![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 July 2010 ![]() |
Mnie tak kolega wytłumaczył jak działa wydech i remap w Volvo C70... a jakiś czas temu musiałem czekać na niego...
![]() ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 February 2012 Skąd: poznań ![]() |
no to albo mój RS Monitor (przebieg auta to 9000km, koła w rozmiarze seryjnym) jest walnięty, albo moja Meggie dostała więcej niż fabryka dała, albo moje nogi i prawa ręka są jakoś kosmiczne sprawne.
postanawiam więc to zweryfikować, choć powtarzam, że Scirocco R dostało baty, mimo, że w katalogu jest zwinniejsze na prostej. Inny temat - na czym polegają zmiany dźwiękowe po zmianie wydechu i co konkretnie i na co zmienialiście? Mój fajnie strzela powyżej 3tys i przy odcięciu - co się zmieniło? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Moj klient pojechal hamować swojego, wyszło 276 KM i 40 Nm wyższy moment. Dodam, że seria
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
Inny temat - na czym polegają zmiany dźwiękowe po zmianie wydechu i co konkretnie i na co zmienialiście? Mój fajnie strzela powyżej 3tys i przy odcięciu - co się zmieniło? ![]() nie wiem czy wiesz ale fajny dzwięk ( efekty strzału) uzyskuje się przez wyłączenie ESP. Osobiście jeżdzę bez tylnej kanapy oraz bez podłogi w bagażniku , dopiero ten zabieg + wydech z MG motorsport dały zamierzony efekt - jest na prawdę przyjemnie. -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
![]()
|
|
no ej! bez jaj! zawsze jeżdżę w wyłączonym ESP - bez tego dość biednie, ale po naciśnięciu tego guziczka jest OK:)
jak wygląda relacja zmiana wydechu - gwarancja? |
|
|
![]()
|
|
Zmiana wydechu= zmiana gwarancji
![]() -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
na podzespół? wg mnie na całe auto ale w tej kwestii akurat chciałbym się mylić
![]() |
|
|
![]()
|
|
Z informacji które posiadam możesz zmienić odcinek od katalizatora do końcowego
-------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 17 November 2002 Skąd: warszawa ![]() |
jak zmienisz wydech, to nie stracisz całej gwarancji, tylko na wydech, ale jak grzebać będziesz w silniku - nie zależnie czy zewnętrzny zawór upustowy założysz, czy soft zmienisz, czy IC - to renault będzie robić problemy z gwarancją na silnik - ja posiadam takie info
możliwe są odstępstwa, ale to zależy od tego jak bardzo zaprzyjaźniony jest ASO, jednak przy grubszej sprawie może to być za mało |
|
|
![]()
|
|
Dla mnie to jest logiczny argument tyle tylko że DP i kat jest najbardziej restrykcyjną częścią wydechu, robiąc Cat-back poprawi się tylko dźwięk a szkoda...
ART-TEC i markietelli jak macie zrobione wydechy? Co do dogadanego ASO to spoko gorzej jak auto padnie gdzieś w Polsce na trasie... |
|
|
![]()
|
|
Dla mnie to jest logiczny argument tyle tylko że DP i kat jest najbardziej restrykcyjną częścią wydechu, robiąc Cat-back poprawi się tylko dźwięk a szkoda... ART-TEC i markietelli jak macie zrobione wydechy? Co do dogadanego ASO to spoko gorzej jak auto padnie gdzieś w Polsce na trasie... Mamy takie same wydechy od katalizatora do końca, różnią się jedynie wielkością puszki środkowej ( ja mam wersję głośniejszą) . Na stronie MG Motorsport znajdziesz zdjęcia z budowy , natomiast na Facebook'u czy YT filmy które jednak wg mnie nie oddają w najmniejszym stopniu dzwięku auta. Na kolejnej eliminacji Crusar Cup powiesze GoPro w okolicach wydechu i nagram kilka dzwięków ![]() -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
|
|
![]()
|
|
No to super jak będę w ASO muszeię dowiedzieć co oni na to.
Jedno co mnie zastanawia to to że MG robi wydech w sumie na 3 tłumikach gdzie np Milltek, Scorpion, i K-tec na jednym końcowym oczywiście są to systemy 3". MG MILLTEK K-TEC A z tego co widziałem na filmikach zarówno wydech MG jak i Milltek czy KTR są wg mnie ciche... |
|
|
![]()
|
|
nie widziałem żadnej RSki, która by wyła/ryczałą/strzelała/huczała/bulgotała tak jak bym sobie tego życzył niestety...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Podobno w modelu 2012 (265 KM) poprawili seryjny dźwięk..
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
No to może wystarczy pojechać do MG i poprosić o bardzo głośny i strzelający wydech?
![]() |
|
|
![]()
|
|
2012 można już zamawiać i produkować.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Pytałem wczoraj w Niemczech: czas od zamówienia do dostawy 2-4 miesięcy.
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Nie trzeba w Niemczech pytać wystarczy mnie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
a jak będzie teraz kosztować ?
-------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
|
|
![]()
|
|
Podstawa katalogowo 103650 PLN + P.Sport 1 (Cup, Recaro, Brembo, 18stki w macie) 11.300 PLN
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 02:49 |