![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
Nie tylko Cantona ma ten problem... do pary takze mieli fajne coolery ![]() Rozwiń myśl, bo nie chapie... -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 23 October 2005 Skąd: WPR ![]() |
Maciek z PMMotorsport oczywiscie hahah tak też dzisiaj rozkminialiśmy z Norbim kto to mógł być...i typ był identyczny gadałem z bobrem4, który jak wiecie wtryskami zajmuję się od zawsze powiedział, że jak sięga pamięcią wstecz to nie miał jeszcze nigdy takiego przypadku... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
A co konkretnie z wtryskami się stało? Bo "zepsuły się" to nieco ogólnikowo napisane
![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
CYTAT("aw69") CYTAT kurde aw mozesz rozwinac mysl co mozna spierdzielic przy montazu wtryskow ? oczywiscie juz tłumacze....Adaś podczas montowania pompy w S RS4 widzialeś nie raz na dnie opiłki metalu ze starych pomp....Jak montowalem u siebie Bosch 044 tez mialem troche opiłków. Tylko że ja wziałem magnes na sztycy i bawiłem sie z godzine powybierałem go z dna tyle ile się dało tak ze gołym okiem nie mozna było go dostrzec....U Piotrka ten syf został, do tego Maciek zamontował mu pompe tak nisko ze dotykała smokiem dna.....Nawet sam Patryk mówił ze podczas pierwszego strojenia we Wrocku, az spadało ciśnienie paliwa bo smok był zatkany. Suma sumarum pompa zassała cały ten syf i puściła na wtryskiwacze....Dalszy scenariusz juz jest wiadomy....Aha pewna S4 ze Szczecina ma ten sam objaw...Ta sama osoba montowałą nowy układ wtryskowy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Hmm a po co jest taki wynalazek jak filtr paliwa?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
tez troche nie rozumiem , wtryski byly zmienione juz chyba kilka set km temu , na strojeniu chyba tez bylo jeszcze wszystko ok ...??czy juz byly jakies objawy ze uklad paliwowy nie daje sobie rady lub jak ktos to nazwal "wtryski laly" ?? Nie ogarniam tematu
-------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
problem byl chyba od poczatku jak dobrze kojaze?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
to zmienia postac rzeczy , dzieki za rozjasnienie sytuacji .... Teraz jestem pod jeszcze wiekszym wrazeniem ,ze samochod z kulawymi wtryskami tak ldanie udalo sie zestroic .Bo z tego co sie orientuje to po wykresie nie widac zeby cos bylo nie tak,a raczej takie kulawe wtryskiwacze dokuczaja przy strojeniu .
-------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
bo raz dzialaja a raz nie niby
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 08 November 2008 Skąd: płock ![]() |
No niby jakieś prawdopodobieństwo jest
![]() Ciekawe , że tłoki nie spłynęły, a powinny. Znaczy się solidny materiał niemiecki znów wygrał z chińską kwintesencją myśli technologicznej. ![]() -------------------- audi s4 2.2T k24 7200 RS2
vw polo g40 BM-Vag 2.2T E30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja u Nika odessalem rurka wszystkie smieci ktore tam plywaly ...... z 5l v power poszlo sie ....
![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
Pajak nie splynely bo awaria tych wtrysków polegala na tym że nagle zaczynały lać paliwo i robiło sie bogato - na tyle że totalnie zalewało go....
Objaw był bardzo nie regularny dlatego auto udało się wystroić, ale napewno będzie potrzebna korekta na nowych wtryskiwaczach. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 08 November 2008 Skąd: płock ![]() |
Ale , że nic, tak bez uszczerbku z tego wyszły. To Cantona miał szczęście, że się połapał w odpowiednim momencie : bo mogło być jak w którymś z przypadków poniżej:
http://www.boosttown.com/engine/piston_damage.pdf -------------------- audi s4 2.2T k24 7200 RS2
vw polo g40 BM-Vag 2.2T E30 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 19 March 2010 ![]() |
problem przerywania i zalewania i czarnej chmury z wydechu jak w dieslu był od początku tylko było to nieregularne i albo powtarzało się nagminnie albo przerywał raz dziennie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
Adaś coś naskrobałeś i się wycofaleś
![]() -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
Mam nadzieje ze uda sie naprawic i Piotrkowwego i Adasiowa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 19 March 2010 ![]() |
502,7 KM i 574,8Nm by MRMotors und COMPspotr chłopaki stanęli na wysokości zadania z czego jestem bardzo zadowolony ,auto nie przerywa i przede wszystkim jedzie:)))
Serdeczne podziękowania również dla Adama(Sportmile) za przygotowanie auta do strojenia a było prac bardzo dużo z przewagą na dużo:) Podziękowania dla AW69:) Również za pomoc przy aucie umieścił bym wykres ale nie wiem jak to zrobić jest też lewa noga:) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 06 February 2009 ![]() |
GRatulajce
![]() ![]() |
|
|
![]()
|