![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 04 July 2008 ![]() |
To automat, więc jak miał zaspać- zapomniał wcisnąć gaz? ![]() Start jest między 12 a 13 sekundą filmiku, wcześniej to ustawianie do startu lotnego. Golfy są przeceniane i tyle. A czego się spodziewałeś po wyścigu z rolki? Golf R waży sporo więcej, ze Sciro (bo porównianie FWD vs FWD jest bardziej na miejscu) wyścig wyglądałby całkiem inaczej. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
znowu masturbacje werbalne na temat 0-100.....
-------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
W weekend pierwszy raz pojeździłem Renią na poważnym torze (wcześniej raz na gokartowym - to się nie liczy)
Główna refleksja: ESP Sport do niczego się nie nadaje- auto zachowuje się dziwnie i nie da się go wyczuć, system włącza się gdy jest jeszcze naprawdę bardzo daleko do utraty przyczepności (na bardzo przylepnych semislickach Dunlop) Przyjemność z jazdy była dopiero po zupełnym wyłączeniu szitu. Poza tym nie podobają mi się seryjne klocki hamulcowe. Fadingu niby nie ma, ale z czasem biorą jakby coraz mniej równo. Po przejechaniu linii start-meta w filmie, przed mostkiem przyhamowywałem z ok. 175 km/h do ok 130 i auto coraz bardziej wiło się w rękach ![]() Widać np. około 6:06 jak koryguję kierownicą hamowanie, jakbym jechał małym slalomem... Zajeżdżę je i z miłą chęcią wymienię na co innego. Około 6:55 zestresowałem Opla Speedstera i mu się troszkę wypadło z toru ![]() ![]() Aha i jeszcze jedno: nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do skrzyni biegów. Działa świetnie ![]() Ten post został edytowany przez mAbZ: Tue, 03 Jul 2012 - 08:17 -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 December 2006 Skąd: z kosmosu ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
jaka temp oleju oraz temp w dolocie osiagnales?
-------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
Moge prosić o sprecyzowanie? Dunlop Direzza 03G R1 jaka temp oleju oraz temp w dolocie osiagnales? Oleju max 94, dolot w granicach 35. Temperatura zewnętrzna 20 st. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
jaka moc podaj wiecej szczegolow:)
-------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Głównie stylistyka, tak to normalny RS
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Słuchajcie, jak otworzyć tą zatyczkę? Próbowałem jak na rysunku, ale siedzi jak przyklejona.
Potrzebuję się dostać do OBD-II, a na pewno ktoś z Was już to robił. ![]() Uprzedzając pytania: nie robię na razie tuningu ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
Dwa śrubokręty po przeciwnych stronach i strzela
![]() -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 17 February 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Słuchajcie, jak otworzyć tą zatyczkę? Próbowałem jak na rysunku, ale siedzi jak przyklejona. Potrzebuję się dostać do OBD-II, a na pewno ktoś z Was już to robił. ![]() Uprzedzając pytania: nie robię na razie tuningu ![]() musisz podważyć najlepiej dwoma śrubokrętami i na chama ciągnąc - też miałem opory ale poszło. za drugim razem już nie będzie problemu. zresztą zapytałem o to w serwisie i też nie mają na to specjalnego patentu;-p -------------------- _http://www.five-fingers.pl
|
|
|
![]()
|
|
ok, dzieki! Jutro walcze dalej
![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 18 June 2012 ![]() |
Witam! To mój pierwszy post na forum i mam dwa pytania- Klocki w Meganie mają już czasy świetności za sobą i pora je wymienić,czy ma ktoś jakieś propozycje,doświadczenia z jakimiś zamiennikami w stosunku do oryginalnych?Oraz czy orientujecie się czy przetarcia na fotelach Recaro kwalifikują się do wymiany czy mówią,że przez złą technikę wsiadania sam jestem sobie winny;)?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 27 February 2004 Skąd: Piotrków Tryb. ![]() |
co to znaczy, że MGmotosport to ogarniają? jakieś szczegóły? Czy ktoś tu ma cały wydech od turbo od nich? ja mam cały MG - polecam naprawde profi robota ![]() -------------------- Polskie VTI - Fiat SC 1.4 16v - et 14,665 - Ryki 2008
Czeskie TSI - Octa 2FL 1.8tsi SWAP na 2.0tsi - et 12,939s/193km/h - Olsztyn 2015 2 v-ce MISTRZ POLSKI Klasy PROFI FWD TURBO |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 February 2012 Skąd: poznań ![]() |
ale masz od turbo czy od kata ten wydech? moc podskoczyła? dźwięk się zmienił, bo na YT tego za bardzo nie słychać...?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 03 October 2006 Skąd: Kielce ![]() |
Witam! To mój pierwszy post na forum i mam dwa pytania- Klocki w Meganie mają już czasy świetności za sobą i pora je wymienić,czy ma ktoś jakieś propozycje,doświadczenia z jakimiś zamiennikami w stosunku do oryginalnych?Oraz czy orientujecie się czy przetarcia na fotelach Recaro kwalifikują się do wymiany czy mówią,że przez złą technikę wsiadania sam jestem sobie winny;)? Przeczytaj wątek. Było o tym. Jakie klocki Panowie polecają to nie pamiętam, ale z fotelami to mi się kojarzy że spokojnie możesz reklamować. -------------------- STOP PIJANYM KIEROWCOM
Ford Focus TDCi 123KM@327Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 27 February 2004 Skąd: Piotrków Tryb. ![]() |
ale masz od turbo czy od kata ten wydech? moc podskoczyła? dźwięk się zmienił, bo na YT tego za bardzo nie słychać...? tak cały wydech od turbo wydech MG - 3cale downpipe i 2.75cala cat back ze sportowym katalizatorem jest troche głosniej niz seria , z ładnym mruczeniem ja to robiłem razem z T i IC wiec nie wiem ile sam wydech dał, ale zawsze daje ![]() -------------------- Polskie VTI - Fiat SC 1.4 16v - et 14,665 - Ryki 2008
Czeskie TSI - Octa 2FL 1.8tsi SWAP na 2.0tsi - et 12,939s/193km/h - Olsztyn 2015 2 v-ce MISTRZ POLSKI Klasy PROFI FWD TURBO |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 February 2012 Skąd: poznań ![]() |
to jest właśnie, moim zdaniem, jeden z niewielu problemów w Megane RS. mianowicie niebardzo jest jak zrobić, żeby ryczał z wydechu.
wiem, że Foka ma 5 garów, ale nawet wydech SuperSprint i Miltek nie powoduje, że Meggy brzmi jakoś. trochę cichy i pospolity ten dźwięk. wiadomo, że strzały przy puszczeniu przy jakichś 3tys. są mega, ale... podobno z ulicy słychać to lepiej niż ze środka - tyle na pocieszenie:) |
|
|
![]()
|
|
Dziś zauważyłem, że jest jeszcze jedna różnica między 250 a 265 - mianowicie tylny spoiler.
W 265 jest trochę dłuższy, zakrzywiony ku górze i ma inne boki. Tylna wycieraczka też zdaje się jest trochę większa. ![]() ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 07 August 2025 - 02:09 |