![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 01 December 2008 Skąd: Płock ![]() |
ostatnio lekko podgoniłem - przede wszystkim auto stanęło na kołach, pod maskę wjechał z powrotem silnik, a dziś nawet odpalił.
Jak widać tarcze są seryjne, ale przypominam, że to miała być Nka i zgodnie z tym założeniem wcześniej zrobiłem zakupy. ![]() ![]() Do końca jeszcze trochę zostało (m.in. hamulce, wydech, wnętrze), ale jest on już całkiem realny. Muszę się teraz tylko trochę zregenerować finansowo i w drogę ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Samochód wizualnie prezentuje się tak:
![]() ![]() Jest to właściwie wersja finalna, zmienią się dwa szczegóły - tłumik końcowy oraz dojdą jeszcze nakładki progowe (ciągle zastanawiam się nad ich kolorem; póki co są białe). Auto jeździ samodzielnie, ale jeszcze nie hamuje. Tymczasem rozpocząłem kolekcjonowanie części do finału sprawy; prawdopodobnie przez kolejny miesiąc się nic nie zmieni, no chyba że wygram w lotto ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 02 May 2009 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
jesli chodzi i nakladki progowe maluj je na czarno jak zderzaki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
wygląda pięknie w tej bieli. gdzie fotele wyparowały ?
-------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Samochód w końcu jeździ i hamuje, ale jest jeszcze dużo rzeczy do ogarnięcia, m.in. wydech, regulacja/strojenie silnika, ustawienie zawieszenia, dopracowanie elektryki i dużo dużo pierdół, o estetyce nie wspominając.
Zamiast zdjęć filmik z pierwszych drogowych kilometrów: Uprzedzając pytania i uszczypliwości - licznik jest częściowo zasłonięty, bo świadomość prędkości mnie rozprasza ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Jedziesz korczynę?? Badania się nie bój Szczechura kocha historyki.. a co do tarcz todobry wybór bo jak homo nie pozwala na nacinane to na bk sa problemy.
Zabawa będzie przednia ja jako widz jade bo zdrowie nie pozwala ale jedx bo warto. a autko super |
|
|
![]()
|
|
Usilnie staram się wyrobić na Korczynę, ale to trochę niemożliwe na chwilę obecną. No chyba że wygram w totolotka, czego oczywiście nie wykluczam
![]() |
|
|
![]()
|
|
Pomyśl sobie że ja mam auto, mam licencje, strój, wpisowe tylko 400zł i nie mogę jechać bo nie podbije mi lekarz badań...
|
|
|
![]()
|
|
Kilka zmian na lepsze:
Od ostatniego razu wymienione zostały przeguby, amortyzatory zostało skręcone w stan twardości maksymalnej, ustawiona została zbieżność i kąty (-1,5 st.). Następnie samochód trafił do MTG na ogólne ogarnięcie tematu. W chwili obecnej zrobiony jest już układ wydechowy. Komponenty kupiłem ponad rok temu u Lecha Węglarskiego (końcowy tłumik, komora kompensacyjna, katalizator), trzeba je było połączyć sensownie w całość. ![]() ![]() Obecnie w trakcie realizacji jest dolot, a w planach jeszcze kilkanaście pozycji, m.in. dolna rozpórka przednich kielichów, mocowania akumulatora, porządek w instalacji elektrycznej w środku, strojenie silnika, poukładanie przewodów w podwoziu. ![]() |
|
|
![]()
|
|
To pewnie i limanową odpuścisz?
|
|
|
![]()
|
|
Wyjdzie w praniu, lada dzień naklejam na szybę auta "uwaga dziecko", więc i z wydatkami szarżować nie mogę. Do Limanowej jeszcze miesiąc, zobaczymy... nadzieja wszakże umiera ostatnia
![]() Po wydechu samochód przyspiesza nieznacznie lepiej (na filmie wydech jeszcze rezonuje, a z obrotomierza wypięła się masa) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 14 April 2006 Skąd: Żory ![]() |
jakieś 7sek do 100km/h robi wiec jest gdzieś o 1.5sek lepiej niż seria
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ogólnie koniec.
Trwało to 3 lata i kosztowało wiele wyrzeczeń, ale tak to jest z realizowaniem nierealnego. Radość! ![]() Sam finisz przebiegał płynnie - po odebraniu auta z MTG zostało uporządkować nieco bałagan we wnętrzu, a wcześniej (jak i obecnie) przeprowadzić kilka jazd testowych. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Póki co nic nie wybuchło, a jedyną przykrą niespodzianką jest wyciek ze skrzyni biegów (kapie z pod dekla V biegu). Technicznie wszystko gra, ale formalnie auto nie jest jeszcze przygotowane do startów, ale jest już bardzo blisko - brakuje otulin na klatkę i folii antyodpryskowej na tylnych bocznych szybach. Bardzo chciałbym zadebiutować jeszcze w tym roku, więc jeśli tylko wyrobię się finansowo, to pojadę ostatnią rundę sezonu GSMP. Mam jeszcze trochę planów związanych z udoskonalaniem auta, ale w tej chwili priorytetem będzie jazda. |
|
|
![]()
|
|
to się śpiesz bo załuż niebawe, sienna jest dyskusyjna,
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 23 April 2004 ![]() |
aku nie powinien byc w szczelnej obudowie?
-------------------- Model X/Evo5/JCW
|
|
|
![]()
|
|
żelowy ma więc nie
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 01 December 2007 ![]() |
Ogólnie koniec. Trwało to 3 lata i kosztowało wiele wyrzeczeń, ale tak to jest z realizowaniem nierealnego. Radość! ![]() GRATULACJE ! znam to uczucie radości.. ![]() Dopracujesz szczegóły i będzie super autko ![]() -------------------- Jest:
Astra F '92 2.0 16v GSI - _http://gsiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=12235 Bylo: Corsa B '00 1.0 12V - 2.0 16V in progres _http://corsasport.pl/forum/viewtopic.php?f=47&t=67017 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 ![]() |
Gratulacje.
Trzymam kciuki za starty. G -------------------- Bóg też jeździ quattro.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 17 April 2004 Skąd: Łódź ![]() |
zabezpiecz jakos kleme plusowa nawet glupia izolacja bo sie czepia na BK
![]() -------------------- Łódzki Związek Motorowy
_http://www.motosportklub.pl |
|
|
![]()
|
|
Ci powiem że ogólnie bk będzie lajtowe jakbys na załuż jechał, solidna klatka, fotel, pasy, kiera, czyste i schludne auto i przejdzie bk dalej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 01:55 |