![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
na meganesport takie osiągi - a tam jest kilka razy więcej użytkowników rs250 niż tu, nie zdarzają się. Moim zdaniem takie osiągi są wynikiem: 1) błędu RSMonitora (rozkalibrowania - czy jak zwać) 2) przeróbek fury 3) cudu boskiego w ramach pkt. 3 może być gratis - powszechnie znany wśród właścicieli RS250, ale nie żeby dostać od fabryki ok. 50 km, więc jeśli schodzisz do 5:16 to masz eReSa który spełnia jeden z powyższych punktów. realnie - statystycznie na meganespoert (dla mnie miarodajne źródło) - serią można zejść do wysokiej 5, ale b.niska , potwierdzona 5 est jak yeti ;-) +1 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
No to ogarnijcie Racelogica, ustawcie jak należy, i będzie wiadomo jak miarodajny jest RS Monitor... To chyba trudne nie będzie.
|
|
|
![]()
|
|
Tu nie chodzi o to jak dokładny jest RS Monitor a raczej o czas jaki się na nim osiągnęło w fabrycznie seryjnym aucie bo wg mnie (i chyba nie tylko) coś nie tak jest z RS Monitorem u kolegi, aczkolwiek takie porównanie jest ciekawe a już nawet nie tyle 0-100 jak innych parametrów jakie RS monitor pokazuje tj. Temp. Oleju Temp. w dolocie czy doładowanie.
|
|
|
![]()
|
|
Temperatury pewnie rzeczywiste - pytanie tylko gdzie są mierzone. Doładowanie raczej też ok, i tak wszystko po szynie CAN leci i wyjdzie to samo co na diagnostyce.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 17 February 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
![]() rzeczywiście takie wyniki na RS monitorze osiąga się bez problemu na seryjnych oponach, kiedyś z ciekawości się pobawiłem, zresztą przed programem i również nie wydaje mi się żeby to było możliwe;-p -------------------- _http://www.five-fingers.pl
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 12 November 2003 ![]() |
296 koni i najlepszy wynik na seryjnych oponach to 5.4s (z wyciszeniem pod audio). Twoj to jakis udany egzemplarz albo rewelacyjnie szybko startujesz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
To kurde albo ja mam dwie lewe nogi do sprawnego ruszania albo moja meganka jest jakaś lewa
![]() A tak przy okazji , trzymając się tematu- klip z 1 rundy Crusar Cup w której startowałem moim RS'em. Udało się wygrać klasę 3, być najszybsza ośką oraz objechać 12 załóg w Lancerach i Imprezach, choć i mnie 4 objechalo , no ale był śnieg i lód więc mieli prawo ![]() -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Brawo!
I widać ośka daje radę nawet poza asfaltem ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Raczej kierowca
![]() -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
Oj tam, oj tam- Megane RS rządzi ! Kupujcie Meganki , wygrywajcie pojeżdzawki i jak głosi reklama Leroy Merlin - Zostań bohaterem w swoim domu
![]() -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
|
|
![]()
|
|
markietelli na jakim setupe 5.53?
barbus 296KM po programie rozumiem, ktoś z PL ogarnął czy BOX? ART-TEC widzę że "nie" ogarniasz sprzęta ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Raczej kierowca ![]() To nie autu napisałem "brawo" ![]() Ale do głowy by mi nie przyszło jeździć autem po takich dziurach- stąd mój komentarz. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
To skąd aż 296KM?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 February 2012 Skąd: poznań ![]() |
ok - ile kosztuje sprzęt do mierzenia czasu 0-100, albo skąd go można wziąć?
|
|
|
![]()
|
|
Pożyczyć od kogoś z forum, albo wejść tutaj na fora sponsorowane, Top End Power robi zamówienie grupowe.
|
|
|
![]()
|
|
Wpadnij do Wrocka w weekend to staniemy na kresce
![]() -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
|
|
![]()
|
|
zapraszam do Poznania - dużo autostrad i obwodnic:)
plus co dwa tygodnie od 25. marca Track Day!!:D to kto by mi pożyczył? |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 17 February 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
markietelli na jakim setupe 5.53? barbus 296KM po programie rozumiem, ktoś z PL ogarnął czy BOX? ART-TEC widzę że "nie" ogarniasz sprzęta ![]() na seryjnym setupie, po programie (293 KM, 430 Nm - wykres w drugim temacie) nie udało mi się zejść poniżej 6 sekund, pojawiły się problemy z trakcją, najpierw przy samym starcie, później jeszcze pod koniec skali obrotomierza;-( -------------------- _http://www.five-fingers.pl
|
|
|
![]()
|
|
...
|
|
|
![]()
|
|
Miałem okazję ścignąć się z markietelli, jego auto było po wydechu i programie, moje tylko wydech i powiem tak:
Szybko mi wytłumaczył jak wygląda róznica 50 km i 90 Nm ![]() -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 02:50 |