![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 February 2012 Skąd: poznań ![]() |
jakby ktoś potrzebował to mam nowiutki dyfuzor (czarny, błyszczący, w folii fabrycznej) do Meganki RS do sprzedania - zainteresowanych proszę o kontakt.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
słuchajta - przedwczoraj w nocy w Poznaniu była próba włamania do kolejnej Megane RS. nie udało się ukraść, bo ktoś złodziei ponoć przestraszył. rozjebali zamki, wybili szyby i wyjęli kompa. niech to będzie przestroga - ZRÓBCIE COŚ ZE SWOIMI ŚLICZNOTKAMI, bo nietrudno je chyba podpierd****!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Opcja jakis strzeżony parking, bo pod blokiem to już chyba lipa :/
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 18 February 2012 Skąd: Pzn. ![]() |
Pytałem ludzi od handlu częściami. ;p Sami przyznali, że najlepszym rozwiązaniem z alarmów jest nadal stały, czynny gps. Jak tylko auto ktoś próbuje odpalić, dzwonią do właściciela z informacją, że auto zostało odpalone. Niby mają jakieś urządzenia do zakłucania sygnału, no ale nie wiem. Co ciekawe: mój ojciec ma samochody, tylko na niemieckich rejstracjach, a jak wiadomo, takie bardzo łatwo stracić w Poznaniu. Jednak nigdy, przez 6 lat nikt nawet nie próbował. Tak więc nie wiem czy złodzieje nie mają jakiś wtyków w firmach zajmujących się zakładaniem gps'ow.
Drugą sprawą jest przełożenie wtyczki do komputera w jakieś inne miejsce. W miejscu orginalnej jest kabel, który poprostu nie działa, jest odłączony od samochodu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 07 October 2007 Skąd: cała polska ![]() |
Pytałem ludzi od handlu częściami. ;p Sami przyznali, że najlepszym rozwiązaniem z alarmów jest nadal stały, czynny gps. Jak tylko auto ktoś próbuje odpalić, dzwonią do właściciela z informacją, że auto zostało odpalone. Niby mają jakieś urządzenia do zakłucania sygnału, no ale nie wiem. Co ciekawe: mój ojciec ma samochody, tylko na niemieckich rejstracjach, a jak wiadomo, takie bardzo łatwo stracić w Poznaniu. Jednak nigdy, przez 6 lat nikt nawet nie próbował. Tak więc nie wiem czy złodzieje nie mają jakiś wtyków w firmach zajmujących się zakładaniem gps'ow. Drugą sprawą jest przełożenie wtyczki do komputera w jakieś inne miejsce. W miejscu orginalnej jest kabel, który poprostu nie działa, jest odłączony od samochodu. z tym gpsem to nie wiem czy to takie skuteczne. Miałem w Audi założony gps, powiedzmy że pewna osoba kiedyś rozmawiając ze mną nad skutecznością zabezpieczenia samochodu udowodniła mi jakie to skuteczne. Włożyła do zwykłej zapalniczki zagłuszacz i samochód znikł. Dostałem zaraz telefon, ale co z tego? Zadzwonią do ciebie, że samochód zniknął a on i tak już będzie w drodze do dziupli. Tak naprawdę jak chcą ukraść samochód to i z lawetą przyjadą... Chyba najlepszy sposób to AC, strzeżony parking no i można się bawić w gpsa i odcięcie zapłonu, albo po prostu odłączać akumulator jak się zostawia samochód na noc. Zanim złodziej do tego dojdzie zdążysz jakoś zareagować... |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Drabek, podaj więcej info co gdzie i jak, coś więcej o aucie?
|
|
|
![]()
|
|
suchy las, szara RS'ka
|
|
|
![]()
|
|
bez CUP
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: PL ![]() |
słuchajta - przedwczoraj w nocy w Poznaniu była próba włamania do kolejnej Megane RS. nie udało się ukraść, bo ktoś złodziei ponoć przestraszył. rozjebali zamki, wybili szyby i wyjęli kompa. niech to będzie przestroga - ZRÓBCIE COŚ ZE SWOIMI ŚLICZNOTKAMI, bo nietrudno je chyba podpierd****! Nie wiem jak się to przekłada w Polsce, ale w Francji nie kradnie się aut z ze znaczonymi szybami (tzn. grawerą z nr, kiedyś u nas popularne, dziadki miały ). A to z prostej przyczyny że pózniej cięzko sprzedać elementy typu drzwi z takiego auta, bo z reguły takie rzeczy sprzedaje się z szybami, ewentualnie dużo roboty z przekładaniem szyb jeśli auto idzie z lewymi papierami. |
|
|
![]()
|
|
znam auto (na 19"), to przez nie jak stało jeszcze w salonie zakochałem sie M3RS
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
Mam i ja:)))
![]() taka rada ew przestroga jesli chcecie w nowym aucie miec szklany dach to z automatu macie szara podsufitke- ktora srednio wyglada:( -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Faaaaajna
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
dzieeeeeki
-------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
Mam pytanie, podczas jazdy na skręconych kołach słychać metaliczny, cykliczny, przeskakujący dzwięk podobny do "zegarynki" rowerowej
![]() |
|
|
![]()
|
|
szybkiej jazdy czy przy każdym skręcie?
|
|
|
![]()
|
|
przy szybkiej jeździe tego nie słychać, słychać np jak powoli parkuje przed marketem, wolne manewry na parkingu itd.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
Szpera?
-------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
Też tak myślę, nie miałem nigdy wcześniej auta ze szperą stąd moje pytanie "czy to normalne zachowanie" czy takie dźwięki oznaczają że coś jest nie tak? Nie mówię o mocnym spinaniu przy wolnej jeździe i ostrym skręcie (szarpanie) ale o metalicznym delikatnym strzelaniu jakby kamień lub metalowa "trytytka".
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 30 May 2012 ![]() |
Miałem podobnie, ale w MEG 2 R26. Winna była osłona termiczna z katalizatora która się urwała i spowodowała niemałe zniszczenia (min. destrukcję wew. przegubu półosi...). Zainteresuj się tym bo po co potem płacić
![]() -------------------- Żabojad który może kiedyś zacznie jeździć tak jak powinien...
|
|
|
![]()
|
|
Auto było już w ASO na podnośniku wizualnie wszystko wygląda OK przeguby ok niby wszystko dobrze nie mogą tego znaleźć stąd szukam pomocy i pomysłów na forum... :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 07 August 2025 - 04:42 |