Shoutbox 0 nowych PW 

141 Stron V  « < 40 41 42 43 44 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [Foto+Film] Nowa Megane RS 250/265, premiera i track day
Drabek
post Wed, 23 May 2012 - 15:49
Post #821

Frequent User

jakby ktoś potrzebował to mam nowiutki dyfuzor (czarny, błyszczący, w folii fabrycznej) do Meganki RS do sprzedania - zainteresowanych proszę o kontakt.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 23 May 2012 - 15:49
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Drabek
post Thu, 24 May 2012 - 08:25
Post #822

Frequent User

słuchajta - przedwczoraj w nocy w Poznaniu była próba włamania do kolejnej Megane RS. nie udało się ukraść, bo ktoś złodziei ponoć przestraszył. rozjebali zamki, wybili szyby i wyjęli kompa. niech to będzie przestroga - ZRÓBCIE COŚ ZE SWOIMI ŚLICZNOTKAMI, bo nietrudno je chyba podpierd****!

+Quote Post
bzyku_flashi
post Thu, 24 May 2012 - 08:38
Post #823

Frequent User

Opcja jakis strzeżony parking, bo pod blokiem to już chyba lipa :/

+Quote Post
alexm
post Thu, 24 May 2012 - 13:12
Post #824

User

Pytałem ludzi od handlu częściami. ;p Sami przyznali, że najlepszym rozwiązaniem z alarmów jest nadal stały, czynny gps. Jak tylko auto ktoś próbuje odpalić, dzwonią do właściciela z informacją, że auto zostało odpalone. Niby mają jakieś urządzenia do zakłucania sygnału, no ale nie wiem. Co ciekawe: mój ojciec ma samochody, tylko na niemieckich rejstracjach, a jak wiadomo, takie bardzo łatwo stracić w Poznaniu. Jednak nigdy, przez 6 lat nikt nawet nie próbował. Tak więc nie wiem czy złodzieje nie mają jakiś wtyków w firmach zajmujących się zakładaniem gps'ow.

Drugą sprawą jest przełożenie wtyczki do komputera w jakieś inne miejsce. W miejscu orginalnej jest kabel, który poprostu nie działa, jest odłączony od samochodu.

+Quote Post
Kolba_leon
post Thu, 24 May 2012 - 15:03
Post #825

Super User

CYTAT(alexm @ Thu, 24 May 2012 - 13:12) *
Pytałem ludzi od handlu częściami. ;p Sami przyznali, że najlepszym rozwiązaniem z alarmów jest nadal stały, czynny gps. Jak tylko auto ktoś próbuje odpalić, dzwonią do właściciela z informacją, że auto zostało odpalone. Niby mają jakieś urządzenia do zakłucania sygnału, no ale nie wiem. Co ciekawe: mój ojciec ma samochody, tylko na niemieckich rejstracjach, a jak wiadomo, takie bardzo łatwo stracić w Poznaniu. Jednak nigdy, przez 6 lat nikt nawet nie próbował. Tak więc nie wiem czy złodzieje nie mają jakiś wtyków w firmach zajmujących się zakładaniem gps'ow.

Drugą sprawą jest przełożenie wtyczki do komputera w jakieś inne miejsce. W miejscu orginalnej jest kabel, który poprostu nie działa, jest odłączony od samochodu.

z tym gpsem to nie wiem czy to takie skuteczne. Miałem w Audi założony gps, powiedzmy że pewna osoba kiedyś rozmawiając ze mną nad skutecznością zabezpieczenia samochodu udowodniła mi jakie to skuteczne. Włożyła do zwykłej zapalniczki zagłuszacz i samochód znikł. Dostałem zaraz telefon, ale co z tego? Zadzwonią do ciebie, że samochód zniknął a on i tak już będzie w drodze do dziupli. Tak naprawdę jak chcą ukraść samochód to i z lawetą przyjadą... Chyba najlepszy sposób to AC, strzeżony parking no i można się bawić w gpsa i odcięcie zapłonu, albo po prostu odłączać akumulator jak się zostawia samochód na noc. Zanim złodziej do tego dojdzie zdążysz jakoś zareagować...

+Quote Post
sebalenk
post Thu, 24 May 2012 - 15:09
Post #826

Frequent User

Drabek, podaj więcej info co gdzie i jak, coś więcej o aucie?

