![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
5,16 sek to juz jest masakra jakaś
![]() -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Moim zdaniem nieosiagalne dla auta FWD na normalnych drogowych oponach.
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
A już na pewno nie dla Megane 250.
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
5,16? niemożliwe na pewno nie przy serii i warunkach jakie panują na drodze co by było gdybyś założył slicka poniżej 5...? Coś jest nie halo.
Mi latem wieczorem ok 23 lekko z górki udało się zejść w okolice 5,9 na rolkach wyszlo 265KM 360Nm |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 July 2010 ![]() |
Robiąc pomiary Rs-monitorem w lecie miałem wskazania od 5,9 do 6,3 sec. w zależności od temp zewnętrznej i oczywiście kondycji mojej ręki i nóg...
![]() ![]() ![]() nie wbijając trzeciego biegu czyli rozpędzając do końca na 2 biegu poniżej 5,8 bez kłopotu ale to nie jest 100km/h... |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 February 2012 Skąd: poznań ![]() |
czyli rozumiem, że sugerujecie, że kłamię albo ja albo RS Monitor - dziwne, że tylko w tym pokazywałby źle.
|
|
|
![]()
|
|
Stary z choinki się urwałeś każdy kto się tu wypowiedział jeździ na co dzień RSem może prócz mAbZa ale on też ma rację bo ma Foke RS 360KM i wątpię żeby dobił do 5,5 (jeżeli tak to spoko) więc wyluzuj twierdzimy po prostu że coś jest nie tak a R888 Ci za dużo nie pomoże na pewno nie zejdziesz poniżej 5s jest to fizycznie niemożliwe.
|
|
|
![]()
|
|
a to, że Wam się nie udało nie znaczy, że jest niemożliwe.
czy zdjęcia z wynikami 5,16sek, 5,45sek, 5,47sek uwiarygodnią czy muszę Was do Poznania zaprosić? |
|
|
![]()
|
|
i kto ustala, że to jest, jak twierdzisz "fizycznie niemożliwe"?
czy dwa lata temu byście uwierzyli, że przednionapędowe renalt o mocy 250KM będzie na nurburgu szybsze niż rs6? jakim prawem? słabsze, niewiele lżejsze i z napędem na przód a nie quattro i to na bardzo szybkim torze gdzie moc powinna mieć znaczenie nadrzędne. a jednak.. |
|
|
![]()
|
|
Proponuję proste rozwiązanie: Weź do auta drugą osobę , najlepiej dziewczynę o wadze 45 kg żeby nie było dratyczniej zmiany wagi auta
![]() -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
to po co dziewczynę, niech nagra filmik z przyspieszenia i wrzuci z odliczaniem czasu, np jak w linku poniżej.
http://www.youtube.com/watch?v=XikRXYVnYk0 -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
ale ja nie zamierzam dyskutować.
pomiar stoperem, umówmy się, miarodajny w żaden sposób nie będzie. na pewno nie bardziej niż RS Monitor. setka oczywiście na trójce. powiem może tak - Scirocco R (nie wiem czy ręczna czy DSG) 0-140 zostało w tyle jakieś dwie długości. czy wszyscy tu mają wersję CUP? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Drabek to Twoje jest jakimś ewenementem albo Ty masz jakiegoś mega skill'a do ruszania bez utraty przyczepności ...
-------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
|
|
![]()
|
|
Drabek
Ja absolutnie się nie wkurzam i wierzę we wszystko co napiszesz... dla mnie Rs cup to chwilowy oddech (kasa) pomiędzy Evo lub Sti. Bez slicków i kosmicznych numerów moja żona robiła Evo Ix z tzw. pakietem GT360 poniżej 5 sec do 100km/h... ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
... a najbardziej lubiłem wyprzedzanie... od 60 do 100 Kmh na 4 biegu 3 sekundy
|
|
|
![]()
|
|
... ale cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma...
Meggi to fajne auto |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
tak - na lato mój cel to poniżej 5sek, bo chce założyć Toyo 888 pozdrawiam niedowiarków-teoretyków pozdro dla ART-TEC, który pewnie jako jedyny jechał tym samochodem i tego nie wyśmiał Taki ze mnie teoretyk jak z Ciebie ksiądz, bez urazy. Co prawda nie jeżdżę Meganką na codzień, ale- patrz pierwszy wpis w tym temacie. Swoim Focusem RS na R888 zejdę do 5,5 może 5,4. W serii robiłem 5,9- 6,1. Megane waży co prawda 90 kg mniej ale ma ponad 100 KM mniej od mojego Focusa, więc wysil się na odrobinę realizmu: monitor MUSI ci źle działać. ... ale cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma... Meggi to fajne auto Też tak uważam i się zastanawiam czy go nie kupić w oczekiwaniu na Subaru BRZ STi ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
Pff, wielkie ajwaj!;-)
Co mnie obchodzi 0-100, jak seryjną żabą da radę złoić na torze sporo mocniejsze fury? ;-) Pzdr Luca -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 17 November 2002 Skąd: warszawa ![]() |
na meganesport takie osiągi - a tam jest kilka razy więcej użytkowników rs250 niż tu, nie zdarzają się. Moim zdaniem takie osiągi są wynikiem:
1) błędu RSMonitora (rozkalibrowania - czy jak zwać) 2) przeróbek fury 3) cudu boskiego w ramach pkt. 3 może być gratis - powszechnie znany wśród właścicieli RS250, ale nie żeby dostać od fabryki ok. 50 km, więc jeśli schodzisz do 5:16 to masz eReSa który spełnia jeden z powyższych punktów. realnie - statystycznie na meganespoert (dla mnie miarodajne źródło) - serią można zejść do wysokiej 5, ale b.niska , potwierdzona 5 est jak yeti ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 22:45 |