![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
one nie maja wzmacnianych scianek jak ori slick?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 01 December 2008 Skąd: Płock ![]() |
niestety nie mają wzmacnianych ścianek.
Autko jeszcze nie polepione jak należy, przód ciągle wyjeżdża, od zawodów do zawodów jest tylko 2 tygodnie, więc trochę mało; jeżdżę od magika do magika, ale żaden jeszcze nie pomógł. Sienna 2012: |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Widze czasy na poziomie cieńkiego Kmiecika 1.59. Więc idziesz w dobrym kierunku. Cc ma szpere i na tym zyskuje bo silnik ma mniej niż 100 koni ale moja skrzynia robi robotę tam. Powiem ci że myslałem że to będzie znacznie szybsze niż sej karniewicza ale widze jeszcze kawałek. Brawo za jazdę
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki. Najlepszy czas zrobiłem 1:57.216, ale jest jeszcze rezerwa, nawet na takim zestawie jak jest obcenie. Brakuje mi opony, brakuje mi zawieszenia, zapewne też szpery, ale najbardziej brakuje kilkuset kilometrów doświadczenia
![]() Względem poprzedniego roku jest progres o 5 s., z czego się bardzo cieszę, przy czym w zeszłym roku nie było jeszcze opon w ogóle, ale za to mocowania wahaczy i geometria były jak należy ![]() |
|
|
![]()
|
|
No zawias daje mega dużo. Sienną rok temu robiłem na seryjnym silniku z dobrą skrzynią i dobrym zawiasem i czas nie był tragiczny. I to jest dziwne że w świstaku nie ma homologowanego krótszego głównego bo z dobrą gumą i szpery nie trzeba
|
|
|
![]()
|
|
Tu też jest seryjny silnik i w porównaniu z "górami" w Sopocie było tu na podjazdach takie wrażenie, jakby z silnika uciekła 1/3 mocy
![]() Z przełożeniem głównym, jak już wcześniej pisałem, jest tak, że mam najkrótsze homologowane. Wypadałoby teraz pozmieniać przełożenia poszczególnych biegów, ale cena zestawu poraża - dla mnie to nierealne. Co do szpery, to nigdy nie miałem okazji używać tego wynalazku w przednim napędzie. Z opiniami jest różnie, może rzeczywiście przy tej piekielnej mocy dobra opona rozwiązałaby sprawę. Raczej prędko się tego nie dowiem. Ogólnie to priorytetm jest teraz poskładanie tego auta tak, żeby skręcał i jazda dalej. |
|
|
![]()
|
|
Ze szpera ból jest taki że albo szpera i czesty serwis, albo dobra guma.
Ja w clio olewam szperę bo nie ma torsena który cokolwiek by pomógł. Cierna jest super ale trzeba dość regularnie serwisowac a to zwiększa znacznie koszty w połowie sezonu serwis a wtedy problem bo odstępy małe i nerwówka. Poszukaj dobrych opon i kogoś kto zawias ustawi, napewno jest w okolicy magik który śmiga po torze japończykami. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 31 December 2007 ![]() |
Fajnie jechales na siennej,na Banovce jedziesz tam dopiero jest górka?
|
|
|
![]()
|
|
Zgłoszenie wysłałem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 19 May 2006 Skąd: LBN ![]() |
Nie znam się na górskich więc wolę zapytać. Zawsze się jeździ po asfalcie czy są też jakieś szutry etc ?
Jeśli byłby cały czas asfalt to opona torowa typy R888 czy Federal FZ bądź RSR dałby chyba radę, na pewno mają mocniejszą ściankę i dobrze kleją ![]() -------------------- https://www.facebook.com/ztunepl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 31 October 2003 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Ale po co bawic sie w semi slicki skoro mozna uzywac pelnych slickow?
-------------------- <--LUKE-->
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie pełen slik używka michelina a jeszcze lepiej avona.
2 miekkie, 6 średnich, 2 twarde, 4 deszczówki i jest pełen sezon na używce |
|
|
![]()
|
|
Po korekcie ustawienia mocowania wahacza (echa kraksy w Korczynie) auto zaczęło skręcać. Może nie jest jeszcze idealnie, ale znacznie lepiej.
Banovce: |
|
|
![]()
|
|
No i nareszcie przed cinquecento!! Do seicento jeszcze kawałek ale nieduży bo karniak ma dobrą skrzynie.
Na jakich oponach leciałeś banovce bo coś czuje że tu masz pole do popisu |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
dopracuj to prostowanie i zamontuj na dole krzyż, tak jak rozmawialiśmy Piotrkiem
![]() -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
Opony maxsport, miszanka twarda przód, średnia tył.
Krzyż być musi, ale nie było czasu. Założę na Załuż, gdzie zakładam, że do zobaczenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
I po Załużu. Tym razem bez podejścia do konkurentów - za długa prosta
![]() ![]() Drugi podjazd z niedzieli: Finalnie, mimo nie nalepszego początku i końca sezonu, kiepskich opon i właściwie seryjnego auta udało się wywalczyć na koniec III miejsce w HS/J (II Wicemistrz Polski) ![]() |
|
|
![]()
|
|
z tymi oponami niezłe bagno. Gratki tytułu
|
|
|
![]()
|