![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 February 2012 Skąd: poznań ![]() |
CHŁOPAKI - WAŻNE PYTANIE - CZY KTOŚ TU MA MEGANE RS BEZ RS MONITORA?!?!
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 18 February 2012 Skąd: Pzn. ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
Z własnego doświadczenia " rallysprint'owego" mogę stwierdzić że seryjne megane RS Cup objedzie każdego seryjnego Lancera Evolution na większości w/w imprez.
-------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
a jeździłeś po tym samym torze Foką? jak czasy? Jeździłem. Jakieś 2 sekundy gorsze ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
1) Foka czy Meggy wolniejsza?
2) czy ktoś się może orientuje jak w RS'kach bez RS Monitora ustawiona jest reakcja na gaz? |
|
|
![]()
|
|
Foka
![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
Z tego co pamiętam to po wyłączeniu ESP reakcja na gaz jest ustawiona w pozycji odpowiadającej "sport " na RS Monitor
-------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
![]()
|
|
1) na torze 2,5km różnica 2sekund?!?! przepaść!
2) a jak jest rs monitor to jest jeszcze extreme? przypomnij mi proszę bo nie pamiętam. chodzi o to, że zastanawiam się czy kupić auto bez RS Monitora czy nie. wszystko się zgadza tylko nie ma RS Monitora - na torze się przydawał... |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Tak masz jeszcze extreme ale dla mnie jest beznadziejny na kartingu słabo sie gazem operuje za nerwowe auto jest wtedy, sport jest idealny na megane sport preferują nawet progresive najbardziej.
Dla mnie RS monitor jest tylko fajny pod względem monitoringu temperatur reszta jest zbędna. Co do pogonienia Evo X, mi sie udało na Radomiu pogonić X 400km na slicku ale zapewne to przez zbyt mały tor, po zamianie aut kierowca X stwierdził że na taki to RS wymiata natomiast ja miałem inne odczucia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 July 2010 ![]() |
W Monitorze masz jeszcze ustawienie Extreme,
dodatkowo ustawiasz dzwoneczek czyli sygnał dzwiękowy, który dzwoni na ustawioną ilość obrotów przed odcinką, czasy na torze, przyspieszenie do 100, 1/4, pokazuje doładowanie, temp. oleju w dolocie, cisnienie w ukł. hamulcowym, ilość mocy i momentu wykorzystywaną, żyroskop |
|
|
![]()
|
|
... miało być temp. oleju, temp. w dolocie...
|
|
|
![]()
|
|
przecież miałem RS'kę z monitorem, tylko mi ją zakosili - przypominam:)
chodzi mi o to, że jest gotowa RS'ka do wzięcia i jest idealna poza brakiem RS Monitora i się zastanawiam czy ją brać czy mnie będzie wkurzać brak tych ustawień. |
|
|
![]()
|
|
Chyba sam musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie...
Ja bym bez wytrzymał |
|
|
![]()
|
|
Jak miałeś z - to brak raczej będzie cię wkurzać.
Dla mnie RS monitor jest użyteczny też do sprawdzania siły hamowania. Bo może ci się zdawać, że hamujesz mocno a tu się np. okazuje że tylko na 3/4 ![]() No i te wszystkie temperatury- jak jeździsz na torze to raczej to jest potrzebne... A Extreme też nie używam- jest bez sensu. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
a jest piękna biała perła na 19" z pakietem rouge ale właśnie beż monitora i się boję, że mnie to będzie an torze bolało.
chciałem właśnie 19", bo nowe 18" jakoś mi nie leżą, a siriusa się boję, bo trochę w złoty wpada, choć na żywo tego zestawu nie widziałem... |
|
|
![]()
|
|
a jest piękna biała perła na 19" z pakietem rouge ale właśnie beż monitora i się boję, że mnie to będzie an torze bolało. chciałem właśnie 19", bo nowe 18" jakoś mi nie leżą, a siriusa się boję, bo trochę w złoty wpada, choć na żywo tego zestawu nie widziałem... U mnie jest sieć zółtych taksówek, ale jakoś nikt mnie z taksówką jeszcze nie pomylił ![]() Natomiast ludzie podchodzą niepytani i chwalą ten kolor. Złoty- nie powiedziałbym. Za to mieni się różnymi odcieniami w słońcu- zdjęcie zrobione wczoraj ![]() ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Lubie to
![]() |
|
|
![]()
|
|
lubię to:)
bardzo ładny bieżnik masz w swojej Megance:) |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
Dziś pierwszy raz widziałem mrs w kolorze sirius..i powiem jedno...jest najzwyczajniej w świecie, świetny!
-------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 06 August 2025 - 09:10 |