+Quote Post
Drabek
post Thu, 24 May 2012 - 16:01
Post #827

Frequent User

suchy las, szara RS'ka

+Quote Post
Drabek
post Thu, 24 May 2012 - 16:02
Post #828

Frequent User

bez CUP

+Quote Post
rallyfan
post Thu, 24 May 2012 - 16:43
Post #829

Super User

CYTAT(Drabek @ Thu, 24 May 2012 - 08:25) *
słuchajta - przedwczoraj w nocy w Poznaniu była próba włamania do kolejnej Megane RS. nie udało się ukraść, bo ktoś złodziei ponoć przestraszył. rozjebali zamki, wybili szyby i wyjęli kompa. niech to będzie przestroga - ZRÓBCIE COŚ ZE SWOIMI ŚLICZNOTKAMI, bo nietrudno je chyba podpierd****!

Nie wiem jak się to przekłada w Polsce, ale w Francji nie kradnie się aut z ze znaczonymi szybami (tzn. grawerą z nr, kiedyś u nas popularne, dziadki miały ). A to z prostej przyczyny że pózniej cięzko sprzedać elementy typu drzwi z takiego auta, bo z reguły takie rzeczy sprzedaje się z szybami, ewentualnie dużo roboty z przekładaniem szyb jeśli auto idzie z lewymi papierami.

+Quote Post
sebalenk
post Thu, 24 May 2012 - 16:54
Post #830

Frequent User

znam auto (na 19"), to przez nie jak stało jeszcze w salonie zakochałem sie M3RS wub.gif

+Quote Post
Pmarcin
post Wed, 30 May 2012 - 20:03
Post #831

Super User

Mam i ja:)))

taka rada ew przestroga jesli chcecie w nowym aucie miec szklany dach to z automatu macie szara podsufitke- ktora srednio wyglada:(

--------------------
Golf VII R 400+

+Quote Post
bzyku_flashi
post Wed, 30 May 2012 - 20:43
Post #832

Frequent User

Faaaaajna smile.gif

+Quote Post
Pmarcin
post Wed, 30 May 2012 - 20:57
Post #833

Super User

dzieeeeeki

--------------------
Golf VII R 400+

+Quote Post
sebalenk
post Sat, 02 Jun 2012 - 10:06
Post #834

Frequent User

Mam pytanie, podczas jazdy na skręconych kołach słychać metaliczny, cykliczny, przeskakujący dzwięk podobny do "zegarynki" rowerowej smile.gif, słychać to tylko gdy szyby są opuszczone i na skręconych kołach, wersja CUP.

+Quote Post
Drabek
post Mon, 04 Jun 2012 - 08:54
Post #835

Frequent User

szybkiej jazdy czy przy każdym skręcie?

+Quote Post
sebalenk
post Mon, 04 Jun 2012 - 09:17
Post #836

Frequent User

przy szybkiej jeździe tego nie słychać, słychać np jak powoli parkuje przed marketem, wolne manewry na parkingu itd.

+Quote Post
srbenda
post Mon, 04 Jun 2012 - 17:41
Post #837

Forum Killer

Szpera?

--------------------
#włoszczyzna

+Quote Post
sebalenk
post Mon, 04 Jun 2012 - 17:45
Post #838

Frequent User

Też tak myślę, nie miałem nigdy wcześniej auta ze szperą stąd moje pytanie "czy to normalne zachowanie" czy takie dźwięki oznaczają że coś jest nie tak? Nie mówię o mocnym spinaniu przy wolnej jeździe i ostrym skręcie (szarpanie) ale o metalicznym delikatnym strzelaniu jakby kamień lub metalowa "trytytka".

+Quote Post
Hejter
post Mon, 04 Jun 2012 - 22:56
Post #839

User

Miałem podobnie, ale w MEG 2 R26. Winna była osłona termiczna z katalizatora która się urwała i spowodowała niemałe zniszczenia (min. destrukcję wew. przegubu półosi...). Zainteresuj się tym bo po co potem płacić wink.gif

--------------------
Żabojad który może kiedyś zacznie jeździć tak jak powinien...

+Quote Post
sebalenk
post Tue, 05 Jun 2012 - 08:12
Post #840

Frequent User

Auto było już w ASO na podnośniku wizualnie wszystko wygląda OK przeguby ok niby wszystko dobrze nie mogą tego znaleźć stąd szukam pomocy i pomysłów na forum... :/

+Quote Post

141 Stron V  « < 40 41 42 43 44 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 07 August 2025 - 04:42