![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 23 November 2010 ![]() |
Witam wsyzstkich,
Orientuje się może ktoś czy/gdzie jest możliwość przejechania się taką meganką w obecnej chwili? W Krakowie wczoraj mnie poinformowali, że nigdzie nie ma 'bo to sportowe auto i takich aut sie nie daje jako aut testowych'. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 02 May 2011 Skąd: Łódź ![]() |
Zależy z kąd jesteś. W Łodzi w Jaszpolu stoi identyczna jak moja na demo.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 23 November 2010 ![]() |
Krakow, ale zawsze mozna sie przejechac
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
No to pierwszy sezon "upalania" za mną.
W sumie zaliczyłem 4 czy 5 Ułęży+ Kielce. Po tych wyczynach, żywot zakończyły dwa przednie federale. Z wyłączonym esp auto jeździe świetnie, może na dłuższych prostych brakuje trochę mocy, ale pomimo tego, udało się wielokrotnie objechać sporo mocniejsze auta(np. F2RS, G6R) niektóre z nich jechały na slickach. Potwierdziła się tym samym, stara prawda mówiącą, że:"power is nothing without control". Podsumowując, to auto na pewno nie jest dla osób podniecających się jazdą na ćwartkę, do tego będzie lepszy f2rs, G6R itd, ale jeśli ktoś nie ma ochoty na tony modyfikacji, żeby auto zaczęło skręcać i hamować, to M3RS cup, jest właściwym wyborem. Na przyszły sezon nie planuje żadnych tjuninków, seryjna moc, jest wystarczająca, poza naprawdę dłuższymi prostymi. Zastanowiam się tylko nad delikatnym modem zawieszenia na kw clubsport. Przy okazji wymiany oliwy w silniku i skrzyni, zapytałem w aso o cenę tarcz i klocków na przód, ceny mnie mocno zdziwiły. Tarcza przednia nacinana ok 480 pln klocki przod: ok 440 pln. Imho zupełnie przyzwoicie. Pzdr Luca -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
No to pierwszy sezon "upalania" za mną. W sumie zaliczyłem 4 czy 5 Ułęży+ Kielce. Po tych wyczynach, żywot zakończyły dwa przednie federale. Z wyłączonym esp auto jeździe świetnie, może na dłuższych prostych brakuje trochę mocy, ale pomimo tego, udało się wielokrotnie objechać sporo mocniejsze auta(np. F2RS, G6R) niektóre z nich jechały na slickach. Potwierdziła się tym samym, stara prawda mówiącą, że:"power is nothing without control". Podsumowując, to auto na pewno nie jest dla osób podniecających się jazdą na ćwartkę, do tego będzie lepszy f2rs, G6R itd, ale jeśli ktoś nie ma ochoty na tony modyfikacji, żeby auto zaczęło skręcać i hamować, to M3RS cup, jest właściwym wyborem. Na przyszły sezon nie planuje żadnych tjuninków, seryjna moc, jest wystarczająca, poza naprawdę dłuższymi prostymi. Zastanowiam się tylko nad delikatnym modem zawieszenia na kw clubsport. Przy okazji wymiany oliwy w silniku i skrzyni, zapytałem w aso o cenę tarcz i klocków na przód, ceny mnie mocno zdziwiły. Tarcza przednia nacinana ok 480 pln klocki przod: ok 440 pln. Imho zupełnie przyzwoicie. Pzdr Luca To ja też się pochwalę zakończonym sezonem. W 2011 roku przejechałem moim RS'em 10 imprez : AB Cup Rakietowa Wrocław, Niskie Łąki Cup Wrocław , Crusar 4rally Cup Oleśnica. Udało się wyjeździć v-ce mistrza NŁC 2011 w klasie mocno obsadzonej przez STI & EVO, oraz wygrać klasę FWD we wszystkich pozostałych imprezach. Auto jest naprawdę konkurencyjne, na dobrej oponie i przy szybkiej konfiguracji trasy ( wiadomo że FWD traci na nawrotach i wolnych zakrętach) bez problemu objezdza seryjne STI & EVO . Na wyścigowym slicku z Porsche Cup trzyma się drogi jak teściowa balkonu. Jedyny minus w moim egzemplarzu- często nie wchodzi mi pierwszy bieg na dohamowaniu. Poza tym zaczyna mi już pukać zawiesznie , wymieniono łączniki ale nie pomogło. Szkoda że seryjna szpera nie jest ciut mocniej spięta było by prefekcyjnie. Z modów dokonałem wymiany układu wydechowego w MG Motorsport - auto dużo lepiej brzmi i ładnie strzela przy wyłączonym ESP. Jeżeli ktoś myśli o kupnie Megane RS - szczerze polecam. Jeżeli stanałbym kolejny raz przed dylematem kupna nowego auta, zdecydowałbym się na Megane RS Cup! -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 July 2010 ![]() |
Chłopaki... szczere gratulacje...
