiś tam klej ma, podobno dobry ale i tak mu się w końcu odkręciły. czy to trzeba co jakiś czas samemu odkręcić te szpilki i później znowu na klej? czy jest może jakaś inna recepta na to wykręcanie.
|
|
|
|
Mon, 19 Jul 2010 - 15:12
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa |
Wkrecic szpilki na najmocniejszy locktite (pewnie przy wykrecaniu sie ukreci szpilka
|
|
|
|
Mon, 19 Jul 2010 - 16:43
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Łódź |
Wkrecic szpilki na najmocniejszy locktite (pewnie przy wykrecaniu sie ukreci szpilka Takie dokręcanie niby idealnie "na moment" powoduje częste odkręcanie się kół niestety.. przynajmniej tak z mojego doświadczenia wynika -------------------- E70|E90|race E36
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 04 September 2010 - 00:33 |