Czy obyło się bez usterek aut? |
|
|
![]()
|
|
No niestety nie obylo sie bez usterek.
Sie mnie opona przednia skończyła ;-) A tak serio, no problem. W tej chwili samochód ma przebieg 10600 km. Problemów brak. Pzdr Luca -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
No niestety nie obylo sie bez usterek. Sie mnie opona przednia skończyła ;-) A tak serio, no problem. W tej chwili samochód ma przebieg 10600 km. Problemów brak. Pzdr Luca Ja zabiłem po 2 szt Federali, R888, Slicków ,dokładkę zderzaka oraz nadkola ( rozgotowałem miękkiego slick'a i podzielił się na kawałki ) Poza tym wszystko jest Ok, przebieg 21 000 km. Fotel mi się powycierał od wsiadania ... -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
Artur, zapomniałeś o złapanym na gumę blachowkręcie
![]() BTW, gratki sukcesu! W końcu w tej samej klasie śmigaliśmy i tylko raz razem "na pudle" staliśmy ![]() -------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
Sev to Tobie należą się gratulację- wiele razy pokazałeś że nie moc a technika czyni z gościa zawodnika.
Do zobaczenia na kolejnych pojeżdzawkach. Pozdro -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
Oj tam, przypadki się zdarzają
![]() Chyba z pierdylion plnów musiałbym władować w skodzitsu by przynajmniej się zrównać w wynikach z Tobą. Do zobaczenia na torze! -------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
Zjechane opony to eksploatacja, a nie awaria
Tak więc można przyjąć, że obyło się bez ingerencji kompetentnych serwisantów Renault... ![]() ![]() ![]() Czy jakoś specjalnie ustawiacie geometrię? |
|
|
![]()
|
|
Chris Harris upala M3RS Trophy
http://www.youtube.com/user/EVOTV?feature=...u/6/xsPS3cVcRiI Co do geometrii, to nie, nie ustawiam żadnej specjalnej, seryjna starczy ;-P Pzdr Luca -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
I Wszystko jasne
![]() Ja już się nakręciłem na zrobienie programu w swojej RS'ce ... -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
|
|
![]()
|
|
Trophy w Fifth gear
http://www.youtube.com/watch?v=c8UE2s6VlXA -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
... i po car audio... ale nędza z fabrycznego systemu...
![]() ![]() ![]() Jaki rozmiar zimówek zakładacie? |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
... i po car audio... Nie martw się, mi jak odpadło lusterko to kolega mnie pocieszył, że inni płacą kupę kasy za odelżanie auta, a ja mam gratis. Tobie dodatkowo wpadło parę PLN, więc powinieneś być w niebo wzięty ![]() -------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 17 November 2002 Skąd: warszawa ![]() |
basowy miałeś podłączony pod oryginalne radio?
założyłem 225/40/18 |
|
|
![]()
|
|
Miałem 3 kanałowy wzmacniacz - 1 kanał na subwoofer i 2 kanały na przód...
Z całego zestawu został mi system przedni w wytłumionych drzwiach ale ten system zostawiam w aucie. Ja latam na zimówkach 215/45/18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 18:42 |